Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

1. Αυτες οι λαδομπογιες που δεν μυριζουν τι λενε; πρεπει σιγα σιγα να αρχιζω με τα καλοριφέρ και μετα να παω στις εσωτερικές πορτες.

Υπαρχουν 2 επιλογες....
Μπορεις να το κανεις με ριπολινη νερου η με radiater....

Στην πρωτη περιπτωση βαζεις νερου χρωμα και δεν μυριζει ο τοπος και στην δευτερη εχεις πολυ καλυτερο και επιμηνκυμεστερο αποτελεσμα αλλα θελει 2 μερες τουλαχιστον να ξεμυρισει.......

Η ριπολινη νερου ειναι μια χαρα απλως θελει καλο δουλεμα γιατι τρεχει.....στην περιπτωση του Radiater τελειωνεις πιο γρηγορα γιατι σκεπαζει καλυτερα.....

Φορτιζω τωρα στον x tar 2μπαταριες 18650 .η μια ειναι φενιξ και δειχνει ταση πανω στον φορτιστη 3.6 η αλλη ειναι ανωνιμη κινεζικη και δειχνει ταση 4.2 τις εβαλα μαζι να φορτιζουν αλλα με προβλιματιζει η κινεζικη με τα 4.2 .ειναι οκ;;

Τι σου λεει οτι και οι δύο ητανε αδειες;
Ποση ωρα φορτιζε η κινεζικη;
Το λεω γιατί μια των "5800"mah την μευρησα στα, 540.ναι..540.

Κωστα τις εχω καμμια ωρα ισως και λιγο παραπανω ,η φενιξ φορτιζει με 3.7 και εχει παρει 504mah .η κινεζικη στην ιδια ωρα συνεχιζει να δειχνει ταση 4.2 ν και εχει παρει μονο 338 mah.

Πρωτα απ'ολα το 4.2v ειναι οκ καθως ειναι το τελικο βολταζ της φορτισης μιας μπαταριας λιθιου με ονομαστικη αξια 3.7v. O φορτιστης δεν φορτιζει αλλο την μπαταρια. Ειναι πολυ πιθανον η μπαταρια να μην ηταν αδεια και να ηθελε μονο μια ωρα φορτιση.

Εαν ομως η κινεζικη μπαταρια ηταν εντελως αφορτιστη οταν μπηκε πανω στον φορτιστη, υπαρχουν δυο πιθανοτητες:
-Ειτε ειναι μικρης χωρητικοτητας (ασχετα τι γραφει επανω) κατω απο 800mah, οποτε ειναι δυνατον να φορτισει πληρως μεσα σε μια ωρα,
-Ειτε εχει φαει τα ψωμια της (ασχετως ηλικιας της μπαταριας) που ειναι πολυ πιθανον καθως προκειται για φτηνη μπαταρια με αντιστοιχα φτηνα στοιχεια.

Θα συμφωνήσω με τον Χιωτης. Οταν μια μπαταρία φορτώνει ατέλειωτες ώρες χωρίς αποτέλεσμα, η φορτώνει χωρίς να έχει φορτίσει... μάλλον πάει στον ανακυκλωτήρι..

Γιαννη φορτισε κανονικα ,πολυ πιο αργα βεβαια απο την φενιξ ,απλα με προβληματισε το 4.2ν .

Επειδή δουλεύω συνέχεια μπαταρίες 18650 και 21700, σου λέω ότι το ότι δείχνει 4.2 δεν είναι πρόβλημα. Οι δικές μου όταν τις βγάζω τόσο δείχνουν η και μέχρι 4.15 και 4.25. Το θέμα είναι τα αμπέρια.
Μπορεί να δείχνει 4.2 και να μην έχει δύναμη ούτε για 1.5volt. Τον φορτιστή σου δεν τον έχω δουλέψει, (έχω τον nidecore), αλλά με κάποιο τρόπο δείχνει ότι η μπαταρία φόρτισε. Αν αυτό το λαμπάκι η ότι άλλο έχει, δεν σβήνει ποτέ, τότε είναι για σούτ.

Αν όμως κλείνει ο κύκλος της φόρτισης λογικά είσαι οκ, χωρίς όμως να ξέρεις άν έχει φορτίσει πλήρως. Ναι μέν 4.2 αλλά άν σου κράταγε μια ώρα, τώρα μπορεί να κρατάει 40 λεπτά.

Και μην περιμένεις δύο διαφορετικές μπαταρίες να δείξουν ίδια στοιχεία φόρτισης.
Εδώ βάζεις δύό ίδιες και πάλι μετά απο μερικές φορτίσεις έχουν απόκλιση.

Γιαννη η μπαταρια φορτισε κανoνικα τελικα,ο φορτισης μου οταν την φορτιση γραφει την ενδειξη full και την χωρητικοτιτα σε mah.

Χαιρετώ τα μαστόρια!

Το όνομα μου είναι Στέφανος. Σε προηγούμενα ποστ είχατε μια συζήτηση για κεραμοσκεπές Ετσι πήρα το θαρος να ρωτήσω κάτι σχετικά με μια κατασκευή κεραμοσκεπής (Χαγιάτι) που έχω ήδη ξεκινήσει. Βασικά είμαι στο τελείωμα. Έχει γίνει ο σκελετός (δοκάρια, φουρούσια κτλ.) Από πάνω τοποθετήθηκε ραμποτε και ασφαλτοπανο και τώρα είμαι στη φάση να βάλω τα πιχακια (υποτεγιδες) και από πάνω τα καδρονια όπου θα ακουμπήσουν τα κεραμίδια. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω πως τοποθετούνται τα κεραμίδια στα πλάγια της σκεπής ώστε να φενεται ωραία. Από ότι βλέπω σε άλλες σκεπές η πρώτη σειρά κεραμιδιών και η τελευταία παράλληλα με τη κλίση είναι τοποθετημενα σε οριζόντια θέση και από πάνω τους μπαίνει ο καβαλάρης. Μπορείς κάποιος να μου εξηγήσει πως στηρίζονται τα συγκεκριμένα κεραμίδια;
Η μελέτη έχει γίνει για ρομαικο κεραμίδι αν και δεν τα έχω αγοράσει ακόμα.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Θα προσπαθήσω να βγάλω μερικές φωτογραφίες

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν δεν κανω λαθος την Ματριξ την εχει ο Παναγιωτης απο τον Ασπρόπυργο και ειναι ευχαριστημένος.

Σε ευχαριστώ Κυριάκο. Χάθηκε (&) ο κυρ Παναγιώτης.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Καλησπερα παιδια,
Απο Ηλεκτρολογο θα ηθελα μια γνωμη.

Ειναι απο κουμπι για κουδουνι αλλα ειναι σωστη η συνδεση? Τι εχει λαθος και δεν δουλευει?