Μάστορες τα φώτα σας!!

:flipout: :flipout:

θελω φωτοοοοο

Δεν θα καταλαβεις τιποτε, αφου εχει τη γωνια πανω τωρα, λεμε.

Οταν λες να "χτισεις το κενο", εννοεις με καλουπακι, τσιμεντακι και σιδερωμα?

Ας μη γινομαστα υπερβολικοι. Μια-δυο στρωσεις καποιο κονιαμα, ειπα ο˜›

Last edited by a moderator:
Καλημέρα σας κύριοι.
Μια ερώτηση κυρίως για τους ξυλουργούς της παρέας αλλά κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.
Στην εικόνα που θα παραθέσω πιο κάτω φαίνεται ένα «δοκάρι» από κουκέτα. Απέναντι, στα 93 εκατοστά είναι το παράλληλο του.
Στο μέσον, εκεί που υπάρχουν τα σιδεράκια υπήρχε σανίδα mdf που τα ένωνε. Η ένωση γινόταν με φωλιές που έστριβαν κατά μισή στροφή. Λυπάμαι αλλά δεν γνωρίζω πως ακριβώς λέγονται οι βίδες-φωλιές αυτές.
Νομίζω, κάτι σε ρούστερ. ;) ;) ;)
Το mdf αυτό έσπασε, έτσι σκέφτομαι να ενώσω τα δύο κομμάτια με τρείς σανίδες σε τρία σημεία του κρεββατιού.

Η ερώτηση είναι η εξής, ποιός νομίζεται οτι είναι ο καταλληλότερος σύνδεσμος, συνυπολογίζοντας οτι αν χρειαστεί θα πρέπει να λυθεί;
Προσωπικά προσανατολίζομαι σε μόρσο με σφήνες. Χωρίς χρήση ξυλόκολας.
Κάποια άλλη ιδέα;

FTeBs2N.jpg

για να αντικαταστησεις το δεσιμο που παρειχε το mdf που εσπασε, προσπαθησε να βιδωσεις 2 κεντρικες ταβλες στα πλαινα με pocket hole.
μια εναλλακτικη αλλα εχει δουλεια ειναι οι χελιδονουρες

Κατ' αρχάς έγραψα βλακεία. Από κόντρα πλακέ ήταν η σανίδα που ένωνε τα δύο πλαϊνά «δοκάρια». Όπως και τα ίδια τα πλαϊνά.

Δεν με ενοχλεί να φαίνονται τυχόν βίδες οπότε δεν είναι ανάγκη να γίνουν με pocket holes. Πολύ φοβάμαι όμως οτι τα πλαϊνά δεν θα αντέξουν το τρύπημα και μετά από καιρό θα βγάλουν κι αυτά πρόβλημα.

Οι χελιδονοουρές νομίζω πως δεν κάνουν.
Εκτός του ότι έχουν πολύ δουλειά, είναι και σε σημείο που δεν έχει αρκετό πάχος το πλαϊνό ώστε να κρατήσει. Αν δεις καλά στη φωτογραφία, πάνω από τα σιδεράκια έχει «λούκι». Εκεί πάνε και μπαίνουν οι τάβλες του κρεβατιού που κρατάνε το στρώμα. Οπότε, ότι είναι να γίνει θα γίνει από εκεί και κάτω.

Εγώ είχα βάλει βιδώσει γάντζο και έβαλα συρματόσκοινο το οποίο το σφίγγεις όσο χρειάζεσαι.

Και ανάλογα το κρεβάτι μπορείς να βάλεις περισσότερα απο ένα.

Σε 5' έχεις τελειώσει :)

Ο γάντζος πιθανότατα θα έχει το ίδιο πρόβλημα με τις βίδες.
Θα μπορούσε όμως να γίνει μια μικρή οπή και στα δύο πλαϊνά και να περαστεί από εκεί μέσα ιμάντας.
Δεν είναι κακή η ιδέα σου.
Καθόλου κακή...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα σας κύριοι.
Λυπάμαι αλλά δεν γνωρίζω πως ακριβώς λέγονται οι βίδες-φωλιές αυτές.
]

Φεράμια λέγονται (τυχαίο λινκ). Μπορείς να βρεις παρόμοια ή να αφαιρέσεις αυτά που βρίσκονται στο σπασμένο κομμάτι. Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω η χρησιμότητά τους είναι ότι λύνονται πολύ ευκολότερα (μισή στροφή) και "πιάνουν" καλύτερα στις μοριοσανίδες έναντι μιας βίδας που με τις πιέσεις τρώει το υλικό και τελικά λασκάρει. Οπότε αν είναι να βάλεις κόντρα πλακέ κάνεις δουλειά και με απλές βίδες.

Η ευκολότερη λύση πάντως είναι να βιδώσεις από τις τάβλες που ήδη έχεις μία,δύο ή όσες θες, εκεί που πατάνε ( 4 βίδες σε κάθε τάβλα).

Ναι, αυτές είναι. Στα υπ' όψιν για άλλες εφαρμογές. Σε ευχαριστώ.

