Μάστορες τα φώτα σας!!

*οποιος "βαριεται" το τριψιμο παρα μα παρα πολυ καλη δουλεια κανει το πιεστικο. Υπαρχουν και ειδικα απορρυπαντικα που ειναι για τα ξυλα του κηπου αλλα και πολλα βιντεο στο youtube που δειχνουν τι και πως

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νερο σε ποσότητα σε ξύλο...;.Δεν θα μαυρίσει και θα σκευρωσει ακομη περισσότερο. ;
Ύστερα το teakoil πως θα πιάσει πάνω στο ξύλο..

Παραθετω φωτο απο σκεπη βεραντας που εκανα μια δοκιμή. Ειναι με πιεστικό karcher k 2.08 και τη ρυθμιζομενη κανη για να πεταει και απορρυπαντικο. Η karcher (και οχι μονο) εχει απορρυπαντικό που ειναι κατάλληλο για ξυλεια κηπου.
Απλα πριν περασεις το λαδι θα τα αφησεις 2-3 μερες να στεγνωσουν καλα και μετα..
b54455e467b8fd17293171201596f7aa.jpg

Παραθετω φωτο απο σκεπη βεραντας που εκανα μια δοκιμή. Ειναι με πιεστικό karcher k 2.08 και τη ρυθμιζομενη κανη για να πεταει και απορρυπαντικο. Η karcher (και οχι μονο) εχει απορρυπαντικό που ειναι κατάλληλο για ξυλεια κηπου.
Απλα πριν περασεις το λαδι θα τα αφησεις 2-3 μερες να στεγνωσουν καλα και μετα..

Εδώ λογικά, έβγαλε το βερνίκι;
Ή είναι όλα ρύποι;

Ειναι μονο ρυποι μπορει και 10ετιας. Τα ξυλα απ'οσο θυμάμαι δεν ειχαν βερνικι μονο με λαδι ηταν περασμενα.

Εκει που δε το βλεπει ο ηλιος πας σε βερνικακι εμποτισμου ασφαλεστατα.

Ειναι μονο ρυποι μπορει και 10ετιας. Τα ξυλα απ'οσο θυμάμαι δεν ειχαν βερνικι μονο με λαδι ηταν περασμενα.

Ωραία δουλειά κάνει πάντως!

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές κύριοι.

Πράγματι, η δουλειά που έκανε το πιεστικό είναι εντυπωσιακή. Αυτό που φοβάμαι στο πιεστικό είναι μη "χνουδιάσει" το ξύλο. Σήμερα αγόρασα το Teak Oil της Vivechrom αύριο θα πιάσω δουλειά με το αγαπημένο DWE6423 και 300 grit και θα επανέλθω με αποτελέσματα.

Δεν του παει το λαδι του κοντρα πλακε δεν το ομορφαινει, οπως ακριβως με το πευκο και το ελατο. Αν επεσες στην περιπτωση και τα νερα δειχνουν ομορφα, τι να πω, εμενα δεν μου εχει τυχει ποτε!

Χωρις κρουστα αντιλαμβανεσαι οτι δεν θα καθαριζει τοσο ευκολα, ισως και καποιοι λεκεδες να μεινουν για παντα. Τωρα αν το περασεις 5-6+ χερια εμποτισμου, ισως βοηθησει την κατασταση.

Εκανα ενα (μαλλον τραγικο) λαθος και ξεχασα να αναφερω οτι εκτος απο τα μεγαλα κομματια κοντρα πλακε, θα χρησιμοποιησω και μερικα σανιδακια "σουηδικο".
Αποτελεσμα;
Το κοντρα πλακε οντως εγινε πολυ ωραιο με το εμποτισμου ("καρυδια σκουρα"). Απο φτηνοπραμα, φαινεται σαν ενα ομορφουλι, μετριο ξυλο.
Οποτε, χωρις να κατσω να σκεφτω, περασα και τα σανιδακια με το ιδιο. Ε, αυτα εγιναν...χειροτερα απο το φυσικο τους χρωμα. Γουστα ειναι αυτα, αλλα δεν μ' αρεσουν καθολου.
Να τα ξανατριψω και να τα περασω λαδι (εχω βαρεθει να τριβω 😛); Να τα περασω λαδι οπως ειναι; Να κανω κατι αλλο;

