Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπουτον: Κοκκινο στο L, μπλε στο βελακι
Τα αλλα ακρα σστις πανω βιδες οπως βλεπουμε στο κουδουνι.

Συν τροφοδοσια 230V z

Μπουτον: Κοκκινο στο L, μπλε στο βελακι
Τα αλλα ακρα σστις πανω βιδες οπως βλεπουμε στο κουδουνι.

Συν τροφοδοσια 230V z

Δηλ να βγαλω αυτα που ειναι στο N και να βαλω απευθειας το μπλε στο βελακι? το Ν να μην εχει τιποτα?

Last edited by a moderator:
Θέλω να μεγαλώσω τον πάγκο εργασίας στην αποθηκη. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να μετακίνησω ένα ψυγείο που έχω σε λειτουργία και να το πάω δίπλα από αυτό το πορτοκαλί δοχείο (είναι η πίεση από τον λεβητα;) τράβηξαμε ρεύμα και βάλαμε Μπριζα για το ψυγείο. Το θέμα είναι: μπορεί να μπει το ψυγείο δίπλα σε αυτό το δοχείο λόγω θερμότητας; και αν δεν μπορεί, μπορώ να το πάω στη γωνία πάνω από το λεβητα ή πρέπει αν μείνει σε χαμηλό σημείο; (εννοείτε πως θα φώναξω υδραυλικό αλλά είπα να ζητήσω τη συμβουλή σας πρωτα)
2cc157e59eb598e5c81bf006f4e17120.jpg
748ef10be50fbb06b1bb3dd37170f6f2.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το δοχείο είναι διαστολης,απορροφάει τις διαφορές πίεσης του νερού του λέβητα,Δεν ενοχλείται απ τη θερμοκρασία του ψυγείου και μπορείς να το βάλεις ψηλά.
Πες να μετρήσουν και την πίεση του για το αν είναι ακόμα στην 1,5 ατμόσφαιρα .

Καλησπερα, δυο ερωτησεις:
1. Αυτος ο σιδηροστοκος (απο leroy) εχει ενα πολυ πολυ μικρο σωληναριο με τον σκληρυντη. Βαζω οσο πιο λιγο μπορω, αλλα εχει ελαχιστο μεσα. Σιγουρα θα τελειωσει πριν τον στοκο.
Υπαρχει τροπος να αγορασω σκληρυντη μονο του;
2. Οι φυαλες διογκουμενης πολυουρεθανης εχουν ενα πλαστικο "απλικατερ", ας πουμε. Βαζοντας λιγο, γεμισε φυσικα με αφρο. Προσπαθησα να το φυσηξω τοτε και μισοκαθαρισε (περναγε ο αερας), αλλα αργοτερα προφανως φουσκωσε και στουμπωσε και εκανα ολοκληρη ιστορια να το καθαρισω. Η γωνια που κανει, που ειναι το πιο δυσκολο σημειο, βγαινει βεβαια (ποσες φορες πριν χαλασει; ), αλλα και παλι τρωει πολλη ωρα.
Υπαρχει καποιος πιο ευκολος τροπος, κατι να κανω στην αρχη που το ριχνω, ή καποιος διαλυτης για να καθαριζει ευκολα;
Επισης, υπαρχουν καπου στην αγορα τετοια "απλικατερ";
Ευχαριστω.
a7d9c53b3f7e55cdea1ff83a07ee6ab8.jpg

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το δοχείο είναι διαστολης,απορροφάει τις διαφορές πίεσης του νερού του λέβητα,Δεν ενοχλείται απ τη θερμοκρασία του ψυγείου και μπορείς να το βάλεις ψηλά.
Πες να μετρήσουν και την πίεση του για το αν είναι ακόμα στην 1,5 ατμόσφαιρα .
Σε ευχαριστώ πολύ! Θα βάλω το ψυγείο για να μεγαλώσω τον παγκο και με την πρώτη ευκαιρια θα φέρω τον υδραυλικό για μην πιάνει περιττό χώρο!

Σε ευχαριστώ πολύ! Θα βάλω το ψυγείο για να μεγαλώσω τον παγκο και με την πρώτη ευκαιρια θα φέρω τον υδραυλικό για μην πιάνει περιττό χώρο!

Να είσαι καλά.

