Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτά δεν είναι για υποβρύχια χρήση. Όχι ότι έχω σκοπό να πλημμυρίσω το σημείο αλλά φέτος με τις πολλές βροχές έτυχε!
Μπορώ να βάλω αυτά για ταχύτητα (άντε να τραβάω μπαλαντέζα για το καλάι) και να τα τυλίξω με μονωτική/θερμοσυστελλόμενο.

Δέν έχεις πρόβλημα άν έχεις τίς συνδέσεις Scotchlok UY-2 μέσα στό σπιράλ πού δέν θά περνάει νερό,η μέσα σέ ένα πλαστικό ηλεκτρολογικό κουτί (μπουάτ).
Mήν κάνεις πρόχειρες δουλειές μέ μονωτικές,φτιάξτα μιά φορά και καλά.

Τερματισεις με μουφα και ολα μαζι σε θερμοσυστελομενο?

Δέν έχεις πρόβλημα άν έχεις τίς συνδέσεις Scotchlok UY-2 μέσα στό σπιράλ πού δέν θά περνάει νερό,η μέσα σέ ένα πλαστικό ηλεκτρολογικό κουτί (μπουάτ).
Mήν κάνεις πρόχειρες δουλειές μέ μονωτικές,φτιάξτα μιά φορά και καλά.

Συμφωνώ. Το θέμα είναι ότι θα έχει και το σπιράλ ένωση.
Μόνο ηλεκτρολογικό κουτί αν βάλω αλλά και πάλι θα μπεί πολύ χαμηλά ~2-3εκ. πάνω απο το χώμα.

θα βάλω τα Scotchlok που έχω ήδη λίγα και θα τα παστώσω με σιλικόνη μέσα σε σπιράλ που πάλι στην ένωση θα βάλω σιλικόνη!

Ευχαριστώ για την ιδέα. Τα είχα ξεχάσει :)

Ωραια φαινονται αυτα τα κοκοψινια.
Αλλα, τα ethernet καλωδια δεν θελουν ειδικη ενωση, συρματακι το συρματακι, για να πανε τα ιδια με τα ιδια, ή κανω λαθος; Ή εχω χασει επεισοδια;

Τι θα μεταφέρεις ;data, κουδούνια, τηλεόραση;
Αν είναι data,όπως λέει ο Νεκτάριος σε κουτί με περίσσια καλωδίου.Αν είναι άλλο,σε κουτί όπως λέει ο Δημήτρης πάλι με επιπλέον καλώδιο για μελλοντική επέμβαση.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ωραια φαινονται αυτα τα κοκοψινια.
Αλλα, τα ethernet καλωδια δεν θελουν ειδικη ενωση, συρματακι το συρματακι, για να πανε τα ιδια με τα ιδια, ή κανω λαθος; Ή εχω χασει επεισοδια;

Aυτό ισχύει στά καλώδια UTP μέ τό ειδικό κλίπς RJ45 ethernet η απλό τηλεφωνικό RJ11,γιά εσωτερικές συνδέσεις πού πάνε στήν συσκευή μας.
Σέ εξωτερικό χώρο όταν κάνουμε προέκταση-σύνδεση καλωδίου UTP,τήν ένωση καλό είναι να γίνεται μέ αυτά τά κοκοψίνια όπως λές,καί να μπαίνουν μέσα σέ αδιάβροχο ηλεκτρολογικό κουτί (μπουάτ),καί φυσικά μέσα σέ σπιράλ προστατευτικό τό καλώδιο UTP.

Aυτό ισχύει στά καλώδια UTP μέ τό ειδικό κλίπς RJ45 ethernet η απλό τηλεφωνικό RJ11,γιά εσωτερικές συνδέσεις πού πάνε στήν συσκευή μας.
Σέ εξωτερικό χώρο όταν κάνουμε προέκταση-σύνδεση καλωδίου UTP,τήν ένωση καλό είναι να γίνεται μέ αυτά τά κοκοψίνια όπως λές,καί να μπαίνουν μέσα σέ αδιάβροχο ηλεκτρολογικό κουτί (μπουάτ),καί φυσικά μέσα σέ σπιράλ προστατευτικό τό καλώδιο UTP.

Α, δηλαδη οταν κανεις απλη ενωση καλωδιου-καλωδιου, δεν χρειαζεται αυτη η 1 προς 1 αντιστοιχιση;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Α, δηλαδη οταν κανεις απλη ενωση καλωδιου-καλωδιου, δεν χρειαζεται αυτη η 1 προς 1 αντιστοιχιση;

Χρειάζεται σαφώς καί η 1 προς 1 αντιστοιχιση,ίδια χρώματα θά ενώσεις μεταξύ τους,όχι ανόμοια.
Απλά δέν χρησιμοποιείς RJ 11 - RJ45 καί μούφα (ένωση) σε εξωτερικούς χώρους μέ μονωτικές ταινίες,ούτε μέσα σέ αδιάβροχο ηλεκτρολογικό κουτί (μπουάτ) λόγο πού θα παρεισφρήσει υγρασία,καί κάποια στιγμή θά οξειδωθούν τά έλασματα καί θά χάσουν τήν επαφή.

