Μάστορες τα φώτα σας!!

Βαλε νεα γωνια για μενα απο λαμαρινα ανοξειδωτη 0.8mm η 1,5mm παχος στις διαστασεις που θες...δεν ειναι φτηνο...ειναι ομως μονιμο..
Στην πλευρα που ειναι μεγαλο το κενο θα εβαζα πλακακι...αλλα ξερω οτι ειναι μπελας τα κοψιματα και συναφη..

Ευχαριστω πολυ, Κωστη, και τους υπολοιπους.
Αρα, καταλαβαινω οτι η καλυτερη λυση, εκτος της τοποθετησης νεων πλακακιων, που την φοβαμαι, ειναι αυτη που υπαρχει και σημερα, με ανανεωση.
Παιρνω νεα γωνια και θα το παλεψω.

Στην ξεφτυλα ο μαστορας θα σου παρει ενα 50αρικο. Με ουτε 100 παιρνεις καινουριο kärcher..

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομίζω ότι είναι το ακριβό μοντέλο που απο άποψη επιδόσεων αντίστοιχα karcher/nilfisk κοστίζουν > 300

Το αν αξίζει επισκευή είναι άλλο θέμα.

Δεν θα το επισκευάσω, γιατί όπως είδα είναι φθαρμένα και άλλα τμήματα, το έχει δουλέψει πολύ ο πατέρας από ότι κατάλαβα, θα φτιάχνεις το ένα θα χαλάει το άλλο. Το θέμα είναι λέρωσε τα πάντα του βγήκαν τα λάδια. 5 χρόνια ζωής είχε, έπλενε κάθε χρόνο τις αυλές για ώρες ολόκληρες τα καλοκαίρια, μια φορά το πήρα εγώ να πλύνω το αυτοκίνητο στο πρώτα 30 δευτερόλεπτα διαλύθηκε.... Πες θα φτιάξω την αντλία, σε λίγο θα ξεμείνει απο μοτέρ, άσε που θέλει νέο λάστιχο έχει φθαρεί μάλλον όπως σερνόταν στα τσιμέντα με τις ταλαντώσεις έχουν φανεί τα εσωτερικά νήματα.
Πάμε για καινούργιο, στις αυλές θα του βάζω την βενζινοκίνητη αντλία ψεκασμού να παίζει να χαίρεται, νόμισε του lidl μπορεί να κάνει αμοβολή σε 500 τετραγωνικά..... για τα αυτοκίνητα θα πάρω ένα πιεστικό αφιερωμένο μόνο σε αυτά.

Αγορασα ενα μικρο και ενδιαφερον φωτιστικο ασφαλειας και θελω να δω απο περιεργεια ποσα watt καιει οταν ειναι αδρανες.

Δυστυχως οταν ειναι αδρανες το φωτιστικο (στην πριζα δηλαδη και μεχρι να πεσει το ρευμα) αναβουν 4+1 λεντακια εκ των οποιων τα 4 λευκα λεντακια αναβουν αρκετα εντονα και ειναι στο οριο του ενοχλητικου. Επρεπε να αναβει μονο το 1 λεντακι, το πορτοκαλι, που να δειχνει οτι ειναι σε λειτουργια και με μηδαμινη καταναλωση. Ειτε να υπηρχε διακοπτακι που να μετετρεπε το φωτιστικο ασφαλειας ΚΑΙ σε φωτιστικο νυκτος εαν το επιθυμουσες.

Το προβλημα τωρα ειναι οτι η καταναλωση αναφερεται σε VA, για την ακριβεια 3 VA και οχι σε watt. Εδω ενα λινκ περι του θεματος http://www.multilab.gr/wp-content/uploads/APC-_-Watt-και-VA-_-Σύγχυση-με-την-ισχύ.pdf

Για να γινει η μετατροπη χρειαζεται μια μεταβλητη τιμη "PF" απο 0 εως 1. Εδω ο τυπος /μετατροπεας https://www.rapidtables.com/calc/electric/va-to-watt-calculator.html

Αυτη η μεταβλητη τιμη ειναι σημαντικη καθως μπορει να σου δωσει τα watt που καταναλωνει η συσκευη οσο παραμενει σε αναμονη (idle).

Υπαρχει κανεις που να του λενε κατι τα παραπανω?

Παντως βαζοντας την μεταβλητη στο 1 (μαξιμουμ τιμη) η καταναλωση δεν ξεπερνα τα 5 ευρω το χρονο με το φωτιστικο συνεχως πανω στην πριζα και σε αναμονη ολο το χρονο.

Αγορασα ενα μικρο και ενδιαφερον φωτιστικο ασφαλειας και θελω να δω απο περιεργεια ποσα watt καιει οταν ειναι αδρανες.

