Πάνο σ ευχαριστώ πολύ, δεν ξέρω αν είσαι υδραυλικός αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σου στο εξής:
Η αντλία θα ποντιστεί με ανοξείδωτο συρματόσχοινο για να τραβιέται όταν χρειαστεί. Χρειάζεται κάποια ειδική εγκατάσταση για να "πατήσει" μέσα στη δεξαμενή ή απλά την πετάω μέσα;
Σκέφτομαι να κάνω την εγκατάσταση ως εξής: Παροχή από Υποβρύχια αντλία --> Κολεκτερ με πιεσοστάτη στις 5atm και συνδεμένο δοχείο διαστολής, πριν την παροχή του σπιτιού από το κολεκτέρ μειωτή πίεσης στις 3.5atm για απόλυτα σταθερή ροή.
Γνώμη;
Δεν είμαι υδραυλικος αλλά τις έχω δουλέψει πολλά χρόνια,κυρίως εξωτερικές πολύ μεγάλες για ύδρευση,θέρμανση και πυρόσβεση.
Ωραία δουλειά έτοιμαζεσαι να κανεις!
Εμπειρικά θα σου προτείνω το μεγαλύτερο δοχειο διαστολης που ενδυκνειται,έλεγχο της πίεσης του
πιεστικου κάθε χρόνο (νομίζω 0.9 έχουν αυτα),και βάνα να εκτονώνει ώστε να το μετρήσεις .
Η αντλια ριχτή μεσα,πιο ψηλά να μη μαζεύει σκουπίδια ή λάσπη και ένα αχλάδι (φλοτερ) να την προστατέψει απ το να δουλέψει κενή.
Φίλτρα μεγάλα κλπ. αν χρειάζονται και έναν αυτοματισμό απλό ώστε να μην την ανοιγοκλείνει ο πρεσοστατης αλλά ρελες,Ο μειωτηρας να αλλάζει εύκολα με τρελά ρακορ γιατί είναι ευπαθής.
Βέβαια κάθε δουλειά έχει τα δικά της...
Καλά τελειώματα.

Αυτό το έβαλα πριν λίγο καιρό σε φίλο ώστε το αυτόματο πότισμα να δίνει σε πρεσοστατη-αντλια.