Δεν θέλω να βάλω βίδες και κόντρα πλακέ ξανά.
Ο λόγος είναι οτι στα κρεβάτια ασκούνται δυνάμεις που κάνουν τα μέρη του μια να απομακρύνονται - μια να συγκλίνουν. Παράδειγμα, ένα πιτσιρίκι που χοροπηδάει επάνω του ή ένα παιδί που στριφογυρνάει στο επάνω κρεβάτι της κουκέτας...
Σε αυτές τις δυνάμεις το κόντρα πλακέ δεν συμπεριφέρεται καλά, ειδικά σε σημεία που έχει τρυπηθεί ή βιδωθεί κάτι.
Προτιμώ το ξύλο που έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα, αλλά μια λύση παρεμφερής με του teodor_ch μου φαίνεται πιο καλή.
Ένας ιμάντας και έχει δύναμη να κρατήσει τα πλαϊνά αλλά και την ελαστικότητα να απορροφήσει την κίνηση τους.

Ας κανω κι εγω το δικο μου "γκαλοπ":
Μαστορες, εχω ενα δυσκολο μερεμετακι και σκεφτομαι πως να το κανω.
Στο πατρικο μου, οταν πριν 30 χρονια αλλαξε ο νεροχυτης μαζι με τον παγκο, καποιος εκανε βλακεια και ο παγκος απεχει γυρω στους 2 ποντους απο τον τοιχο.
Ακομα χειροτερα, σε εκεινο το σημειο τελειωνει το πλακακι απο πισω και εχει τοιχο για 5-6 ποντους. Δηλαδη, μαλλον ο "νεος" παγκος ηταν πιο χαμηλος απο τον παλιο.
Τοτε, ο πατερας μου ειχε βαλει μια μεταλλικη (μαλλον αλουμινιο) γωνια, βιδωμενη σε τοιχο και παγκο, σε ολο το μηκος του παγκου, 1-2 μετρα, και πλατος στην μια πλευρα 2 ποντους και στην αλλη 5-6, ωστε να κλεισει το κενο, αλλα και να μην φαινεται ο τοιχος κατω απο το πλακακι. Στις ενωσεις ειχε βαλει καποιο σιλικονοειδες, που κρατησε αρκετα καλα.
Πλεον, εχουν σκουριασει οι βιδες, εχει βρωμισει η σιλικονη και δεν καθαριζει κτλ κτλ.
Θελω να βγαλω τη γωνια και σκεφτομαι εναλλακτικες:
1. Να βαλω νεα γωνια, με περιπου τον ιδιο τροπο. Ευκολο και γρηγορο, χωρις φασαρια. Αντε κανα στοκαρισμα, αν εχει "παρει" το σοκορο του παγκου απο πισω.
2. Να "χτισω" το κενο των 1-2 ποντων, με καποιο κονιαμα και μετα, ειτε να το αφησω ετσι, με μονωτικο στην ενωση, ειτε να δοκιμασω να βαλω το ιδιο πλακακι κομμενο (εχει κρατησει, το θηριο).
Ειδικα αν πρεπει να κοψω και να βαλω πλακακι, πολυ φασαρια και αμφιβολα αποτελεσματα, λογω μηδενικης εμπειριας.
3. Κατι ενδιαμεσο ή αλλο που θα προτεινετε.

Ευχαριστω εκ των προτερων.
Οριστε και φωτογραφιες, μπας και γινω πιο κατανοητος.
Απο κοντα, φαινεται οτι οι πληροφοριες που ειχα δεν ηταν ακριβως ακριβεις 😛
Το κενο ειναι μονο στο πανω μερος (δεν εχει πλακακι), ισως και ενα πολυ μικρο πισω.
Βοηθατε, μαστορες, γιατι φοβαμαι οτι θα κανω χαζομαρα και ποιος τους ακουει μετα
8e74fb11c1089471f01070963eb650e8.jpg
66dc65bd682f5d463f5971458aadca35.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ο γάντζος πιθανότατα θα έχει το ίδιο πρόβλημα με τις βίδες.
Θα μπορούσε όμως να γίνει μια μικρή οπή και στα δύο πλαϊνά και να περαστεί από εκεί μέσα ιμάντας.
Δεν είναι κακή η ιδέα σου.
Καθόλου κακή...

Έτσι το είχα 3 χρόνια σε διπλό κρεβάτι του ΙΚΕΑ.
Μία φορά το έφτιαξα και μία φορά το έσφιξα παραπάνω γιατί χαλάρωσε το συρματόσκοινο που είχα διαθέσιμο τότε (για τα ρούχα στις απλώστρες!).

Το καλό είναι ότι το τεντώνεις όσο θές. Βλέπεις οι τάβλες να έχουν ένα ελάχιστο περιθώριο με τα πλαϊνά ξύλα.

Τώρα τί πρόβλημα είχαν οι βίδες? Το ξύλο δεν έσπασε?

Μια λύση για τις ταβλες είναι με δύο τρύπες στην κάθε μία,πέρασμα σχοινί και στα άκρα του τεντωτήρας...

Για το κενό στον πάγκο ψάξε αρμοκάλυπτα πάγκου κουζίνας .

