Μάστορες τα φώτα σας!!

Ευχαριστω για τις συμβουλες, μιλησα και τηλεφωνικα με τον Κωστή..
Πρεπει να αλλαξουν χρωμα διοτι στον επανω οροφο που ηταν σε πολυ χειροτερη κατασταση βαφτηκαν ανοιχτο γκρι..
Δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα βαψω με νερου ή νεφτιού , θα το αποφασισω στις καθυστερησεις, δευτερα πρωι που θα παραγγειλω τα υλικά

Εαν ειναι να αλλαξουν χρωμα τοτε θελεις ολο ενα χερι βελατουρα και ενα ριπολινη...και αυτο για να σου καλυψει το γκρι...για την επιλογη ποιο υλικο(νερου η νευτιου)και γιατι στα ειπα και στο τηλ...η αποφαση δικη σου....

Κυριακο...θελουν βαψιμο...

1+1 λες ε..
θα μπορουσα να το κανω και ετσι εν τελει..
Και θα δοκιμασω το ενα παντζουρι με πιστολι να δω πως θα παει..
Εφοσον θα μπει βελατουρα νερου λοιπον, θελει καλο γυαλοχαρταρισμα να φυγει οσο το δυνατον περισσοτερο απο το προηγουμενο χρωμα γινεται;
ή μας "βοηθαει " η βελατουρα σαν υποστρωμα ωστε να υπαρχει "υγιής" μεταβαση απο νεφτιου σε νερου;
(ωρες ωρες γραφω ωραια ο ατιμος) :award:

παιδες μια ερωτηση, ένεκα ασχετος απο ξυλινα επιπλα

αν θες να κανεις ενα τραπεζακι καπως ετσι, γκλαμουρατο ;) ποια βηματα πρεπει να ακολουθησεις μεχρι να φτασεις σε ενα αποτελεσμα που να μοιαζει (εστω και λιγο) με αυτο?
υποτιθεται οτι το εχουμε, η ερωτηση ειναι πως θα το μετατρεψουμε απο απλο ξυλο, σε κατι τοσο ομορφο, γυαλιστερο κλπ

1. σιγουρα τριψιμο αρχικα, με οσο πιο ψιλο grid μπορεις
μετα?

Attachments

• 136069850_10225442864844552_6061852588603110084_o.jpg
    136069850_10225442864844552_6061852588603110084_o.jpg
    65.9 KB · Views: 146
Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.
Έχω αρκετά παντζούρια ξύλινα τα οποία είναι βαμμένα με CLOU SIL MAHAGONI Nr.3
Μπορώ τώρα να τα βάψω με χρώμα (βερνίκι-δεν ξέρω τον σωστό όρο) νερού;
Αν ναι ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω και ποια μάρκα προτείνετε;

Ευχαριστώ

1+1 λες ε..
θα μπορουσα να το κανω και ετσι εν τελει..
Και θα δοκιμασω το ενα παντζουρι με πιστολι να δω πως θα παει..
Εφοσον θα μπει βελατουρα νερου λοιπον, θελει καλο γυαλοχαρταρισμα να φυγει οσο το δυνατον περισσοτερο απο το προηγουμενο χρωμα γινεται;
ή μας "βοηθαει " η βελατουρα σαν υποστρωμα ωστε να υπαρχει "υγιής" μεταβαση απο νεφτιου σε νερου;
(ωρες ωρες γραφω ωραια ο ατιμος) :award:
Το 1+1 ειναι το σωστο...για εμενα...
Αμα το κανεις νερου θα το τριψεις καλα οχι ομως μεχρι να φυγει το χρωμα αλλα μεχρι να γινει γρεζι..π.χ με 120 grid εισαι μια χαρα...
Η βελατουρα νερου οπως και του νεφτιου περνιεται για υποστρωμα οχι μονο για τα μερεμετια αλλα για να σου καλυψει καλυτερα το προηγουμενο χρωμα αλλα και να "γατζωσει" η ριπολινη...αυτο ισχυει και στου νευτιου οταν αλλαζεις χρωμα...
Με 2 χερια ριπολινη δεν θα σου καλυψει...

