Μάστορες τα φώτα σας!!

Το ρωτάω εδώ για να μην ανοίγω νέο thread και νομίζω θα το διαβάσουν περισσότεροι που γνωρίζουν.
Έχω την παρακάτω βάση https://www.crystalaudio.gr/index.p...t&path=803&product_id=5993&filter=274,275,276 που έχω πάνω μια TV 49" . ο κατασκευαστής δίνει μέγιστες ίντσες 55 και βάρος 30 kg.

Να ρισκάρω να βάλω πάνω της μια νέα TV 65' (Διαστάσεις 1449.4 x 830.3 x 59.9 mm) με βάρος 20,6 κιλά ή να πάρω νέα βάση? Επειδή υπάρχει ογκώδες έπιπλο κάτω από την TV είναι μεγάλη ταλαιπωρία να ανοίξω νέες τρύπες για νέα βάση και κοιτάζω μήπως το αποφύγω.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας εκ των προτέρων

Συμπτωματικά χτες έβαλα μια 65’’ 20 κιλών σε βάση με όριο 55’’ και 30 κιλά.

Βάση επίπλου βέβαια (ενσωματωμένη) και γενικά καλής ποιότητας. Ήδη η τηλεόραση ήταν πρόχειρα βιδωμένη στη βάση για αποφυγή τούμπας και μόνο.

Για να κερδίσω το tilt δεξιά αριστερά έβγαλα τη βάση της τηλεόρασης εντελώς και πλέον στηρίζεται στην πίσω βάση μόνο.

Από θέμα προδιαγραφών είσαι καλυμμένος. Τα κιλά που γράφουν υποθέτω αναφέρονται σε βάρος ανά διάσταση ώστε να καλύπτουν παλιότερα και τις plasma. Είναι εξαιρετικά ελαφριές πλέον οι τηλεοράσεις.

Αν γενικά η ποιότητα της βάσης είναι καλή, είναι σωστά στηριγμένη στον τοίχο και δεν πρόκειται την τηλεόραση να την κάνεις βόλτες πέρα δώθε με τη βάση, νομίζω πως δεν έχεις θέμα λόγω μόνο της μεγαλύτερης διάστασης της τηλεόρασης.

Γενικά πάντως έχω πετύχει - χρησιμοποιήσει πολλές βάσεις παρόμοιας σχεδίασης με αυτή που δείχνεις. Υπήρχαν πανάκριβες που με 2 στριφόνια νόμιζες ότι θα κράταγαν κι εμένα και υπήρχαν και άλλες του 20ρικου που φοβόσουν να κρεμάσεις και κινητό. Και νομίζω πως μεγαλύτερο θέμα υπάρχει στην ίδια τη βάση. Τα στριφόνια αν μπουν σωστά δεν έχουν θέμα.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το χρόνο που διαθέσατε. Ξέχασα να αναφέρω πως η τηλεόραση δεν θα μετακινείται συχνά ούτε έχει κίνδυνο να την χτυπήσει κάποιος περπατώντας αφού έχει έπιπλο περιμετρικά. Επίσης η βαση είναι βιδωμένη με 2 βίδες μήκους 6 εκατοστών (και όχι 4 στον τοιχο). Την είχα τοποθετήσει με δικές μου βίδες και ουπα και όχι αυτά της συσκευασίας γιατί μου φάνηκαν χαμηλότερης ποιότητας

Ενταξυ δεν εχεις αδικο(AGROTISS)..οταν δινεις 700+ευρω για τετοια TV στα 20ευρω της βασης θα κολλησεις...;
Aλλα τεχνικα το ζητημα για εμενα λυνεται απο την στιγμη που υπαρχουσα βαση αντεχει το βαρος της νεας TV...

Βαλε στριφωνι 10 εκατοστων με 8αρη ουπα για μενα και εισαι οκ....

κατα πασα πιθανοτητα η βαση θα κρατησει, εαν ειναι βιδωμενη με 3 στριφωνια, αλλα θα εχεις αλλο μεγαλο προβλημα ... η τηλεοραση, λογω ογκου, θα γερνει.
Καλυτερα να αγορασεις μια βαση με διπλα μπρατσα

Με δυο 6άρες σε 8άρι ούπα (πάμε βάση πίνακα) σε τούβλο σηκώνεις περίπου 2χ50κιλά = 100 κιλά
https://ugfds005.blob.core.windows....ad Tables fischer/LT_01_S_F_#SEN_#AIP_#V2.pdf

Δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κάποιος περισσότερες βίδες για κάτι σταθερό που ζυγίζει πόσο σαν σύνολο? 20 η τηλεόραση και άλλα 20 η βάση?

Αφού λοιπόν δεν έχουμε θέμα στις βίδες βλέπουμε την ίδια τη βάση.
Μας δίνει 30 κιλά όριο και θα βάλουμε 20 κιλά. Τσεκ!

Οι διαστάσεις είτε είναι 10" είτε 100" με ΙΔΙΟ πάχος τί αλλάζει στις δυνάμεις που δέχεται η βάση?

