Μάστορες τα φώτα σας!!

Τελικά δεν έγινα πολύ σοφότερος για το εσωτερικό τρίψιμο :bigcry:

Άντε πάλι στο YouTube.

Δες τι σου έγραψε ο Παύλος.
Δεν χρειάζονται πολλές στροφές στον τόρνο γιατί εκεί θα καείς κι εσύ και το ξύλο.
Κι επειδή είσαι ψυχάκιας, και θες να τα τρίβεις μέχρι grit 100.000, από το 400 και πάνω να χρησιμοποιείς πόσιμο παραφινέλαιο για να μην στομώνουν τα γυαλόχαρτα.
Όχι νερό. :grandpa:

1) Εαν το leroy δινει ιδια ποσοτητα και για τα 2 τότε να κοιτάξεις πόσο είναι αυτή και αναλόγως να πάρεις...
Ξέχωρα δεν δίνεται...Είναι ούτος αλλιώς ζευγάρι...
2)Πλαστικά ακροφυσιγγια σκέτα δεν υπάρχουν.. μπορείς όμως να πάρεις μικρή ποσότητα για όσο χρειαστείς....
3)Πάλι δεν μπορείς να κάνεις πολλά...
Βάζεις το καπάκι που δίνεται για το πλαστικό ακροφυσιγγιο και όσο αντέξει....
Όλες αυτές οι κολλες/ σφραγίστηκα έτσι συμπεριφέρονται....

Να σαι καλα, Κωστα.
Οχι οι απαντησεις που ελπιζα, βεβαια, αλλα με καλυψες. Ευχαριστω :)

Update:
Εψαξα σε συνοικιακα (Μελισσια, Μαρουσι κτλ) μαγαζακι εργαλειων σημερα.
Ακροφυσια φυσιγγιων δεν πουλαγε κανεις (παντως απο καπου ειχα αγορασει καποτε, ισως απο lidl). Ομως, ενας μου εδωσε 2-3 απο ενα σωρο που ειχε ξεμεινεμενα και ενας αλλος μου πουλησε κατι παρομοια μικροτερα, που ισως κανουν, αλλα μαζι και κατι ταπιτσες/κουμπωματακια, που (υποτιθεται οτι) κλεινουν μετα το ανοιγμα τα φυσιγγια.
Ο ιδιος μου πουλησε 4-5 σκληρυντες/καταλυτες για τον σιδηροστοκο (απο ο,τι καταλαβα ηταν απο το ιδιο κουτι, απλως τα πουλαει ξεχωριστα και για καποιο λογο ειχε παραπανω καταλυτες-εγω, παντως, δουλεια εκανα :) ).
Τελος, ακροφυσια για αφρο πολυουρεθανης δεν ειχε κανεις, ωστοσο ενας εδωσε ιδεα, να βγαζω και να καθαριζω μονο τη γωνια (που εχει το μηχανισμο σκανδαλης) και για το υπολοιπο να χρησιμοποιω καποιο λαστιχο (π.χ. αλφαδολαστιχο).

Αυτα, αν τυχει ποτε κανεις που να εχει τα ιδια αδιανοητα ερωτηματα με εμενα :P :D
(Οι διευθυνσεις διαθεσιμες).

Τα "αδιανοητα" ερωτηματα προφανως τα εχουμε πολλοι, αν κρινουμε οτι μονο ο Κωστης γνωριζε να απαντησει σε ολα, οποτε να'σαι καλα για το update! :2thumb22sup:

Αφρο πολυουρεθανης να αγοραζεις τον μικρο αν δεν ειναι να τον αδειασεις ολο αλλιως θα σπας τα νευρα σου για να καθαρισεις το ακροφυσιο!

Οσο για τον σκληρηντη μονο οι φανοποιοι αυτοκινητων εχουν μαθει να βαζουν οσο πρεπει ωστε να τελειωνουν και τα δυο μαζι.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αφρο πολυουρεθανης να αγοραζεις τον μικρο αν δεν ειναι να τον αδειασεις ολο αλλιως θα σπας τα νευρα σου για να καθαρισεις το ακροφυσιο!

