Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχει κανεις εμπειρία από αυτά τα μαγνητικά φίλτρα; https://shop.dec-orama.gr/shop-2/υδραυλικά/φίλτρα-νερού/μαγνητικό-φίλτρο-πλυντηρίου-διάσπασ/
Στην περιοχή μου το νερό είναι πολύ σκληρό . Στο πλυντήριο πιάτων προσθέτουμε αλάτι κάθε δύο εβδομάδες χωρίς καθημερινή χρήση .
Με προβληματίζει το πλυντήριο ρούχων. Έλεγα να βάλω ένα φίλτρο χαλαζία , πέρα από την χρήση αποσκληρυντικου , και έπεσα πάνω σε αυτά τα μαγνητικά που δεν θέλουν συμπλήρωμα και λένε ότι κρατάνε για χρόνια .
Πάντως μόνο ένα πλυντήριο ρούχων έχω δει να παίρνει το ίδιο αλάτι με των πιάτων, ένα aeg, αλλά δεν αλλάζω το lg μας για κανένα άλλο .
Παλιά είχαμε πάρει και ένα προϊόν που ήταν από ζεόλιθο και βάζαμε ανάλογα την σκληρότητα του νερού μαζί με το απορρυπαντικό. Αλλά δεν το βρίσκω πια .

Πως είπαμε λέγονται οι "φωλιές" που είναι σαν πριτσίνι και τις βάζουμε στα μαχαίρια για να στερεώσουμε τη λαβή πάνω στη λάμα; Είχε γραφτεί κάτι παλιότερα, αλλά δεν το βρίσκω...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πως είπαμε λέγονται οι "φωλιές" που είναι σαν πριτσίνι και τις βάζουμε στα μαχαίρια για να στερεώσουμε τη λαβή πάνω στη λάμα; Είχε γραφτεί κάτι παλιότερα, αλλά δεν το βρίσκω...

Δες αν σου κανει καποιος πειρος απο αυτους.

https://www.sofianos.net/ulika-kataskevis-maxairion/atsali-metalla/piroi-mosaik.html

Γνωρίζει κάποιος αν στα κλιματιστικά (στη δικη μου περίπτωση Mitsubishi), κατά τον τερματισμό της λειτουργίας τους, το φρεον μαζεύεται-επιστρέφεται σε καποιο δοχείο ή παραμένει υπό πίεση ολο το συστημα, σωληνώσεις κτλ;

Σε περίπτωση δηλαδή μιας κακής ματισης χαλκοσωλήνων, φρεον χάνεται μόνο κατά τη διάρκεια λειτουργίας ή συνεχως;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γνωρίζει κάποιος αν στα κλιματιστικά (στη δικη μου περίπτωση Mitsubishi), κατά τον τερματισμό της λειτουργίας τους, το φρεον μαζεύεται-επιστρέφεται σε καποιο δοχείο ή παραμένει υπό πίεση ολο το συστημα, σωληνώσεις κτλ;

Σε περίπτωση δηλαδή μιας κακής ματισης χαλκοσωλήνων, φρεον χάνεται μόνο κατά τη διάρκεια λειτουργίας ή συνεχως;

Σε ηρεμία υπάρχει πίεση,όχι σαν λειτουργία αλλά υπάρχει.
Η διαρροή εξαρτάται απ το είδος της και απ το σημείο.Μπορει και από κραδασμούς. ..

Μια εικόνα...

Πάνο ευχαριστώ, να υποθέσω ότι στη λειτουργία ζεστης συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο με τις πιέσεις;

Να είσαι καλά.
Ξέρω ότι στη ζέστη γυρνάει ανάποδα το κύκλωμα, αλλά τι αλλάζει στις πιέσεις δεν ξέρω. Δεν έχω και τα μανόμετρα ,να κοιταγα.
Αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο,ευχαρίστως να ρωτήσω...