Μπορεί να κάνω και λάθος. Ρωτάω μήπως κάτι μου διαφεύγει.

Για το κόστος δεν το συζητάμε. Άλλο θέμα αυτό αν και προσωπικά αν είχα τη βάση θα τη χρησιμοποιούσα.

Συμφωνω και επαυξανω.
Μια τετοια εχω παρει (για 50αρα), της εβαλα και 2 στριφωνια επιπλεον, και ειναι βραχος, 5 χρονια τωρα.
Και βολευουν αυτες οι βασεις και για τυχον μετακινησεις δεξια-αριστερα, πανω-κατω και μεσα-εξω.

Υπερβολη θα ελεγα το τελευταιο, αλλα αν δεν εχεις θεμα με το κόστος, ριχτο. Αυτη η σειρα ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις με σπρει και βαζοντας και το τελευταιο θα εχεις και την μεγιστη προστασια.
Στα σπρει δεν σε ενδιαφερει το παχος εναποθεσης ανα στρωση. Ριχνε προσεκτικα και λεπτες στρωσεις αφηνοντας 20-60 δευτερα απο την μια στρωση στην αλλη για να μην εχεις κινδυνο να σου τρεξει.
Για τι μεγεθος επιφάνεια? επιπεδη?
Είναι 1.20χ60, το γραφείο που έχω τον υπολογιστή.

+1 για το τελευταίο σπρέι.

Για ποιο λόγο εφόσον το αρχικό σου σπρέι είναι γυαλιστερό κόκκινο????

Αν θες την δικιά μου άποψη για το θέμα κάνε την προεργασια σου και στο τελικό στρώμα πηγαινε σε ένα χρωματοπωλειο αυτοκινήτων να σου κανει ενα χρώμα αυτοκινήτου με καταλυτη μονής.
Προσφέρει την καλυτερη επιφάνεια από όλα με κόστος 15 ευρώ.
Θα ρίξεις όσο ρίξεις και το υπόλοιπο μπορείς να το διατηρήσεις όχι για πολυ αλλά μπορείς στο ψυγείο!

Δεν με ενδιαφέρει η ιδιότητα του ως γυαλιστικό αλλά το θέλω για επιπλέον προστασία επιφάνειας. Καταπονείται.

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα, έχω ένα χώρο σε υπόγειο ο οποίος είναι τυφλός, δεν μπορεί να πάρει από πουθενά αέρα όταν κλείνω την πόρτα, λειτουργεί ως αποθήκη-εργαστήριο. Για να αερίζετε καλύτερα εκανα με αδιατάρακτη 2 τρύπες με καρότο Φ100 (κάτω από τα δοκάρια φυσικά). Στη συνέχεια από τον ακάλυπτο έσκαψα το χώμα και βρήκα τις τρύπες περίπου στα 70-80 εκατοστά (δε θυμάμαι ακριβώς).

Σκέφτομαι λοιπόν, στη μια τρύπα, αφήνοντας την στο ύψος που είναι να βάλω εξαεριστήρα τύπου βαρελάκι. Την άλλη σκέφτομαι να την μακρύνω από το ταβάνι ώστε να πάει στην απέναντι μεριά και να την κατεβάσω λίγο πιο πάνω από το πάτωμα, η συγκεκριμένη θα έχει φυσική ροή.

Πως το βλέπετε σαν σκέψη, θα είναι σωστή η ανανέωση του αέρα;

Γιώργο μήπως να βγάλεις σπειράλ στον ακάλυπτο με σχαράκι απ έξω και βεντιλατέρ τουαλέτας από μέσα στο δωμάτιο; Μπορείς να το συνδέσεις με το διακόπτη φωτισμού ώστε να ανάβουν μαζί,ή να χρησιμοποιήσεις διπλό.

Η σκεψη σου ειναι σωστη...
Ποσο κοντα ειναι 2 τρυπες..;
To λεω γιατι εγω θα τις ενωνα στο τελος μεταξυ τους πριν βγουν εξω ωστε ο εξαριστηρας να συνεπερνει και την ροη της αλλης....στην ουσια να δουλκευει ολο μαζι σαν κυκλωμα...
Φανταζομαι τετοιου τυπου εξαερισμο λες...
https://www.aerodin.gr/product_info.php?cPath=155_158&products_id=1130

Τί θα έκανα εγώ.
Καταρχάς απο την εξωτερική θα έβαζα γωνίες και θα το ανέβαζα τουλάχιστον μισό μέτρο πάνω απο το χώμα.
Αν το αισθητικό δεν είναι πρόβλημα δεν θα τις ανέβαζα παράλληλα αλλά σαν V ώστε η εξαγωγή να μήν "μολύνει" την εισαγωγή (και ανάλογα τους ανέμους της περιοχής).

Έπειτα το υπόγειο θα έχει το χειμώνα πιο ζεστό αέρα (και ανεβαίνει ψηλά) και το καλοκαίρι πιο κρύο αέρα (μένει κάτω).

Οπότε με φυσική ροή αν το σκέφτομαι καλά θα κάνεις κάτι (ψιλά κατα τη γνώμη μου με Φ100 (αφού απο τη μιά μπαίνει και απο την άλλη βγαίνει)) μόνο το χειμώνα.