Καλησπέρα. Θα βάψω κάτι ντουλάπες κρεβατοκάμαρας. Είναι βαμμένες με λαδομπογιά. Για ελαφρύ τρίψιμο τι γυαλόχαρτο χρησιμοποιώ; Δεν θέλω να αφαιρεθεί πλήρως, είναι αρκετά λείες, αλλά φοβάμαι μην "μαζέψει" το χρώμα και κάνει βουναλάκια. Ορολογία άσχετου, καθώς δεν έχω ξανα βάψει. Θα χρησιμοποιήσω βελατούρα και ριπολίνη. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα. Θα βάψω κάτι ντουλάπες κρεβατοκάμαρας. Είναι βαμμένες με λαδομπογιά. Για ελαφρύ τρίψιμο τι γυαλόχαρτο χρησιμοποιώ; Δεν θέλω να αφαιρεθεί πλήρως, είναι αρκετά λείες, αλλά φοβάμαι μην "μαζέψει" το χρώμα και κάνει βουναλάκια. Ορολογία άσχετου, καθώς δεν έχω ξανα βάψει. Θα χρησιμοποιήσω βελατούρα και ριπολίνη. Ευχαριστώ.
Με 150-180 εισαι μια χαρα

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οριστε και φωτογραφιες, μπας και γινω πιο κατανοητος.
Απο κοντα, φαινεται οτι οι πληροφοριες που ειχα δεν ηταν ακριβως ακριβεις 
Το κενο ειναι μονο στο πανω μερος (δεν εχει πλακακι), ισως και ενα πολυ μικρο πισω.
Βοηθατε, μαστορες, γιατι φοβαμαι οτι θα κανω χαζομαρα και ποιος τους ακουει μετα
8e74fb11c1089471f01070963eb650e8.jpg
66dc65bd682f5d463f5971458aadca35.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βαλε νεα γωνια για μενα απο λαμαρινα ανοξειδωτη 0.8mm η 1,5mm παχος στις διαστασεις που θες...δεν ειναι φτηνο...ειναι ομως μονιμο..
Στην πλευρα που ειναι μεγαλο το κενο θα εβαζα πλακακι...αλλα ξερω οτι ειναι μπελας τα κοψιματα και συναφη..

@panman
Το 150 και το 180 που προαναφερθηκε ειναι μια χαρα....απλως το τριψιμο,στην ουσια χαιδεμα να γινει κατα μια κατευθηνση απο προς τα κατω ωστε να μην σου κανει περιεργες σκιες..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έτσι το είχα 3 χρόνια σε διπλό κρεβάτι του ΙΚΕΑ.
Μία φορά το έφτιαξα και μία φορά το έσφιξα παραπάνω γιατί χαλάρωσε το συρματόσκοινο που είχα διαθέσιμο τότε (για τα ρούχα στις απλώστρες!).

Το καλό είναι ότι το τεντώνεις όσο θές. Βλέπεις οι τάβλες να έχουν ένα ελάχιστο περιθώριο με τα πλαϊνά ξύλα.

Τώρα τί πρόβλημα είχαν οι βίδες? Το ξύλο δεν έσπασε?

Οι βίδες δεν έχουν πρόβλημα.
Τα πλαϊνά είναι κι αυτά από κόντρα πλακέ και δεν τα βλέπω να αντέχουν. Θα βγάλουν κι αυτά πρόβλημα αν βιδώσω οτιδήποτε.

Καλημέρα, βλάβη της Κυριακής, όπως έβαλα ένα παλιό πλυστικό-πιεστικό του lidl 5 ετών, για να πλύνω το αυτοκίνητο, ξαφνικά ακούστηκε ένα κρακ και το ηλεκτρικό μοτέρ άρχισε να γυρίζει τρελά με πολλές στροφές χωρίς να κάνει τον γνωστό δυνατό θόρυβο που κάνει όταν έχει συμπίεση. Σαν να έσπασε κάτι στην μετάδοση κίνησης. Μάλιστα αν ανοίξεις τον διακόπτη δεν είναι σταματημένο όπως πρέπει, δουλεύει συνέχεια σε υψηλές στροφές ακούγεται βουητό σαν ηλεκτρική σκούπα. Μόλις πήγα να το μεταφέρω και να το βάλω σε ένα ντουλάπι επειδή το γύρισα πλάγια, είδα ότι στάζει λάδια.

Είχε 100 ευρώ όταν το αγόρασα, λέτε αξίζει να το πάω για επισκευή, ή να πάει όπως είναι για ανακύκλωση, δεδομένου ότι έχει δουλευτεί πολύ από ότι είδα είναι φθαρμένο πολύ και το λάστιχο πίεσης, φαίνεται ο πατέρας μου το είχε ξεσκίσει παλιότερα σε καθαρισμό αυλών.

Αυτό εδώ είναι:
https://www.youtube.com/watch?v=KnCWDrjTpic

Στην ξεφτυλα ο μαστορας θα σου παρει ενα 50αρικο. Με ουτε 100 παιρνεις καινουριο kärcher..

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk