Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά τι προτείνεται να χρησιμοποιηθεί σε πατάρι σπιτιού που έχει τσιμέντο κατω.?Κάτι σε πλαστικό τάπητα σκεφτόμουν...

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Αν δεν εχεις θερμοσιφωνο να βαλεις την πιο φτηνη μοκετα που θα βρεις.

Ψάξε για ''Βιομηχανικό δάπεδο'' υπάρχουν διαφόρων ειδών σε πάχος, αντοχή, ποιότητα κ.λ.π.

+1000

@edit@
Το τσιμέντο βγάζει σκόνη.
Εκτός άν είσαι extreme τύπος, και το στρώσεις με πλακάκι όπως έκανα εγώ..:flipout:

Αν το καλύψεις σκεπάζοντας το με κάποιο υλικό θα υπάρχουν πάντα κενά από κάτω και θα μπορούν άνετα να αναπτυχθούν αποικίες από έρποντα έντομα. Οπότε για καλύτερη λύση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάτι που θα κολλήσει επάνω στο τσιμέντο.
Αφού λοιπόν κάνεις ένα καλό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα να πάρεις όλες τις σκόνες το περνάς αστάρι και μετά ένα καλό χρώμα δαπέδου και είσαι έτοιμος.

Θα μπορέσω να το κάνω μόνος μου άραγε?
Δεν έχω ξαναβαψει...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα μπορέσω να το κάνω μόνος μου άραγε?
Δεν έχω ξαναβαψει...

Οταν ακουω αυτο δυο λεξεις ερχονται στο μυαλο μου :flipout:

Ευκολο ειναι, θα τα καταφερεις. Ρωτα απο κει που θα παρεις το χρωμα, τι θες να το κανεις. Θα σου δωσουν χρωμα και βουρτσα.

Οκ ευχαριστώ παιδιά.Απλα δε ξέρω αν θα αρκεί η ηλεκτρική σκούπα.Το πάτωμα έχει αρκετή σκόνη και μικροανωμαλιες...

Κοίταξε ...δεν ξέρουμε τι θέλεις να αποθηκεύσεις εκεί και τι χρήση θα του κάνεις αν δηλαδή ενοχλούν οι μικροανωμαλίες, αυτό που σου πρότεινα είναι για να μην βγάζει καινούργια σκόνη και να μην λερώνεσαι εσύ και αυτά που θα βάλεις εκεί.
Η καλύτερη λύση για να μην έχεις ανωμαλίες είναι το πλακάκι ...απαιτεί όμως μάστορα και σίγουρα περισσότερα έξοδα ή αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο ....
Τώρα αν είσαι διατεθειμένος να προσφέρεις ατομική εργασία και να ιδρώσεις λίγο θα πάρεις ένα καλέμι ή ένα χοντρό ίσιο κατσαβίδι και ένα σφυρί και θα σπάσεις όλες τις ανωμαλίες ή έστω τις πολύ χοντρές. Μετά θα πάρεις ένα φαράσι και ένα σκουπάκι χειρός και θα σκουπίσεις τα χονδρά και την πολύ σκόνη. Μετά θα βάλεις την ηλεκτρική και όλη την υπόλοιπη διαδικασία.
Τέλος θα κάτσεις αναπαυτικά να το κοιτάς και να λες σε όλους "Εγώ το έφτιαξα αυτό" -bye-

Κυρίως βαλίτσες αποθηκευω και κούτες.Θςρμοσιφωνας δεν υπάρχει.
Όπως μου τα λέτε όντως η καλύτερη λύση είναι το χρώμα δαπέδου...
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Οκ ευχαριστώ παιδιά.Απλα δε ξέρω αν θα αρκεί η ηλεκτρική σκούπα.Το πάτωμα έχει αρκετή σκόνη και μικροανωμαλιες...

κοίτα, κάπως έτσι ήταν και το δικό μου πατάρι.
πάρε ένα σκεπάρνι και σπάσε όλες τις κικροανωμαλίες για να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδο. καθάρισέ το καλά από τις σκόνες και βάλε ένα φθηνό βιομηχανικό δάπεδο ή ένα απλό πλαστικό τάπητα. τα διάφορα είδη που θα βάλεις μέσα θα μπορείς να τα τραβάς και να τα σπρώχνεις άνετα χωρίς πρόβλημα. αν το βάψεις με τσιμεντόχρωμα ή κάποιο άλλο υλικό θα φθαρεί με το σύρε τράβα και καταλαβαίνεις...
αυτά που γράφω τα έκανα και στη δικιά μου περίπτωση και όλα είναι μια χαρά. ούτε σκόνες ούτε φθορές ούτε τίποτα.
δεν είναι κάτι το δύσκολο. θα τα καταφέρεις ότι κι αν αποφασίσεις ! -bye-

Γιώργο ...δεν με παρακολουθείς με την δέουσα προσοχή !!!
Είπα ότι λόγω ανωμαλίας της επιφάνειας καλύπτοντας την με κάποιο επικαθήμενο υλικό δημιουργούνται κενά από κάτω και σε έναν χώρο κλειστό και σκοτεινό πολλά μπορούν να συμβούν.
Εγώ το δικό μου πατάρι θα το βάψω... κάποτε (τριάντα + χρόνια και ακόμα τσιμέντο είναι) είναι και καμιά 40αριά m2 ... πάντως το λεβητοστάσιο που το έχω βάψει αρκετά χρόνια τώρα και μπαινοβγαίνω άπειρες φορές κάθε μέρα γιατί έχω ράφια με αρκετά εργαλεία μέσα δεν έχει ξεφτίσει ακόμα.