Καλημέρα.
Για τρίψιμο ενός μπωλ ή μιας πιατελας επάνω στον τόρνο (όχι τεράστιες διαστάσεις λόγω μικρού ξυλότορνου) που κοιτάω?
Με το γυαλόχαρτο στο χέρι & αργώ & καίγομαι μετά από λίγο.....!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα.
Για τρίψιμο ενός μπωλ ή μιας πιατελας επάνω στον τόρνο (όχι τεράστιες διαστάσεις λόγω μικρού ξυλότορνου) που κοιτάω?
Με το γυαλόχαρτο στο χέρι & αργώ & καίγομαι μετά από λίγο.....!
Εξωτερικά με γυαλόχαρτο κρατώντας τις δύο άκρες, εφαπτοντας το γυαλόχαρτο στο ξύλο χωρίς να ακουμπά το χέρι στο ξύλο. Εσωτερικά, με γάντι ή κολλημένο γυαλόχαρτο σε ξύλο ή διπλωμένο. Όπως βολεύει η περίσταση.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δυστυχως Παυλο οπως λεει και ο Κωστας θελει κατι πιο δραστικο.

Ο ψηλος υλοποιησε αν θυμαμαι καλα η παραγγειλε θα σας γελασω ενα περιστροφικο χειρος διαμετρου 5εκ.

50MM-Diameter-Bowl-Sander-with-Foam-Hook.jpg_350x350.jpg
Το έχω Κυριάκο και μάλιστα ιδιοκατασκευη. Πολύ σπάνια το χρησιμοποιώ.

Εγω παραγγειλα αυτο το σετακι με σκοπο να μπει στο GSR...
Για να δουμε.

https://www.banggood.com/2-Inch-50m...p-1089070.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN
Έχω τρία μεγέθη από αυτά. 1, 2, και 3 ίντσες. Δεν είναι καλοκεντραρισμενα και πρέπει να χώσεις όλο τον άξονα μέσα για λιγότερους κραδασμούς. Γενικά όμως κάνουν δουλειά.

Εγω παραγγειλα αυτο το σετακι με σκοπο να μπει στο GSR...
Για να δουμε.

https://www.banggood.com/2-Inch-50m...p-1089070.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Eσυ θες ενα παρομοιο εξαρτημα που να παιρνει στρογγυλα velcro γυαλοχαρτα ΑΛΛΑ να ειναι μαλακο για να το χρησιμοποιεις και στον τορνο. Αυτο που πηρες εχει σκληρη βαση.

Εχει παρει ο Μπαμπης ενα παρομοιο, εχω παρει και εγω αλλα θα το ανεβασω οταν γυρισω Αθηνα, δεν θυμαμαι απο που το πηρα. Κατι σαν και αυτο:
10_1_300.jpg

https://www.tobi.si/en-gb/index.php?route=product/product&product_id=170
https://www.amazon.co.uk/Backing-drill-attachment-Medium-Density/dp/B005HWQB2W

Last edited:
Καλησπερα, δυο ερωτησεις:
1. Αυτος ο σιδηροστοκος (απο leroy) εχει ενα πολυ πολυ μικρο σωληναριο με τον σκληρυντη. Βαζω οσο πιο λιγο μπορω, αλλα εχει ελαχιστο μεσα. Σιγουρα θα τελειωσει πριν τον στοκο.
Υπαρχει τροπος να αγορασω σκληρυντη μονο του;
2. Οι φυαλες διογκουμενης πολυουρεθανης εχουν ενα πλαστικο "απλικατερ", ας πουμε. Βαζοντας λιγο, γεμισε φυσικα με αφρο. Προσπαθησα να το φυσηξω τοτε και μισοκαθαρισε (περναγε ο αερας), αλλα αργοτερα προφανως φουσκωσε και στουμπωσε και εκανα ολοκληρη ιστορια να το καθαρισω. Η γωνια που κανει, που ειναι το πιο δυσκολο σημειο, βγαινει βεβαια (ποσες φορες πριν χαλασει; ), αλλα και παλι τρωει πολλη ωρα.
Υπαρχει καποιος πιο ευκολος τροπος, κατι να κανω στην αρχη που το ριχνω, ή καποιος διαλυτης για να καθαριζει ευκολα;
Επισης, υπαρχουν καπου στην αγορα τετοια "απλικατερ";
Ευχαριστω.
a7d9c53b3f7e55cdea1ff83a07ee6ab8.jpg

