Μάστορες τα φώτα σας!!

Εκεί ήταν πολύ πιο εύκολο... Είχα και τα εργαλεία είχα και το χώρο.
Εδώ στην Αθήνα δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό, ή θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο.

Tο ειπα απο την αρχη οτι το σωστο ειναι η αλλαγη του κομματιου....
Θα φας με σκαρπελο οσο ειναι σαπιο και θα προσαρμοσεις κομματι...
Θα κοψεις καποιο μεγαλυτερο και σιγα-σιγα θα "τρως" φυλετακια και στο τελος με ρασπα θα το λειανεις για να προσαρμοστει...αυτο εχει το χρονο ομως και την ταλαιπωρια αλλα η πρωτη φορα ειναι μετα θα το παρεις το "κολλαει"..!!!
Θα το τοποθετησεις με μπρουτζινες βιδες οπως ειπε ο Μπαμπης μαζι με atlacoll και αφου στεγνωσει θα το τριψεις,με οτι μπορει να σε βολευει,για να ερθει στην ευθεια με το υπαρχον...εποιτα ακομη και με στοκο το φερνεις...

Ετσι ακριβως...η αδελφη μου περιμενει ακοοοοοομα...!!!

Αντωνη προσπαθησε το....νομιζω οτι μπορεις να τα καταφερεις...

Παιδια, ξερω ατομα που εχουν μπει στο εξοικονομω, και αλλους που δεν τα καταφεραν ... δεν λεει κατι αυτο. Απο την αλλη μεχρι να μπει στο εξοικονομω τι θα κανει, δεν θα ανοιγει τα πατζουρια?

Φιλε η μονη λυση ειναι αυτο που ειπε απο την αρχη ο Κωστης, τοπικη αντικατασταση του σαθρου ξυλου με ενα πολυ καλης ποιοτητας. Μη πας στη λυση του Μπαμπη, που ειναι πιο δυσκολη, αλλα εκανε αψογη δουλεια και τους εδωσε ζωη για αλλα τοσα χρονια.

Παιδιά, το ξέρω ότι η σωστή λύση είναι αυτή και σας ευχαριστώ, απλά επειδή με πιέζει ο χρόνος δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή παρά μόνο ένα μπάλωμα προσωρινά..
Το εξοικονομω είναι για λίγες περιπτώσεις και σίγουρα για ανθρώπους που δεν χρωστάνε, οπότε το αποκλείουμε 😅

Καλησπέρα Μαστοροπαρέα,

Τα φώτα σάς. Έχω την παρακάτω ντουζιέρα οροφής, στη φωτογραφία φαίνεται η πίσω της οψη.

Θα τοποθετηθεί σε οροφή μπάνιου από γυψοσανίδα. Το μπανιο είναι έτοιμο μονωμένο και βαμμένο.

Λόγω της κατάστασης των μεταφορικών, δεν είχα την ντουζιέρα όταν γινόταν η εγκατάσταση. Ενω λοιπόν είχα φανταστεί μια ντουζιέρα οροφής να είναι κολλημένη στην οροφή και να μη φαίνεται τίποτα άλλο, ηρθα αντιμέτωπος με την αλήθεια...

Πως μπορώ να στερεώσω στο ταβάνι την ντουζιέρα χωρίς να φαίνονται τα λαμάκια και χωρίς να κόβω οροφές; Εάν βάλω τα λαμάκια να κοιτούν προς τα μέσα (όπως πχ τα 3 από τα 4) δε θα μπορώ να τα βιδωσω. Αν τα βάλω από την έξω μεριά θα φαίνεται χάλια...

Υπάρχει λύση ή δεν τη γλίτωσα τη μ&λ$κια;
62ff1533bced4f32a0d88df2db19f64d.jpg

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η γυψοσανιδα ποσο εχει κατεβει κατω ξερεις..;

Eαν δεν τρυπησεις γυψοσανιδα δεν γινεται να στερεωθει η ντουζιερα.....πως και δεν εγινε προβλεψη για αυτο.....αφου υπηρχε η ιδεα εξ αρχης για αυτο.....

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Η γυψοσανιδα ποσο εχει κατεβει κατω ξερεις..;

Eαν δεν τρυπησεις γυψοσανιδα δεν γινεται να στερεωθει η ντουζιερα.....πως και δεν εγινε προβλεψη για αυτο.....αφου υπηρχε η ιδεα εξ αρχης για αυτο.....
Δυστυχώς μας ξέφυγε. Είχαμε δει την ντουζιέρα μόνο από φωτογραφίες.

