Μάστορες τα φώτα σας!!

Κυριακο από κάτι τέτοιες πατέντες αποκτάς εμπειρίες και ιδέες και μαθαίνεις συνχρονως...το έτοιμο το ξέρουμε όλοι...
Σιγουρα η ασφάλεια είναι το παν και θέλει προσοχή πόσα θα βάζεις επειτα στο ξύλο πάνω..

Συμφωνώ με την άποψη του Κυριάκου.
Το να κάνεις κάποια πατέντα σίγουρα έχει την ικανοποίηση της δημιουργίας, αλλά προϋποθέτει να υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις και τα απαραίτητα εργαλεία. και κάποιο χρόνο φυσικά για την κατασκευή αυτής της πατέντας.
Στην περίπτωση του φίλου αφού δεν έχει τα κατάλληλα λαμάκια όπως λέει, πως θα γίνει η κατασκευή ; προχειροδουλειές και ότι έρθει στο μυαλό δεν ενδείκνυται, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο πρακτικά αλλά και αισθητικά.
Ούτε είμαι της άποψης να επέμβει στο ''νεύρο'' του στηρίγματος και τα βάλει ''κάτι'' για να σηκώνει περισσότερο βάρος.
Σήμερα θα τοποθετήσει κάτι ελαφρύ. αύριο ίσως κάτι πολύ περισσότερο σε βάρος.
Κάλλιο γαϊδουρό δενε παρά γαϊδουρο γύρευε..

Πρωτον η πατεντα θα κρατησει γερα και δευτερον ο ανθρωπος ειπε οτι θελει να αποθηκευσει χαρτια υγειας στα ραφια. Ουδεν προβλημα.

Και εδω βλεπουμε εναν κακομοιρο εργατη να ξεφορτωνει την παραγγελια χαρτιων υγειας που εκανε ο μαστροχαλαστης.....

capture_44.jpg

Οχι ρε παιδια, δεν ειπα ποτε οτι θα αποθηκευσω...πωποχαρτα 😛 😁
(Ουτε μια συσκευασια δεν εχω παρει απο τοτε που ξεκινησε το θεμα).
Αντιθετα, σχετικα βαρια πραγματα θα βαλω.
Οντως, το να παρω απο leroy ειναι η σωστη λυση, αλλα οπως ειπατε, και το κοστος ειναι μπολικο (+μεταφορικα) και δεν ξερω ποσο κανει το leroy να στα φερει.
Χωρις μεγαλο λαμακι, ισως προσπαθησω με τη ραβδο που εχω + καποια πατεντα οπως περιπου την εκανε ο Μιχαλης.

Ελα να σε καμαρωσουμε με την πατεντα. Να δωσεις και το καλο παραδειγμα εναντια στον ασκοπο καταναλωτισμο. Να περναμε και κοινωνικα μηνυματα μεσουσης της πανδημιας :)

Τότε Άγγελε άμα ειναι για βαριά πράγματα θέλει πολύ προσοχή πως και τι θα κάνεις..
Ειδικα άμα αφορά εργαλεία,βιβλια και συναφή δεν θα το συνιστούσα καθόλου και εδώ θα αναίρουσα εντελώς την περίπτωση της πατέντας και όσα είπα πιο πριν...Και θα συμφωνήσω εδω με Γιώργο και Κυριάκο....ασφαλεια πανω απο ολα...

Αν και πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σου είναι το μήκος των γωνιών σου και κάθε πόσες βάζεις σε ένα ράφι...
Π.χ σε 1,5μ ράφι με 50cm πλάτος θέλει 3 τουλαχιστον γωνίες,μην πω 4, 45Χ40 σαν αυτες που συζητάμε,όχι τις καλές,και αντέχει αρκετά κιλά χωρίς όλα τα παραπανω και οι πατεντες...

Μα ποσο βαρια πραματα μιλαμε?

Αυτες οι απλες μεγαλες γωνιες 400χ450μμ ποσα κιλα σηκωνουν ανα τεμαχιο? Εγω θυμαμαι καμμια 40αρια κιλα το τεμαχιο, ισως και περισσοτερα.

Μιχάλη καταρχήν πρέπει να μας πει ο Άγγελος γιατί γωνίες συζητάμε σε τι μήκος και τι θα βάλει ώστε να δούμε τι γίνεται...

Η πατέντα που ανέφερες δεν είναι κακη απλώς στο πολύ φόρτωμα δεν ξέρεις πως συμπεριφερθούν στο χρόνο από το βάρος...Εκεί εστιάζω εγώ...

Θελω να βαλω 2 ραφια.
Περιπου 1,50mΧ40-50cm.
Το ενα το εβαλα ηδη, με τρεις γωνιες απο τις απλες. Εβαλα και πραγματα, οχι ιδιαιτερα βαρια, τα πιο βαρια στο πισω μερος, και φαινεται να κραταει καλα.
Γενικα, επειδη εχω ηδη βαλει αλλα 6 παρομοια, ξερω οτι και οι απλες γωνιες κανουν δουλεια. Αλα οι αλλες, τουλαχιστον 1 η κεντρικη σε καθε ραφι, ειναι πραγματικα ακλονητες και δινουν αλλη σιγουρια.
Για αυτο λεω μηπως κανω την πατεντα με τη ραβδο.

Οι γωνίες σου πόσο είναι δεν λες..;
Για αυτά που αναφέρεις θέλεις 35 και 45 αντίστοιχα..
Το λέω γιατί εαν μπουν οι σωστές δεν χρειάζεσαι τα λαμακια...