Τι θα μεταφέρεις ;data, κουδούνια, τηλεόραση;
Αν είναι data,όπως λέει ο Νεκτάριος σε κουτί με περίσσια καλωδίου.Αν είναι άλλο,σε κουτί όπως λέει ο Δημήτρης πάλι με επιπλέον καλώδιο για μελλοντική επέμβαση.

data
το τελευταίο κομμάτι καλωδίου είναι μικρό (~3μ) οπότε αν χαλάσει στο μέλλον το αλλάζω ολόκληρο

αν είχα χώρο για το ηλεκτρολογικό κουτί θα το έβαζα και θα άφηνα περίσσιο καλώδιο αλλά δε με χωράει

Καλησπέρα!

Έχω να συνδέσω UTP με UTP (100άρι ethernet) έξω στον κήπο μέσα σε σπιράλ και ψάχνω τη βέλτιστη λύση.

Να τα τερματίσω και να βάλω μούφα? Μάλλον η όχι
Να τα κολλήσω με καλαι ένα ένα τα καλώδια με θερμοσυστελόμενο και μετά όλα μαζί με μονωτική? Μάλλον ναί

Γενικά ποιά είναι η πιο επαγγελματική-αξιόπιστη λύση?

Τερματίζεις σε καλή πρίζα RJ45 και απο εκεί συνεχίζεις με καλώδιο RJ45.
Στα 25 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλεία, καμιά μούφα δεν μου δούλεψε σωστα.

Απέφυγε το κόλλημα με καλάι.

Τερματίζεις σε καλή πρίζα RJ45 και απο εκεί συνεχίζεις με καλώδιο RJ45.
Στα 25 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλεία, καμιά μούφα δεν μου δούλεψε σωστα.

Απέφυγε το κόλλημα με καλάι.

πρίζα RJ45 μέσα στο Φ20 (υπερβολή για ένα UTP το ξέρω) σπιράλ?

Το κόλλημα δεν είναι το πιο σίγουρο? Γιατί όχι?

Αν και κατέληξα στα μπλιμπλίκια που βάζει και ο ΟΤΕ για ευκολία.

Κανενός είδους ένωση δεν είναι σωστή για καλώδια ethernet. Όπως και να τα κολλήσεις τα έχεις βγάλει εκτός προδιαγραφών, καθότι θα έχεις χαλάσει την γεωμετρία των αγωγών και άρα την χαρακτηριστική αντίσταση του διαφορικού ζεύγους.

Μπορεί να δουλεύουν αν είναι σχετικά λίγα τα μέτρα και με σχετικά μικρές απαιτήσεις (π.χ. 100Mbps) αλλά σωστή λύση δεν είναι.

Το πιο σωστό είναι να μπει μονοκόμματο καλώδιο.

Η δεύτερη λύση είναι αυτό που έγραψε ο φίλος sharkovios, με το πιθανό μειονέκτημα της οξείδωσης των επαφών.

πρίζα RJ45 μέσα στο Φ20 (υπερβολή για ένα UTP το ξέρω) σπιράλ?

Μετά είδα ότι δεν μπορείς να βάλεις ηλεκτρολογικό κουτί.

Το κόλλημα δεν είναι το πιο σίγουρο? Γιατί όχι?

Μεγάλη (για μένα) απώλεια δεδομένων

Αν και κατέληξα στα μπλιμπλίκια που βάζει και ο ΟΤΕ για ευκολία.

Μονόδρομος αν και ο ΟΤΕ δεν τα χρησιμοποιεί σε UTP για data αλλά παλαιότερα για leased lines (ευθείες γραμμες) ή τηλεφωνικό.
Δοκιμάζεις και αν δεις απώλεια δεδομένων, βλέπεις τι θα κάνεις.

Τα παραπάνω είναι η δική μου εμπειρία και εφόσον, ζήτησες ποια είναι η ποιο επαγγελματική λύση.

Μέχρι τώρα πάντα μονοκόμματο έβαζα αλλά έχω ήδη 80 μέτρα καλώδιο περασμένο απο τα φρεάτια του κήπου το μαύρο για τα τρωκτικά νομίζω
και το κόστος και ο κόπος θα είναι τεράστιος να περάσω καινούργιο για τα 3 μέτρα που δε φτάνει!

Θα δοκιμάσω με τα μπλιμπλίκια και αν έχω αποσυνδέσεις/λάθη μπορεί να αγοράσω ένα ηλεκτρολογικό κουτί και να βάλω το AP σε εξωτερικό χώρο αν βρώ και χώρο δηλαδή ή ένα switch 10 μέτρα νωρίτερα και απο εκεί μονοκόμματο.

Η λύση της πρίζας πάντως δεν είναι χειρότερη απο τα μπλιμπλίκια?
Αφού έχουμε σε δύο σημεία κάρφωμα του σύρματος συν την επαφή του βύσματος.
Με τα μπλιμπλίκια έχουμε μόνο ένα (διπλό αν θυμάμαι) κάρφωμα.