Α, και κατι αλλο: το κοντρα πλακε το περασα πρωτα με ενα βρεγμενο πανακι. "Αγριεψε" και το ετριψα. Μετα το περασα με το εμποτισμου (με 10% νερο). Ξανααγριεψε και το ξαναετριψα. Μετα το περασα 2ο χερι με το εμποτισμου και...ξανααγριεψε!
Αυτη τη δουλεια θα κανω; Πρεπει πριν περασω το τελευταιο (κρουστας) να το ξανατριψω, ή τι; Φανταζομαι με το κρουστας δεν θα αγριεψε παλι, ε;

αστο 24 ωρες τριψτε ελαφρα και περασε το "κρουστας"

Ελαφρα, να φανταστω, εννοεις με το χερι, ετσι; Για μετα το πρωτο εμποτισμου ετριψα με το εκκεντρο (αλλο λαθος εκει, αφησε και σταμπα, αλλα αυτα προσεχως-οταν τελειωσω).
Επειδη γυαλοχαρτα πολυ μεγαλα νουμερα εχω μονο μαυρα (σιδερου), πειραζει να το κανω με αυτα;

Τριβουμε παρα πολυ ελαφρα -παντα με το χερι- για να πιασει καλυτερα η επομενη στρωση. Η χρηση του τριβειου ξαναφερνει το ξυλο σχεδον στην κατασταση πριν την πρωτη στρωση. Γιαυτο ισως σηκωνονται συνεχως οι ινες.
Ναι, κανει και το γυαλοχαρτο μεταλλου, θα στομωνει πιο γρηγορα βεβαια αλλα θα κανει δουλεια. Δεν χρειαζεται πιεση το γυαλοχαρταρισμα μεταξυ χεριων.

Στα σανιδακια βαλε τριβειο αφου δεν σου αρεσει η εμφανιση.

Μάλιστα....
Για αυτήν την εποχή και με 30+ βαθμούς που στεγνώνει το ξύλο μοιάζει λογική η όλη σκέψη..
Τουλαχιστον μια εβδομαδα το αφηνα εγω παντως το ξυλο εσωτερικα κρατα υγρασια...για άλλη εποχή δεν θα το διακυνδινεβα.

Ο καθαρισμός βέβαια είναι πέρα για πέρα καλός...το αποτελεσμα μιλάει από μόνο του.

Ελαφρα, να φανταστω, εννοεις με το χερι, ετσι; Για μετα το πρωτο εμποτισμου ετριψα με το εκκεντρο (αλλο λαθος εκει, αφησε και σταμπα, αλλα αυτα προσεχως-οταν τελειωσω).
Επειδη γυαλοχαρτα πολυ μεγαλα νουμερα εχω μονο μαυρα (σιδερου), πειραζει να το κανω με αυτα;
Αυτα τα σφουγγαρακια ειναι απιστευτο το ποσο καλα τρίβουν και κάνουν λεία την επιφάνεια..
Το soft στην περίπτωση σου είναι ότι πρέπει.

https://www.savvaidis.com.gr/αναλωσιμα-προιοντα-μεταλλων/επεξεργασια-ξυλου/σφουγγαράκια

Ναι ειναι ωραια αυτα. Αλλα, δυστυχως, τα μονα που εχω ειναι πολυ μικρα νουμερα. Που να βρω καπου κοντα και ευκολα πανω απο 180-240;

Θα δοκιμασω, thanks.
Ενννοουσα οτι 1-2 που εχω φαινονται "χοντρα" στην αφη, οχι οτι ξερω τι νουμερο ειναι... :)

Καλησπέρα..
Τι πατέντα θα μπορούσε να γίνει εδώ ώστε να γλυτώσουμε την αγορά νέου ντουλαπιου..;

Πρέπει να καταργηθεί η κλειδαριά με τον συνδυασμό και να ξαναμπεί η κλασική με το κλειδί..
IMG_20190612_173637.jpg

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk