Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγώ τυχαίνει να έχω τέτοιον από παλαιά που είχα φτιάξει τα κάγκελα σε όλο το σπίτι. Δεν αξίζει να δώσεις τόσα για 1-2 κοπές. Βρες κάποιον να σε εξυπηρετήσει.
Τις σωλήνες για τις κουπαστές τις είχα παραγγείλει σε τοπικό μαγαζί με είδη κιγκαλερίας και εκεί ζήτησα και μου τις έκοψαν σε μεγάλο μηχάνημα που είχαν.

Αν πάρεις τα στηρίγματα που λες και δεν έχεις σχετική εμπειρία στην τοποθέτηση να μου πεις να σου μεταφέρω την όποια εμπειρία απόκτησα από την δική μου τοποθέτηση.

Αν πάρεις τα στηρίγματα που λες και δεν έχεις σχετική εμπειρία στην τοποθέτηση να μου πεις να σου μεταφέρω την όποια εμπειρία απόκτησα από την δική μου τοποθέτηση.
Για λέγε...(ή μάλλον γράφε) :smile:

Σωληνοκοφτη μεχρι 50μμ μπορεις να βρεις και με ενα 10ευρω.
Έχεις κάποιο λινκ;

Έτοιμος είμαι, μη φοβάσαι.
Πάντως δεν βλέπω κάποια δυσκολία, αλλά για να το λες κάτι θα ξέρεις.

Δεν εχω λινκ, τους θυμαμαι στα μαγαζια στο κεντρο (Αθηνας/Μοναστηρακι) πριν καμμια δεκαετια. Ευκολα θα βρεις και στο διαδικτυο ομως νομιζω.

Πάρε πρώτα τα υλικά... και το λέω γιατί τα συγκεκριμένα στηρίγματα πρέπει να ταιριάξουν ακριβώς στην σωλήνα και στον τοίχο να πατάνε καλά και στην σωλήνα και στον τοίχο και αυτό θέλει μια συγκεκριμένη σειρά ενεργειών.
Σε ρώτησα αν θα υπάρχει και μεσαίο στήριγμα.
Θα υπάρχει κάποιος να σου βαστάει στα σημαδέματα ή θα κάνεις την τοποθέτηση μόνος σου?
Κάνε μια περιγραφή πως βλέπεις την διαδικασία τοποθέτησης.

Ναι, θα έχω και βοηθό.
Λέω να το κάνω ως εξής:
1. κόβω τη σωλήνα στα μέτρα της
2. την 'προβάρω' σε μια ίσια σανίδα και όχι στον τοίχο. Δηλαδή βιδώνω τις βάσεις σε μια σανίδα
3. βάζω τις σωλήνες πάνω στα στηρίγματα και ευθυγραμμίζω τα πάντα όλα. Αν η σανίδα είναι ίσια θα μου βγουν και όλα ίσια.
4. οι σωλήνες 'κολλιούνται' στα στηρίγματα με σελοτέιπ. Με μαρκαδόρο σημαδεύω τις τρύπες που θα κάνω στις σωλήνες.
5. τρυπάω τις σωλήνες και βιδώνω
6. έτοιμο όπως είναι, ένα κομμάτι, το μεταφέρω στον τοίχο όπου βιδώνω τα στηρίγματα με ούπατ.

Σωστά το σχεδίασες.
Αν είναι να κάνεις την δουλειά με σανίδα τότε ΟΚ. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις τρύπες.
Μαρκαδόρος δεν χρειάζεται θα σου ξεφύγει η τρύπα εκτός και αν κάνεις καλή πονταρισιά.
Καλύτερα βάλε την σωλήνα επάνω στα στηρίγματα και ξεκίνα τις τρύπες μια - μια, τρύπα και βίδα. Πρώτα το ένα στήριγμα και μετά το άλλο.
Αν υπάρχει και μεσαίο στήριγμα καλύτερα να το βάλεις στο τέλος όταν θα έχεις βάλει την σωλήνα στον τοίχο για να ταιριάξει ακριβώς.
Καλή συνέχεια -bye-

Αν ο σωληνοκοφτης είναι τόσο ακριβός δεν θα μπορούσες να κόψεις τις σωλήνες με μια καλή πριονολαμα, ένα φαλτσοκουτι (για ισια κοπή) και έναν σφιχτηρα;
Αν στο σημείο που θα κοπεί η σωλήνα έχει γρέζι τότε με μια λίμα θα την φτιάξεις όμορφη και από πάνω υαλότουβλο μπει το καπάκι.