Το μόνο που σκέφτηκα τώρα είναι να βιδωθεί στη γυψοσανίδα πηχάκι (ξύλινο ή μεταλλικό) και να ανοίξω 4 φρεζατες τρύπες στα πλάγια της ντουζιερας (έχει περιθώριο)και να βιδωσω με inox βίδες πάνω στα πηχακια.

Βγάζεις τις βίδες και τα ελλάσματα, τρυπάς πλαγίως από κάθε τρύπα προς τα πλαινά τοιχώματα της ντουζιέρας για να ανοίξεις τρύπες και στα πλαινά για να μπορέσεις να βιδώσεις από τις υπάρχουσες τρύπες απευθείας πάνω στη γυψοσανίδα. Με προσοχή και αυτοκόλλητη ταινία εκεί που θα τρυπήσεις για να μην ξεφτίσει η επινικέλωση

Αυτός που σας πούλησε τη ντουζιέρα έπρεπε να σας είχε δώσει το σχέδιο εγκατάστασης που έχουν όλες...

Βαλε φωτο που θες να βιδωσεις...γιατι επιστροφη μετα δεν εχει...

Δεν μπορεις τιποτα να στερεωσεις στην γυψοσανιδα...μετα απο διαστημα και ειδικα στο μπανιο με νερα και υγρασια η γυψοσανιδα εξασθενει συν οτι η ντουζερα θα ειναι 2-3 κιλα βαρος.....πρεπει να βρεις στερεο πραγμα απο μεσα η να φτιαξεις κοβοντας την γυψοσανιδα με ψαξιμο που ομως...

Ερωτηση τεχνικης φυσεως....ειναι απλη γυψοσανιδα η ανθυγρη η τσιμεντοσανιδα...;...γιατι παιζει ρολο πολυπλευρο...

Αυτος που πηρατε την ντουζιερα θα μπορουσε να σας δωσει την εσωτερικη πλευρα σε διαστασεις και τροπους στηριξης.....

Τετοιες ντουζιερες στερεωνονται πολυ καλα με ντιζες κατευθιαν απο το ταβανι...εχω δει τετοια δουλεια και ειναι μονιμη λυση....

Είναι τσιμεντοσανιδα Knauf Aquapanel. Ευτυχώς είμαι 100% σίγουρος ότι από πάνω έχει βιδωθεί φιλέτο ξύλο OSB. Με τη σταθερότητα δε θα έχω θέμα πιστεύω...

Θα τρυπισω με inox βιδα στα κόκκινα σημάδια και από τις 2 πλευρές. Έτσι,οι βίδες θα βιδώσουν πάνω στο πηχάκι που θα έχει στερεωθει με ουπα γυψοσανιδας ή με απλές βίδες εφόσον όπως λέω έχει ξύλο. .

e488530f244ce6159345aee411ab6e6c.jpg

Είναι μικρή η επιφάνεια της ντουζιέρας, δεν το κόβω να είναι πάνω από 40cm δεν θα έχεις πρόβλημα.

Η τσιμεντοσανιδα σωζει την κατασταση καθως ειναι πιο ανθεκτικη απο τα αλλα δυο και ενδεχομενως δεχεται βιδωμα...
Αμα ξερεις που ειναι τα νευρα απο την ξυλεια σε φωτογραφιες μπορεις να πατησεις εκει...ετσι ναι...οχι ομως οπου ναναι...

Το προβλημα κυριος ειναι το βαρος της ντουζιερας παιδια..οχι η διασταση....εαν βρει νευρα οκ...ειδαλως επιμενω σε στερεα βαση...

Παιδιά σας ευχαριστώ. Μόλις έξυσα τη βαφη και λίγο μόνωση και βρήκα κατά 99% το σιδερένιο προφίλ που είναι βιδωμενη η σανίδα (βρήκα τις βίδες που είχεβάλει ο μάστορας). Οποτε το ένα πηχάκι θα μπει ακριβώς εκεί, οπότε πιάνει το τελάρο και το άλλο απέναντι όπου υπάρχει σίγουρα ξύλο. Θεωρώ ότι δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά τώρα θέλουν προσοχή οι τρύπες πάνω στο μέταλλο ώστε να μην το ξεφτίσω. Νομίζω ότι το χω....