Μαστόρια, τα φώτα σας: στις φωτό βλέπετε τα ξύλα με τα οποία είναι κατασκευασμένη μια αποθήκη στην ταράτσα μου (άρα πλήρως εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες).
20 + χρόνια πριν κατασκευάστηκε και τα ξύλα δεν συντηρήθηκαν ποτέ, όπως βλέπετε έχουν μαυρίσει.
Σκέφτομαι να τα αντικαταστήσω με σίδερα, δεν το 'χω αποφασίσει ακόμη.

Σε περίπτωση που την αφήσω όπως είναι, πώς θα μπορούσα να 'ανανεώσω' τα ξύλα ώστε να αντέξουν όσο γίνεται;
Με λάδι εμποτισμού; Συν κάτι άλλο; π.χ. βερνίκι;
Τι προτείνετε;

DSC_0007.jpg

DSC_0005.jpg

DSC_0001.jpg

DSC_0003.jpg

DSC_0004.jpg

οτι και να κανεις σε αυτα τα ξυλα δεν θα κρατησει
εχουν αποσαθρωθει τελειως ... εχουν βραχει, εχουν παγωσει και εχουν και το ηλιο απο πανω

Eπειδη το ξυλο εχει ταλαιπωρηθει πολυ αλλα δεν φαινεται οτι εχει σαπισει, θα μπορουσε ισως να γινει κατι για να ζησει αλλα 20+ χρονια. Εγω θα δοκιμαζα να το σωσω και να το κρατησω.
https://thecraftsmanblog.com/revive-old-wood-w-boiled-linseed-oil/

Διαβάζω εδώ για το λινέλαιο:

1ον: Το λινέλαιο από άποψη προστασίας είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προστατεύσετε ξύλα από την υγρασία και τον καιρό! Ούτε τα ζωύφια σκοτώνει, για την ακρίβεια τα ζωύφια το τρώνε! Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν περνάμε τα έπιπλα κήπου με λινέλαιο αλλά με λάδι τικ ή με μείγμα λαδιών με βάση το τικ;

2ον: Το «βρασμένο» λινέλαιο ΔΕΝ είναι βρασμένο. Είναι ωμό λινέλαιο στο οποίο έχουνε προσθέσει στεγνωτικά υλικά και μεταλλικούς καταλύτες ώστε να στεγνώνει πιο γρήγορα από το ωμό και να σχηματίζει πιο ομοιόμορφη επιφάνεια. Πιο σωστά θα έπρεπε να το αποκαλούμε «λινέλαιο με στεγνωτικό που το βαφτίσαμε βρασμένο». Όπως καταλαβαίνετε αυτό το λινέλαιο ΔΕΝ τρώγεται. Το ωμό λινέλαιο από τα χρωματοπωλεία δεν κατατάσσεται στα εδώδιμα λόγω οξύτητας.

Ο λόγος της βάφτισης έχει να κάνει πως όντως με το βράσιμο το λινέλαιο πολυμερίζεται και αποκτά μικρότερο χρόνο στεγνώματος. Όμως γίνεται πιο παχύρευστο. Άρα σε εφαρμογές πολλών στρωμάτων όπου θέλουμε να σχηματιστεί φιλμ (όπως ένα κοντάκι όπλου) κρίνεται ώς ακατάλληλο το αληθινά βρασμένο λινέλαιο. Συνεπώς: ΜΗΝ βράζετε το ωμό λινέλαιο με την ελπίδα πως θα φτιάξετε «βαφτισμένο βρασμένο λινέλαιο».

