Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα.
Έβαψα τις ντουλάπες (βγήκαν καταπληκτικές) αλλά δυστυχώς μετά από επίθεση ocd έβγαλα όλους τους μεντεσέδες ώστε να τους ξεβάψω και να μπουνε μετά. Σημείωση, δεν βρήκα πουθενά ίδιους. Χρησιμοποίησα διαλυτικό και μερικοι από αυτούς μαύρισαν. Με τρίψιμο φτιάχνουν αλλά δεν είμαι να βγάζω τέτοια φυλακή (40 κομμάτια). Υπάρχει κάποιο υγρό - κρέμα, οτιδήποτε που να βγάζει τη μαυρίλα; Διάβασα για βραστό νερό με σόδα και αλάτι αλλά προτιμώ κάτι έτοιμο.
Ευχαριστώ.

Να δοκιμασεις αυτο που ανεφερες...θα τους αφησεις ολους μαζι σε λεκανη ρουχων 20-30 λεπτα για να "φουσκωσουν" τα χρωματα και εποιτα να του καθαρισεις...

Να δοκιμασεις αυτο που ανεφερες...θα τους αφησεις ολους μαζι σε λεκανη ρουχων 20-30 λεπτα για να "φουσκωσουν" τα χρωματα και εποιτα να του καθαρισεις...

Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω αύριο.

Παιδιά θα χρειαστώ την βοήθειά σας.
Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας,αρχίζουν ένα-ένα να παραδίδουν πνεύμα τα μοτέρ για το ανέβασμα των ρολλών παραθύρων του σπιτιού μου.
Εδώ και 2 μήνες έχω αλλάξει μοτέρ σε 2 παράθυρα με κόστος αγοράς και τοποθέτησης από τον αλουμινά 120 ευρώ.
Το κακό είναι ότι έχω συνολικά 25 παράθυρα,οπότε την έβαψα.
Ψάχνοντας στο youtoube,έπεσα στο παρακάτω βίντεο όπου ο καλός αυτός άνθρωπος επισκεύασε το παλαιό μοτέρ,αλλάζοντας τον πυκνωτή του.
Έχω πάρει παραμάσχαλα τα 2 χαλασμένα μοτέρ και έχω πάει σε 3 έως σήμερα τεχνικούς,όμως και οι 3 μου είπαν ότι δεν ασχολούνται ή δεν επισκευάζονται.
Στον τελευταίο που πήγα,τον παρακάλεσα να μου αλλάξει τον πυκνωτή μιας και εγώ δεν σκαμπάζω τίποτα από αυτά,αλλά μου αρνήθηκε ακόμα και αυτό.
Τόσο δύσκολο είναι βρε παιδιά να κολλήσεις έναν πυκνωτή;
Υ.Γ.
Σε κανέναν δεν είπα να μου το κάνει τσάμπα.

Η αναφορά της αλλαγής του πυκνωτή είναι στο 2´55" και μετά.
https://www.youtube.com/watch?v=4gn5Ig53Hg4&ab_channel=FixitYourselfGreece-AdyPapas

Κοίτα και γιατί χαλάνε τόσο νωρίς και όλα μαζεμένα (ράουλα χαλασμένα ή προβλήματα με το ρεύμα?)

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κοίτα και γιατί χαλάνε τόσο νωρίς και όλα μαζεμένα (ράουλα χαλασμένα ή προβλήματα με το ρεύμα?)
Πίστευα ότι χαλάνε γιατί έχουν ανέβει/κατέβει τουλάχιστον 7.200 φορές (καθημερινά για 10 χρόνια).
Πιστεύεις ότι δεν είναι αυτή η αιτία;(Οι διακοπές ρεύματος,σίγουρα θα παίζουν ρόλο,αλλά δυστυχώς,δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό.)
Ρωτάω χωρίς ίχνος ειρωνείας.

Πίστευα ότι χαλάνε γιατί έχουν ανέβει/κατέβει τουλάχιστον 7.200 φορές (καθημερινά για 10 χρόνια).
Πιστεύεις ότι δεν είναι αυτή η αιτία;(Οι διακοπές ρεύματος,σίγουρα θα παίζουν ρόλο,αλλά δυστυχώς,δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό.)
Ρωτάω χωρίς ίχνος ειρωνείας.

Προς Θεού.

10 χρόνια είναι λίγα για ρολά έστω και σε συχνη χρήση,το θέμα με τον πυκνωτη πριν λίγα χρόνια δεν το ήξερε σχεδόν κανένας και όλοι άλλαζαν μοτέρ.
Προειδοποιεί ο πυκνωτής ρίχνοντας την ταχύτητα και πάλι αντέχει καιρό μετά.Το θέμα είναι να μη ζορίζεται το ρόλο στο ανέβασμα από τα ράουλα ή τις γλίστρες και να μην πάνε επιστροφές απ τον ουδέτερο στο μοτερ,ιδίως σε τριφασική από όλα η στον πίνακα.Για αυτό με παραξενεύει που χαλάνε μαζί...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Προς Θεού.

10 χρόνια είναι λίγα για ρολά έστω και σε συχνη χρήση,το θέμα με τον πυκνωτη πριν λίγα χρόνια δεν το ήξερε σχεδόν κανένας και όλοι άλλαζαν μοτέρ.
Προειδοποιεί ο πυκνωτής ρίχνοντας την ταχύτητα και πάλι αντέχει καιρό μετά.Το θέμα είναι να μη ζορίζεται το ρόλο στο ανέβασμα από τα ράουλα ή τις γλίστρες και να μην πάνε επιστροφές απ τον ουδέτερο στο μοτερ,ιδίως σε τριφασική από όλα η στον πίνακα.Για αυτό με παραξενεύει που χαλάνε μαζί...
Mα και τώρα,όλοι μοτέρ αλλάζουν.
Οι αλουμινάδες όλοι μου λένε "δεν φτιάχνεται",το ίδιο και οι τεχνικοί όπως έγραψα στο αρχικό μου post.
Πράγματι ο πυκνωτής προειδοποιεί και μπορείς να καταλάβεις ότι όπου να'ναι θα τα παίξει,αλλά μέχρι να δω το βίντεο,νόμιζα ότι φταίει το μοτέρ.
Το κακό είναι ότι ανοίγοντας το κυλινδρικό μηχανισμό,ο πυκνωτής ήταν τυλιγμένος με ένα αφρώδες υλικό και όταν το αφαίρεσα,ξεκόλλησαν τα χαρακτηριστικά του και δεν μπορώ να δω πόσα μF είναι για να παραγγείλω.

Mα και τώρα,όλοι μοτέρ αλλάζουν.
Οι αλουμινάδες όλοι μου λένε "δεν φτιάχνεται",το ίδιο και οι τεχνικοί όπως έγραψα στο αρχικό μου post.
Πράγματι ο πυκνωτής προειδοποιεί και μπορείς να καταλάβεις ότι όπου να'ναι θα τα παίξει,αλλά μέχρι να δω το βίντεο,νόμιζα ότι φταίει το μοτέρ.
Το κακό είναι ότι ανοίγοντας το κυλινδρικό μηχανισμό,ο πυκνωτής ήταν τυλιγμένος με ένα αφρώδες υλικό και όταν το αφαίρεσα,ξεκόλλησαν τα χαρακτηριστικά του και δεν μπορώ να δω πόσα μF είναι για να παραγγείλω.

Εννοώ ότι δεν ήξεραν,τώρα δεν συμφέρει να το φτιαξουν(όποιοι μπορουν).
Εγώ να φανταστείς άλλαξα πριν χρόνια μοτέρ στη γκαραζοπορτα (ρολό) 250 ευρω και μόλις κατάλαβα ότι είναι πυκνωτές,τα πέταξα όλα απ τα νεύρα μου...χαχα

Για τον πυκνωτή, πάρε το μοτέρ και πήγαινε στον Δούκα μήπως βρεις άκρη.

http://www.doukas.com.gr

Πάλι κάτι σχετικό με το μπάνιο που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ...
Θέλω σε 3-4 σημεία να σκάψω λίγο: π.χ. κόλλα πλακιδίων στο πάτωμα, να τη 'φάω' (σε πάχος) περίπου 1 πόντο.
Στους τοίχους, τσιμεντοκονία να της μειώσω κι αυτηνής το πάχος κατά 1 εκατοστό (για να έρθει 'πρόσωπο' με την υπόλοιπη τσιμεντοκονία).
Οπότε λέω να αγοράσω αυτό (TOTAL ΠΙΣΤΟΛΕΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡ. - ΣΚΑΠΤΙΚΟ SDS-PLUS 800W ΜΕ ΤΑΧΥΤΣΟΚ TOTAL). (έχει καλέμι και βελόνι)

Θα το σκάψει λέτε τον ένα πόντο τσιμεντοκονία; Ή μήπως αυτού του τύπου τα σκαπτικά στην πραγματικότητα δεν σκάβουν;

(η θα πρέπει να νοικιάσω κάποιο αληθινό σκαπτικό - κατεδαφιστικό; (αυτά είναι ακριβά, γι αυτό λέω να νοικιάσω κι όχι να αγοράσω) )

Κανει με λιγη προσπαθεια....απλως θες και μεγαλο πλατοκαλεμο ωστε να τρως ομοιόμορφα και ομοιοποσα....

