Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτα τα σφουγγαρακια ειναι απιστευτο το ποσο καλα τρίβουν και κάνουν λεία την επιφάνεια..
Το soft στην περίπτωση σου είναι ότι πρέπει.

https://www.savvaidis.com.gr/αναλωσιμα-προιοντα-μεταλλων/επεξεργασια-ξυλου/σφουγγαράκια

Μια που δεν εχω προχειρο σφουγγαρακι και δεν πρεπει με ηλεκτρικο τριβειο, μπορω να χρησιμοποιησω το κλασσικκ τριβειο χειρος, με ενα ψιλο (π.χ. 240+) γυαλοχαρτο, τριβοντας απαλα;

Ναι...Μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου..θα τριψεις απαλα και θα πιέζεις όπου χρειάζεται...

Λοιπον, οι περιπετειες συνεχιζονται:
Αφου το περασα το κοντρα πλακε με 2 χερια σκουρο εμποτισμου, με τριψιματα ενδιαμεσα, στο τελος το ετριψα απαλα με 280αρι και εγινε πολυ καλο. Θαμπωσε λιγο, αλλα ηταν πολυ ωραια η επιφανεια.
Ειπα, λοιπον, να παω ενα βημα πιο περα και να το περασω με 1000αρι γυαλοχαρτο. Απαλα απαλα, το εκανα ολο και εγινε...υπεροχο. Σαν πολυκαιρισμενο λιγο και απαλο σαν βελουδο.
Ε, μετα ξεκινησα να περναω το βερνικι κρουστας (mercola yatch varnish, πολυουρεθανης) και εγινε...χαλια.
Δηλαδη, ομορφα γυαλισμενο, αλλα με εμφανεστατες γραμμες απο το πινελο. Ελεγε καθολου ή 10% αραιωση και το ειχα αραιωσει στο 10%. Στο επομενο κομματι δοκιμασα με 20%+ αραιωση και αλλο πινελο...μια απο τα ιδια περιπου.
Περιμενω, βεβαια, να το δω αφου στεγνωσει, αλλα, σιγουρα, δεν θα ειναι οπως ηταν πριν.
Σκεφτομαι τις αλλες δυο επιφανειες (που μπορουν να γινουν οι εξωτερικες) να τις περασω με καποιο λαδι. Ή ισως να δοκιμασω παλι με βερνικι, αλλα σε σπρεϋ; Οπως ειχαμε πει, το βερνικι ειναι καλυτερο για λεκεδοπροστασια, ενω οπως μου ειπε ο Μιχαλης, το λαδι δεν παει στο κοντρα πλακε.
Καμια ιδεα;

Δεν αραιωνεις το βερνικι στο δευτερο χερι. Θα ελεγα να το τριψεις ελαφρα με το 1000αρι γυαλοχαρτο και να το περασεις τριτο χερι βερνικι με πινελο για βερνικι. Δεν ξερω τι πινελο χρησιμοποιεις αλλα χρησιμοποιησε κατι διαφορετικο.
Πινελο πυκνο, μαλακο με συνθετικη τριχα. Ρωτα να σου πουν.

Δεν αραιωνεις το βερνικι στο δευτερο χερι. Θα ελεγα να το τριψεις ελαφρα με το 1000αρι γυαλοχαρτο και να το περασεις τριτο χερι βερνικι με πινελο για βερνικι. Δεν ξερω τι πινελο χρησιμοποιεις αλλα χρησιμοποιησε κατι διαφορετικο.
Πινελο πυκνο, μαλακο με συνθετικη τριχα. Ρωτα να σου πουν.

Οχι 2ο χερι, 2ο κομματι ξυλο. 1ο χερι και στα δυο.
Θα ψαξω να βρω καποιο. Παντως, μου φανηκε πολυ πηχτο το βερνικι, δυσκολο να μην κανει γραμμες.
Οπωσδηποτε, νομιζω παιζει ρολο οτι ηταν τοσο γυαλισμενο το ξυλο. Για δοκιμη περασα με το ιδιο βερνικι ενα ρεταλι απο το ιδιο κοντρα πλακε. Σε αυτο δεν ηταν σχεδον καθολου εμφανεις οι γραμμες. Λογικο, ομως, αφου χανοντουσαν στις διαφορες "γραμμες" που ειχε ετσι κι αλλιως το ξυλο. Σε.αυτο, το βερνικι βελτιωσε πολυ την εμφανιση. Στο γυαλισμενο την χαλασε (στην υφη μονο, στη γυαλαδα μια χαρα ηταν).
Για αυτο σκεφτομαι το λαδι. Με τη λογικη, δηλαδη, οτι σε τοσο γυαλισμενο ξυλο δεν παει το βερνικι. Προφανως μπορει να κανω λαθος, εχω μηδενικη εμπειρια...