Δεν τις εχω προχειρες, αλλα πρεπει να εχω 2 ή 3 ακομα, πλεον. 1 μεγαλη π.χ. 45cm και μια μικρη π.χ. 35cm. Ισως και αλλη μια μικρη.
Δεν εχω "πολλες" πλεον Κυρ, μετα και τις 3 που εβαλα τις προαλλες στο πρωτο ραφι.
Αλλα, βασικα, απο την εμπειρια μου στα υπολοιπα, ξερω οτι ΜΙΑ απο τις ενισχυμενες να εχω αρκει. Μετα ο,τι και να βαλεις στις ακριες (ακομα και γωνιές μικρες των 5cm), κραταει πολυ βαρος το ραφι, οσο κραταει η μελαμινη και δεν σπαει.
Για αυτο και θελω να κανω την πατεντα (ή, ok, να παρω αλλη μια ενισχυμενη απο leroy).

Εγω θα ελεγα να κοιταξεις ποσο βαρος σηκωνει καθε γωνια για να μην ξοδευεις τσαμπα γωνιες και λεφτα.

Οταν εβαζα μικρες γωνιες για τα δικα μου ραφια στο εργαστηριο θυμαμαι οτι ειχα δει 20-25 κιλα αντοχη οι απλες, χωρις ενισχυση, σαν αυτες που εβαλα στο λινκ απο το Jumbo.

Πολυ πιθανον οι μεγαλες που εχεις να εχουν διπλασια αντοχη και να αντεχουν κανα 50κιλο η μια.

Οι ενισχυμενες αντεχουν πανω απο 100 κιλα η μια σιγουρα.
Κι οι αλλες αντεχουν αρκετα, αλλα αν παρει βαρος το ραφι προς την εξω πλευρα, τεινουν να λυγιζουν και να γερνει το ραφι προς τα εξω.

Οι ενισχυμενες αντεχουν πανω απο 100 κιλα η μια σιγουρα.
Κι οι αλλες αντεχουν αρκετα, αλλα αν παρει βαρος το ραφι προς την εξω πλευρα, τεινουν να λυγιζουν και να γερνει το ραφι προς τα εξω.

Για να γινει αυτο πρεπει να υπερφορτωθει παρα πολυ και να εχεις μικροτερες βασεις.....οποτε η χρηση της ενυσχιμενης επιβαλλεται...δεν θα σε σωσει το λαμακι...

Σου ανεβαζω φωτο απο το γκαραζ μου,ειναι λιγο παλια και εχει ακομη περισσοτερα τωρα σε ολα τα ραφια,που εχει ουκ ολιγα πραγματα για να καταλαβεις...
Στο πανω ραφι γινεται χαμος...θελει αλλαγη καποια στιγμη με τις πιο ενυσχιμενες για ασφαλεια αλλα σε καμια περιποτωση δεν λυγιζει...
Απλως κοιτα στα σημεια που εχω βαλει τους ασπρους κυκλους,κανοντας ζουμ, για να καταλαβεις ποσο εξω πρεπει να βγαινουν..Οι συγκεκριμενες ειναι 45Χ50 οι περισσοτερες σε 55αρη ραφι....αυτα για να σε βοηθησω να καταλαβεις...

https://i.postimg.cc/0QcrK2pB/Inked-LI.jpg

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχεις πολλες γωνιες?

Αν ναι βαλε και πανω και κατω απο το ραφι και καθαρισες.

Εγω θα σας τα λεω ολα?:idea:

ειδικα με τις μη ενισχυμενες γωνιες δεν παιζει κατι τετοιο - ΔΕΝ δουλευει

εχουμε γραψει 4 σελιδες για τις γωνιες !!!!
λοιπον εφοσον δεν αγοραζεις καινουργιες και το ανοιγμα τους θα ειναι 40 - 50cm, εχεις 2 επιλογες:
ή τις κολλας με το δοντακι οπως εγραψε ο Μιχαλης (Χιωτης)
ή θα τις ηλεκτοκολλησεις οπως εγραψα πριν απο 4 σελιδες

σκεψου οτι σημερα μπορει να βαλεις 50 κιλα και μετα απο ενα χρονο να χρειαστει να βαλεις 90 κιλα ... τι θα κανεις μετα?

ειδικα με τις μη ενισχυμενες γωνιες δεν παιζει κατι τετοιο - ΔΕΝ δουλευει

εχουμε γραψει 4 σελιδες για τις γωνιες !!!!
λοιπον εφοσον δεν αγοραζεις καινουργιες και το ανοιγμα τους θα ειναι 40 - 50cm, εχεις 2 επιλογες:
ή τις κολλας με το δοντακι οπως εγραψε ο Μιχαλης (Χιωτης)
ή θα τις ηλεκτοκολλησεις οπως εγραψα πριν απο 4 σελιδες

σκεψου οτι σημερα μπορει να βαλεις 50 κιλα και μετα απο ενα χρονο να χρειαστει να βαλεις 90 κιλα ... τι θα κανεις μετα?

Γτ δε γίνεται φιλτατε?

Γινεται και μια χαρα μαλιστα.
Δοκιμασμενο στην πραξη.

Στην τελικη Αγγελε αν το κατέχεις μεχρι και ξυλινες ενισχυσεις μπορεις να φτιάξεις
πολυ ευκολα.

Καλησπερα.
Οι γωνιες που βαζουμε για τα κλιματιστικα δεν κανουν ? Στο θεμα του βαρους νομιζω ειναι οι καλυτερες

Mια χαρά είναι έχω φτιάξει ράφι και από αυτές.. απλως επειδη ειναι γωνια και τα 2 νευρα για να βιδωνεις την μοναδα μπαινουν μονο στις ακρες ....οποτε θες και εξτρα γωνια απλη η ενισχυμενη και στο κεντρο πάνω από μέτρο κατα μηκος ξυλο...Κανει ομως κάνα 20αρη το ζευγαρι εκτός και εαν βρεις τίποτα βγαλμένες...