Οσο για τον σκληρηντη μονο οι φανοποιοι αυτοκινητων εχουν μαθει να βαζουν οσο πρεπει ωστε να τελειωνουν και τα δυο μαζι.

+1 για τον αφρό της πολυουρεθάνης.

Κατοπιν εντολης της συντρόφου υο γαλαζιο της ντουλάπας πρεπει να αλλαξει χρωμα. Το ερωτημα ειναι τι βαζω; Κιμωλιας; Ριπολινη; Ντουκοχρωμα; Τωρα πρεπει να ειναι λακα αυτο και θα το τριψω με 120-150 γυαλοχαρτο αλλα μετα πως προχωραω..
5c44a71c5c796d9031d71eebd142918d.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

για τον αφρο....το Σκ θα δοκιμασω εναν που ανοιχτηκε πριν 13 μηνες και χρησιμοποιηθηκε 3 φορες μεχρι τωρα. Θ σας πω

Διαλυτικο νιτρου με μπατονετα για την εξοδο, καθαριστικο πιπας ή βουρτσακι τεστ ΠΑΠ για το σωληνακι.
Αλλιως κοψε στο μηκος που θες για να σου μεινει το υπολοιπο

Μαστόρια μου καλησπέρες,

εξετάζουμε με την σύζυγο την αγορά παλιάς μονοκατοικιίας την οποία θα ανακαινίσουμε. Βρέθηκε μια που σε σύγκριση με ότι ζητάνε οι άλλοι ακούγεται οριακά λογική η τιμή. Μεταξύ άλλων, έχει και ένα σοβαρό πρόβλημα με μούχλα στους τοίχους.

Δεν φαίνεται να είναι μούχλα που ήρθε απ'εξω. Πιθανόν οι γιαγιακα που έμενε δεν ανοιγε ποτέ παράθυρα, ποιος ξέρει.
Αλλα και απ'εξω να ήρθε, μια μόνωση θα μπει ούτως η άλλος. Το ερώτημα ειναι με το μέσα πως ξεμπερδέυεις;

Εκτός από το να κατέβει ο σοβάς και να σαβαντιστεί πάλι από την αρχή, υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης πιο οικονομικός αλλά εξίσου αποτελεσματικός;

ΠΧ (τυχαία τα λεω) φαρμάκι να ψοφίσει, αστάρι να σφραγίσει και μια τσιμεντοκονία από πάνω;
Κάποιοι λένε δεν ξεμπερδέυεις πότε ετσι και σου εμφανιστεί. Τι λετε;

Μαστόρια μου καλησπέρες,

εξετάζουμε με την σύζυγο την αγορά παλιάς μονοκατοικιίας την οποία θα ανακαινίσουμε. Βρέθηκε μια που σε σύγκριση με ότι ζητάνε οι άλλοι ακούγεται οριακά λογική η τιμή. Μεταξύ άλλων, έχει και ένα σοβαρό πρόβλημα με μούχλα στους τοίχους.

Δεν φαίνεται να είναι μούχλα που ήρθε απ'εξω. Πιθανόν οι γιαγιακα που έμενε δεν ανοιγε ποτέ παράθυρα, ποιος ξέρει.
Αλλα και απ'εξω να ήρθε, μια μόνωση θα μπει ούτως η άλλος. Το ερώτημα ειναι με το μέσα πως ξεμπερδέυεις;

Εκτός από το να κατέβει ο σοβάς και να σαβαντιστεί πάλι από την αρχή, υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης πιο οικονομικός αλλά εξίσου αποτελεσματικός;

ΠΧ (τυχαία τα λεω) φαρμάκι να ψοφίσει, αστάρι να σφραγίσει και μια τσιμεντοκονία από πάνω;

