Μάστορες τα φώτα σας!!

Με ντιζοστρίφωνο ίσως; Αυτά με την εξάγωνη μέση ώστε να μπορείς να το βιδώσεις με γερμανικό κλειδί πάνω. Πάλι θα έχει λίγο κενό όμως.

Βαλε χαρτοταινια στο μεταλλο εκει που θα τρυπησεις. Και αν εχεις τη μπλε ακομα καλυτερα

Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Καλησπέρα και καλή χρονια σε ολους. Θα ηθελα μια βοήθεια σχετικά με ένα ξυλινο επιπλο τηλεορασης ( ακακία) που σκεφτομαι να αγοράσω και θελω να δω αν γινεται να κανω καποιες μετατροπές. Αν πρεπει να μεταφερεθει σε αλλο νημα ,ας με συγχωρήσουν οι admin αλλα δε βρηκα κατι αντιστοιχο.

Έχοντας αγοράσεi ήδη το αυτό το τραπέζι (TEKA ή ROHIT λεγεται το μοντελο ) :

20200220171039_trapezaki_saloniou_teka_orthogonio_fysiko_ea7046.jpg

θελω να το συνδυάσω με το αντίστοιχο επιπλο τηλεόρασης που είναι αυτό (πάλι TEKA ή ROHIT ) :

20191030104639_epiplo_tileorasis_rohit_xx_161258539.jpeg

Θελω να αφαιρέσω το συρτάρι που είναι στο κέντρο (που μαλλον ειναι πολύ ευκολο) και να βγαλω ή να μετακινήσω προς τα πάνω το ραφι που μένει , ετσι ώστε να χωρέσω έναν ενισχυτή και καποιες άλλες συσκευές από το homecinema
Δυστυχώς όμως το ραφι στο κέντρο είναι κολλημένο και δεν πηγαίνει πάνω κάτω , όπως με ενημέρωσαν από την ελληνική εταιρεία που το κατασκευάζει .

Πόσο ευκολο είναι να κοπεί το ράφι εκεί μεσα μιας και φαίνεται οτι μπαινει και λίγο μέσα στα κάθετα στηρίγματα. Δειτε την φωτογραφία παρακάτω:

epiplo-tileorasis-masif-ksylo-vasi-trapezaki.jpg

Επίσης , επειδή το τραπέζι αυτό το έχει και φίλος μου , μου έχει πεί οτι κανει πολύ ευκολα στάμπες από οτιδήποτε αφήσεις πανω του , π.χ βρεγμένο ποτήρι κτλ . Με τι μπορώ να το περάσω για προστασία και ίσως να το κανω και λίγο πιο σκούρο ;

Ακριβώς την ίδια σειρά επίπλων χάζευα και εγώ τις προάλλες, όμορφα είναι, αλλά με τις τιμές που έχουν σίγουρα τα λούστρα τους θα είναι της πλάκας, εξ ου και οι στάμπες. Και δε νομίζω πως τα φτιάχνουν στην Ελλάδα, Κίνας είναι Κώστα. Τώρα για το ράφι, εγώ δε θα τολμούσα την εγχείριση, προφανώς συμμετέχει και στις δομικές αντοχές του επίπλου.. Μπορείς εύκολα με ελαφρύ γυαλοχάρτισμα πρώτα, να το ξαναλουστράρεις με σπρέυ.

Ναι , μαλλον έχεις δίκιο. Κινέζικα πρέπει να είναι. Πάντως φαίνεται να είναι αρκετα γερό.

Η αλήθεια είναι οτι φοβάμαι να το τρίψω με γυαλόχαρτο μιας και δεν εχω καμια εμπειρία και φοβάμαι μηπως κανω καμια ζημια. Να περάσω κατι απο πανω κατευθείαν με πινελο, δεν γινεται ;

Όσον αφορά την " εγχείρηση" μιας από οτι φαίνεται και δεν ειναι τοσο ευκολη ,σκέφτομαι να το παραγγειλω και να το παω κατευθείαν μόλις έρθει σε ένα ξυλουργο . Θα πρεπει να δω το κόστος όμως πρωτα , για να σκεφτώ αν αξίζει. Αν ειναι μεγάλο , προτιμώ να μου φτιάξει κατι παρόμοιο με τις διαστάσεις που θέλω ακριβώς και αν αποφύγω μεταποιήσεις.

Δεν είναι τίποτα, μη φοβάσαι. Θα πάρεις ψιλό γυαλόχαρτο-σφουγγαράκι (ξέρουν οι πωλητές) και θα το τρίψεις ελαφριά ίσα να αγριέψει λίγο. Μετά θα πάρεις σπρέυ πχ morris σατινέ, ματ ή γυαλιστερό (που δεν του πάει imo) και θα το περάσεις δυό χέρια σταυρωτά, κάνε μόνο το καπάκι. Αν το πας σε ξυλουργό θα το πληρώσεις διπλό φίλε..
Με πινέλο, και αμέσως χωρίς τρίψιμο=εγγυημένη αποτυχία.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν είναι τίποτα, μη φοβάσαι. Θα πάρεις ψιλό γυαλόχαρτο-σφουγγαράκι (ξέρουν οι πωλητές) και θα το τρίψεις ελαφριά ίσα να αγριέψει λίγο. Μετά θα πάρεις σπρέυ πχ morris σατινέ, ματ ή γυαλιστερό (που δεν του πάει imo) και θα το περάσεις δυό χέρια σταυρωτά, κάνε μόνο το καπάκι. Αν το πας σε ξυλουργό θα το πληρώσεις διπλό φίλε..
Με πινέλο, και αμέσως χωρίς τρίψιμο=εγγυημένη αποτυχία.

