Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπορεί να είναι και έτσι Μπάμπη αυτό είναι νεότερο μοντέλο.
Πάντως εγώ αύριο στα δικά μου θα τους κάνω τρύπα με βόλτα για δεύτερη βίδα αντικρυστά από την υπάρχουσα για καλύτερο κεντράρισμα. :cool:

Αν είμασταν κοντά θα σου έφτιαχνα στον τόρνο ένα ωραίο δαχτυλιδάκι κι όλα κομπλέ… ;)

• Love
Reactions: osatosa
Δύσκολο...
Το μοτέρ θα κουνιέται και το αρνί δεν θα γυρίζει ομοιόμορφα, σε κάποιο σημείο θα τουμπάρει. Θα το δείς στην πράξη.
Το πιο δύσκολο όμως δεν το έχεις σκεφτεί ακόμα, θα το δείς κι αυτό στην πράξη.
Η σούβλα πώς θα τοποθετηθεί με το αρνί σουβλισμένο και το μοτέρ κουμπωμένο αν δεν χωράει το μοτέρ ανάμεσα στις κάθετες βάσεις;
Η μόνη λύση είναι να τοποθετηθεί πρώτα η σούβλα με το αρνί και μετά να βιδωθεί, και να δεθεί, το μοτέρ. Αυτό όμως θέλει χρόνο και το αρνί θα αρπάξει.
Εδώ χρειάζεται ένα κομμάτι τσίγκος να μπεί πάνω στη φωτιά όση ώρα γίνονται όλα αυτά για να προστατευτεί το αρνί...
Δύσκολο... και επικίνδυνο να καείς, χρειάζεται πολύ εμπειρία αυτός ο συγχρονισμός.
Η λύση βέβαια είναι ένα πρόσθετο σύστημα με γρανάζια ατέρμονες αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια...
Βασεις και πατέντες.. !!!!
20210501_212955.jpg20210501_214515.jpg

20210501_214540.jpg

• Like
Reactions: Χιωτης
Συνάδελφοι, κόλλησε το κολαούζο στο παλμικό και δεν βγαίνει με κανένα τρόπο!
Υπάρχει κανένα κολπάκι για να ξεμπλοκάρει η κεφαλή;
Τραβάω προς τα πίσω τον μαύρο εξωτερικό κύλινδρο (που έχει κολλήσει σε μια ενδιάμεση θέση) όσο πάει (3-4 χιλιοστά πηγαίνει) αλλά όσο και να τραβάω τη μύτη δεν βγαίνει με τίποτα. :cautious:

Σκέφτηκα να βγάλω αυτήν την ασφάλεια μπας και γίνει κάτι, αλλά δεν έχω ιδέα πως να τη βγάλω.

unnamed.jpeg

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη :)

Bιδοθηλιες βιδωμενες στο τουβλο για να δενουν τα συρματα ωστε να μην γυριζει το μοτερακι.

DoU6kBlh.jpg

Στο μοτερ εχουν ανοιχτει μικρες τρυπες 3μμ για να δεθουν τα συρματα.

Επισης, για να μην χρειαζονται εργαλεια, φτιαχτηκαν βιδες με πεταλουδα για να σφιγγει η σουβλα στο τσοκ του μοτερ με το χερι.
LvqBZPdh.jpg

Ειναι ενα μπουλονακι 6μμ κομμενο κοντο. Μετα μια πεταλουδα που εχει σφιξει καλα πανω στο μπουλονι και ενα παξιμαδι που εχει σφιξει καλα πανω στην πεταλουδα.
Καλο σφιξιμο εννοω το μπουλονι στην μεγγενη και η πεταλουδα (και μετα το παξιμαδι) σφιξιμο γερο με πενσα. Επειτα ενα περασμα απο πανω με εποξικη δυο συστατικων.

Συνάδελφοι, κόλλησε το κολαούζο στο παλμικό και δεν βγαίνει με κανένα τρόπο!
Υπάρχει κανένα κολπάκι για να ξεμπλοκάρει η κεφαλή;
Τραβάω προς τα πίσω τον μαύρο εξωτερικό κύλινδρο (που έχει κολλήσει σε μια ενδιάμεση θέση) όσο πάει (3-4 χιλιοστά πηγαίνει) αλλά όσο και να τραβάω τη μύτη δεν βγαίνει με τίποτα. :cautious:

Σκέφτηκα να βγάλω αυτήν την ασφάλεια μπας και γίνει κάτι, αλλά δεν έχω ιδέα πως να τη βγάλω.

