Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχθές ψώνισα από το Leroy Merlin βερνίκι εμποτισμού της 3V3.
To oregon douglas διαλύτου έγραφε οτι η προστασία του διαρκεί 5 χρόνια.
Το oregon douglas νερού έδινε 6 χρόνια.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχθές ψώνισα από το Leroy Merlin βερνίκι εμποτισμού της 3V3.
To oregon douglas διαλύτου έγραφε οτι η προστασία του διαρκεί 5 χρόνια.
Το oregon douglas νερού έδινε 6 χρόνια.

Μπραβο Αποστολη, πολυ σημαντικη διαπιστωση, επαληθευει αυτο που ελεγε ο Κωστης για βερνικια και μπογιες με βαση το νερο!

Κωστα, φανταζομαι εννοεις τη συγκεκριμενη μαρκα/σειρα, οχι γενικα αυτονομα (ητοι, οχι ενσωματωμενα σε τρυπανια) φρεζακια. Σωστα;

Θέλω να κολλήσω πάνω σε βαμμένο συρτάρι (ξύλινο) ένα πλαστικοποιημενο χαρτάκι. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα ξεκολλάει και θα βγάλει και τη μπογια από το συρτάρι. Τι κολλα θα μου προτείνατε να βάλω; υπόψιν ότι τα συρταρια ανήκουν σε μικρά παιδιά και θα σκαλιζουν τα σχέδια

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mπορεις να χρησιμοποιησεις και ταινια διπλης οψης, ειτε την σπογγωδη, την παχια δηλαδη, ειτε την λεπτη σε παχος.

Οτι ειδους κολλα βεβαια και να χρησιμοποιησεις, υπαρχει παντα ο κινδυνος να φυγει μαζι με χρωμα, ειτε ξυλο ειναι η επιφανεια, ειτε τοιχος.

Εαν ειναι μονιμα τα χαρτακια μπορεις να βαλεις/καρφωσεις και μικρες πινεζες που δεν θα φευγουν, δεν θα ξεκολλανε -μαζι η χωρις την κολλα στα χαρτακια.

Mπορεις να χρησιμοποιησεις και ταινια διπλης οψης, ειτε την σπογγωδη, την παχια δηλαδη, ειτε την λεπτη σε παχος.

Οτι ειδους κολλα βεβαια και να χρησιμοποιησεις, υπαρχει παντα ο κινδυνος να φυγει μαζι με χρωμα, ειτε ξυλο ειναι η επιφανεια, ειτε τοιχος.

Εαν ειναι μονιμα τα χαρτακια μπορεις να βαλεις/καρφωσεις και μικρες πινεζες που δεν θα φευγουν, δεν θα ξεκολλανε -μαζι η χωρις την κολλα στα χαρτακια.

Δυστυχώς είναι πολύ λεπτά μόλις 3 χιλιοστά πάχος.... Δεν μπορώ να τα καρφώσω... Σκέφτηκα να τα κολλήσω πάνω σε ξύλο και να κολλήσω το ξύλο πάνω στο ράφι...ή να το καρφώσω. Θα μπορούσα να το δοκιμάσω με ταινία διπλής όψης. Τώρα που το σκέφτομαι όμως ίσως μπορούσα να κάνω κάτι σαν τετράγωνο πλαίσιο που θα είναι λίγο πιο λεπτό από επάνω και να το κολλήσω και να μπαίνει μέσα το καρτελάκι σαν θήκη ονόματος...

Αν έχεις, δοκιμασε και τον ατμο

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δυστυχως δεν ξέρω καν τι ειναι

Δυστυχως δεν ξέρω καν τι ειναι

Αν σου πω οτι το διαβασα στο δρομο λιγο βιαστικα και διαβασα "ξεκολλησω" αντι "κολλησω" τι θα μου πεις; Οτι και να πεις εχεις δικιο παντως χαχα

Εαν πανω απο το χαρτακι το περασεις με εκεινο το σελοφαν που παστικοποιουσαμε τα βιβλια στο σχολειο; 1 ποντο χοντρικα να βγαινει σε καθε πλευρα. Δεν ειναι μονιμο αλλα σίγουρα θα παιρνει καιρο μεχρι να ξεφτυζει

Αν σου πω οτι το διαβασα στο δρομο λιγο βιαστικα και διαβασα "ξεκολλησω" αντι "κολλησω" τι θα μου πεις; Οτι και να πεις εχεις δικιο παντως χαχα

Εαν πανω απο το χαρτακι το περασεις με εκεινο το σελοφαν που παστικοποιουσαμε τα βιβλια στο σχολειο; 1 ποντο χοντρικα να βγαινει σε καθε πλευρα. Δεν ειναι μονιμο αλλα σίγουρα θα παιρνει καιρο μεχρι να ξεφτυζει

Λέω κι εγώ... Υπάρχει τρόπος να κολλήσεις με ατμό; λες να λιώσω την πλαστικοποιηση πάνω στο συρταρακι; τόσα που ακούω εδώ όλα τα θεωρώ πιθανά. Όσο για το αυτοκόλλητο το σκέφτηκα αλλά ξεκολλάει πολύ εύκολα.

αν μιλας για αυτην την λεπτη διπλης οψης, καθε μαρκα που δοκιμασα ηταν απλη μακακια.
δεν σηκωνουν βαρος.
αυτε μ το αφρολεξ μονο κανουν δουεια αλλα ειναι ΑΚΡΙΒΕΣ

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα στη μαστρο παρέα.

Θέλω να φτιάξω μια απλή ξύλινη σκάλα 2,5 μέτρα να την τοποθετήσω σε φωταγωγό στο σπίτι που έχω στο χωριό.
Αγόρασα λοιπόν δύο δοκάρια των 2,5 μέτρων πάχους 6Χ4 και για τα σκαλοπάτια πήρα ξύλα πάχους 5Χ3
Η ξυλεία είναι Σουηδίας. (άνευ εμποτισμού) Ερώτηση: πως είναι καλύτερα να στερεώσω τα πόδια, με πρόκες για παλέτες ή με ξυλόβιδες ;

Καλημέρα,γνώμη μου είναι να γίνουν μικρές αυλακώσεις όπου θα πατήσουν τα σκαλοπάτια(τουλάχιστον 5χιλιοστων) και με ξυλοκολλα και ξυλοβιδες είσαι μια χαρα

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα,γνώμη μου είναι να γίνουν μικρές αυλακώσεις όπου θα πατήσουν τα σκαλοπάτια(τουλάχιστον 5χιλιοστων) και με ξυλοκολλα και ξυλοβιδες είσαι μια χαρα

Εννοώ για τις ενώσεις,αν κατάλαβα καλά.Αν και διαβάζοντας το πάλι γράφεις να στερεώσεις τα πόδια οπότε ακυρο

Last edited by a moderator: