Μάστορες τα φώτα σας!!

Πες πως εμείς σκεφτόμαστε ότι θέλουμε.
Από την άλλη όλοι οι κατασκευαστές δίνουν τύπο ούπα, διάμετρο τρυπανιού και βίδας. Δεν υπάρχει ένας που να γράφει ίδια διάμετρο και για τα δύο.
Επίσης στις περισσότερες συσκευασίες -αν όχι σε όλες- το γράφει και από έξω.

Ερχόμαστε εμείς και μπορούμε να τους ακυρώσουμε όλους. ΟΚ...

Να ξεκαθαρισω πως δεν ειπα οτι αυτο που αναφερουν τα παιδια εδω μεσα και οι κατασκευαστες οτι ειναι λαθος αλλα οτι η ιδια διαμετρο βιδας μπαινει και σε ιδια διαμετρο ουπατ...και το εφαρμοζω εδω και χρονια...
Τωρα εαν καποιον δεν του κανει,δεν το εφαρμοζει η θελει πιστα να ακουσει τι λενε τα πινακακια καλως και κανει...

Αλλα μην πω αλλα...η πραξη μετραει....και φυσικα στο τοιχο η συμπεριφορα ειναι διαφορετικη προς την καλη κατευθυνση....
Με 6αρη ουπα και βιδα...και η διαφορα ξεχιλωματος του ουπατ σε σχεση με 5mm...

https://postimg.cc/GHcScsBb

https://postimg.cc/fVPHj28b

https://postimg.cc/3dS9Yf5Z

https://postimg.cc/k2LctV56

Αυτά όμως είναι στον "αέρα".
Όπως ήδη είπε κάποιος, αυτό μέσα στον τοίχο θα διαλυθεί και δεν σχεδιάστηκε για να γίνει μαστίχα και ότι κομματάκι πλαστικού φρακάρει -φράκαρε, αλλά να μείνει ένα κομμάτι.

Μάστορες για ενημερώστε με τι κόλλα χρειάζεται για να κολλήσω μέταλλο με ξύλο;
Ευχαριστώ

Ευχαριστώ

Μια κοινη εποξικη κολλα δυο συστατικων is your best bet.

Tι ακριβως ομως θες να κολλησεις για να βοηθησουμε καλυτερα.
Μπορεις να χρησιμοποιησεις και αλλες κολλες για ξυλο/μεταλλο που θες να κολλησεις, αναλογα με το τι θες να κανεις. Απο κολλα στιγμης, μεχρι βενζινοκολλα και στοκο δυο συστατικων.

Μιας και το έφερε η συζήτηση και έγινε πολύ θέμα με τα ούπατ, εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο.

Πως βγάζουμε ένα χαλασμένο ή στραπατσαρισμένο ούπατ από τον τοίχο ; εννοείται να μην μπει τρυπάνι μεγαλύτερης διαμέτρου και γίνει ζημιά στη διάμετρο της τρύπας.

Ευχαριστώ

Κι εγω εποξικη θα ελεγα.
Παντως, τελευταια εχω μαθει τις πολυουρεθανικες και εχω κανει καποιες δοκιμες, με πολυ καλα αποτελεσματα, και σε ξυλο με μεταλλο, μεχρι στιγμης.

Μιας και το έφερε η συζήτηση και έγινε πολύ θέμα με τα ούπατ, εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο.

Πως βγάζουμε ένα χαλασμένο ή στραπατσαρισμένο ούπατ από τον τοίχο ; εννοείται να μην μπει τρυπάνι μεγαλύτερης διαμέτρου και γίνει ζημιά στη διάμετρο της τρύπας.

Αν δεν ειναι...του KOSSTV (χιουμορ κανω, Κωστη, μην αρπαζεσαι), βγαινει σχετικα ευκολα με μια βιδα λιγο βιδωμενη στην ακρη, αντε γατζακι, και πενσα.
Πιο στραπατσαρισμενο εχω βγαλει με εγχειριση, με κατσαβιδια, τρυπανια και τετοια, αλλα αρχιζει να μην αξιζει τον κοπο η φασαρια, αν δεν ειναι απολυτη αναγκη.
Ειχα δοκιμασει καποτε και με καυτη βιδα, που το ελιωνε και το εβγαζε κομματι-κομματι, αλλα καπου στη μεση βαρεθηκα.

Last edited by a moderator:
Ναι αυτό γίνεται στα απλά, τσίπικα, και μικρά μεγέθους ούπατ όπως αυτό στη φωτό του Κώστα.
Για να είναι κανένα 6άρι - 8άρι ποιοτικό ούπατ όπως τα Elematic, Fisher ας πούμε 8-10 cm. και μέσα σε μπετόν. κομμάτι δύσκολο..

