Μάστορες τα φώτα σας!!

να υποθεσω οτι σε στηθαιο μπαλκονιου που εχει φυγει ολος ο σοβας και φαινεται το τουβλο, θα χρειαστει και εκει υαλοπλεγμα?
κατι παραπανω?
Γιατι ειναι να ερθει μαστορας να το δει (της ταρατσας της πολυκατοικιας), οποτε καλο ειναι να ξερω τι να ρωτησω και ζητησω

Θα χρειαστεις αλκυδικο πλεγμα 4mmX4mm ωστε να δεσει ο σοβας στο τουβλο...υπαρχει σε τρεχον μετρο και περνεις οσο θελεις...
Τα 1X1 και 2Χ2 δεν κανουν γιατι οι επισκευαστικοι σοβαδες εχουν κοκκους πετρας σε αυτες τις διαμετρους και δεν θα δεσουν σωστα...

Πρεπει ταχιστα να ανακαλυφθει ενα ειδικο ασταρι για σοβα και μαλιστα σε σπρευ για μικρομερεμετια οπως το παραπανω.

Πρεπει ταχιστα να ανακαλυφθει ενα ειδικο ασταρι για σοβα και μαλιστα σε σπρευ για μικρομερεμετια οπως το παραπανω.

Μα νομιζω, αυτη τη δουλεια κανει, σε μεγαλο βαθμο, το χαλαζιακο ασταρι. Οπως και τα προσθετα γαλακτωματα.
Αλλα, επειδη ο σοβας και τα επισκευαστικα κονιαματα εχουν βαθος και βαρος, εν αντιθεσει με το χρωμα, εξακολουθει να ειναι δυσκολη υποθεση η εφαρμογη τους, χωρις κινδυνο να κρεμασουν.

Ασταρι σε σπρευ για σοβα για ποιο λογω...;
Θελουμε υλικο προσφυσης πρωτιστος η στεγανοτητας αναλογα την περίπτωση..
Το χαλαζιακο ασταρι ας το δεκτο ως προσφυκτικο υλικο αλλα και παλι εν ετη 2020 τα επισκευαστικα υλικα δεν χρειαζονται κατι αλλο απο το να ακολουθηθουν οι στρωσεις και οι χρονοι στεγνωματος..

Για ευκολια και αρχοντια στο μερεμετι. Πλακα κανω:)

Υπάρχει Μιχάλη.

https://www.andreoy.gr/domika-ylika...CxvuoqrwcWiW8i61cFR9jSqpnThqWd2kaAkANEALw_wcB

Το βάζεις σε ψεκαστήρι και κάνεις δουλειά!
Παρά πολύ καλά τα αποτελέσματα.

Για να βοηθήσω λίγο όποιον μπερδεύεται, για να κολλήσει σοβάς σε επιφάνεια με πρόβλημα,μόνο νευρομεταλ.
Τα άλλα πλεγματα είναι ΜΟΝΟ για να ενισχύουν τον ίδιο το σοβά και όχι για κολλημα πάνω σε άλλη επιφανεια.Κατι σαν τα σίδερα στο μπετό δηλαδή...

Παιδιά, αυτού του είδους τα ρολόγια, θα έπρεπε να έχουν κάποια μολυβδοσφραγιδα; μόλις παρατήρησα το δικό μου και δεν βλέπω να έχει το κλασσικό σύρμα με την ασφάλεια.
8b3fa58a1505580f453765d37f90e949.jpg

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το D20 με αραιωση ενα προς 8 ειναι οτι πρεπει σαν ασταρωμα του τουβλου ,λασπης και μπετου...το ιδιο μπορει να γινει και με το Ravinex...σωστος εδω ο Πανος...
Τετοια και πολλα αλλα ειναι τα υλικα προσφυσης για τα οποια ανεφερθηκα...

To νευρομεταλ ομως δεν ειναι ανοξειδοτο Πανο...ειναι γαλβανισμενη λαμαρινα..και εχω παρατηρησει οτι σκουριαζει εν καιρο..και λεω σκουριαζει γιατι τα επισκευαστικα υλικα που χρησιμοποιουνται διαυρωνουν την λαμαρινα...μεγα παθων και δυστυχος ξυλωματος και επαναεπισκευης...!!!
Προσωπικα δεν θα το συστηνα για μερεμετια σαν αυτο του φιλου...

Εχω ανεβασει αρκετες φορες φωτο απο μερεμετια,μπορω να ανεβασω και αλλες απο σοβα που εχουν να κανουν με ενωσεις απο πισω με τουβλο και μπετο και το πλεγμα 4Χ4 ειναι οτι καλυτερο υπαρχει...
Αλλοι χρησιμοποιουν το πλαστικο μπλε 1Χ1 εκατοστο πλεγμα...

Μιχάλη...σιγα τα γράμματα,χαχα.Λασπες και χώματα ...

Γιώργο,κάποτε είχε.Δεν τρέχει τίποτα.Εχει μια άλλη μέσα στον μετρητή,αυτή πρέπει να είναι στη θέση της...

Κώστα, καλό απόγευμα να έχουμε!!!

