Μάστορες τα φώτα σας!!

Να το φας οσο μπορεις φαλτσο και μετα να το κολλησεις με jb weld. To 'weld' στο ονομα της κολλας σημαινει (σαν) ηλεκτροκολληση, τσαμπα το γραφει? :)

Χχμμ, αυτο δεν το ειχα σκεφτει, να πω την αληθεια. Θα κρατησει λες; Ειναι πολλα τα βαρη. Ελεγα οτι η ηλεκτροκολληση θα κρατησει πιο καλα.
Εντωμεταξυ, τωρα που το κοιταζα, συνειδητοποιησα οτι τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα: Η γωνια εχει ενα "νευρο" σε ολο το μηκος, ενα εξογκωμα αρκετα φαρδυ. Δυσκολο να κατσει καλα η βεργα. Ισως αν την φαω στην ακρη αρκετα, σε βαθος, και μπει μεσα το νευρο. Δυσκολο, ΑΝ μαλιστα χωραει. Αν ομως γινει ετσι, ισως ειναι πιο λογικη η κολλα, για να μπει μεσα στη σχισμη της βεργας.

3 βαζω, αλλα και παλι τεινουν να λυγιζουν απο το βαρος. Ενω το 2ο ειδος ειναι πραγματικα ακλονητο.

Και γιατί δεν τις κάνεις ακριβώς και όχι "περίπου σαν αυτή" ??
Λαμάκια είπες έχεις ...κανε δόντι στα λαμάκια και από τις δύο πλευρές αντίστοιχα, σχισμή ή τρύπα στο σώμα της γωνίας στο νεύρο που κάνει να κάτσει μέσα το δόντι και από την πίσω πλευρά μέσα στο νεύρο μια πονταρισούλα στο δόντι.
Κοίταξε καλά την δεύτερη φωτό που έβαλες και θα δεις τι εννοώ.

Στην αποθήκη μου έβαλα τέτοιες και είναι τέρατα.
https://www.organizerstores.gr/5801060011
200kg λέει ανα γωνία και τις έβαλα ανα 50 εκατοστά περίπου

Παραγγέλνεις και ηλεκτρονικά και υπάρχουν και σε άλλα καταστήματα όταν το έψαχνα το καλοκαίρι.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τίποτα και τις έχω συνδυάσει με χοντρό (δε θυμάμαι πόσο, κοντά 2εκ.) κόντρα πλακέ.

Νομίζω έφτασα στο άλλο άκρο εγώ :D

Άγγελε πόσο ειναι οι γωνίες σου και πόσο το ξύλο σε πλάτος που βγαίνει έξω...;
Πάντως αυτές οι άσπρες γωνίες είναι πολύ λεπτές και δεν ξέρω πόσο θα σου κρατήσει η κολλήση

Προσωπικά θα σου πρότεινα να φτιάξεις γωνίες τριγωνο με τα σίδερα που έχεις εαν γίνεται...
Απλώς ότι φτιάξεις να είναι 2-3 ποντους μικρότερο από το ξύλο...δηλ έχει πλάτος 45cm κάντες 43cm...

Καλημερα παιδια κι ευχαριστω καταρχην για τις απαντησεις.
Νικο, ισως ειναι καλη ιδεα να τις περασω διαμπερως τις γωνιες, δεν το ειχα σκεφτει. Απο την αλλη βεβαια, επειδη εκει θα ειναι ολο το ζορι, θα πρεπει να το "χτισω" πολυ απο την εξωτερικη πλευρα, και επειδη εκει θα ακουμπαει (αρα πρεπει να λειανω), φοβαμαι οτι δεν θα γινει σωστα. Επισης, δεν εχω λαμακια, εχω ραβδους τετραγωνης διατομης, μια μασιφ και μια "κοιλοδοκο".
Κωστη, εχω 3-4 διαφορετικες γωνιες και 2 διαφορετικες ταβλες μελαμινης (με διαφορετικο πλατος). Σε γενικες γραμμες μπορει βγαινει οπως λες, δηλαδη οι γωνιες να ειναι λιγο πιο μεσα απο τα ραφια. Κι εγω φοβαμαι οτι ισως δεν κρατησει η κολληση, λογω μικρου παχους. Αλλα και δικες μου να φτιαξω ειναι δυσκολο, ασε που δεν φτανουν τα σιδερα.
Ισως δοκιμασω συνδυασμο ηλεκτροκολλησης και jb weld που λεει ο Μιχαλης.

Στην αποθήκη μου έβαλα τέτοιες και είναι τέρατα.
https://www.organizerstores.gr/5801060011
200kg λέει ανα γωνία και τις έβαλα ανα 50 εκατοστά περίπου

Παραγγέλνεις και ηλεκτρονικά και υπάρχουν και σε άλλα καταστήματα όταν το έψαχνα το καλοκαίρι.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τίποτα και τις έχω συνδυάσει με χοντρό (δε θυμάμαι πόσο, κοντά 2εκ.) κόντρα πλακέ.

Νομίζω έφτασα στο άλλο άκρο εγώ :D

Αυτες ειναι γωνιες.
Αυτες εχω και εγω στα ραφια στην αποθηκη που σηκωνουν βάρος.

Μπορεις να στερεωσεις το λαμακι κανοντας ενα δοντι στην υπαρχουσα γωνια, και στην καθετη πλευρα και στην οριζοντια.
Επειτα μπορεις να σταθεροποιησεις το λαμακι μονο με JBweld καθως η πιεση που θα δεχεται η γωνια θα ειναι κυριως καθετη.

Εδω μια μικρογραφια με μικρες γωνιες και λαμακι
49690883752_1864ef7c3c_z.jpg

Και εδω το δοντι στο καθετο ποδι της γωνιας οπου φωλιαζει το λαμακι.
49690883482_6f27f88b49_c.jpg

Σωστος.
Μονο που δεν εχω λαμακι, εχω ραβδο.
Λαμακια εχω, βεβαια, αλλα οχι τοσο μακρια οσο χρειαζεται.
Μαλλον πρεπει να φαω το νευρο, αντιστοιχα με αυτο που εκανες εσυ, αλλα με σχημα για τετραγωνη διατομη λογω ραβδου. Λιγακι ζορι το βλεπω, αλλα για να δουμε.

Με πριονακι χειρος εγινε το δοντι, ουτε καν dremel. Λιγο θελει, ισα να μαγκωσει η ραβδος, για 1 χιλιοστο βαθος μιλαμε. Και μετα λιγο JB weld.

Μπορεις να στερεωσεις το λαμακι κανοντας ενα δοντι στην υπαρχουσα γωνια, και στην καθετη πλευρα και στην οριζοντια.
Επειτα μπορεις να σταθεροποιησεις το λαμακι μονο με JBweld καθως η πιεση που θα δεχεται η γωνια θα ειναι κυριως καθετη.

Εδω μια μικρογραφια με μικρες γωνιες και λαμακι
49690883752_1864ef7c3c_z.jpg

Και εδω το δοντι στο καθετο ποδι της γωνιας οπου φωλιαζει το λαμακι.
49690883482_6f27f88b49_c.jpg

Ωραία πατέντα. Καταγράφεται...

Όντως καλή πατέντα...Έχω πολλές τέτοιου είδους 45αρες και αυτή η ενυσχιση φενεται πολύ καλή...το θέμα είναι να βρεθούν λαμακια μακριά..

Πρωτον η πατεντα θα κρατησει γερα και δευτερον ο ανθρωπος ειπε οτι θελει να αποθηκευσει χαρτια υγειας στα ραφια. Ουδεν προβλημα.