Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν δεν σε πειραζει να φαινονται, νομιζω η πιο απλη λυση ειναι δυο πηχακια δεξια και αριστερα, ισως απο ομοιο mdf, με πλατος π.χ. 3cm, ωστε να καλυπτουν και ενα μικρο μερος του παζλ /πλαισιου και να το κρατανε.
Κατι σαν αυτο που ανεφεραν πριν τα παιδια, αλλα δεν θα το βαλεις απο πριν και να το σφηνωσεις. Θα τοποθετησεις το πλαισιο/παζλ, και θα το κραταει καποιος ενω θα βαζεις τα πηχακια απο μπροστα, σταθεροποιωντας τα στον τοιχο με οποιον τροπο προτιμας.
Τα "πηχακια" μπορουν να ειναι πολυ μικρα, σε μηκος, και στη μεση ή και τερμα επανω, αφου μονο θα εμποδιζουν την κατασκευη, που θα ακουμπαει κατω, να πεσει μπροστα.

Εναλλακτικα, θα μπορουσες να βαλεις ενα πηχακι/δοκαρακι κατα πλατος, στο πανω μερος, γερα πακτωμενο στον τοιχο και πανω σε αυτο να κρεμασεις, καρφωσεις κτλ το πλαισιο. Μπορει να ακουμπαει και κατω, για να κραταει η βαση το πολυ βαρος, και το δοκαρακι να το κραταει απλως σταθερο.

Δεν είναι κακή ιδέα αυτό με τα πιχάκια!

Εναλλακτικά της ταινίας διπλής όψεως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτοκόλλητο velcro της 3Μ το οποίο έχει διάφορους τύπους ώστε να μπορεί να υποστηρίξει αρκετό βάρος. Ταυτόχρονα θα εξισώσει τις οποίες μικροαποκλείσεις από τα υαλότουβλα.
Αν θέλεις να αισθάνεσαι πιο άνετα βάζεις δύο λωρίδες από άκρη σε άκρη και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Επιπλέον θα έχεις την επιλογή να το βγάζεις και να το ξαναβαζεις οπότε θέλεις αφού το velcro προσφέρει αυτό το πλεονέκτημα.

Βέλκρο ε; Δεν το σκέφτηκα. Κι έχω κάποια στην αποθήκη.

Βαλε μεγαλυτερα τριγωνικα αφου ετσι και αλλιως θα στηριζεται στην βαση και αυτα θα κρατανε κοντρα...
Ερωτηση...αλλο mdf 8μμ εχεις....;ελεγα μηπως εκοβες λωρηδες πιχακια των 2 ποντων και τις εβαζες στους για κοντρα και σφηνομα....αλλα και παλι απο την πανω πλευρα θες στηριγμα απο πανω...

Παντως με οσα αναφερεις και στις αλλες λυσεις θεωρω δυσκολο να κρατηθει το mdf εαν δεν κανεις παραχωρησεις...

Ναι έχει τις δυσκολίες του αλλά πιστεύω θα βρω λύση. Ήδη έχετε προτείνει ωραίες ιδέες

Το puzzle μπορει να τοποθετηθει και να κατσει ορθιο/καθετα στο μαρμαρο.
Για να την στερεωση του αρκει ενα μικρο πηχακι η κατι αλλο στο μαρμαρο για να το κραταει στη θεση του και στο επανω μερος, στην κορυφη μπορεις να βαλεις αυτοκολλητο velcro.
Ο πινακας ειναι βαρυς και θα κατσει καλα νομιζω.

Ωραιος και φωτεινος ειναι ο χωρος με τα υαλοτουβλα. Μηπως σκοτεινιασει που θα τον φραξετε με το puzzle?

Ναι κάτι τέτοιο με πηχάκι και βέλκρο θα βάλω.

Γενικά είναι φωτεινό το σπίτι. Έχει φουλ παράθυρα οπότε και να καλυφθεί αυτό δε θα κάνει μεγάλη ζημιά στον φωτισμό.

Ισως αντι για velcro πανω στο υαλοτουβλο να εβαζες το dual lock της 3M που ειναι ισχυροτερο και καλυτερο σε συνθηκες υγρασιας και UV. Eπισης ειναι πιο παχυ απο το βελκρο και μπορει να αντιμετωπισει καλυτερα το ασυμμετρο του υαλοτουβλου.
https://www.saragoudas.gr/ell/product/Panisxyri-tainia-Velcro-Dual-Lock-3M

Βγαινει σε διαφορες συσκευασιες. Φερνει συχνα και το Λιντλ
1351513.gif

Μπράβο βρε Μιχάλη, όταν έγραφα velcro 3M αυτό που δείχνεις σε λωρίδες είχα στο μυαλό μου αλλά δεν γνώριζα την ονομασία του.
Το ίδιο σκεφτήκαμε

Το προσωπικό μου αγαπημένο είναι της Dupli.
Εξαιρετικό σπρέυ σε απόδοση και προσφυση.
Να πας στον Κοκκολη στην Ανάληψη να παρεις ότι χρειάζεσαι έχει εξαιρετικές τιμές!

