Μάστορες τα φώτα σας!!

Μάστορες τα φώτα σας παρακαλώ. Θέλω να γεμίσω ένα κενό και να διορθώσω μια κακοτεχνία. Το υλικό είναι τεχνογρανίτης. Υποθέτω μια καλή κόλα δύο συστατικών? Επειδή δεν το έχω με τα μαστοριλίκια θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση που να μου υποδεικνύει και τι να αγοράσω. Παραθέτω και φωτογραφία, το κενό είναι 3 με 4 χιλιοστά και το πάχος του υλικού που πρέπει να γεμίσει όσο πιο πολύ γίνεται είναι 4 πόντοι.
Ευχαριστώ.

View attachment 174547

Aν κατάλαβα είναι πάγκος κουζίνας ε; Πάρε ένα αρμοκάλυπτρο πλαστικό ή μεταλικό, τύπου Τ και κόλλησέ το με σιλικόνη.Ξεμπέρδεψες.
πχ https://www.praktiker.gr/p/syndetiko-pagkou-kouzinas-alouminio-28mm-28916

Κωστή, χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω είναι λάθος να πιάνουν οι οδηγοί στα σόκορα της μοριοσανίδας, μήπως με τον καιρό οι βίδες "φάνε" το υλικό της. Κατά τα άλλα μια χαρά.

Για συρτάρια με μοριοσανίδα υπάρχουν και αυτού του τύπου όπου στην ουσία απλά προσθέτεις τον πάτο, το πίσω κομμάτι και το "κούτελο". Αν εξαιρέσεις την ευκολία κατασκευής και το χαμηλό κόστος, εγώ θα απέφευγα την μοριοσανίδα και θα πήγαινα σε ξύλο ή σε κ/π.

Papakitou, κάντα κάνα πόντο λιγότερο στο βάθος, να μην είναι τσίμα-τσίμα.

Δημητρη το κομματι του οδηγου που ειναι στο σειρομενο ειναι τυπου Γ και οι βιδες ειναι απο την κατω πλευρα του ξυλου βιδωμενες...
Εαν ηταν πανω οι βιδες στο σοκορο δεν θα μπορουσε ο οδηγος να συρταρωνεται καθως θα εβρισκε σε αυτες...
Επισεις εγω εκανα τα βαθος των συρταριων οσο ειναι ο οδηγος...εαν εχεις πραγματικο βαθος κατασκευης 60 ποντους ο οδηγος καλο θα ειναι 55 ποντους ωστε να υπαρχει κενο κεντραρισματος απο μεσα προς τα εξω...

Φιλε papakitou απο τα νουμερα του χαρτιου δεν μπορω να καταλαβω πολλα...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δημητρη το κομματι του οδηγου που ειναι στο σειρομενο ειναι τυπου Γ και οι βιδες ειναι απο την κατω πλευρα του ξυλου βιδωμενες...

Σωστός...

Παίδες καλησπέρα.
Στη φωτό πιο κάτω βλέπετε τον τοίχο του μπάνιου μου.
Αφαιρώ τα πλακάκια για να βάλω καινούρια.

Το θέμα είναι τι κάνω μετά, τα κενά που υπάρχουν πρέπει να τα γεμίσω με τσιμεντοκονία;

Θέμα δεύτερο: δεν πρέπει να μειώσω το πάχος του υποστρώματος πάνω στο οποίο θα κολληθούν τα πλακάκια;

Τι εννοώ: τα πλακάκια ήτανε κολλημένα με τη λάσπη που βλέπετε στη φωτό.
Εγώ αφαιρώ μόνο τα πλακάκια (και όχι τη λάσπη με την οποία ήταν κολλημένα) και θα βάλω κόλλα + πλακάκια.
Οπότε θα έχω λάσπη + κόλλα + πλακάκια, άρα στο πάχος θα έχει προστεθεί η κόλλα. (και επομένως οι αναμονές π.χ. της μπαταρίας θα 'βυθιστούν' μέσα στον τοίχο)

Μήπως με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να μειώσω το πάχος της λάσπης; (π.χ. με ξύσιμο; )

DSC_0012.jpg

Νομιζω τα κενα μπορεις και με κολλα πλακιδίων να τα γεμισεις. Αν η λασπη ειναι καλη και οχι κουφια και δεν εχεις θεμα απο αποψη χωρου (να μην μικρυνουν οι διαστάσεις του μπανιου) θα προτεινα να μην ανοιξεις παραπανω δουλεια. Περνα ενα χερι κολλα να γεμισουν τα κενα και να εχεις ενα ισιο τοιχο και μετα ξανα κολλα και πλακακι

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συμφωνω...μην ανοιξεις παραπανω δουλεια Παναγιωτη..τα παραπανω πλακακια ηταν/ειναι κολλημενα με αμμο θαλασσης αμα βλεπω καλα και αμα προσπαθησεις να πας να βγαλει κομματι θα βγει ως το τουβλο....το εχω παθει αρκετες φορες στο παρελθον..
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι μονο να τα ξυσεις καλα ωστε να μην εχει εξογκοματα και να πελεκισεις λιγο την λασπη ωστε να περνει σε διαφορα σημεια περισσοτερη κολλα...
Σε αυτο που θα πρεπει να δωσεις σημασια ειναι σε ισχυρη κολλα οπως isomat ΑΚ20 η της Kerakoll Η40...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έγινε παίδες, σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Να 'στε καλά!

