Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οινόπνευμα έβαλα, αλλά δεν. Μέταλλο είναι από κάτω, απλά το είχαν επιστρώσει με φιλμ πλαστικού.

..εδω ειναι η απαντηση....βαζοντας διαλυτικο νιτρου θα στο σηκωσει και θα φτασεις σιδερο....

Νικ, ειναι διαφορα υλικα αυτα που πολυμεριζονται ... οπου τα "πιασεις"
αναλογη κουβεντα ειχε γινει στον δικαναλο πριν χρονια.

Εγω το ειχα αδρανοποιησει με WD40

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Λογικό Μπάμπη.. Δεν έχω, αύριο αν δε γίνει δουλειά με τα υπόλοιπα ζουμιά θα δανειστώ από το κορίτσι.

Αφού δεν έχεις χρησιμοποίησε το υγρό που ξεβάφεις τα νύχια σου Νικόλα... :flipout:

τωρα ειδα οτι απο κατω ειναι μεταλλο και δεν σε νοιαζει τι θα γινει ... αρα λοιπον βαλε νιτρο ή ασετον καλο ... οχι νυχιων

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα και πάλι παίδες.
Τελικά πήρα τους αλουμινένιους σωλήνες για την κουπαστή.
Έκανα δοκιμαστικές κοπές με το σωληνοκόφτη αλλά μου αφήνει σημάδι...:frown:
(δοκίμασα και με σελοτέηπ (ώστε τα ροδάκια να μην πατάνε στο μέταλλο απευθείας) πάνω στη σωλήνα αλλά δεν έχει διαφορά)

DSC_0058.jpg

DSC_0054.jpg

Λέω να δοκιμάσω με τον τροχό (με δισκάκια 1mm που είναι για ανοξείδωτα)...

Τα ροδάκια δείχνουν να πατάνε έξω από τα σημάδια ...
Μήπως έκοψες με πολύ σφιχτή την ρόδα επάνω στο μέταλλο ??
Στο κόψιμο επειδή είναι και μαλακό μέταλλο πρέπει η ρόδα κοπής να ακουμπάει με λίγη δύναμη επάνω στη σωλήνα και σε κάθε περιστροφή δίνεις και λίγο σφίξιμο στην ρόδα 'έτσι που να μην γυρίζει πολύ δύσκολα.

Και περισσότερα από 3-4 ...μαλακά-μαλακά.
Εγώ στις σιδηροσωλήνες που έκοβα έπιανα τον κόφτη από το "Τ" της βίδας και τον γύριζα έτσι σε κάθε στροφή με την πίεση που έκανα στο "Τ" έπαιρνε και το αντίστοιχο σφίξιμο η βίδα.

Τα ροδάκια δείχνουν να πατάνε έξω από τα σημάδια ...
Η φωτό είναι απλά ενδεικτική, δεν είναι η ακριβής θέση σωλήνα - σωληνοκόφτη κατά την κοπή.
Τα ροδάκια, κατά την κοπή, πατάνε πάνω στα σημάδια.

Η κοπή που βλέπετε έγινε με πολύ περισσότερα από 3 - 4 περάσματα...
Δοκίμασα και με ακόμα λιγότερη πίεση αλλά πάντα μένουν σημάδια.
Υπό μεγέθυνση εξέτασα τα ροδάκια, δεν βλέπω κάποια ανωμαλία στην επιφάνειά τους.

Και περισσότερα από 3-4 ...μαλακά-μαλακά.
Εγώ στις σιδηροσωλήνες που έκοβα έπιανα τον κόφτη από το "Τ" της βίδας και τον γύριζα έτσι σε κάθε στροφή με την πίεση που έκανα στο "Τ" έπαιρνε και το αντίστοιχο σφίξιμο η βίδα.
Ναι ναι, το δοκίμασα κι έτσι, τι τίποτα άσχετοι είμαστε; :proud:

Επίσης είναι σχεδόν αδύνατον οι κύκλοι (σε κάθε περιστροφή δηλαδή) να συμπέσουν.
Πρέπει να βαθύνει το αυλάκι ώστε η ρόδα που κόβει να κόβει πάντα στο ίδιο αυλάκι (και να μην δημιουργεί νέο).
Ίσως επειδή είναι φτηνό εργαλείο.

Ξέχασα....λάδι έριχνες κατά την κοπή ??
Αν στον πρώτο γύρο το σημάδι της κοπής πέσει σωστά στον κύκλο σφίγγεις λίγο και μετά δεν ξαναφεύγει από τον κύκλο.
Αν τυλίξεις ταινία συσκευασίας 2-3 στρώσεις στην σωλήνα το ίδιο βγαίνει ??
Πιθανώς να γίνεται όλο αυτό επειδή το μέταλλο είναι μαλακό.

Ξέχασα....λάδι έριχνες κατά την κοπή ??
Αν στον πρώτο γύρο το σημάδι της κοπής πέσει σωστά στον κύκλο σφίγγεις λίγο και μετά δεν ξαναφεύγει από τον κύκλο.
Αν τυλίξεις ταινία συσκευασίας 2-3 στρώσεις στην σωλήνα το ίδιο βγαίνει ??
Πιθανώς να γίνεται όλο αυτό επειδή το μέταλλο είναι μαλακό.
Όχι, χωρίς λάδι το έκανα.
Δεν μου έκανε ποτέ σωστό κύκλο.
Δεν δοκίμασα με ταινία συσκευασίας αλλά με σελοτέηπ και δεν είδα διαφορά, πάλι σημάδια έκανε αφού από κάποιο σημείο και μετά η σελοτέηπ φεύγει τελείως.
Δεν νομίζω να είναι λόγω μαλακού μετάλλου αλλά μάλλον λόγω χαμηλής ποιότητας σωληνοκόφτη.

Παναγιωτη παρε ενα δισκο inox να ξεμπερδεψεις...
Έχω, αλλά έλεγα μπας και ο σωληνοκόφτης κόβει 'ποιοτικότερα'...
Ναι, τελικά θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου Κώστα.

Και που θα τον βάλει τον δίσκο Inox για να μην κοπεί θεόστραβα ??
Λέω να σταθεροποιήσω τον τροχό (σε μια βάση) και απλά να περιστρέφω τον σωλήνα.

Μήπως τελικά η καλύτερη λύση θα ήτανε σιδεροπρίονο + φαλτσοκούτι;

Δοκίμασε με δίσκο αλλά δύσκολο το βλέπω... αν είχες κάθετη βάση στήριξης του τροχού ή φαλτσοπρίονο εντάξει...έτσι που λες πρέπει να πας πολύ προσεκτικά γιατί μπορεί να μαγκώσει η σωλήνα και να κλωτσήσει.

Αν δεν σου έκανε ποτέ σωστό κύκλο όπως λες τότε έχει πρόβλημα το εργαλείο. Έμενα ο πρώτος κύκλος έπεφτε πάντα σωστά.
Δοκίμασε άλλη μια φορά βάζοντας 3-4 στρώσεις ταινία συσκευασίας που δεν ξεκολλάει και μπόλικο λαδάκι.