Αγορασα ενα μικρο και ενδιαφερον
φωτιστικο ασφαλειας και θελω να δω απο περιεργεια ποσα watt καιει οταν ειναι αδρανες.
Δυστυχως οταν ειναι αδρανες το φωτιστικο (στην πριζα δηλαδη και μεχρι να πεσει το ρευμα) αναβουν 4+1 λεντακια εκ των οποιων τα 4 λευκα λεντακια αναβουν αρκετα εντονα και ειναι στο οριο του ενοχλητικου. Επρεπε να αναβει μονο το 1 λεντακι, το πορτοκαλι, που να δειχνει οτι ειναι σε λειτουργια και με μηδαμινη καταναλωση. Ειτε να υπηρχε διακοπτακι που να μετετρεπε το φωτιστικο ασφαλειας ΚΑΙ σε φωτιστικο νυκτος εαν το επιθυμουσες.
Το προβλημα τωρα ειναι οτι η καταναλωση αναφερεται σε VA, για την ακριβεια 3 VA και οχι σε watt. Εδω ενα λινκ περι του θεματος
http://www.multilab.gr/wp-content/uploads/APC-_-Watt-και-VA-_-Σύγχυση-με-την-ισχύ.pdf
Για να γινει η μετατροπη χρειαζεται μια μεταβλητη τιμη "PF" απο 0 εως 1. Εδω ο τυπος /μετατροπεας
https://www.rapidtables.com/calc/electric/va-to-watt-calculator.html
Αυτη η μεταβλητη τιμη ειναι σημαντικη καθως μπορει να σου δωσει τα watt που καταναλωνει η συσκευη οσο παραμενει σε αναμονη (idle).
Υπαρχει κανεις που να του λενε κατι τα παραπανω?
Παντως βαζοντας την μεταβλητη στο 1 (μαξιμουμ τιμη) η καταναλωση δεν ξεπερνα τα 5 ευρω το χρονο με το φωτιστικο συνεχως πανω στην πριζα και σε αναμονη ολο το χρονο.