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Του κανω ενα...bump, μπας και το διαβασει σημερα κανεις που να εχει απαντηση και με την ευκαιρια, και μια 3η ερωτηση ( :D ) :
Ειχα παρει ενα φυσιγγιο polymax,

https://www.praktiker.gr/p/kolla-bison-poly-max-crystal-clear-300gr-25213

το ανοιξα, εβαλα λιγο και το εκλεισα με μονωτικη. Λιγους μηνες μετα...ειχε πηξει ολοκληρο, μεχρι κατω (!). Ξερουμε κανεναν τροπο να κρατανε πιο πολυ αυτα, αφου ανοιχτουν (διαβαζω για καπακια κ.α.). Ποσο μπορω να υπολογιζω το μεγιστο;
Ενα ακρυλικο που ειχα ανοιξει πριν χρονια, αντεχει ακομα το ατιμο. Αλλα οι κολλες;
Ο υπαλληλος στο leroy μου ειπε max 1 μερα(!). Αν ειναι ετσι, μου φαινεται απιστευτα μη πρακτικο, εκτος αν σκοπευεις να το χρησιμοποιησεις ολο με τη μια και να χρειαστεις ακριβως ενα. Ισχυει;

Παμε μια-μια...

1)Το σωληναριο των 50 η 100 γρ ειναι ακριβως η ποσοτητα που χρειαζεται γαι το αναλογω δοχειο των 500 η 1000 γρ....
θελει πολλες δοκιμες γαι να φτασεις να τον χρησιμοποιησεις σωστα....εδω επαγγελματιες αυτοκινητων δεν ξερουν να τον χρησιμοποιουν σωστα...οσο πιο πολυ βαζεις τοσο πιο γρηγορα τραβαει και τοσο πιο δυσκολα τριβεται....
Εαν ξαναγορασεις ξανα παρε βουτυρου που πιο αφρατος...οχι πολυεστερικο....

2)Το πετας Αγγελε δεν καθαριζεται με τιποτα...

3)Απαξ και ανοιξει η συγκεκριμενη μεσα σε 2 με 3 μερες γινεται κοκκαλο...το προβλημα ειναι οτι απαξ και παρει αερα δεν κραταει για πολυ....

Ευχαριστω Κωστη.

1. Πως γινεται, ομως, να ειναι το σωληναριο η σωστη ποσοτητα, οταν και το μικρο τενεκεδακι και το μεγαλο (της mercola, στο leroy, τουλαχιστον) εχουν το ιδιο σωληναριο;;;
Οπωσδηποτε, ισως βαζω πολυ, αλλα αν υπηρχε καπου να αγορασω σκληρυντη ξεχωριστα, θα βολευε, για να μην κανω αμαν να βγει μονο η σωστη ποσοτητα. Παντως, σαν αποτελεσμα, μια χαρα μου φαινεται.
Ο βουτυρου τι ειναι; Δεν εχει αλλον το leroy, αλλα θα το εχω υποψη, thanks.

2. Ok, να το πεταξω. Αλλα αν δεν χρησιμοποιησω ολο το δοχειο με τη μια, την επομενη φορα πώς βαζω; Πουλανε καπου τετοια; (καθαριζει, αλλα με πολλη δυσκολια).

3. Αρα δεν υπαρχει τροπος ε; Κριμα, γιατι ειναι καλη, αλλα προφανως μονο για μια χρηση.
Αν με το ανοιγμα την τυλιξω ολη σε σελοφαν ή κατι τετοιο; Παλι τζιφος;
Το ιδιο ισχυει για ολες τις αντιστοιχες κολλες;
Αυτες που ειναι σε σωληναριο;

(Οταν παραγινομαι κουραστικος, να μου λετε "σκασε". Πρεπει να εχω καμια 1000αρα αποριες καβατζα, ετσι κι αλλιως, οποτε δεν θα εχουν τελειωμο :) )

1) Εαν το leroy δινει ιδια ποσοτητα και για τα 2 τότε να κοιτάξεις πόσο είναι αυτή και αναλόγως να πάρεις...
Ξέχωρα δεν δίνεται...Είναι ούτος αλλιώς ζευγάρι...
2)Πλαστικά ακροφυσιγγια σκέτα δεν υπάρχουν.. μπορείς όμως να πάρεις μικρή ποσότητα για όσο χρειαστείς....
3)Πάλι δεν μπορείς να κάνεις πολλά...
Βάζεις το καπάκι που δίνεται για το πλαστικό ακροφυσιγγιο και όσο αντέξει....
Όλες αυτές οι κολλες/ σφραγίστηκα έτσι συμπεριφέρονται....