κατι σε στυλ μπουσουλα ψαχνω, ενα βασικο αξονα εργασιων χοντρικα.
θα ηταν πολυ βοηθητικο για ολους οσους δεν εχουν την καταλληλη εμπειρια

οσο και αν εψαξα μεσα στο φορουμ δεν βρηκα κατι με απλα και λιγα λογια και προσπαθω να καταλαβω απο τα συμφραζομενα και προσωπικα εγω μπερδευομαι

Νικολα, ισως γινεται ετσι γυαλιστερο με την διαδικασια του "french polish", με σελακ.
Την εχουν περιγραψει και εδωμεσα κατα καιρους καποια παιδια (νομιζω ο songless, ο Μπαμπης κ.α.).
Εχει αναλυτικες περιγραφες και στο net.
Εχω καταλαβει οτι ειναι δυσκολη και θελει εμπειρια.
Και με καλο τριψιμο, ξανα και ξανα και γυαλιστερο βερνικι, ισως μπορεις να πετυχεις κατι παρομοιο.

@nickolas: Ψάξε στο νήμα Βάψιμο ξύλου. Λίγες σελίδες πίσω υπάρχει μια πολύ καλή επεξήγηση για βερνίκια, πολυουρεθάνες κ.λ.π. και τα αποτελέσματα που έχουν στις επιφάνειες. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιός το έγραψε. Θα σε κατατοπίσει.

@apotin: Αν δεν απατώμαι αυτό που έβαλες είναι διαλύτου. Οπότε δεν είναι καλό να βάλεις νερού. Ο γενικός κανόνας είναι πως δεν αναμειγνύουμε νερού με διαλύτου. Αν θες να το "γυρίσεις" θέλει πολύ καλό τρίψιμο για να φύγουν οι παλιές στρώσεις.

παιδες μια ερωτηση, ένεκα ασχετος απο ξυλινα επιπλα

αν θες να κανεις ενα τραπεζακι καπως ετσι, γκλαμουρατο ;) ποια βηματα πρεπει να ακολουθησεις μεχρι να φτασεις σε ενα αποτελεσμα που να μοιαζει (εστω και λιγο) με αυτο?
υποτιθεται οτι το εχουμε, η ερωτηση ειναι πως θα το μετατρεψουμε απο απλο ξυλο, σε κατι τοσο ομορφο, γυαλιστερο κλπ

1. σιγουρα τριψιμο αρχικα, με οσο πιο ψιλο grid μπορεις
μετα?

Νικολα δικο σου? Και το τορναριστο φωτιστικό?

@apotin: Αν δεν απατώμαι αυτό που έβαλες είναι διαλύτου. Οπότε δεν είναι καλό να βάλεις νερού. Ο γενικός κανόνας είναι πως δεν αναμειγνύουμε νερού με διαλύτου. Αν θες να το "γυρίσεις" θέλει πολύ καλό τρίψιμο για να φύγουν οι παλιές στρώσεις.
Οπότε συνεχίζω με διαλύτου γιατί είναι πολλά και πολύ δύσκολο να τριφτούν αφού είναι με γρίλιες, όπως του papakitou, αλλά από πάνω μέχρι κάτω.
Ευχαριστώ

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.
Έχω αρκετά παντζούρια ξύλινα τα οποία είναι βαμμένα με CLOU SIL MAHAGONI Nr.3
Μπορώ τώρα να τα βάψω με χρώμα (βερνίκι-δεν ξέρω τον σωστό όρο) νερού;
Αν ναι ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω και ποια μάρκα προτείνετε;

Ευχαριστώ

To συγκεκριμενο ειναι εμποτισμου...αρα δεν αφηνει κρουστα....εαν η επιφανεια ειναι τελειος ματ αυτην την στιγμη μπορει ανετα να δεκτει και βερνικι νερου κατα την αποψη μου αφου τριφτει πολυ καλα...
Μπορεις να ανεβασεις φωτο....;..πιο πολυ το λεω για την κατασταση τους...

αποστολη σε ευχαριστω! προφανως εψαχνα παλιοτερα μαλλον

κυριακο μου θα ηθελα ;)
καμια σχεση.
δεν θυμαμαι που την πετυχα τη φωτο, εψαχνε ενας ανθρωπος να διορθωσει το φωτιστικο του και την εβαλε, αλλά μου χτυπησε το ματι το τραπεζακι που ειναι κυριλέ! ;)

To συγκεκριμενο ειναι εμποτισμου...αρα δεν αφηνει κρουστα....εαν η επιφανεια ειναι τελειος ματ αυτην την στιγμη μπορει ανετα να δεκτει και βερνικι νερου κατα την αποψη μου αφου τριφτει πολυ καλα...
Μπορεις να ανεβασεις φωτο....;..πιο πολυ το λεω για την κατασταση τους...

