![]()
θελω φωτοοοοο
Οταν λες να "χτισεις το κενο", εννοεις με καλουπακι, τσιμεντακι και σιδερωμα?
Καλημέρα σας κύριοι.
Λυπάμαι αλλά δεν γνωρίζω πως ακριβώς λέγονται οι βίδες-φωλιές αυτές.
]
Οριστε και φωτογραφιες, μπας και γινω πιο κατανοητος.Ας κανω κι εγω το δικο μου "γκαλοπ":
Μαστορες, εχω ενα δυσκολο μερεμετακι και σκεφτομαι πως να το κανω.
Στο πατρικο μου, οταν πριν 30 χρονια αλλαξε ο νεροχυτης μαζι με τον παγκο, καποιος εκανε βλακεια και ο παγκος απεχει γυρω στους 2 ποντους απο τον τοιχο.
Ακομα χειροτερα, σε εκεινο το σημειο τελειωνει το πλακακι απο πισω και εχει τοιχο για 5-6 ποντους. Δηλαδη, μαλλον ο "νεος" παγκος ηταν πιο χαμηλος απο τον παλιο.
Τοτε, ο πατερας μου ειχε βαλει μια μεταλλικη (μαλλον αλουμινιο) γωνια, βιδωμενη σε τοιχο και παγκο, σε ολο το μηκος του παγκου, 1-2 μετρα, και πλατος στην μια πλευρα 2 ποντους και στην αλλη 5-6, ωστε να κλεισει το κενο, αλλα και να μην φαινεται ο τοιχος κατω απο το πλακακι. Στις ενωσεις ειχε βαλει καποιο σιλικονοειδες, που κρατησε αρκετα καλα.
Πλεον, εχουν σκουριασει οι βιδες, εχει βρωμισει η σιλικονη και δεν καθαριζει κτλ κτλ.
Θελω να βγαλω τη γωνια και σκεφτομαι εναλλακτικες:
1. Να βαλω νεα γωνια, με περιπου τον ιδιο τροπο. Ευκολο και γρηγορο, χωρις φασαρια. Αντε κανα στοκαρισμα, αν εχει "παρει" το σοκορο του παγκου απο πισω.
2. Να "χτισω" το κενο των 1-2 ποντων, με καποιο κονιαμα και μετα, ειτε να το αφησω ετσι, με μονωτικο στην ενωση, ειτε να δοκιμασω να βαλω το ιδιο πλακακι κομμενο (εχει κρατησει, το θηριο).
Ειδικα αν πρεπει να κοψω και να βαλω πλακακι, πολυ φασαρια και αμφιβολα αποτελεσματα, λογω μηδενικης εμπειριας.
3. Κατι ενδιαμεσο ή αλλο που θα προτεινετε.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Ο γάντζος πιθανότατα θα έχει το ίδιο πρόβλημα με τις βίδες.
Θα μπορούσε όμως να γίνει μια μικρή οπή και στα δύο πλαϊνά και να περαστεί από εκεί μέσα ιμάντας.
Δεν είναι κακή η ιδέα σου.
Καθόλου κακή...
Δεν θα καταλαβεις τιποτε, αφου εχει τη γωνια πανω τωρα, λεμε.
Ας μη γινομαστα υπερβολικοι. Μια-δυο στρωσεις καποιο κονιαμα, ειπα ο
Αυτο που προτεινε ο Πανος μου φαινεται το πιο σωστο.
https://www.ikea.gr/proioda/kouzina...uar-pagon-kouzinas/fixa-armokalyptro/40246038
Με 150-180 εισαι μια χαραΚαλησπέρα. Θα βάψω κάτι ντουλάπες κρεβατοκάμαρας. Είναι βαμμένες με λαδομπογιά. Για ελαφρύ τρίψιμο τι γυαλόχαρτο χρησιμοποιώ; Δεν θέλω να αφαιρεθεί πλήρως, είναι αρκετά λείες, αλλά φοβάμαι μην "μαζέψει" το χρώμα και κάνει βουναλάκια. Ορολογία άσχετου, καθώς δεν έχω ξανα βάψει. Θα χρησιμοποιήσω βελατούρα και ριπολίνη. Ευχαριστώ.
Οριστε και φωτογραφιες, μπας και γινω πιο κατανοητος.
Απο κοντα, φαινεται οτι οι πληροφοριες που ειχα δεν ηταν ακριβως ακριβεις
Το κενο ειναι μονο στο πανω μερος (δεν εχει πλακακι), ισως και ενα πολυ μικρο πισω.
Βοηθατε, μαστορες, γιατι φοβαμαι οτι θα κανω χαζομαρα και ποιος τους ακουει μετα![]()
![]()
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έτσι το είχα 3 χρόνια σε διπλό κρεβάτι του ΙΚΕΑ.
Μία φορά το έφτιαξα και μία φορά το έσφιξα παραπάνω γιατί χαλάρωσε το συρματόσκοινο που είχα διαθέσιμο τότε (για τα ρούχα στις απλώστρες!).
Το καλό είναι ότι το τεντώνεις όσο θές. Βλέπεις οι τάβλες να έχουν ένα ελάχιστο περιθώριο με τα πλαϊνά ξύλα.
Τώρα τί πρόβλημα είχαν οι βίδες? Το ξύλο δεν έσπασε?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.