Δοκιμασε και πινελο σφουγγάρι. Τα πουλανε συνηθως σε καταστήματα που πουλανε ειδη ζωγραφικής
128b838fc1d4b8601e9dd1b9cb9e8443.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χμμμ, οσο ζεις μαθαινεις.
Ευχαριστω παιδια, θα τα δοκιμασω και αυτα.
Επιπλεον, σκεφτομουν, μηπως σε τοσο λειο ξυλο, καλυτερο εργαλειο για τοσο πηχτο βερνικι θα ηταν καποιου ειδους σπατουλα, οχι πινελο.

Το λεω, γιατι οταν πριν λιγο καιρο ενας μαστορας μας εφτιαξε το ξυλινο πατωμα (νομιζω οξυα), αφου το ετριψε/γυαλισε, εριξε πανω ενα πηχτο βερνικι, το αλειψε με μεγαλη σπατουλα και εγινε γυαλι.
Βεβαια, εδω ειναι αλλη περιπτωση...

Απορώ που κάνεις δεν χρησιμοποιεί τα επαναστατικά ρολλακια microfiber της Morris που έχει καταπιεί στις πωλήσεις και την Rollex για όποιον γνωρίζει.. ...
https://www.mantzouranis.gr/rollaki-morris-microfiber-psilo-28035

Έχω χαλάσει εκατοντάδες από το 2010 που έχουν βγει και το αποτέλεσμα τους είναι απίστευτο..

Μιλάω για βερνίκια,ριπολινές νερού η νευτιου καθώς ακομη και πλαστικα..

Σε μεγάλες ξύλινες επιφανείς μόνο και μόνο αυτα.
Άγγελε σου το προτείνω με κλειστά τα μάτια..

Η διαδικασία άπλη....απλώνεις γρήγορα ολο το κομμάτι και σουμαρεις από την μια πλευρά στην άλλη...

Απορώ που κάνεις δεν χρησιμοποιεί τα επαναστατικά ρολλακια microfiber της Morris που έχει καταπιεί στις πωλήσεις και την Rollex για όποιον γνωρίζει.. ...
https://www.mantzouranis.gr/rollaki-morris-microfiber-psilo-28035

Έχω χαλάσει εκατοντάδες από το 2010 που έχουν βγει και το αποτέλεσμα τους είναι απίστευτο..

Μιλάω για βερνίκια,ριπολινές νερού η νευτιου καθώς ακομη και πλαστικα..

Σε μεγάλες ξύλινες επιφανείς μόνο και μόνο αυτα.
Άγγελε σου το προτείνω με κλειστά τα μάτια..

Η διαδικασία άπλη....απλώνεις γρήγορα ολο το κομμάτι και σουμαρεις από την μια πλευρά στην άλλη...
Την ίδια απορία έχω και εγώ αδελφέ απίστευτα τα ρολακια. Φέτος τα ανακάλυψα καταλάθος και σωθηκα

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Kosstv δεν τα ηξερα αυτα, βεβαιως να τα δοκιμασω. Ξερεις που υπαρχουν γενικα, εκτος απο αυτο το μαγαζι;
Νικο, ηταν πραγματικα εντυπωσιακο. Εριχνε μπολικο βερνικι απο κουβα και μετα με μια μεγαλη σπατουλα, κατι σαν αυτο που στεγνωνεις τα τζαμια, το περναγε ολο το πατωμα. Το αποτελεσμα πολυ καλο και γρηγορο (2-3 χερια, βεβαια).

Edit: Α, μπραβο, αυτο που εβαλε ο panos.
Vrouxos: Πειτε βρε παιδια καπου (ιδανικα στα Β. Πρ.) να τα παρουμε αυτα να τελειωνουμε :)

Κάνουν αυτά τα ρολλά για βερνίκι; :chinscratch:
Σίγουρα;

Μπαμπη για νερου αλλα και ενος συστατικου που εχω δοκιμασει ειναι μια χαρα...ειναι ημισυνθετικα με οτι αυτο συνεπαγεται....

Δοκιμαστε το δεν εχετε τιποτα να χασεται....απλως θελει καλο στρωσιμο....

Vrouxos: Πειτε βρε παιδια καπου (ιδανικα στα Β. Πρ.) να τα παρουμε αυτα να τελειωνουμε :)

Στον Τρακαδα στα Βριλησια...συγουρα θα εχει...

https://trakadas.gr/καταστήματα/