Τελικά θα πάρω αυτά τα στηρίγματα και αυτές τις αλουμινιένες σωλήνες.

Το θέμα είναι πώς περνάω τις βίδες κάνοντας τρύπα ΜΟΝΟ στη μια πλευρά των τοιχωμάτων της σωλήνας;:chinscratch:
Γίνεται;
Πάντως στη φωτό φαίνεται να το έχουν κάνει:

86b5-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1_Viber_2019-09-19_14-54-08-1-0-2-800x800.jpg

Μήπως χρησιμοποιούν κανένα περίεργο ούπατ;

Mε αυτοδιάτρητες έχουν βιδώσει 100%...

Αν ο σωληνοκοφτης είναι τόσο ακριβός δεν θα μπορούσες να κόψεις τις σωλήνες με μια καλή πριονολαμα, ένα φαλτσοκουτι (για ισια κοπή) και έναν σφιχτηρα;
Αν στο σημείο που θα κοπεί η σωλήνα έχει γρέζι τότε με μια λίμα θα την φτιάξεις όμορφη
Το σκέφτηκα κι αυτό.

και από πάνω υαλότουβλο μπει το καπάκι.
Εδώ με το υαλότουβλο σ' έχασα. Μήπως ήθελες να γράψεις κάτι άλλο;

Αυτό που με ανησυχεί είναι το αλουμίνιο, σαν υλικό, αν αντέχει για κουπαστή.
Λέτε να στραβώσει;

Σε σκαλα θα πανε...;
Εαν ναι πρεπει να παρεις και το ισομετρικο απο τα σκαλοπατια εκει που θα μπουν τα στηριγματα..
Δηλ εαν θες να το βαλεις στους 90 ποντους απο το εδαφος θα πρεπει να ειναι 90 ποντους και στα 2 στηριγματα ωστε να ερθει ευθεια...πριν τρυπησεις τον τοιχο..

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ναι σε σκάλα θα τη βάλω.
Καλά εννοείται ότι και τα δύο στηρίγματα θα ισαπέχουν από το έδαφος.

Ακουγεται ευκολο αλλα τα στηριγματα θα πανε διαγωνια καπως απο την σκαλα και θελουν ολα μετρημα απο το εδαφος...δηλ και οι 2 τρυπες του καθε στηριγματος...απλως το ανεφερα για το ωραιο και το οπτικο κομματι της κατασκευης...

Τις σωλήνες για τις κουπαστές τις είχα παραγγείλει σε τοπικό μαγαζί με είδη κιγκαλερίας
Οι σωλήνες σου είναι σιδερένιες;
Αυτές που λέω να βάλω είναι αλουμινένιες και τις φοβάμαι μη στραβώσουν.

Παντως, υπαρχουν και σιδεροβιδες αυτοδιατρητες (μυτερες μπροστα) που βιδωνουν και μονες τους και πιανουν (αρα) και πιο καλα μετα.
Δεν τις εχω δοκιμασει σε πολλα υλικα, αλλα σε μαλακο μεταλλο, τρυπησαν πανευκολα με το 12v parkside.

Το σκέφτηκα κι αυτό.

Εδώ με το υαλότουβλο σ' έχασα. Μήπως ήθελες να γράψεις κάτι άλλο;

Αυτό που με ανησυχεί είναι το αλουμίνιο, σαν υλικό, αν αντέχει για κουπαστή.
Λέτε να στραβώσει;

Ωπ το Τ9 πήρε πρωτοβουλία
Από πάνω θα μπει το καπάκι ήθελα να γράψω αλλά...

Οι σωλήνες σου είναι σιδερένιες;
Αυτές που λέω να βάλω είναι αλουμινένιες και τις φοβάμαι μη στραβώσουν.

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι ακριβώς είναι... μοιάζουν με αλουμινίου αλλά έχουν την εμφάνιση του ανοξείδωτου μετάλλου.
Και δεν ξέρω τι είναι γιατί στο μαγαζί είπα ότι θέλω σωλήνα για κουπαστή.
Επαγγελματίες είναι επαγγελματίες και οι περισσότεροι πελάτες τους.... τους εμπιστεύθηκα.
Αυτή που λες ότι θα πάρεις δεν μπορώ να την καταλάβω από την φωτογραφία αλλά αν νομίζεις ότι θα στραβώσει βάλε στήριγμα και στην μέση εγώ έχω βάλει.