Δυστυχως οταν ειναι αδρανες το φωτιστικο (στην πριζα δηλαδη και μεχρι να πεσει το ρευμα) αναβουν 4+1 λεντακια εκ των οποιων τα 4 λευκα λεντακια αναβουν αρκετα εντονα και ειναι στο οριο του ενοχλητικου. Επρεπε να αναβει μονο το 1 λεντακι, το πορτοκαλι, που να δειχνει οτι ειναι σε λειτουργια και με μηδαμινη καταναλωση. Ειτε να υπηρχε διακοπτακι που να μετετρεπε το φωτιστικο ασφαλειας ΚΑΙ σε φωτιστικο νυκτος εαν το επιθυμουσες.

Το προβλημα τωρα ειναι οτι η καταναλωση αναφερεται σε VA, για την ακριβεια 3 VA και οχι σε watt. Εδω ενα λινκ περι του θεματος http://www.multilab.gr/wp-content/uploads/APC-_-Watt-και-VA-_-Σύγχυση-με-την-ισχύ.pdf

Για να γινει η μετατροπη χρειαζεται μια μεταβλητη τιμη "PF" απο 0 εως 1. Εδω ο τυπος /μετατροπεας https://www.rapidtables.com/calc/electric/va-to-watt-calculator.html

Αυτη η μεταβλητη τιμη ειναι σημαντικη καθως μπορει να σου δωσει τα watt που καταναλωνει η συσκευη οσο παραμενει σε αναμονη (idle).

Υπαρχει κανεις που να του λενε κατι τα παραπανω?

Παντως βαζοντας την μεταβλητη στο 1 (μαξιμουμ τιμη) η καταναλωση δεν ξεπερνα τα 5 ευρω το χρονο με το φωτιστικο συνεχως πανω στην πριζα και σε αναμονη ολο το χρονο.

Tι ανησυχείς, δεν είναι επαγωγικό φορτίο, ωμικό φορτίο είναι άρα τα VA θα είναι στην ουσία watt κατανάλωσης. δηλαδή 3 watt κατανάλωσης θα έχεις.
Θέμα θα είχες αν δούλευες κάποιο επαγωγικό φορτίο (μοτέρ) τότε μας "ανησυχεί" η διαφορά VA και πραγματικών Watt, παράδειγμα γράφει 500 VA το μοτέρ, αποδίδει όμως 400 πραγματικά watt, εμείς όμως πληρώνουμε VA στην ΔΕΗ για αυτό βάζουμε πυκνωτή στο μοτέρ να διορθώνει το συνημίτονο να κάνουμε οικονομία.

Μονο με διακοπη του ρευματος αναβει στην μεγαλη σκαλα. Η μικρη σκαλα ειναι διαρκως αναμμενη ολη μερα -δυστυχως.

Το ίδιο είναι Μιχάλη,ισχύς και τα δύο,απλά το ένα είναι θεωρητική και το άλλο πρακτική.Η μια βγαίνει από υπολογισμούς των τάσεων αντιστάσεων και εντάσεων και η άλλη στην πράξη όταν δουλευει βάση των υλικών του και βάση του τι του δίνουμε τροφοδοσία.Το δίκτυο δεν είναι σταθερό σε ταση με θεαματικές διακυμάνσεις μέσα στη μέρα.Εγω σπίτι έχω από 234ν μέχρι 218ν...οταν αλλάζει η τάση λόγω σταθερής αντίστασης αλλάζει και η ένταση.Βαλε τώρα την οποια πτώση τασης μέσα στο σπίτι και την πιθανή ανισοκατανομή φάσεων σε τριφασικο και θα καταλάβεις ότι αν δεν είχαν ανοχές οι συσκευές θα είχαν προβλήματα.Ο συντελεστής που ανέφερες είναι το συνιμητονο το οποίο Στα οικιακά είναι αρκετά καλό.Στις μεγάλες εγκαταστάσεις διορθώνεται με μόνιμους ρυθμιζόμενους πυκνωτές διόρθωσης ώστε να αποτρέψει την δημιουργία της καταστροφικής άεργους ισχύος.Και επειδή σε ζαλισα μόνο με 24ωρη μέτρηση με το εργαλείο που έχεις θα ξέρεις τι καις.
Το led δεν έχουν νήμα και δεν είναι ωμικη αντισταση,οι πυκνωτές στα μοτέρ είναι για εκκίνηση συνήθως και σε μεγαλύτερα για λειτουργία Και πυκνωτή διόρθωσης συνιμητόνου έχουν τα φωτιστικά φθορίου,ατμών υδραργύρου κλπ.υποχρεωτικα απ τον ΔΕΔΗΕ.

