Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδια σορρυ που το συνεχιζω, απλως απανταω σε οσα μου λενε, κουβεντα να γινεται. Αν ειναι θεμα, σταματαω :)
Κωστη, καπως ετσι ειναι και εμενα, οι απλες. Και κρατανε, γενικα, απλως βλεπεις οτι ειναι στα ορια τους.
Ενω οι ενισχυμενες εχουν τελειως αλλη σταθεροτητα (και τιμη, βεβαια - 3 με 4 φορες ακριβοτερες). Με τα ραφια γεματα κρεμομαι κι εγω πανω (70τοσα κιλα) και δεν κανουν κιχ.
Για αυτο λεω να φτιαξω και ΜΙΑ ενισχυμενη για το κεντρο, καλου - κακου.

Mπορεις να φτιαξεις και ξυλινες (και απο παλετα) για να εντυπωσιαζεις τα πληθη.

0da1fece711923914a789a04b3b41753.jpg

Mπορεις να φτιαξεις και ξυλινες (και απο παλετα) για να εντυπωσιαζεις τα πληθη.

0da1fece711923914a789a04b3b41753.jpg

Αυτην εγω θα λυπομουν να τη χρησιμοποιησω....
Μονο στο σαλονι ,επανω σε καποιο επιπλο διακοσμητικη η για να στηριζα κανενα βιβλιο...

Αυτην εγω θα λυπομουν να τη χρησιμοποιησω....
Μονο στο σαλονι ,επανω σε καποιο επιπλο διακοσμητικη η για να στηριζα κανενα βιβλιο...
Οντως! :)
Αλλα, ετσι κι αλλιως, λογω ελλειψης εργαστηριου, και απλα να κοψω και να κολλησω τη ραβδο στην υπαρχουσα γωνια...αθλος θα ειναι 😛

Κανε μια προσπαθεια Αγγελε ως δειγμα να δεις τι θα βγει....ετσι για την τιμη των οπλων...!!!

παιδια χρειαζομαι ιδεες για την κατασκευη μια κεραιας διπολου για τον ασυρματο μου.
Τα δυο σκελη θα γινουν απο ραβδους αλουμινοκολλησης (ειναι τεραγωνες) οποτε δεν χωρα κολληση με καλαι.
Ολες οι ενωσεις θα γινουν μεσα σε αδιαβροχο κουτι Τ ηλεκτρολογικων. Σαν αυτο που φαινεται παρακατω (φανταστειται τις ραβδους των διπολων στην θεση των καλωδιων).
Επισης οι ραβδοι θα πρεπει να αλλαζουν ευκολα για να αλλαζω και συχνοτητες/μπαντες

Το ζητημα ειναι οτι ο τροπος συνδεσης του καλωδιου με τα διπολο μεσω κλεμας δεν μου αρεσει και ειναι αβεβαιος. (απο το πολυ βαλε-βγαλε οι βιδες τρωνε τα πασα στην μπρουτζινη υποδοχη)

Αλλες ιδεες συνδεσης?

61uxoIpgI_L._SL1000_600x.jpg

Δεν εχω ιδεα απο αυτα Κωστα, παντως κυκλοφορουνε και κατι κλεμα (κλεμενς?) με κλιπς αντι για βιδες. Μηπως τετοιο θα σου εκανε;

οχι.ειναι πολυ αδυνατες.
βασικα χρειαζομαι ιδεες εκτος απο κλεμες.

παιδια χρειαζομαι ιδεες για την κατασκευη μια κεραιας διπολου για τον ασυρματο μου.
Τα δυο σκελη θα γινουν απο ραβδους αλουμινοκολλησης (ειναι τεραγωνες) οποτε δεν χωρα κολληση με καλαι.
Ολες οι ενωσεις θα γινουν μεσα σε αδιαβροχο κουτι Τ ηλεκτρολογικων. Σαν αυτο που φαινεται παρακατω (φανταστειται τις ραβδους των διπολων στην θεση των καλωδιων).
Επισης οι ραβδοι θα πρεπει να αλλαζουν ευκολα για να αλλαζω και συχνοτητες/μπαντες

Το ζητημα ειναι οτι ο τροπος συνδεσης του καλωδιου με τα διπολο μεσω κλεμας δεν μου αρεσει και ειναι αβεβαιος. (απο το πολυ βαλε-βγαλε οι βιδες τρωνε τα πασα στην μπρουτζινη υποδοχη)

Αλλες ιδεες συνδεσης?

61uxoIpgI_L._SL1000_600x.jpg

Πώς είναι η μπρουτζινη υποδοχη?

αυτο που ειναι μεσασ την κλεμα...μπορουτζινο σωληνακι με σιδερενια βιδα?...δεν....ειναι μονο για μια φορα. οχι τρεις φορες την μερα...

Το καλώδιο δε πρέπει να είναι rg? (Rg58 ασπουμε). Υπάρχουν κονεκτορες για rf.
Μηπως ειναι καλυτερα να φτιαξεις Χ κουτια και με κονεκτορα να συνδεεις τα καλωδια οταν αλλαζεις το κουτι?

