Μάστορες τα φώτα σας!!

Μια ταπεινη παρατηρηση στο παραπανω αρθρο:
Oι επιφανειες καλο ειναι μεν να ειναι καθαρες, στεγνες και απαλλαγμενες απο σκονες, γρασσα κλπ., αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο οπως εχω διαπιστωσει αρκετες φορες.

Ιαως να παιζει ρολο και η ποιοτητα γιατι βλεπω στην αγορα μεγαλες διαφορες στην τιμη. Εγω χρησιμοποιω ακομα γιαπωνεζικες ταινιες απο το στοκ του πατερα μου, 40+ ετων..!!

UVIV0mhh.jpg

nitto +++1000

Μια ταπεινη παρατηρηση στο παραπανω αρθρο:
Oι επιφανειες καλο ειναι μεν να ειναι καθαρες, στεγνες και απαλλαγμενες απο σκονες, γρασσα κλπ., αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο οπως εχω διαπιστωσει αρκετες φορες.

Ιαως να παιζει ρολο και η ποιοτητα γιατι βλεπω στην αγορα μεγαλες διαφορες στην τιμη. Εγω χρησιμοποιω ακομα γιαπωνεζικες ταινιες απο το στοκ του πατερα μου, 40+ ετων..!!

UVIV0mhh.jpg

Ακριβως για αυτο το λογω,η τιμη εχει τους λογους της παντα,αυτοι λενε να ειναι καθαρη απο ολες τις παντες για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο....

Tην κοκκινη που ειναι προσφορα λεω να παρουμε, το χρωμα δεν παιζει ρολο. Δεν ειναι μια 6μετρη ταινια, ειναι δυο ταινιες των 3 μετρων.
7 ευρω για δυο τριμετρες ταινιες (6 μετρα) + μεταφορικα = 13 και κατι ευρω συνολο = 6.5 ευρω εκαστος. 6 ευρω για σενα :)

Παραλαμβανουμε δυο ταινιες τριων μετρων αν δεν το καταλαβες. Οποτε παιρνει μια ο καθεις. Θα σου τυπωσω και μια κατσαριδα δωρο στον 3d εκτυπωτη.

Θηλυκια ή αρσενικια κατσαριδα; 😛

Αν τα μεταφορικα ειναι τοσο πολλα (οσο κανει το προϊον σχεδον), μηπως δεν αξιζει για 1 παραγγελια (=2 ταινιες) μονο;
Να παρουμε π.χ. 2 ο καθενας, ή ομαδικη, ή κατι τετοιο;

Eγω παρηγγειλα ηδη γιατι η τιμη θα παει στα 10 ευρω παλι μεχρι να αποφασισεις... Επισης δεν ισχυει ουτε η προσφορα της κατσαριδας επειδη αργησες να απαντησεις.
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07SJH59Q8/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A2WSY2WMYCW728&psc=1

Οποτε ειτε παιρνεις την μια τριμετρη ταινια απο τις δυο, με 6 ευρουδακια, ειτε τις κραταω και τις δυο, εκτος εαν χρειαζεται αυτοβουλκανιζομενη ταινια καποιος αλλος φιλος, αν δεν την θελεις εσυ.

Aυτη ηταν και η πρωτη παραγγελια του 2021 :)

Καλησπέρα σας. Νοίκιασα ένα σπίτι πριν δύο μήνες περίπου και παρατήρησα εξ αρχής μια μυρωδιά αλλά δεν έδωσα πολύ σημάδια καθώς το σπίτι ήταν κλειστό για καιρό οπότε φαντάστηκα θα φύγει όταν το αερισω. Τελικά η μυρωδιά δεν έφυγε. Δεν μπορώ να την προσδιορίσω ακριβώς, δεν μυρίζει μούχλα (νομιζω) , φαίνεται να έχει πιο χημική προέλευση κάτι σαν χρώμα. Όταν μένω μέσα την συνηθίζω αλλά "ποτιζω" ολόκληρος με την μυρωδιά αυτή. Όταν βγαίνω εξω μυρίζουν τα ρούχα μου σε υπερβολικό βαθμό. Και όταν μένεις μέσα στην αρχή νιώθεις να την εισπνέεις σε έντονο βαθμό. Με βάση ένα μικρο ψάξιμο που έκανα στο ίντερνετ, ίσως είχαν βάψει τους τοίχους με χαλασμένο χρώμα. Να σημειωθεί ότι το σπίτι δεν βάφτηκε πριν μπω. Έχει βαφτεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, ίσως και 2 χρόνια. Επίσης έχω αφυγραντηρα σε περίπτωση που έφταιγε κάποια μορφή υγρασίας. Έχει κάποιος στο μυαλό του τι μπορεί να φταίει; και αν ναι να προτείνει κάποια λύση;

Μια μυρωδιά χημική απροσδιοριστης προελευσης που κόντευε να με τρελανει πριν κάποια χρόνια, ήταν απο ένα ντουί σε ενα φωτιστικό οροφης.

Καλη χρονιά

Eγω παρηγγειλα ηδη γιατι η τιμη θα παει στα 10 ευρω παλι μεχρι να αποφασισεις... Επισης δεν ισχυει ουτε η προσφορα της κατσαριδας επειδη αργησες να απαντησεις.
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07SJH59Q8/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A2WSY2WMYCW728&psc=1

Οποτε ειτε παιρνεις την μια τριμετρη ταινια απο τις δυο, με 6 ευρουδακια, ειτε τις κραταω και τις δυο, εκτος εαν χρειαζεται αυτοβουλκανιζομενη ταινια καποιος αλλος φιλος, αν δεν την θελεις εσυ.