View attachment 180619

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη :)
Καλησπέρα, Χριστός Ανέστη. Δες στο επισυναπτόμενο video μετά το πρώτο λεπτό πως λύνει το τσοκ.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
. Δοκίμασες να πιάσεις το κολαούζο σε μέγγενη και να προσπαθήσεις να το αφαιρέσεις όπως θα έκανες κανονικά; Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από αυτό.

• Like
Reactions: nikfor
Σε ευχαριστώ :)

Ναι δοκίμασα να το τραβήξω και άλλα πολλά. Τίποτα, έχει μουλαρώσει.
Βασικά δεν πάει αρκετά πίσω νομίζω ο μαύρος δακτύλιος για να απασφαλίσει.

Είμαι σε δίλημμα. Το παλμικό (Parkside) αγοράστηκε τα Χριστούγεννα οπότε είναι σε εγγύηση.
Σκέφτομαι μήπως αν το ανοίξω (και ειδικά αν κάνω κάποια άτσαλη κίνηση) θα φαίνεται πως το πείραξα και ίσως θα έχω πρόβλημα με την εγγύηση.

Νικο δοκιμασες να το δουλεψεις σε κατι που ειναι καλα σφιγμενο....;..δηλ να προσπαθησεις να το ξεφιξεις...
Eαν οχι δουλεψε το γιατι νομιζω οτι εχει κολησει απο την πιεση που ασκηθηκε και οχι απο το ιδιο το κολλαουζο...

Μιχαλη για δες εδω δεσιμο....!!!!

20210502_121211.jpg

Το έχω πάθει και εγώ!!!! Και μάλιστα και εγώ με εργαλείο της Parkdide...!!!!! Ωστόσο επειδή για τα κυβικά μου (-τρόπον τινά χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω,- γιατί και ταπεινός είμαι σαν άτομο αλλά και επειδή καταπιάνομαι με πολλά και τα φέρνω εις πέρας) δεν μπορώ να θυμηθώ πως το ξεκόλλησα τελικώς μιας και ήταν ένας ελάσσονος σημασίας πρόβλημα που πέρασε απαρατήρητο... Αυτό που θυμάμαι σίγουρα ήταν το σπάσιμο της στιγμής που ήθελα να αλλάξω μύτη και έπρεπε να κατεβώ γιατί ήμουν ανεβασμένος σε σκάλα και μάλιστα υψηλά.... Δοκίμασες να ρίξεις λίγο αντισκωριακό και να "παίξεις" με τον μηχανισμό απασφάλισης;

• Like
Reactions: mastroxalastis
Κι εγω πιστευω οτι δεν ειναι θεμα να βαλεις δυναμη να βγει η μυτη, οσο να "παιξεις" με τον μηχανισμο μεχρι να νιωσει. Καπου εχει μπλοκαρει, λογικα.
Αν, παντως, δεν εισαι σιγουρος, θα ελεγα να μην το ανοιξεις. Για αυτο ειναι η εγγυηση parkside.

έκανα πάρα πολλά και τίποτα δεν πέτυχε.
Και WD40 και "παίξιμο" και δύναμη και χτύπημα και ζέσταμα ... τίποτα!

Μάλλον θα πάει στο service :-/

χαχαχα, Κωστη απιθανο το δεσιμο του μοτερ με ζωνη, αυτα τα κολπακια μου αρεσουν παρα πολυ 😅

Νικο, εγω -αφου θα εβαζα λιπαντικο στο σημειο- θα επιανα το bit γερά με ενα grip(σκύλα), θα τραβουσα το τσοκ και θα χτυπουσα 'μελετημενα' το γκριπ με ενα σφυρι.

Ακομα και αν βγαλει το κολαουζο το τσοκ ειναι πλεον ακαταλληλο και θα ξανα επαναληφθει το προβλημα στο μελλον. Καλυτερα αν εισαι εντος εγγυησης να το αντικαταστησεις.