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

περιπλοκη/ογκωδης (1 μετρο+) /ακριβη λυση....και θα χασω τη οριζοντια στηριξη του Τ (πρεπει μισο μετρο καλωδιο μεταφορας να ειναι οριζοντιο σε αξονα που να ειναι προσαρμοσμενος στην πλευρικη εξοδο του Τ

Κοίτα κάτι τέτοιο
https://www.google.gr/search?q=βιδω...ih=716&biw=412&prmd=imnv#imgrc=XbR7kVkVHH9iTM

Και ίσως το καλώδιο με κος
Ένα θηλυκό Ταφ αλουμινίου που θα μπαίνουν οι βεργες του δίπολου και θα ασφαλίζουν με μικρές αλενόβιδες στο μεσαίο θα κάνεις τη σύνδεση του της γραμμής μεταφοράς που θα ασφαλίζει πάλι με αλενόβιδα. Το Ταφ θα στο φτιάξει σίγουρα κάποιο Μαστοράκι στον τόρνο. Εδω κυκλοφορούν σπεσιαλίστες.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αλλες ιδεες συνδεσης?

Kώστα παλιά είχα φτιάξει κάτι παρόμοιο μέ δυό κεραίες τηλεσκοπικές ραδιοφώνου χωρίς να βάζεις-βγάζεις αλουμινιένια στοιχεία,απλά στά 2 μέτρα VHF θά μαρκάρεις μέ ένα μαρκαδώρο καί θα ανοιγοκλείνεις τά 2 τηλεσκοπικά στοιχεία στό αυτό μήκος κύματος,καί τό αντίστοιχο στά 70 cm UHF,οι κεραίες ραδιοφώνου είναι στά 90 cm μήκος έκαστη,μιά χαρά δηλαδή ακόμα καί στα VHF μέ λ/4 μήκος κύματος.

Μέσα στό ηλεκτρολογικό κουτί μπουάτ είχα βάλει μονωτικό βακελίτη καί είχα βιδώσει τίς 2 τηλεσκοπικές κεραίες ραδιοφώνου,άν δέν βρείς βάλε ένα μονωτικό υλικό πλαστικό-ξύλο κ.τ.λ καί βίδωσε τες,καί μέ καλώδιο Oμοαξωνικό RG γιά κάθοδο.

ααα ...με ματι
θα δουμε γιατι την προηγουμενη εβδομαδα δοκιμαζα ενα αλλο τυπο αντεννας (1/4 groundplane) με μια τηλεσκοπικη και δεν μπορουσα να την κουμανταρω με τιποτα....εχουν αυτες οι κεραιες -σαν μεταλλο- αντισταση (50, 75 100Ω)?

τωρα θα κοιταξω να την κανω με Τ bnc 50ohm....και 2 κονεκτορες που θα κολληθουν αναλογως (+-) τα στοιχεια.
Αλλα ετσι τα στελεχη θα πρεπει να μαπινουν απο μεσασ το κουτι προς τα εξω

giannisx4
Δεν σηκωνει Τ γιατι μιαμε στην ουσια για ηλεκτρικο ρευμα. θελει δυο αντιθετα Γ δηλαδη

ααα ...με ματι
θα δουμε γιατι την προηγουμενη εβδομαδα δοκιμαζα ενα αλλο τυπο αντεννας (1/4 groundplane) με μια τηλεσκοπικη και δεν μπορουσα να την κουμανταρω με τιποτα....εχουν αυτες οι κεραιες -σαν μεταλλο- αντισταση (50, 75 100Ω)?

τωρα θα κοιταξω να την κανω με Τ bnc 50ohm....και 2 κονεκτορες που θα κολληθουν αναλογως (+-) τα στοιχεια.
Αλλα ετσι τα στελεχη θα πρεπει να μαπινουν απο μεσασ το κουτι προς τα εξω

Κώστα πρώτα θα συντονίσεις καλά μέ τήν γέφυρα (περισσότερη ισχύ,λιγότερα στάσιμα) καί εκεί πού σού δίνει τό καλύτερο αποτέλεσμα στήν έξοδο,θα μαρκάρεις μέ μαρκαδώρο η γιά να μήν ξεβάψει θά κανεις μιά χαρακιά στήν τηλεσκοπική,καί πάντα θά τήν ανοιγοκλείνεις στό ίδιο ακριβώς σημείο.
Γιά τήν Ωμική αντίσταση χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος νομίζω ότι ήταν 75 ohm.

για διπολο ειναι καλα..για αλλου τυπου μαλλον οχι..
κοιτα τι επαθα με την 1/4
ειχα ισχυρη περιοδικοτητα. Τα στασιμα στους 142 ηταν οσο στους 146, και αυτα στους 144 οσο στους 148. τα 142-146 ηταν λιγο παραπανω παντα.
το ιδιο επαθα και με το μηκος.μακρυνα 5 χιλιοστα και τα στασιμα επεφταν, μακρυνα αλλα 5 και γυριζαν πισω, μετα ξανα κατω και ξανα πανω..Και σε βουνο, ωστε να μην εχω παρεμβολες.
μετα απο δυο ωρες την παρατησα και πηγε στην αποθηκη