Άρα ανεμιστήρα με χρονοδιακόπτη ώστε να αερίζεις και τις ώρες που θές ανάλογα την εποχή (για καλύτερη υγρασία και θερμοκρασία).

Αν κάνεις γρίλιες στην πόρτα θα έχεις 2χ Φ100 εισαγωγή αλλιώς 1χ Φ100.

Με γρίλιες εισαγωγή όσο πιο μακριά γίνεται απο την πόρτα.

Χωρίς γρίλιες η είσοδος με την έξοδο πρέπει να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση.
Ιδανικά ναί, ο ένας σωλήνας να τραβάει άπο χαμηλά για το καλοκαίρι ώστε να ρουφάει τον κρύο και να μήν προσπαθείς μόνο με τον ζεστό να κάνεις ανανέωση.

Αυτά που γράφω μπορεί να είναι λάθος! Κάτι παρόμοιο είχα σκεφτεί παλαιότερα σε δική μου περίπτωση για αυτό τα γράφω :)

https://airtechnic.gr/el/products/anemistires

Παιδιά ευχαριστώ όλους για το χρόνο. Όλες οι ιδέες σας καλές!

Οσον αφορά το κύκλωμα με τον έναν ανεμιστήρα, με την λογική αυτή δε θα έχω φρέσκο αερα, σωστα; Απλα θα τραβάνε και οι 2 αερα του χώρου, εκτός αν βάλω κάτι τύπου ΤΑΦ αν καταλαβαίνω σωστά.

Θοδωρή, δεν καταλαβαίνω αυτό με τις γρίλιες. Αν είχε η πόρτα γρίλιες, δε θα ήταν προτιμότερο οι ανεμιστήρες να βγάζουν αερα από το χωρο, ώστε να τραβάνε από τις γρίλιες τον φρεσκο; εννοείται ότι θα μονώσω περιμετρικά τις τρύπες και θα βάλω προέκταση μισό μέτρο πανω από το χώμα.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για 2 Τ εννοω και εγω οπου τα 2 θα ενωνονται....απο το τελος του ενος θα μπει ο ανεμιστηρας και η αλλη θα ειναι η εξοδος του δωματιου....

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Για 2 Τ εννοω και εγω οπου τα 2 θα ενωνονται....απο το τελος του ενος θα μπει ο ανεμιστηρας και η αλλη θα ειναι η εξοδος του δωματιου....

δε μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς το εννοείς, θα το σχεδιάσω μόλις πάω σπίτι αλλιώς θα σου πω να μου το ζωγραφίσεις..
50131c84bf8825504eb86b0da9f5354c.jpg

Έτσι όμως, ειδικά αν ειναι σε λειτουργία το μοτέρ, θα ειναι δύσκολη η είσοδος φρέσκου αερα. Ο περισσότερος θα ανακυκλοφορει στον σύνδεσμο.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω το αναφερω ετσι ωστε αναλογα τις καιρικες συνθηκες και την ροη ανεμων του εξωτερικου αερα να εχεις και απο τις 2 πλευρες εσωτερικα τι δυνατοτητα εκ ροης...εννοωντας με την χρησιμοποιησει του ανεμιστηρα...
Μεσα απο το ανεμιστηρακι που θα ειναι με την κοντη σωληνα θα ειναι ανοικτο και θα ερχεται αερας...απο την αλλη ο σωληνας που θα πηγαινει αρκετα μεσα εαν δεν την ενωσης πως θα ερχεται προς τα εξω εαν ειναι αλλη ροη των ανεμων...;
Το να φερνει ξεχωρω αερα μεσα η μια σωληνα μεσα και η αλλη φυσικο αερα,αυτο λες εσυ,νομιζω οτι δεν φτανει για ολες τις περιπτωσεις...
Αυτο πιστευω εγω...
Απο εκει και περα πειραματιζεσαι...

Μαστορες, ποιος ειναι ο πιο διακριτικος τροπος να κλειδωσω ενα ντουλαπι?
Οχι κλειδωμα ασφαλειας, απλα να μην εχει προσβαση μικρο παιδι.
Να ειναι ομως διακριτικο, καλαισθητο και ευκολο στη χρηση. Σκεφτηκα χωνευτη κλειδαρια, που θελει τρυπημα κλπ.
Κατι αλλο?

Εγώ γέμισα όλα τα πορτακια στο σαλόνι με κάτι τέτοια, λόγω επίσκεψης του εγγονού, ο οποίος έχει μανία στο άδειασμα των ντουλαπιων και συρταριων. Από το τζάμπο τα είχα πάρει, δεν ξέρω αν είναι για την ίδια περίπτωση που τα θες.
cb1b3996568d34004a1de55718593073.jpg
af0f2125c526dfcbd2b49cd85d4fb583.jpg

Εχω κατι παρομοια, αλλα αυτο που θελω να κλειδωσω, ειναι, αντε δυο μαζι με τα ποτα...δεν εχει καν πομολο.