Δυστυχώς είμαι μακριά από το σπίτι.
Τα παντζούρια είναι σε καλή κατάσταση γιατί τα συντηρώ όποτε πρέπει. Δεν έχουν ξεφτίσματα κλπ.
Η ερώτηση έγινε γιατί υποθέτω πως τα χρώματα νερού είναι ευκολότερα στη χρήση. Δεν ξέρω όσον αφορά στην αντοχή.
Αν είναι να τρίψω για να βγει το ξύλο αυτό είναι έως αδύνατο.

Επειδη τα κανεις συχνα για αυτο ειναι σε καλη κατασταση...εαν συνεχιζεις να τα συντηρηρεις με τετοια συχνοτητα τοτε να ξαναβαλεις το clou που εβαζες..
Ο λογως που θα μπορουσε να μπει το βερνικι νερου ειναι η επιμηκυνση της συντηρησης...αντι καθε 2 χρονια,φανταζομαι εκει περιπου θα ειναι,θα γινεται καθε 6 η 7...οταν λεω καλο τριψιμο εννοω να τριφτει επιμελως παντου χωρις να φυγει τελοιος το απο κατω...
Εποιτα περνιεται ενα χερι συντηρητικο και 2 χερια νερου...αυτο την πρωτη φορα που γινεται ....θελει δουλεια σε αυτην την φαση εαν αποφασισεις να το κανεις σε σχεση με το βερνικι εμποτισμου... στην επομενη συντηρηση ομως θα θελει μονο ενα χερι βερνικι και εκει και μετα θα δεις την ευκολια..
Απλως το βερνικι νερου για να κρατησει θελει γυαλιστερο στον εξωτερικο χωρο ωστε να μην εχει πορους το ξυλο μετα και δημιουργηθει τυχον προβλημα..

Θα συνεχίσω με το CLOU γιατί υπάρχουν οι γρίλιες και έχουν γωνίες κλπ οπότε το τρίψιμο είναι βάσανο.
Απλώς σκέφτομαι να αρχίσω να περνάω διαφανές γιατί αρχίζουν και σκουραίνουν πολύ.
Βρήκα μια φωτογραφία από κινητό που δείχνει βέβαια το εσωτερικό μέρος. Η εξωτερική πλευρά είναι πιο ταλαιπωρημένη προφανώς
.
23082010364.jpg

Μια χαρα το βλεπω το εσωτερικο και εχει αρκετη γυαλαδα για βερνικι εμποτισμου...!!!
Εαν ειναι λιγο περισσοτερο ταλαιπωριμενο απο αυτο που βλεπω το εξω θα ειναι σε καλη κατασταση γενικα...
Ασχετα εαν θα το συνεχισεις με το Clou ενα τριψιμο/αποχαρταρισμα παντου το θελει...αυτο γινεται για γατζωσει το επομενο χερι..ειδαλως εαν περνεται έτσι συνεχεια γινεται φιλμ,καθως απο τα πολλα χερια θα σταματησεινα το απορροφαει το ξυλο, που καποια στιγμη φουσκωνει και ξεφλιδιζει...

Μια χαρα το βλεπω το εσωτερικο και εχει αρκετη γυαλαδα για βερνικι εμποτισμου...!!!
Εαν ειναι λιγο περισσοτερο ταλαιπωριμενο απο αυτο που βλεπω το εξω θα ειναι σε καλη κατασταση γενικα...
Ασχετα εαν θα το συνεχισεις με το Clou ενα τριψιμο/αποχαρταρισμα παντου το θελει...αυτο γινεται για γατζωσει το επομενο χερι..ειδαλως εαν περνεται έτσι συνεχεια γινεται φιλμ,καθως απο τα πολλα χερια θα σταματησεινα το απορροφαει το ξυλο, που καποια στιγμη φουσκωνει και ξεφλιδιζει...

Ναι κάθε φορά που το βάφω το τρίβω για να αγριέψει λίγο, ακόμη και στο 2ο χέρι αν χρειαστεί