Βεβαίως θέλει την κατάλληλη προεργασία η ζάντα με αφαίρεση Σκουριές και σταθεροποίηση της επιφάνειας.
Έπειτα καθαρισμό καλό και βαφή.

Αυτή την εποχή ένα πιστόλι Θέρμου αέρα είναι πολυτιμος βοηθός για τα στρώματα της βαφής τα ενδιάμεσα χέρια.

Εαν ειναι η ζαντα για την οποια ειχαμε κανει συζητηση τις προαλλες θελει σειρα υλικων οπως ειχαμε τοτε αναφερει...
Εαν ρωτας για ποιο απο τα δυο να βαλεις σαν τελικο χρωμα το πρωτο ειναι πολυ πιο ποιοτικο με ωραιο φινιρισμα στο στεγνωμα...θελει 2 χερια βεβαια..

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το προσωπικό μου αγαπημένο είναι της Dupli.
Εξαιρετικό σπρέυ σε απόδοση και προσφυση.
Να πας στον Κοκκολη στην Ανάληψη να παρεις ότι χρειάζεσαι έχει εξαιρετικές τιμές!

Βεβαίως θέλει την κατάλληλη προεργασία η ζάντα με αφαίρεση Σκουριές και σταθεροποίηση της επιφάνειας.
Έπειτα καθαρισμό καλό και βαφή.

Αυτή την εποχή ένα πιστόλι Θέρμου αέρα είναι πολυτιμος βοηθός για τα στρώματα της βαφής τα ενδιάμεσα χέρια.

Ποιος είναι αυτός Κυριάκο, δεν τον ξέρω.
Πιστόλι θερμού αέρα διαθέτει το μαγαζί.

Εαν ειναι η ζαντα για την οποια ειχαμε κανει συζητηση τις προαλλες θελει σειρα υλικων οπως ειχαμε τοτε αναφερει...
Εαν ρωτας για ποιο απο τα δυο να βαλεις σαν τελικο χρωμα το πρωτο ειναι πολυ πιο ποιοτικο με ωραιο φινιρισμα στο στεγνωμα...θελει 2 χερια βεβαια..

Κωστή, για την ζάντα που είχαμε συζητήσει πρόκειται.
Πήγα στη βάρκα σήμερα και φεύγοντας την έφερα στο σπίτι για να την περιποιηθώ.

Από σταθεροποιητή ποιον προτείνετε;

http://www.faren.com/industria/el/-/309-no-rust-decapante-convertitore.html

https://dagiopoulos.gr/products/evo...7u5fqz16fQCNTzs_mfkmWk20uhSM707YaArDCEALw_wcB

Έχω χρησιμοποιήσει το πρώτο ( της Faren ) σε σκουριασμένα στραντζαριστά με πολύ καλά αποτελέσματα.
Δεν γνωρίζω αν κάνει για ζάντες. αλλά γιατί όχι ; μια ερώτηση βέβαια στο κατάστημα θα σε βοηθήσει.

Πάντως είναι από τα υλικά που δεν τα πουλάνε κατά κόρον τα χρωματοπωλεία. ποιο πολύ σε καταστήματα με χημικά προϊόντα.
Το έβρισκα στον Καλογερόπουλο στον Πειραιά αλλά τώρα δεν τα βλέπω στη σελίδα του.

Παίδες καλησπέρα.
Θέλω να φτιάξω μια κουπαστή.
Σωλήνα ξύλινη, αυτή, 3m 19,50 Φ35.
Στηρίγματα αυτά, 2,93 το κομμάτι.

Το πρόβλημά μου είναι ότι τα στηρίγματα είναι για σωλήνα Φ50, ενώ η σωλήνα που θα χρησιμοποιήσω είναι Φ35.
Για πείτε καμιά λύση, υπάρχουν για Φ35; (σε αυτή την τιμή)

(κανονικά αυτά τα στηρίγματα θα έβαζα που είναι και Φ35 αλλά είναι ακριβά (12 το κομμάτι), οπότε δεν)

Σε σκουριασμενη ζαντα, και αλλα, ειναι καλυτερα σταθεροποιητης σκουριας ή αφαιρετικο σκουριας, τριψιμο κτλ και μετα ασταρι και βαφη;

Παίδες καλησπέρα.

Το πρόβλημά μου είναι ότι τα στηρίγματα είναι για σωλήνα Φ50, ενώ η σωλήνα που θα χρησιμοποιήσω είναι Φ35.

(κανονικά αυτά τα στηρίγματα θα έβαζα που είναι και Φ35 αλλά είναι ακριβά (12 το κομμάτι), οπότε δεν)

Τα έχω βάλει αυτά τα στηρίγματα (με τα 2.93 ) ή περίπου σαν αυτά με σωλήνα αλουμινίου Φ50 και αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το χέρι όταν σούρνεται γύρω στην σωλήνα ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας βρίσκει στα στήριγμα τα οποία είναι και λίγο κοφτερά στις ακμές ... σκέφτομαι λοιπόν ότι αν μου δημιουργεί αυτή την αίσθηση με Φ50 σωλήνα που ταιριάζει ακριβώς στην εσοχή πόσο χειρότερα θα είναι με Φ35 που θα εξέχει περισσότερο το στήριγμα.
Ελπίζω να βοήθησα. -bye-

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σε σκουριασμενη ζαντα, και αλλα, ειναι καλυτερα σταθεροποιητης σκουριας ή αφαιρετικο σκουριας, τριψιμο κτλ και μετα ασταρι και βαφη;

Αν βαριεσαι το πολυ τριψιμο και την βρωμιά βαλε σταθεροποιητη σκουριας που λειτουργει και ως ασταρι, τουλαχιστον αρκετα απο αυτα.

Εγω αφου θα το ετριβα καλα θα εβαζα μονο σταθεροποιητη σκουριας....ο λογως ειναι οτι το να αφαιρεσω την σκουρια,με το αναλογω υλικο θα ειναι χρονοβορο ασε δε που 100% να φυγει σε ολα τα σημεια ειναι δυσκολο...εκτος και εαν εβαπτιστει το αντικειμενο που δεν γινεται σε ολες τις περιπτωσεις....
Να χρησιμοποιεις κυριος σταθεροποιητη για μενα..
Σωστά φίλε mastroxalastis , ξέχασα να ρωτήσω για το αστάρι
Αυτό είναι καλό ή να πάω σε κάποιο άλλο;
Μια χαρα ειναι για ασταρι...

Παίδες καλησπέρα.

Δεν ξερω εαν εχεις αγορασει κατι απο τα παραπανω αλλα αν οχι μπορεις να παρεις αυτα απο leroy..μια χαρα και ευκολα εκατσαν και κανουν αριστα την δουλεια τους..
https://avclub.gr/forum/showthread....σήμερα?p=1058582562&viewfull=1#post1058582562

Last edited by a moderator:
Γιώργο ακόλουθα τα παρακατω βήματα και δε θα χασεις:
1. Ξεζανταρισμα του λαστιχου.
2. Τρίψιμο με γωνιακό τροχό και βουρτσα καμπάνα κλπ.
3. Πέρασμα rustabil.
4. 3-4 χέρια βερνίκι Dupli Color με ενδιάμεσα ζέσταμα με το πιστόλι Θέρμου αερα.

Κοκκολης χρώματα αυτοκινήτου απέναντι από την είσοδο του ιερου ναου Αναλήψεως στο Νέο Κόσμο.
Βρες τον Κώστα και πες του πολλους χαιρετισμους από εμένα και το φανοποιοιο του Θωμά.

Ευχαριστώ παιδιά οποτε η διαδικασία έχει ως εξής
1. Ξεζαντάρισμα, το βουλκανιζατέρ ειναι διπλα μου και ειναι πολυ εξυπηρετικό παιδί αυτός που το έχει
2. Τριψιμο
3. Σταθεροποιητή σκουριάς ένα χέρι Rustabil
4. Βάψιμο με σπρέι ζάντας 2-4 χέρια ανάλογα τα κέφια 😉

Αφού συμφωνείτε οι περισσότεροι θα παραλείψω το αστάρι.

Για το Rustabil διάβασα ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο τριψιμο για την εφαρμογή του ενώ εσείς προτείνετε πολυ καλο τριψιμο, τελικά τι ισχύει;

Το προιον αυτό σταθεροποιεί την σκουρια.
Η σκουρια όμως είναι σε μια επιφάνεια που θα βαφτεί και δεν την θέλουμε καθόλου καθώς οπτικά θα φαίνεται σαγρε.
Όποτε καλό τρίψιμο, περασμα με rustabil για να πιασει ότι δεν μπορεσαμε να τρίψουμε και προστασια όλου του μεταλλου και μετά βαφή.