Το leroy εχει 2 κολλες πλακιδιων, ιδια μαρκα και, φαινομενικα, χωρις καποια σημαντικη διαφορα (ουτε καν στην τιμη!).
Ωστοσο, συμφωνα με τα αναγραφομενα πανω στις συσκευασιες, η μια εχει διπλασια(!) ικανοτητα συγκολλησης απο την αλλη, σε N/mm2. Και οι δυο, παντως, πολυ χαμηλοτερες απο "κανονικες" κολλες, π.χ. 2 συστατικων.
Πιθανον, αρα, αυτες που λεει ο Κωστης να ειναι 3-4 φορες πανω.

Αγγελε εχει πολλες κολλες πλακιδιων για ολα τα βαλαντια....μεταξυ των οποιων και αυτη που προανεφερα....
https://www.leroymerlin.gr/gr/plaka...e-gia-esoteriko-horo-exoteriko-horo-82457933/

Υ.γ..κολλα πλακιδιων 2 συστατικων δεν ξερω εαν υπαρχει εκτος και εαν εννοεις κατι αλλο....

Δεν εννοουσα οτι "εχει ΜΟΝΟ 2 κολλες πλακιδιων που..."
Εννοουσα οτι "απο τις κολλες πλακιδιων που εχει, 2 ειναι ιδιας μαρκας κτλ κτλ, ωστοσο..."

2 συστατικων, αναφερομαι σε "κανονικες" κολλες, οχι πλακιδιων, με αναγραφομενη πολυ μεγαλυτερη ικανοτητα συγκολλησης.

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Ποια η άποψή σας για την πατητή τσιμεντοκονία;
Βλέπω φωτογραφίες από μπάνια και οι καλύτερες είναι από αυτά με πατητή τσιμεντοκονία.
Μπορεί να το κάνει κάποιος ερασιτέχνης όπως εγώ;

Λέω να ακολουθήσω τις οδηγίες από το βιβλίο της Durostick: https://www.durostick.gr/Content/Files/Flip/ESD_2018/HTML/index.html#227/z

Last edited by a moderator:
Εχω παρακολουθησει σεμιναριο της BAUER και της Durostick και ο εξοπλισμος ειναι το παν..
https://www.domosystem.gr/el/produc...er/Ειδικές Σπάτουλες για Πατητή Τσιμεντοκονία

Προκειμενου να σου πω οτι το αποτελεσμα που βλεπεις σε βιντεακια ειναι εποιτα απο πολυχρονη πειρα και εξοικιωση με τα υλικα και τον εξοπλισμο...αυτο καταλαβα και στα σεμιναρια που παρακολουθησα...προσωπικα μου αρεσει η ολη φασημιας και ειμαι στο χωρο αλλα με ποσα να ασχοληθεις...!!!
Ειναι συμαντικο επεισης και το χερι του καθενος το πως το δουλευει και στρωνει το υλικο...Επισεις πατητη με πατητη εχει διαφορα....
Παρε μια γευση απο το παρακατω βιντεο για να καταλαβεις...το εαν ειναι δυσκολο η οχι θα το κρινεις εσυ...προσωπικα πιστευω οτι οποιος ξερεις να σοβατιζει και να σπατουλαρει θα τα καταφερει...

https://www.youtube.com/watch?v=smlkpissmyI

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Ποια η άποψή σας για την πατητή τσιμεντοκονία;
Βλέπω φωτογραφίες από μπάνια και οι καλύτερες είναι από αυτά με πατητή τσιμεντοκονία.
Μπορεί να το κάνει κάποιος ερασιτέχνης όπως εγώ;

Λέω να ακολουθήσω τις οδηγίες από το βιβλίο της Durostick: https://www.durostick.gr/Content/Files/Flip/ESD_2018/HTML/index.html#227/z

Μη το επιχειρησεις, ειναι δυσκολη κατασκευή, ακομα και μαστορες δεν κανουν καλη δουλεια.
Επισης εαν δεν γινει καλη δουλεια, σε βαθος χρονου εμφανιζονται ρηγματωσεις που δεν επισκευαζονται

Συναδελφοι γνωριζει κανεις που υπαρχουν στην Ελλαδα ανταπτορες που αλλαζουν το σπειρωμα? Εχει το Leroy?

s-l400.jpg

Θελω να μετατρεψω Μ8 φωλια σε Μ6. Για να μην παραγγελλω απο Κινα και περιμενω 2 μηνες.

Μιχαλη για παρε στο VidaKatsavidi αυριο...νομιζω οτι εχουν...αν ναι να περασω να σου παρω οτι θες...