Αν είναι τόσο απλό, ίσως το δοκιμάσω από την κατω πλευρά και μετα το κάνω και το υπόλοιπο.

Θα ρωτήσω και ενα φιλο ξυλουργό το κόστος για τη μεταποίηση , αν γίνεται και βλέπουμε. Ευχαριστώ πολύ πάντως.

Υπάρχει και η επιλογη του να αλλάξω το κεντρικο ηχειο με ενα μικρότερο, να το βαλω μεσα στο ραφι και να βαλω τον ενισχυτή πανω στο επιπλο , αλλα δε θα το προτιμούσα .

Για την εφαρμογη βερνικιου οτι σου ειπε ο Νικ πιο πανω, 2 χερια σταυρωτα αλλά το 2 χερι να ειναι προς το μικρο μηκος της επιφανειας
Μη περιοριστεις με τη διασταση του κεντρικου, ωστε να το χωσεις μεσα στο ραφι. Καλυτερα να το τοποθετησεις απο πανω και να εχεις ενα αναλογικα σωστο κεντρικο.
Το ραφι θα μπορουσες να το κοψεις χειρουργικα και με υπομονη με ενα πολυεργαλειο (ενδεικτικα δες εδω) με αυτο το εξαρτημα, ωστε να βγει (περιππου) ισιο και να το τοποθετησεις στο υψος που θελεις. Εαν τα συρταρια εχουν πλατη, το ραφι δεν εχει μεγαλη σχεση με τη στατικοτητα του επιπλου.
Ποιοα ειναι η τιμη του επιπλου

Κι εγω αυτό θελω . Να μην κάνω τετοιο συμβιβασμό, αλλιως θα το ειχα παραγγειλει εδω και καιρό. Το κακό ειναι πως το κεντρικό μου ειναι αυτο της Crystal audio με το tweeter να προεξέχει με αποτέλεσμα να μη χωραει σχεδόν σε κανενα επιπλο που βρίσκω. Εχω και περιορισμό στ μηκος του επιπλου μιας και πρέπει να χωρέσω στον χωρο που θα βρίσκεται και τα L-R ηχεια και το 12'' subwoofer ( ισως και ενα 8'')

Σε φωτογραφία δεν βρήκα το πισω μερος. Θα παρω ενα τηλέφωνο να ρωτήσω πάντως.
Απο εδω φαινεται να μην έχει ξυλο ,αλλά αυτό το λεπτο "ξυλο" που έχει πισω από κατι συρταριερες κτλ.

Metrohome_vasi_tileorasis_rohit_mh_01_6.jpg

20181221111404_b23bb67b.jpg

Η τιμή του είναι γύρω στα 200 ευρώ:

https://www.skroutz.gr/s/20751797/Έπιπλο-Τηλεόρασης-Rohit-xx-161258539.html

ή

https://www.skroutz.gr/s/14639172/Έπιπλο-Τηλεόρασης-Teka-140x35x45cm-ΕΑ7047.html?from=catspan

ή

https://www.skroutz.gr/s/15450110/Έπιπλο-Τηλεόρασης-140x35x45cm-HM8195.html

Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους.

Δυστυχως απο εργαλεία στο σπίτι έχω μονο τα βασικά ,οπότε δε θα μπορέσω να το κάνω μονος μου σωστά.

Με 200 ευρω (αλλα ουτε και με 300) δεν σου φτιαχνει κανενας τετοιο επιπλο απο μασιφ ξυλο.
Εαν βγαλεις το ραφι και επειδη η πλατη ειναι λεπτη, μετα την εγχειρηση θα βαλεις ενα μικρο κομματι ξυλου στην πλατη του κενου ραφιου για να του προσθεσεις στιβαροτητα (περισσοτερες λεπτομεριες οταν ...).

Το γνωρίζω οτι θα εχει πολύ μεγαλύτερο κόστος, αλλα εκει θα μπορω να ρυθμίσω εγω τα παντα και να τα χωρέσω όλα.
Αν το κόστος για να αλλάξω το ράφι ειναι μικρο, μάλλον το προχωρήσω. Θα ρωτήσω και για την τοποθέτηση ξύλων από πισω για σταθερότητα.

Αν ειναι μεγάλο το κόστος ,θα παω σε custom λυση επίπλου και εκει θελει μελέτη για να δω τι θα χωρέσω και σε ποια θεση. Έχω μαζέψει και ενα καρο συσκευες και πρεπει να γίνει ενα καλό ξεκαθάρισμα στο τι ειναι απαραίτητο. Αν μου χωρούσαν όλα σε κατι τέτοιο, που κλεινοντας το ντουλαπι κρυβονται όλα, θα το είχα παρει ήδη...

5.jpg
0(6).jpg

Ευχαριστώ και παλι για την βοήθεια.

Καλησπέρα, σκεφτομουν τις προαλλες να φτιαξω κατι σαν ραφακι για πανω απο τα καλοριφερ, ψαχνοντας λιγο επεσα σε αυτα εδω, τα οποια φαινονται πολυ καλη φαση, χωρις τρυπημα, βαζεις και οτι ξυλο θες απο πανω, αλλα το shipping ειναι 30 euro.... ειναι απο αγγλια μονο, μπας και εχει παρει το ματι σας κατι παρόμοιο ελλαδα?
https://www.ebay.com/itm/Radiator-Shelf-Brackets-White-for-Radiator-Shelves-etc-Energy-Saving/172797604445