• Like
Reactions: nikfor
Παιδιά την βοήθειά σας.
Αποφάσισα φέτος για πρώτη φορά,να ψήσω στην ψησταριά το αρνί.
Εκτός του ότι την είχα πληρώσει χρυσή το 2010 που έφτιαξα το σπίτι,ανακαλύπτω σήμερα τις ατέλειές της προκειμένου να μπορέσω να ψήσω.
Πως στα διάλα θα μπορέσω να στηρίξω το μοτέρ για να μην γυρίζει μαζί με την σούβλα;
Kαμιά ιδέα;
H σούβλα έχει μήκος 1,80m και οι βάσεις στήριξής της στην ψησταριά απέχουν μεταξύ τους 1,40m.

Τελικά τι έκανες με το σουβλισμα, τα κατάφερες εύκολα ή δύσκολα;

Μια χαρά ψήθηκε το αρνάκι.Μία μικρή στερέωση στο μοτέρ με σύρμα χρειάστηκε μόνο και μετά το ψήσιμο,φάρδυνα λίγο με λίμα τις εσοχές που κάθεται η σούβλα.

Attachments

• SOUVLA_20210502.jpg
    SOUVLA_20210502.jpg
    1.8 MB · Views: 33
Μπράβο Σωκράτη !!! Ωραία το έστησες !!!
Μια μικρή συμβουλή μόνο για την επόμενη φορά:
Τα δύο ακρινά δίχαλα που δένεις τον οβελία θέλουν λίγο πιο απομακρυσμένα δηλ. το ένα όσο γίνεται στην κορυφή της ωμοπλάτης και το άλλο πιο κοντά στην ουρά. (y)

Μια χαρα!! (y)

Ποσες ωρες πηρε? Κανα 5ωρακι? Το κατεβασες χαμηλοτερα η το αφησες πανω πανω καθ'ολη τη διαρκεια του ψησιματος?
Εγω το αφηνω πανω, δεν το κατεβαζω μεχρι να ψηθει.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.
11,5 κιλά ήταν και μου πήρε 4 ώρες με τις 3μιση από αυτές ψηλά,20 λεπτά στην μεσαία και κανένα 10λεπτο χαμηλά και ενώ οι επαγγελματίες ψήστες λένε όσο ζυγίζει το αρνί,υπολόγισε 2 φορές κάρβουνο,χάλασα 15 κιλά από αυτά.

Ξύλινο ταβάνι βαμμένο με λαδομπογια, το έχω τρίψει και στοκαρει και θα βαφτεί πάλι με λαδομπογια αναγκαστικά. Τι μπογιά μου προτείνετε? Το χρώμα θα είναι λευκό, θα βαφτεί με πιστολι και είναι περίπου 10 τμ.

Kαλησπερα, θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με την τοποθέτηση ραφιών σε τοίχο. Αγόρασα δύο ράφια από ξύλο ακακίας

https://www.skroutz.gr/s/18992499/Ράφι-Τοίχου-Lizard-ΕΑ7071-2-115x25x4cm.html

και η τοποθέτηση γίνεται χωρίς βάσεις , αλλά με κάτι σαν μεταλλικά ουπατ (νομίζω...) στον τοίχο.
Μου φαίνονται αρκετά βαριά τα ράφια (περίπου 10 κιλά το ενα ) και θέλω να αποφύγω λάθη ,γιατί από κάτω θα είναι όλο το homecinema.

1) Το μεταλλικό ουπατ γράφει πάνω m10 , οπότε με τι μέγεθος τρυπάνι πρέπει να κάνω τις τρύπες;
Στις οδηγίες γράφει να κάνω 16mm μεγαλύτερες τρύπες και 60mm πιο βαθιά, γι'αυτό ρωτάω.

2) Πιστεύετε ότι αρκούν τρεις τέτοιες βίδες για το βάρος τους; Δεν θα βάλω πάνω αλλά βαριά αντικείμενα.

3) Υποθέτω πως η σειρά είναι η εξής. Κάνω τις τρύπες, σφίγγω με τις βίδες που είναι ήδη πάνω στο ουπατ για να πιάσουν στον τοίχο. Αφαιρώ τις βίδες και βιδωνω στα ουπατ τις μεγάλες βίδες και σφίγγω με το παξιμάδι και τη ροδέλα. Περνάω τα ράφια στις μεγάλες βίδες που εξέχουν.
Είναι κάτι που ξεχνάω;
IMG_20210508_181650.jpgIMG_20210508_181600.jpg

Last edited by a moderator: