Το ρωτάω εδώ για να μην ανοίγω νέο thread και νομίζω θα το διαβάσουν περισσότεροι που γνωρίζουν.
Έχω την παρακάτω βάση https://www.crystalaudio.gr/index.p...t&path=803&product_id=5993&filter=274,275,276 που έχω πάνω μια TV 49" . ο κατασκευαστής δίνει μέγιστες ίντσες 55 και βάρος 30 kg.
Να ρισκάρω να βάλω πάνω της μια νέα TV 65' (Διαστάσεις 1449.4 x 830.3 x 59.9 mm) με βάρος 20,6 κιλά ή να πάρω νέα βάση? Επειδή υπάρχει ογκώδες έπιπλο κάτω από την TV είναι μεγάλη ταλαιπωρία να ανοίξω νέες τρύπες για νέα βάση και κοιτάζω μήπως το αποφύγω.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας εκ των προτέρων
Συμπτωματικά χτες έβαλα μια 65’’ 20 κιλών σε βάση με όριο 55’’ και 30 κιλά.
Βάση επίπλου βέβαια (ενσωματωμένη) και γενικά καλής ποιότητας. Ήδη η τηλεόραση ήταν πρόχειρα βιδωμένη στη βάση για αποφυγή τούμπας και μόνο.
Για να κερδίσω το tilt δεξιά αριστερά έβγαλα τη βάση της τηλεόρασης εντελώς και πλέον στηρίζεται στην πίσω βάση μόνο.
Από θέμα προδιαγραφών είσαι καλυμμένος. Τα κιλά που γράφουν υποθέτω αναφέρονται σε βάρος ανά διάσταση ώστε να καλύπτουν παλιότερα και τις plasma. Είναι εξαιρετικά ελαφριές πλέον οι τηλεοράσεις.
Αν γενικά η ποιότητα της βάσης είναι καλή, είναι σωστά στηριγμένη στον τοίχο και δεν πρόκειται την τηλεόραση να την κάνεις βόλτες πέρα δώθε με τη βάση, νομίζω πως δεν έχεις θέμα λόγω μόνο της μεγαλύτερης διάστασης της τηλεόρασης.
Γενικά πάντως έχω πετύχει - χρησιμοποιήσει πολλές βάσεις παρόμοιας σχεδίασης με αυτή που δείχνεις. Υπήρχαν πανάκριβες που με 2 στριφόνια νόμιζες ότι θα κράταγαν κι εμένα και υπήρχαν και άλλες του 20ρικου που φοβόσουν να κρεμάσεις και κινητό. Και νομίζω πως μεγαλύτερο θέμα υπάρχει στην ίδια τη βάση. Τα στριφόνια αν μπουν σωστά δεν έχουν θέμα.