Ειμαι πολυ μακρια απο ειδικος, απλως θα σου αναφερω τημ περιπτωση μου:
Πριν 3-4 χρονια εμφανιστηκε μουχλα στο μπανιο μας. Με λιγο ψαξιμο, φανηκε οτι δεν ερχοταν απο εξω/πανω κτλ. Μετα απο μερικους μηνες που χειροτερευε (και επειδη ερχοταν η μικρη), αποφασισα να ασχοληθω.
Εξυσα οπου και οσο μπορουσα τη μπογια, μεχρι που βρηκα το "μαρμαρο" (τελευταιο στρωμα σοβα. Τοτε δεν ειχα εργαλεια, οποτε τραβηξα τα πανδεινα (μεχρι μαχαιρι ξεπαγωματος χρησιμοποιησα), αλλα νομιζω με εργαλεια ειναι σχετικα ευκολο.
Μετα πηρα ενα σοβαρο αντιμουχλικο καθαριστικο (χλωρινη ειναι, στην ουσια), το ετριψα καλα ολο με σκληρο σφουγγαρι, το αφησα να στεγνωσει, μετα το ξανατριψα και παλι το αφησα να στεγνωσει. Στο τελος δεν φαινοταν μουχλα πουθενα, αν και η αληθεια ειναι οτι λιγο και σε λιγα σημεια ειχε περασει στο "μαρμαρο".
Μετα το περασα ασταρι και απο πανω στοκο (σκονης) με σπατουλα.
Μετα ασταρι και τελος 3 χερια μια καλη αντιμουχλικη μπογια.
Σημειωνω, το στοκαρισμα ηταν για ομορφια, οχι για τη μουχλα. Δυο μαστορες που ρωτησα μου ειπαν οτι δεν εχεις προβλημα με την υγρασια ακομα κι αν σπατουλαρεις.
Σχεδον 4 χρονια μετα δεν εχει ξαναεμφανιστει ουτε κοκκος μουχλας (και η συζυγος το κανει κανονικο χαμαμ μεσα καθε μερα). Νομιζω οτι βασικα ειναι θεμα μπογιας. Ειναι πολυ γυαλιστερη και η υγρασια μενει πανω μεχρι να στεγνωσει, χωρις να περναει μεσα, ενω πρεπει να εχει και κατι που δεν αφηνει τη μουχλα να αναπτυχθει.
Το μονο, αν εχει περασει βαθια στους σοβαδες, ισως δεν ειναι τοσο ευκολο να εξαφανιστει μετα.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κατοπιν εντολης της συντρόφου υο γαλαζιο της ντουλάπας πρεπει να αλλαξει χρωμα. Το ερωτημα ειναι τι βαζω; Κιμωλιας; Ριπολινη; Ντουκοχρωμα; Τωρα πρεπει να ειναι λακα αυτο και θα το τριψω με 120-150 γυαλοχαρτο αλλα μετα πως προχωραω..
5c44a71c5c796d9031d71eebd142918d.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν και η εικονα δεν ειναι ξεκαθαρη του τι ειναι(λακα; ) θα σου προτεινα να βαλεις ριπολινη νερου...
Εαν ειναι λακα τα φυλλα τοτε θελουν πολυ καλα τριψιμο με 150αρη οπως λες...βελατουρα νερου και εποιτα ριπολινη νερου.....για καλο αποτελεσμα χρησιμοποιησε κυλινδρακι σφουγγαρι...

Μαστόρια μου καλησπέρες,

Η μουχλα ειναι παντα εσωτερικη...ειναι στην ουσια ζωντανος οργανισμος μυκητας που δημιουργηται απο διαφορα φαινομενα..
Το οτι ηταν κλειστο το σπιτι και δεν ανεπνεε παιζει πολυ συμαντικο ρολο...δεν ειναι ομως πανακιο αυτο....θερμαντικα σωματα,αιρ κοντισιον και λοιπα τετοια ειδη δημιουργουν πολλες φορες μουχλα...