Καλησπέρα! Έχω μια πολυβάθμια αντλία επιφάνειας SPERONI RSM 40, μεταξύ άλλων, στα χαρακτηριστικά αναφέρει:

Total Suction Lift up to 7 meters, δηλαδή, μπορεί να "τραβήξει - ρουφήξει" -ΚΑΘΕΤΑ ( ; ) νερό έως 7 μέτρα. Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Αν εμένα το λάστιχο 1 ίντσας από τον πάτο της δεξαμενής είναι 4 μέτρα και μετά από εκεί έχει να διανύσει μια επίπεδη διαδρομή 10 μέτρα έως την είσοδο της αντλίας, είναι εκτός χαρακτηριστικών; Προσωπικά καταλαβαίνω πως όχι καθώς δεν παραβιάζω το ύψος των 7 μέτρων, παρόλα αυτά, ο υδραυλικός μου έχει διαφορετική άποψη.

Τι ισχύει τελικά;

Μπράβο ρε θηρίο! Σελίδα 1000, πρώτο πόστ, ώρα 00:00! Στο διαταύτα, εμένα η συμβολή μου ως φυσικός, θα εξαντληθεί στο ότι δεν έχει καμία σημασία αν τα 7 μέτρα είναι κάθετα ή όχι, η υψομετρική διαφορά μετράει, κοινώς έχεις δίκιο. Το θέμα είναι για πόση διάμετρο σωλήνα ισχύει το άνω; Επίσης, για ποιό μοντέλο μιλάμε; Για το μικρό ας πούμε βλέπω παροχή 9 κυβικά ανά ώρα σε 20 μέτρα υψόμετρο. Κάνω λάθος;

Νίκο σ ευχαριστώ! και να ήθελα να το κάνω, δε θα το έκανα με τόση ακρίβεια, χαχαχα.

Λοιπόν, μιλάμε για την αντλία RSM 40, έχω βάλει link στο ποστ μου, η εισαγωγή νερού γίνεται με σωλήνα 1 1/4. Στα Specs βλέπω ότι η παροχή είναι 9.6 κυβικά/ ώρα ενώ το Total Head (το μανομετρικό να υποθέσω) είναι 49 μέτρα, πράγμα που δεν με φρενάρει κάπου.

Καλησπέρα,
Είπα να επισκευάσω αυτό το Σ/Κ την βαριά (σφυρί κατεδάφισης) και πήρα καινούριο στυλιάρι να αντικαταστήσω το παλιό σπασμένο. Το στυλιάρι έχει οβάλ διατομή και η μια άκρη "ανοίγει"-έχει μεγαλύτερη διάμετρο. Επίσης, η μια τρύπα της βαριάς έχει μεγαλύτερη διάμετρο.

Οπότε, βάζω το στυλιάρι από την στενή πλευρά του μέσα στην φαρδιά τρύπα του σφυριού, και το περνάω όλο μέσα μέχρι να σφινώσει η άλλη του άκρη (φαρδιά) στο σφυρί; Προς το παρόν πάντως το στυλιάρι δεν χωράει (για κλάσμα του χιλιοστού) και άρχισα να το τρίβω για να μειωθεί λίγο η διάμετρος.

Τέλος, όταν θα μπει με το καλό, το ασφαλίζουμε με βίδες ή πρόκες (πχ δύο στα σημεία που είναι τα κόκκινα σημάδια) ή απλά το βουτάμε στο νερό που μου είπε ο χρωματοπώλης;
Στην φωτογραφία φαίνεται η φαρδιά τρύπα του σφυριού και η φαρδιά άκτη από το στυλιάρι.

20201024_140959.jpg

Νίκο σ ευχαριστώ! και να ήθελα να το κάνω, δε θα το έκανα με τόση ακρίβεια, χαχαχα.

Λοιπόν, μιλάμε για την αντλία RSM 40, έχω βάλει link στο ποστ μου, η εισαγωγή νερού γίνεται με σωλήνα 1 1/4. Στα Specs βλέπω ότι η παροχή είναι 9.6 κυβικά/ ώρα ενώ το Total Head (το μανομετρικό να υποθέσω) είναι 49 μέτρα, πράγμα που δεν με φρενάρει κάπου.

Εγω πιστευω θα δουλέψει.
Απλά βάλε ανεπιστροφο ποτηρι στην άκρη και γέμισε την σωλήνα με νερό.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα,
Είπα να επισκευάσω αυτό το Σ/Κ την βαριά (σφυρί κατεδάφισης) και πήρα καινούριο στυλιάρι να αντικαταστήσω το παλιό σπασμένο. Το στυλιάρι έχει οβάλ διατομή και η μια άκρη "ανοίγει"-έχει μεγαλύτερη διάμετρο. Επίσης, η μια τρύπα της βαριάς έχει μεγαλύτερη διάμετρο.