Παιδιά, αυτού του είδους τα ρολόγια, θα έπρεπε να έχουν κάποια μολυβδοσφραγιδα; μόλις παρατήρησα το δικό μου και δεν βλέπω να έχει το κλασσικό σύρμα με την ασφάλεια.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι θα έπρεπε να έχει. Αλλα δεν είναι η σημαντική σφραγίδα και παλιά την άνοιγαν και δεν βάζανε άλλη, ειδικά στην επαρχεία.
Καλό είναι να πάρεις τηλέφωνο τον ΔΕΔΔΙΕ και να ρώτησες/ζητήσεις να έρθουν να βάλουν. Νομίζω ότι έχει κάποιο κοστος

Κάνω γκάλοπ!

Κάθετος τοίχος με θερμοπρόσοψη απο την οποία ξεκινάει σχεδόν κάθετα (λίγη κλίση) τέντα σε πέργκολα (σταθερή).
Ο πρώτος τεντάς που αποδείχθηκε απατεώνας (άλλο υλικό συμφωνήσαμε άλλο έβαλε) είχε κολλήσει την τέντα με κάτι (μαστίχη? σιλικόνη?) στον τοίχο και περνούσαν τα νερά απο τον τοίχο.

Ο καινούργιος τεντάς μου πρότεινε να φέρω μονωτή και ότι τέτοιον έφερε σπίτι του...!

Ο υδραυλικός μου προτείνει να βάλω κάποιο μέταλλο γωνία με 10εκ. να εφάπτεται στον τοίχο και 10εκ πάνω απο την τέντα κάτι σαν νεροσταλλάκτη.

Απο τη μάντρα μου πρότειναν να κολλήσω ξανά την ένωση με αστάρι και πολυουρεθανική μαστίχη. Γάζα δε χρειάζεται λογικά γιατί το πανί δεν τεντώνει ποτέ να τραβήξει.

Έκανα α-μπε-μπα-μπλομ και διάλεξα την μαστίχη που θα βάλω στην πρώτη ευκαιρία αλλά είπα να ρωτήσω τί κάνουν οι υπόλοιποι σε αντίστοιχες περιπτώσεις!

Θωδωρη αν και θα σου προτεινα την λυση του υδραυλικου το ολο θεμα ομως θελει φωτο γιατι το προβλημα ειναι η θερμοπρωσοψη. .
Επισεις πριν γινει η θερμοπροσοψη θα επρεπε να ειχε προβλεφτει το θεμα της τεντας ειτε προυπηρχαι ειτε οχι..

Υ.γ....παιδες βαζεται φωτο απο το προβλημα σας καθως θα βοηθηται περισσοτερο..

Ας κανω κι εγω το δικο μου "γκαλοπ":
Μαστορες, εχω ενα δυσκολο μερεμετακι και σκεφτομαι πως να το κανω.
Στο πατρικο μου, οταν πριν 30 χρονια αλλαξε ο νεροχυτης μαζι με τον παγκο, καποιος εκανε βλακεια και ο παγκος απεχει γυρω στους 2 ποντους απο τον τοιχο.
Ακομα χειροτερα, σε εκεινο το σημειο τελειωνει το πλακακι απο πισω και εχει τοιχο για 5-6 ποντους. Δηλαδη, μαλλον ο "νεος" παγκος ηταν πιο χαμηλος απο τον παλιο.
Τοτε, ο πατερας μου ειχε βαλει μια μεταλλικη (μαλλον αλουμινιο) γωνια, βιδωμενη σε τοιχο και παγκο, σε ολο το μηκος του παγκου, 1-2 μετρα, και πλατος στην μια πλευρα 2 ποντους και στην αλλη 5-6, ωστε να κλεισει το κενο, αλλα και να μην φαινεται ο τοιχος κατω απο το πλακακι. Στις ενωσεις ειχε βαλει καποιο σιλικονοειδες, που κρατησε αρκετα καλα.
Πλεον, εχουν σκουριασει οι βιδες, εχει βρωμισει η σιλικονη και δεν καθαριζει κτλ κτλ.
Θελω να βγαλω τη γωνια και σκεφτομαι εναλλακτικες:
1. Να βαλω νεα γωνια, με περιπου τον ιδιο τροπο. Ευκολο και γρηγορο, χωρις φασαρια. Αντε κανα στοκαρισμα, αν εχει "παρει" το σοκορο του παγκου απο πισω.
2. Να "χτισω" το κενο των 1-2 ποντων, με καποιο κονιαμα και μετα, ειτε να το αφησω ετσι, με μονωτικο στην ενωση, ειτε να δοκιμασω να βαλω το ιδιο πλακακι κομμενο (εχει κρατησει, το θηριο).
Ειδικα αν πρεπει να κοψω και να βαλω πλακακι, πολυ φασαρια και αμφιβολα αποτελεσματα, λογω μηδενικης εμπειριας.
3. Κατι ενδιαμεσο ή αλλο που θα προτεινετε.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Κυριάκο σε ευχαριστώ πολύ, ναι πρέπει να κανονίσουμε κάνε καφέ ή κάνα ουζάκι στο μπλε χταπόδι!!