Μάστορες τα φώτα σας!!

Εαν η κατσκευη εχει διαφορετικα ξυλα (με διαφορετικη σκληροτητα/απορροφητικοτητα), ο χρωματισμος με βερνικι ισως δεν θα ειναι ομοιομορφος.

Καλυτερα να το περασεις μονο 3 χερια διαφανο βερνικι κρουστας νερου, με το πρωτο χερι αραιωμενο κατα 10% για να εισχωρησει βαθεια στο ξυλο.
https://www.vitex.gr/Product/55/44/en/MARELAC-WATER-BASED/

Ούτε που το είχα σκεφθεί αυτό...
Ευχαριστώ.

Με την ευκαιρία, η κατασκευή θα βιδωθεί στα πλακάκια του μπάνιου με τρύπα στους αρμούς. Για να «σφραγίσω» τις τρύπες σκεφτόμουν να βάλω την κλασσική σιλικόνη.
Ή μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο;

Αν εννοεις τις τρυπες πανω στην κατασκευη (που φαινονται οι βιδωμενες κεφαλες των βιδων) μπορεις να βαλεις και σιλικονη, και το ιδιο το βερνικι ακομα και βαζελινη.
Μπορεις να αγορασεις και ανοξειδωτες βιδες εαν οι τρυπες ειναι σε εμφανες μερος.

Τις τρύπες και στην κατασκευή αλλά και στον τοίχο.

Η βαζελίνη ξέρω πως εμποδίζει να σκουριάσουν οι βίδες, οχι οτι εμποδίζει την υγρασία να προχωρήσει.

Το βερνίκι θαλάσσης είναι πολύ καλό που προτείνει ο Μιχάλης....απλώς το πρώτο χέρι θα το αραιώνα εγω πάνω απο 30% ώστε να εμποτιστει καλά και επειτα 2 χερια όπως είναι..
Για τις τρύπες στα πλακάκια θα έβαζα αντιμουχλικη διάφανη σιλικόνη και στα ξύλα σιλικόνη μαστίχα στον χρωματισμού του ξύλου..υπαρχουν ετοιμες αποχρωσεις...

Για το πρωτο χερι, του "εμποτισμου", γιατι αραιωμενο βερνικι κρουστας και οχι βερνικι εμποτισμου;

Γιατι το βερνικη κρουστάς σε ανακυκλωμένη ανάπτυξη υδρατμών εχει περισσοτερες αντοχές...αυτήν την στιγμή μιλάμε για μπάνιο που απαιτείται υλικό..άσε που δεν αξίζει να πάρει 2 υλικά..
Επεισης και κάποιο πολυρεθανικο βερνίκι νερού θα του έκανε δουλειά καθώς είναι πιο "ανοχικο" σαν υλικό..

Αποθήκη μεταλλική στην ταράτσα.
Λογικά θα τη στηρίξει ο μάστορας με ούπατ στην πλάκα της ταράτσας.
Το πάτωμα σε ένα μέρος πλακάκια και σε άλλο μπετό.
Τι προτείνεται να μπει πάνω από τα ούπατ, να τα καλύψει, για να μην περάσει υγρασία στην πλάκα;
Σκεφτόμουνα για σιλικόνη αλλά μάλλον (??) είναι ανεπαρκής για την περίπτωση...

Πριν βάλει τα ουπα ο μαστορας καλό είναι να μπει πρωτα αντιμουχλικη σιλικόνη η πολυρεθανικης μαστίχα ώστε να παρεις εξτρα τα μετρα σου...μετα ξανάβαζεται από πάνω..
Επεισης μπορεί να.μπει και έξτρα λαστιχιενια ροδέλα στις βίδες..

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σκεφτόμουνα να καλυφθούνε και οι βίδες με σιλικόνη.
Καλή ιδέα ή βλακεία;

Κώστα (KOSSTV υποθέτω έτσι σε λένε) ποια σιλικόνη προτείνεις για τέτοια εφαρμογή;
Υπάρχει κάποια που να αντέχει περισσότερο;

Hyperseal Expert της Alchimica και BondFlex 390FC της Mercola...μιλάω για σωληναρια...Γιατί σε μορφή σαλαμιου θέλει ειδικό πιστολι που δεν ξέρω εαν έχεις..
Τις 2 αυτές τις χρησιμοποιώ πάνω από 10 χρόνια...μηδέν πρόβλημα και εξαιρετικής χρονιάς αντοχής...

Κι εγώ σας ευχαριστώ, όχι δεν έχω ειδικό πιστόλι για σαλάμια (:laugh:), θα προτιμήσω αυτή της Mercola (μιας κι είναι ελληνική, νομίζω).

Ελληνική είναι...
Το φυσίγγιο είναι μεταλλικο να ξέρεις και όταν τελειώσεις με το καλό θέλει καλό ταπωμα γιατί αυτού του είδους τα υλικά κρέμονται γρήγορα..

Αποθήκη μεταλλική στην ταράτσα.
Λογικά θα τη στηρίξει ο μάστορας με ούπατ στην πλάκα της ταράτσας.
Το πάτωμα σε ένα μέρος πλακάκια και σε άλλο μπετό.
Τι προτείνεται να μπει πάνω από τα ούπατ, να τα καλύψει, για να μην περάσει υγρασία στην πλάκα;
Σκεφτόμουνα για σιλικόνη αλλά μάλλον (??) είναι ανεπαρκής για την περίπτωση...
Ελπιζω να βαλει μεταλλικα εκτονουμενα ουπατ.. Και οχι τιποτα πλαστικούρες! Και πολυ καλα καθαρισμα την τρύπα απο την σκόνη, και γεμισμα με την mercola (γαντια οποσδηποτε)

Ελληνική είναι...
Το φυσίγγιο είναι μεταλλικο να ξέρεις και όταν τελειώσεις με το καλό θέλει καλό ταπωμα γιατί αυτού του είδους τα υλικά κρέμονται γρήγορα..

Οχι κρεμονται, στεγνωνουν θες να πεις?
Ταπωμα με τι προτείνεις , οσες φορες το προσπάθησα , κατεληξε σε αποτυχία

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Ελπιζω να βαλει μεταλλικα εκτονουμενα ουπατ.. Και οχι τιποτα πλαστικούρες! Και πολυ καλα καθαρισμα την τρύπα απο την σκόνη, και γεμισμα με την mercola (γαντια οποσδηποτε)

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εννοείς κάτι τέτοιο;