Με μιτοτσιμπιδο Γιωργο πιανοντας σιγα σιγα τα πλαινα του ουπατ η κοπανας με σφυρι παχυτερη βιδα να μπει λιγο μεσα να σφηνωσει και το τραβας με πενσα εξω...

Για τα ουπατ γιγαντες σφηνωμενους σε μπετον, βιδωνεις μια μεγαλη ξυλοβιδα μεχρι τη μεση η και παραπανω και την βγαζεις με προκοβγαλτη :)

Μια κοινη εποξικη κολλα δυο συστατικων is your best bet.

Tι ακριβως ομως θες να κολλησεις για να βοηθησουμε καλυτερα.
Μπορεις να χρησιμοποιησεις και αλλες κολλες για ξυλο/μεταλλο που θες να κολλησεις, αναλογα με το τι θες να κανεις. Απο κολλα στιγμης, μεχρι βενζινοκολλα και στοκο δυο συστατικων.

Θέλω να κολλήσω βίδα και παξιμάδι μέσα σε φωλιά ξύλου

Η εποξική με τη εποξειδική είναι το ίδιο ή εχουν διάφορες;

Τοτε καλυτερα να χρησιμοποιησεις την πιο ισχυρη κολλα, δηλαδη την εποξικη (εποξειδικη πιο σωστα) κολλα δυο συστατικων. Οχι την ταχειας πηξεως του πενταλεπτου, την κανονικη.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι μπορεί :ADFAD2:

Θοδωρή, ποιόν εννοείς;
Γιατί αν αναφέρεσαι στον εαυτό σου κανένα πρόβλημα.
Αν όμως αναφέρεσαι στον chris73 το θεωρώ προσβλητικό και θα σε παρακαλούσα να το ανασκευάσεις.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θοδωρή, ποιόν εννοείς;
Γιατί αν αναφέρεσαι στον εαυτό σου κανένα πρόβλημα.
Αν όμως αναφέρεσαι στον chris73 το θεωρώ προσβλητικό και θα σε παρακαλούσα να το ανασκευάσεις.

Αν και δεν ήθελα να συνεχίσω, επειδή με ρωτάς δημόσια απαντώ δημόσια.

Φυσικά και δεν είναι για τον εαυτό μου :)

Αλλά έχεις δίκιο, αναδιατυπώνω γιατί δε ξέρω τις ικανότητες των υπολοίπων οπότε συγνώμη για αυτό.

Ερχόμαστε εμείς και μπορούμε να τους ακυρώσουμε όλους. ΟΚ...

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει.

Και αυτό γιατί ουδέποτε είπα ότι όσοι ακολουθούν τις οδηγίες κάνουν λάθος και εγώ είμαι ο σωστός.
Εγώ είπα τί κάνω εγώ και γιατί το κάνω εγώ.
Τα μάπα ούπατ που χρησιμοποιώ αν βάλω στη τρύπα των 8 χιλιοστών στο ταβάνι (που θα βγεί μεγαλύτερη στην πράξη) ούπατ 8 χιλιοστών και βίδα 6 χιλιοστών ή απο το πινακάκι 4,6 θα κρατήσει λιγότερο βάρος απο βίδα 8 χιλιοστών. Με βάση τη δική μου αντίληψη.

Τα ξεκαθάρισα όλα εδώ
https://avclub.gr/forum/showthread....-σας!!?p=1058562717&viewfull=1#post1058562717

Το ούπατ καταστρέφεται και συμπεριφέρεται σχεδόν σαν χημικό αγκύριο γεμίζοντας όλα τα κενά του μπετού και φρακάρει τελείως.

Αλλά αυτό που καταλαβαίνει ο chris73 είναι ότι ακυρώνουμε κάποιοι όλους τους άλλους και το παίζουμε έξυπνοι!

Σε ένα μερεμέτι περίπου 2 τετραγωνικά τι υαλοπλεγμα να βάλω? Πουλάν τα χρώματοπωλεια με το μετρό?

Σε ένα μερεμέτι περίπου 2 τετραγωνικά τι υαλοπλεγμα να βάλω? Πουλάν τα χρώματοπωλεια με το μετρό?

Σε 2-3 συνοικιακα εχω δει να πουλανε ταινια, με 2x2mm πλεγμα.
Επισης, διαφοροι (π.χ. ο Τρακαδας, που ειναι αλυσιδα) εχουν μεγαλα κομματια με το μετρο, με πλεγμα συνηθως 4χ4mm. Αυτο, νομιζω, οτι κανει για το μερεμετι σου, οπως ειχε πει και ο Κωστης μερικα posts πισω.
Υπαρχει και πλεγμα 10χ10mm, το οποιο πρεπει να ειναι πιο σπανιο, αλλα καπου θα το βρεις. Ισως, παντως, δεν ειναι ιδανικο ή τουλαχιστον απαραιτητο για την περιπτωση σου.