Αν σε παιρνει για λιγα παραπανω λεφτα με καποιο της κατηγορίας των 5j θα εισαι μια χαρα

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι ναι. Ειναι ιδανικο για τη δουλεια που το θες. Και με το αλλο θα την κανεις αλλα θα ταλαιπωρηθεις περισσοτερο.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συγουρα οσο ανεβαινει σε Joule εχει και ευκολια στο ξυλωμα...αμα το οικονομικο δεν ειναι θεμα αξιζει περισσοτερο.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αφού και με τα δύο θα κάνω τη δουλειά μου (απλά με το οικονομικότερο θα κάνω περισσότερη ώρα), θα πάω στο οικονομικότερο.

Έτσι κι αλλιώς 2 τετραγωνικά μέτρα από ένα μπάνιο θα κάνω, δεν πρόκειται να το ξαναχρησιμοποιήσω.
(άντε το πολύ πολύ να κάνω κι ένα - δυο τετραγωνικά σε ένα άλλο μπάνιο)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αφού και με τα δύο θα κάνω τη δουλειά μου (απλά με το οικονομικότερο θα κάνω περισσότερη ώρα), θα πάω στο οικονομικότερο.

Έτσι κι αλλιώς 2 τετραγωνικά μέτρα από ένα μπάνιο θα κάνω, δεν πρόκειται να το ξαναχρησιμοποιήσω.
(άντε το πολύ πολύ να κάνω κι ένα - δυο τετραγωνικά σε ένα άλλο μπάνιο)

aetosa δεν ξέρω το μπάτζετ σου, ούτε θέλω να κάνω κουμάντο στην τσέπη σου. αλλά,

Tο ότι ''δεν πρόκειται να το ξανά χρησιμοποιήσεις'' μην το λες ποτέ αυτό. Δεν γνωρίζεις τι ανάγκες θα σου παρουσιαστούν στο μέλλον.
Αγόρασα πριν χρόνια ένα σκαπτικό/κρουστικό Black & Decker sds-plus από προσφορά του e-shop με λίγα jouls χωρίς να γνωρίζω τη σημασία τους.έτσι για να το έχω. ε λοιπόν το έχω χρησιμοποιήσει πάνω από 10 φορές σε διάφορες εργασίες.
Είναι σχετικά ελαφρύ, 'εχει δύναμη σαν κρουστικό, αλλά για σκαπτικό δεν λέει. για να σκάψει μπετό ή να κάνει κάποια βαριά εργασία πρέπει να ανέβω στην κυριολεξία πάνω του. Για τη δουλειά που θέλεις εσύ ίσως ταίριαζε κουτί, αλλά μέχρι εκεί.
Δεν θα ξεχάσω ένα φίλο που έφερε μια κουμούτσα Parckside με πολύ περισσότερο βάρος και το δούλευε με το ένα χέρι.
Το ακουμπούσε κάτω στο μπετόν, και ίσα που το στήριζε. έπαθα πλάκα πως καρφωνόταν το βελόνι μέσα στο μπετόν.
Ψάξτο λοιπόν λιγάκι πριν αγοράσεις τι κάνει για τις δυνατότητες σου, και μην αποκλείεις ότι στο μέλλον δεν θα το χρησιμοποιήσεις ξανά.
ελπίζω να μην σε κούρασα -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Όχι βρε συ, τι να με κουράσεις, ίσα ίσα με ενδιαφέρει η γνώμη σου και σ' ευχαριστώ που την έγραψες (όπως και όλους τους υπόλοιπους φυσικά).

Για μπετό δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω, έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω να κάνει.
Θα χρησιμοποιηθεί για κόλλα πλακιδίων στο πάτωμα και για τσιμεντοκονία (αφαίρεση 1 εκατοστό πάχος).
Και όντως, θα το ξαναχρησιμοποιήσω ελάχιστα (ίσως και καθόλου), οπότε κοιτάζω να είναι όσο πιο οικονομικό γίνεται.

Επαναλμβανω και αυτο που προειπα...για να βγει ομοιομορφα δεν φτανει μονο το εργαλειο,που θα συμφωνησω με το Γιωργο να προσεχτει η αγορα για μελλοντικη χρηση....αλλα και ενα πλατοκαλεμο...ισως αυτο του δωσει το σωστοτερο αποτελεσμα....