Οπότε έχω μπερδευτεί. Κάνει το λινέλαιο ή δεν κάνει;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Eπειδη το ξυλο εχει ταλαιπωρηθει πολυ αλλα δεν φαινεται οτι εχει σαπισει, θα μπορουσε ισως να γινει κατι για να ζησει αλλα 20+ χρονια. Εγω θα δοκιμαζα να το σωσω και να το κρατησω.
https://thecraftsmanblog.com/revive-old-wood-w-boiled-linseed-oil/

Συμφωνα με τις φωτο 2 και 4, τα ξυλα ειναι πολυ χαλια ... εχουν χασει την αντοχη τους
και αυτα τα ξυλα κρατανε μια σκεπη (εστω και μικρη) σε ταρατσα, που υπαρχει περιπτωση να την σηκωσει ενας αερας με ασχημα επακολουθα.
Δεν προκειται για ενα επιπλακι ή ενα τραπεζακι ... εγω ουτε για καθισμα δεν θα τα χρησιμοποιουσα

Nαι ειναι πιθανον να ειναι εται, καθως οι φωτογραφιες δεν βοηθανε καθολου να καταλαβουμε σωστα την κατασταση, τις διαστασεις αλλα ουτε και το μεγεθος της κατασκευης, αν τραβαει ζορι η οχι.
Εαν τα ξυλα ειναι σαπια οπως προειπα, οντως υπαρχει θεμα. Εαν δεν ειναι και η κατασκευη ειναι σχετικα ελαφρια, νομιζω οτι μπορει να διατηρηθει με την καταλληλη προστασια.

+++

Για το βρασμενο λινελαιο, αυτο που λεει το αρθρο ειναι να χρησιμοποιηθει σε αναλογια μισο μισο με νεφτι, ΟΧΙ για προστασια του ξυλου αλλα για να πιασει καλυτερα πανω στο ξυλο το ασταρι και μετεπειτα η λαδομπογια.

Παντως, οσον αφορα στο λινελαιο, απο το link που εβαλε ο Μιχαλης, τα οσα αναφερονται, ισως ΔΕΝ ερχονται σε αντιθεση με τα οσα αναφερει εναντιον του το αλλο link. Κι αυτο γιατι στο πρωτο, μιλαει για λινελαιο για αποκατασταση και μετα απο πανω ασταρι και μπογια. Το δευτερο link νομιζω υποννοει οτι το ΣΚΕΤΟ λινελαιο δεν κανει για αποκατασταση.

Ερώτηση για μία περίεργη περίπτωση.

Σε μία οξεία γωνία περνάει η καμινάδα Φ160 ή Φ200 και ανεβαίνει στην ταράτσα.
Είναι κλεισμένη με γυψοσανίδα απο μπροστά και απο μέσα είναι κούφια.
Παίρνει αέρα απο κάτω και ανεβαίνει πάνω (μέσα στην οροφή και σε άλλα μέρη).

Επειδή αν τύχει και μου καπνίσει το τζάκι περνάει ο καπνός εσωτερικά της γυψοσανίδας θέλω να απομονώσω το πάνω μέρος με το κάτω όπως η οριζόντια γραμμή στο παρακάτω σχήμα.
Έτσι ο καπνός θα βγεί στο σαλόνι και με άνοιγμα των παραθύρων μπορεί να τη γλιτώσω γρήγορα.

Πώς όμως θα στεγανώσουμε για τον αέρα γύρω απο τη σωλήνα και με τον τοίχο και τη γυψοσανίδα?
Αυτό το τρίγωνο που ζωγράφισα και "κόβει" τη σωλήνα.
Να ρίξω μπετό? Κάποιο άλλο υγρό που να αντέχει στις θερμοκρασίες και να μονώνει? Πετροβάμβακα αλλά δεν θα περνάει καθόλου αέρας?

https://i.imgur.com/sPEsKGn.png

Το τζάκι σου είναι ενεργειακό; Ο καπνός περνάει στο σημείο που εφάπτεται η κασέτα του τζακιού με την κατασκευή της γυψοσανίδας;

Στο δικό μου,για να αποφύγω εγκλωβισμένη θερμότητα και ίσως καπνό, εχω κάνει ένα μικρό εξαερισμό με σχαράκιι εξωτερικά του τζακιου στον ακάλυπτο. Θα βοηθούσε κάτι τέτοιο στην περίπτωση σου;