Αντιμετωπιση:
Καθαριζουμε την μουχλα με χλωρινη,περναμε ακρυλικο μονωτικο ασταρι δυαλυτου κατα της μουχλας και εποιτα περναμε χρωμα της αρεσκειας μας....

Εξτρα αντιμετωπιση ειναι η θερμομονωση ειτε απο εξω ειτε απο μεσα στα τοιχια που εχει δημιουργηθει....αλλα το κοστος εκτοξευεται...

Εαν απο την ταρατσα δεν υπαρχουν διαρροες δεν χρειαζεται επι του συγκεκριμενου θεματος να γινει....εκτος και εαν γινεται ως προληψη για το μελλον αφου θα μπει σε ανακαινηση το σπιτι....

..........................................................

Αγγελε η γυαλιστερη μπογια δεν εχει πορους για αυτο και δεν μπορει να ξαναδημιουργηθει...κατα αλλα σωστα το εχεις παει....

Εγω μάστορας δεν είμαι αλλά για τη ριπολινη νερού μπορώ να πω ότι ξεβαφει αν ακουμπήσει σε άλλο ξύλο ή ξύνεται πολύ εύκολα. Έχω την κουκετα των παιδιών και ακούμπησα το μπλε κάγκελο πάνω στο καφέ και ιδού το αποτέλεσμα. Δεν είναι πολύ αλλά είναι στη φάτσα και φαίνεται. Επίσης για τη μούχλα δοκίμασε και έλαιο τειοδενδρου. Είχα βγάλει μούχλα πίσω στη γωνία της κουκετας στο παιδικό και το ετριψα πάρα πολύ καλά και έφυγε. Μετά από 3 μήνες βάψαμε και έχω και 2 χρόνια δεν έχει φανεί κάτι.
e9cc6948d63ec21bd2e485dfd47d75e9.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δέσποινα βελατουρα νερου χρησιμοποιήθηκε η όχι...;
Εκδορά μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε υλικό εαν δεν τριφτει σωστά η δεν μπουν τα κατάλληλα υλικά..
Μεχρι και κορνίζες καθρέφτη σε κομμωτήριο έχω βάψει που έχει πολύ κακομεταχειριση και δεν έχει πάθει τίποτα...

Ρώτα τον Μπάμπη. Κάτι πήλινα από γιαούρτι που μας έδειξε στο χωριό είχαν γίνει υπέροχα. Κάτι για Leroy....

Ναι, κι εγω απο leroy που πηρα ενα, σε δοκιμη μονο, δεν το εχω χρησιμοποιησει κανονικα, καλο φαινεται. Μολις το ψεκαζεις, σε ξεγελαει οτι θα φαινεται χαλια, αλλα οταν στεγνωσει ειναι ok. Απο αντοχη δεν ξερω (ακομα).
Η τιμη καπου εκει ηταν, παρομοια με του του link.

Εγώ χρησιμοποιώ τα Rust-Oleum που έχει το Leroy Merlin, εμπειρία από άλλα δεν έχω.
Θέλει εξοικείωση λίγο στη χρήση του στην αρχή αλλά είναι πολύ καλά.
Ανακινείς πολύ καλά και ψεκάζεις από μακρυά πατώντας ελαφρά το κουμπί απο πάνω. Μην προσπαθείς μονομιάς να καλύψεις την επιφάνεια, το πιο πιθανό είναι να κάνεις ζημιά. Το περνάς σε 2-3 διαφορετικές λεπτές στρώσεις και περιμένεις λίγο να τραβήξει η προηγούμενη πριν ξαναψεκάσεις.
Αν υπάρχει μεγάλη διαφορά χρώματος μεταξύ υποστρώματος (ξύλο, πέτρα, κεραμικό, πλαστικό κλπ) κι αυτού που θέλεις να ψεκάσεις θα χρειαστεί πιό πολλά περάσματα.
Για να το αποφύγεις αυτό καλύτερα να βάψεις πρώτα το υπόστρωμα με κάποιο παρεμφερές χρώμα. Θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα και με λιγότερο υλικό.