Θεωρητικά δεν έχει λιγότερες απώλειες?

Δουλεύουν δηλαδή σαν να είναι τερματισμένα.

Ευχαριστώ και εκτιμώ τις συμβουλές σας :)

Κανενός είδους ένωση δεν είναι σωστή για καλώδια ethernet. Όπως και να τα κολλήσεις τα έχεις βγάλει εκτός προδιαγραφών, καθότι θα έχεις χαλάσει την γεωμετρία των αγωγών και άρα την χαρακτηριστική αντίσταση του διαφορικού ζεύγους.

Μπορεί να δουλεύουν αν είναι σχετικά λίγα τα μέτρα και με σχετικά μικρές απαιτήσεις (π.χ. 100Mbps) αλλά σωστή λύση δεν είναι.

Το πιο σωστό είναι να μπει μονοκόμματο καλώδιο.

Η δεύτερη λύση είναι αυτό που έγραψε ο φίλος sharkovios, με το πιθανό μειονέκτημα της οξείδωσης των επαφών.

Αυτη ειναι η σωστη απαντηση.
Επισης μολις στο τελευταιο μήνυμα ειδα αναφορά στο μηκος.
Πριζα θα βαζεις σε μορφη φις.
Τσεκαρε legrand Panduit πριζες patch panel.
Σε μικρο ηλεκτρολογικο κουτι και γεμισμα με sikaflex ολο.

παιδια την γνωμη σας.
Αλλαχτηκε η εξωπορτα στο ενοικιαζομενο και την κρατησα την παλια.
Σκεφτομαι να...
1. την διαλυσω για να κανω μια ραφιερα για ταμπακιερες
2. να κρατησω το εσωτερικο φυλλο καπλαμα σαν ανταλλακτικο για ια αλλη εσωτερικη πορτα γιατι εχει ενα βαθουλωμα.

το ζητημα ειναι...ποσο ευκολα λυεβνται μια τετοια πορτα? (καπλαμας, σκελετος, και εξωτερικο φυλλο 1μμ)
γινεται η θα τα κανω ολα μανταρα και στο τελος θα την αχρηστεψω?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα!

Έχω να συνδέσω UTP με UTP (100άρι ethernet) έξω στον κήπο μέσα σε σπιράλ και ψάχνω τη βέλτιστη λύση.

Να τα τερματίσω και να βάλω μούφα? Μάλλον η όχι
Να τα κολλήσω με καλαι ένα ένα τα καλώδια με θερμοσυστελόμενο και μετά όλα μαζί με μονωτική? Μάλλον ναί

Γενικά ποιά είναι η πιο επαγγελματική-αξιόπιστη λύση?

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;
Μήπως κάποια άλλη λύση (κάτι ασύρματο για παράδειγμα) είναι καλύτερη λύση;

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις;
Μήπως κάποια άλλη λύση (κάτι ασύρματο για παράδειγμα) είναι καλύτερη λύση;

Έχω στο νού μου τις εναλλακτικές.
Αν δε δουλέψει ή αν χαλάσει σύντομα θα το κοιτάξω.

Στο τέλος του καλωδίου θα μπεί ένα mikrotik για wifi και με καλώδιο θα βάλω και IP Camera.
Υπήρχε περίπτωση να έμπαινε και αλλού (στο στύλο της ΔΕΗ) αλλά προτιμώ μέσα στην αποθήκη μου και για την απόσταση του wifi (θέλω να βάλω το λιγότερη δυνατό antenna gain) και γιατί στο στύλο της ΔΕΗ που είχα την ΙΡ Camera μου την έκαψε μία αστραπή φέτος το χειμώνα.
Όπως και όλες τις λάμπες απο το δημόσιο φωτισμό του δρόμου!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχω στο νού μου τις εναλλακτικές.
Αν δε δουλέψει ........

Θά δουλέψει,βάλε τά UY-2 SCOTCHLOK 3Μ μέσα στό spiral καί όλα θά είναι οκ,τά 3 μέτρα επέκταση είναι μηδαμινό,όσο καί να αλλάξει μέ λίγα ohm η αντίσταση τού καλωδίου.

Φαντάζομαι ότι ακόμα κι ένα ταπεινό hubάκι (αν δεν υπάρχει ανάγκη για σωστή δρομολόγηση δεδομένων. αλλιώς πας σε router ) θα έκανε δουλειά. Από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω ότι θα μπορείς να το τροφοδοτείς με ρεύμα. Το κλείνεις σε ένα κουτί στεγανά και τραβάς μέχρι και 60-70 μέτρα ακόμα χωρίς προβλήματα.

Μου έσπασαν αυτά τα πλαστικά κομματάκια που βλέπετε στις φωτογραφίες από το πλαστικό τμήμα της βάσης στήριξης μπάρας οροφής.
Ποιά είναι η πιο δυνατή κόλλα - τρόπος που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να τα κολλήσω;