Το βάψιμο θα είναι ταλαιπωρία μέσα σε πατάρι και θα θέλει οπωσδήποτε και ασταρι ύστερα από πολύ καλό καθαρισμό και το αποτέλεσμα είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσει...Όπως σωστά λέει ο Γιώργος από πάνω..
Εγώ θα προτεινα να βάλεις λαστιχιενιο δάπεδο όπου τα πράγματα θα σερνονται πιο εύκολα..
Μου το έχουν ζητήσει και είναι πλήρως εργονομικό...
Εδώ είσαι...
https://peristeridis.com/index.php?...k1MzYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0
...Και άποψη χρηματική είναι πάνω κάτω το ίδιο...
...Και λέω ίδιο γιατι για μια σοβαρή βαφή δαπέδου θα πρέπει να μπει 2 συστατικών υλικό+ασταρι και οχι απλό τσιμεντοχρωμα που δεν κρατάει....

Γνωρίζει κανείς που μπορούμε να βρούμε ανταλλακτικά ελατήρια όπως αυτά που έχουν τα μανταλάκια; Έχει κοπεί ένα από το χερούλι του ψυγείου και υποψιάζομαι ότι από την εταιρία θα σου πουλάνε μόνο ολόκληρο το χερούλι... Δοκίμασα ήδη να βγάλω από μανταλάκι αλλά το original ήταν από λιγότερο χοντρό σύρμα και πιο δυνατό - θυμίζει αυτά που βρίσκεις σε μηχανήματα.

Εβαλα χθες τα καινούργια-μεταχειρισμενα ματια στην κουζινα. Επειδή οπως τα πηρα δεν ειχαν βασεις απο κάτω για να στηριχτουν η κατι αλλο κανουν ενα ελαφρύ παιξιμο στην τρυπα. Σκεφτομαι σιλικονη υψηλων θερμοκρασιων για να κολλησουν. Υπάρχει κατι αλλο που μπορω να κανω;
94431ace9e322f2b79fc8a51e222048e.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιώργο ...δεν με παρακολουθείς με την δέουσα προσοχή !!!
Είπα ότι λόγω ανωμαλίας της επιφάνειας καλύπτοντας την με κάποιο επικαθήμενο υλικό δημιουργούνται κενά από κάτω και σε έναν χώρο κλειστό και σκοτεινό πολλά μπορούν να συμβούν.
Εγώ το δικό μου πατάρι θα το βάψω... κάποτε (τριάντα + χρόνια και ακόμα τσιμέντο είναι) είναι και καμιά 40αριά m2 ... πάντως το λεβητοστάσιο που το έχω βάψει αρκετά χρόνια τώρα και μπαινοβγαίνω άπειρες φορές κάθε μέρα γιατί έχω ράφια με αρκετά εργαλεία μέσα δεν έχει ξεφτίσει ακόμα.

Κάνεις λάθος. πάντα σε παρακολουθώ και με την δέουσα προσοχή. είμαι συνεχώς συντονισμένος (stay tuned) που λέει κι ο γείτονάς μου ο Weather.
Για κάποιο λόγο όμως δεν είδα τι έγραψες στο προηγούμενο ποστ. άρα ξεσυντονίστηκα για λίγο.
πολύ σωστά τα είπες και νομίζω δεν διαφέρουν και πολύ απ αυτά που λέω κι εγώ.
απλά με κάποιο πλαστικό δάπεδο είναι καλύτερα. ούτε γρατζουνιές ούτε φθορές με το σύρε-βάλε των αντικειμένων. και όπως είπε ο Κυριάκος συνήθως όταν χρειαστεί κάποιες φορές να μπεις, μπαίνεις γονατιστός και γι αυτό ένας λόγος παραπάνω να βάλεις πλαστικό μην σε πονάνε τα γόνατα.

Last edited by a moderator:
Παίδες υπάρχουν ξυλόβιδες με κεφάλι για γερμανικό κλειδί;
Κάτι σαν στριφόνι σε μικρό μέγεθος (διάμετρος και μήκος).

Παίδες υπάρχουν ξυλόβιδες με κεφάλι για γερμανικό κλειδί;

Καπου υπαρχει ενα απιθανο βιντεο με εναν τυπο που φτιαχνει jig για να φτιαχνει τετοιες (μεγαλες) ξυλοβιδες, νομιζω.
Αγοραστες δεν εχω δει, αλλα ισως υπαρχουν.