Οπότε, βάζω το στυλιάρι από την στενή πλευρά του μέσα στην φαρδιά τρύπα του σφυριού, και το περνάω όλο μέσα μέχρι να σφινώσει η άλλη του άκρη (φαρδιά) στο σφυρί; Προς το παρόν πάντως το στυλιάρι δεν χωράει (για κλάσμα του χιλιοστού) και άρχισα να το τρίβω για να μειωθεί λίγο η διάμετρος.

Τέλος, όταν θα μπει με το καλό, το ασφαλίζουμε με βίδες ή πρόκες (πχ δύο στα σημεία που είναι τα κόκκινα σημάδια) ή απλά το βουτάμε στο νερό που μου είπε ο χρωματοπώλης;
Στην φωτογραφία φαίνεται η φαρδιά τρύπα του σφυριού και η φαρδιά άκτη από το στυλιάρι.

Το εχασα λιγο με τα παχη σφυριου και ξυλου.
δωσε μια φωτο απο πανω, να φαινεται το στυλιαρι σε ολο το μηκος και το παχος της βαριας, βαλε και ενα χαρακα διπλα στην βαρια

Καλησπέρα! Έχω μια πολυβάθμια αντλία επιφάνειας SPERONI RSM 40, μεταξύ άλλων, στα χαρακτηριστικά αναφέρει:

Total Suction Lift up to 7 meters, δηλαδή, μπορεί να "τραβήξει - ρουφήξει" -ΚΑΘΕΤΑ ( ; ) νερό έως 7 μέτρα. Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Αν εμένα το λάστιχο 1 ίντσας από τον πάτο της δεξαμενής είναι 4 μέτρα και μετά από εκεί έχει να διανύσει μια επίπεδη διαδρομή 10 μέτρα έως την είσοδο της αντλίας, είναι εκτός χαρακτηριστικών; Προσωπικά καταλαβαίνω πως όχι καθώς δεν παραβιάζω το ύψος των 7 μέτρων, παρόλα αυτά, ο υδραυλικός μου έχει διαφορετική άποψη.

Τι ισχύει τελικά;

Σου λέει για υποβρύχια?

Καλησπέρα,

Όπως τα λες κανε,όχι όμως νερό .
Χαρακωσε το τελείωμα και βάλε ξυλόσφηνα.

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα,

ετσι....
https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+hang+an+axe
ειδικα τα βιντεο τυο wranglerstar ειναι καλα βιντεοσκοπημενα.

αυτο που συμβαινει ειναι να απει το πιο ανοιχτο μερος της βαριας πανω. εκει θα ανοιξει το στυλιαρι με την σφηνα ωστε να ειναι χονδρυτερο και να μην μπορει να κινηθει η βαρια

το ζητημα ειναι οτι δυσκολα βρισκεις μεταλλικη σφηνα. αν βρεις πες μου και εμενα απο που.
λογικα ή θα επρεπε να εχει το στυλιαρι μαζι, ή να εχεις κρατησει αυτη του στυλιαριου

Το εχασα λιγο με τα παχη σφυριου και ξυλου.
δωσε μια φωτο απο πανω, να φαινεται το στυλιαρι σε ολο το μηκος και το παχος της βαριας, βαλε και ενα χαρακα διπλα στην βαρια

Τελικά, επειδή θέλει αρκετό τρίψιμο ΟΛΟ το στυλιάρι αν είναι να περάσει ολόκληρο το μήκος από την τρύπα, το έτριψα μόνο στην άκρη που είναι να πιάσει στην τρύπα του σφυριού.

Βίδες και πρόκες μόνο αν δεν γίνεται να τα αποφύγεις.

Όπως τα λες κανε,όχι όμως νερό .
Χαρακωσε το τελείωμα και βάλε ξυλόσφηνα.

Βίδες/καρφιά δεν έβαλα (κάπου το είχα δει στο φόρουμ και σχετικά πρόσφατα). Με την σφήνα που είπες με προβλημάτισες, αλλά τελικά κατάφερα να βρω ένα βίντεο που δείχνει τον τρόπο για τσεκούρι. Έφτιαξα μια σφήνα από ελάτη (δεν βρήκα άλλο ξύλο) και δύο μικρές σφήνες μεταλλικές, και τα δύο με πριόνι χειρός και ταινιολειαντήρα. Με την μια μεταλλική σφήνα όμως άνοιξε το ξύλο οπότε δεν έβαλα την δεύτερη. Εδώ το τελικό αποτέλεσμα, και το βίντεο που βρήκα. Το στυλιάρι εξέχει 5 χιλιοστά έξω από την τρύπα - στην φωτογραφία φαίνεται λίγο περίεργα σαν το τέλος του να είναι μέσα στο σφυρί.

Αύριο θα είναι η πρώτη δοκιμή.

20201024_185007.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.