Aυτη ηταν και η πρωτη παραγγελια του 2021 :)

Τσ τσ τσ, στο Θεο εχουνε φτασει αυτες οι κατσαριδες πια.
Αααααχ, παλια με τη δραχμουλα μας τι ωραια που ηταν. Με ενα κατοσταρικο επαιρνες ενα σκασμο κατσαριδες. 😁

Tα εχω δει αυτα τα φτηνα αλλα ερχονται στην ιδια τιμη περιπου αν αναλογιστεις οτι πωλουνται στο 1.5 μετρο και ειναι περιπου το μισο παχος. Τα μεταφορικα ειναι εξτρα.
Ομως στην περιπτωση του αμαζον εχεις την σιγουρια οτι η επιστροφη ειναι δωρεαν και πιστωνεσαι τα χρηματα αν για καποιο λογο η ταινια ειναι ξερη/αλλοιωμενη/κλπ. Επειδη μου εχει τυχει ταινια στενη και λεπτη διπλης οψης να μου ερθει αχρηστη..

+++

Η προσφορα στο αμαζον τελειωσε και η τιμη επανηλθε στα Ε 12,45, πιο ακριβα απο την μαυρη και την διαφανη των Ε 10.45.
Προφανως δεν υπαρχει καποιος λογος για αυτη την διαφορα τιμης. Εκτος και εαν γνωριζει καποιος κατι διαφορετικο με το κοκκινο χρωμα.
https://www.amazon.de/gp/product/B07SJH59Q8/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1

Τακτοποιώντας το υπόγειο, βρήκα μια πολύ ωραία ξεχασμένη καρέκλα σχεδιαστηρίου, που είναι ιδανική για τον πάγκο του εργαστηρίου μου. Την είχα τυλίξει όλη με νάιλον και είναι σε άριστη κατάσταση, αλλά δεν είχα τυλίξει το κάτω μεταλλικό μέρος θεωρώντας πως δεν θα πάθει κάτι, αλλά όπως βλέπετε έγινε χάλια :-/ (πάνω από 10 χρόνια έμεινε εκεί).

Ch1.jpgCh2.jpg

Δεν με ενδιαφέρει το νίκελ. Προτιμώ να βάψω όλα τα μεταλλικά μέρη μαύρα.

Οπότε λέω να τα τρίψω να φύγει η σκουριά και μετά να τα περάσω ένα αστάρι μετάλλου (που είχα πάρει για κάτι σωλήνες χαλκού που έβαψα) και μετά να το περάσω με ένα μαύρο σπρέι

Σωστά; Μήπως δεν χρειάζεται το αστάρι;
Και μήπως το σπρέι είναι λάθος για τέτοια σημεία που θα ταλαιπωρούνται (αφού εκεί ακουμπούν τα παπούτσια);

Μιας και το έφερε η κουβέντα πως βάψουμε μια σκουριασμενη ζάντα;
Εννοώ τι προετοιμασία χρειάζεται βημα-βήμα;
Υποθέτω πρώτα τρίψιμο, με κάποια καμπάνα δράπανου;
Μετά χρειάζεται αστάρι ή κατευθείαν βάψιμο με το σπρέι;
Πόσα χέρια θέλει πέρασμα;

Εαν ειναι σιδερενια Γιωργο θελει πολυ καλο τριψιμο με συρματοβουρτσα η ακομη και καμπανα δραπανου οπως λες περασμα με σασικοτ(ειδικο ασταρι) και σπρει θερμοκρασιας 2-3 χερια εαν ειναι να μπει σε αυτοκονητο πανω....

Γιατι κατα του καλοκαιρινους μηνες οπου τα φρενα ζεστενονται αναπτυσονται υψηλες θερμοκρασιες στην περιοχη....
Εχω δει σε track day στα μεγαρα σιδερενιες ζαντες να ξεφλουδιζουν σαν μαρουλι....
Ενδεχομενος να ακουγεται υπερβολικο αλλα θα εχει καλυψη τα νοτα του....και το λεω αυτο γιατι αλλο τα χρωματα πουδρας της ηλεκτροσταστικης βαφης μαζι με την αμμοβολη σε πρωτο σταδιο σε φουρνο και αλλο με σπρει απο ολες τις αποψεις......

Αστα τα Μέγαρα Κώστα εκεί είναι άλλου παππα ευαγγέλιο.
Σε καθημερινή χρήση δεν έχει κανένα θέμα.
Χρόνια και χρόνια στο παρελθον έβαφα σιδερένιες ζάντες με σπρέυ ζαντας.
Κανένα θέμα απολύτως.

Πρόκειται για σιδερένιος ζάντες από τρειλερ βάρκας οπότε δεν τίθεται θέμα τόσο υψηλών θερμοκρασιών.
Οπότε τα βηματα που προτεινετε ειναι τα παρακάτω:
1. καλό τρίψιμο
2. Πέρασμα ένα χέρι σασικοτ
3. Πέρασμα δύο χέρια σπρέι ζάντας

Τα κατάλαβα σωστά;

Ύ. Γ. Η διαδικασία περιλαμβάνει και το σημείο που πατάει το λάστιχο ή μόνο τις δύο πλευρές (εσωτερική & εξωτερική) ;;

Τρίψιμο καλό να φυγουν οι σκουριες και περασμα δυο χέρια ασημένιο βερνίκι για σιδερένιες ζάντες.
Είναι και ανθεκτικο και θα έχει και καλή προσφυση.

αν σκεφτει κανεις οτι με το καιρο και την χρηση η μπογια θα φυγει εκει που θα πατα κανεις, μαλλον το ασημενιο ειναι η καλυτερη επιλογη.
Εγω θα ελεγα ομως σταθεροποιητη σκουριας, για να κρατηθει οσοσ περισσοτερο νικελ γινεται