Μάστορες τα φώτα σας!!

Οταν πας να κλεισεις την ομπρελα, το πανω μερος του σωληνα δεν μπαινει μεσα στο κατω μερος? Για να κοντηνει η ομπρελλα για αποθηκευση.
Με τον πειρο που λεω, δεν θα μπορει να κλεισει, δεν θα χωνευεται ο ενας σωληνας μεσα στον αλλον, θα μπει απλα λιγο μεσα ο πανω σωληνας στον κατω και θα κρατηθει ορθιος. Βγαζει νοημα? :)
Μιχάλη, οχι ο ενας σωλήνας δεν μπαινει μέσα στον άλλο οταν κλείνεις την ομπρέλα.
Δεν γίνεται αυτό γιατί στο κομμάτι που έχω το πρόβλημα αναιβοκατεβαίνει ο μηχανισμός που ανοίγει και κλείνει την ομπρέλα.

Κυριάκο, το θέμα είναι να μην πετάξω κάτι χρήσιμο το οποίο μπορώ να επιδιορθώσω ώστε να είναι λειτουργικό και επιπλέον η χρήση του θα είναι περιστασιακή/συμπληρωματική.
Αντί να δώσω €50-70 για μια καινούργια ομπρέλα προτειμώ να δωσω τα χρήματα για να πάρω μια σέγα ή το κίτρινο τριβιάκι 😁
Για το βερνίκι οτι και να πώ έχεις δίκιο, αναγνωρίζω το τραγικό λάθος μου γι'αυτό ψάχνω να βρω τι εφταιξε και πως διορθώνεται.
Δεν τα πάω καλά με τα βερνικια και τα βαψίματα, αγγαρεία κάνω για να ολοκληρώσω τη δουλειά :ROFLMAO:

Οπότε όταν ξαναπάω στο νησί θα πρέπει να ξανατρίψω και να ξαναβερνικώσω, πολύ ενδιαφέρον, με συναρπάζει 🤪

Μπορείς να βάλεις μια άλλη φωτο...;
Δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά πράγματα έτσι όπως το έχεις "τραβηξει"..το λέω ώστε να μπορώ να δώσω περαιτέρω πληροφορίες..
Το ζήτημα είναι ότι εάν έχει "φορτωθει" με πολύ σιδηρόδρομο δεν είναι πολύ καλό...

Πιστεύω να κάνεις κλικ στην φώτο για να το δεις καλύτερα..
Ακόμη μία..

Ναι, σε κάποια σημεία για να το κάνει να φαίνεται ωραίο έβαλε κάμποσο υλικό.. 😕
1-2 mm ή και 3 ..

Όπως έλεγα αρχικά σκεφτόμουν εάν διαφορετική αναλογία από το σκληρυντικό θα βοηθούσε την κατάσταση..
χμμ..

Ή η καλύτερη λύση θα ήταν απλά ξύσιμο, τρίψιμο και καλό βάψιμο όπως ήταν.. :cool:

Μονο με αντικατασταση πανελ θα κανεις δουλεια αν φυσικα η υπολοιποι φορεις ειναι σε καλη κατασταση.

Προς το παρόν φαίνεται ακόμη γερή όλη η σκάλα..
δεν έχουμε δει κάτι ανησυχητικό και είναι μόνο για 1 επίπεδο..
το κρατάμε αυτό ως τελευταία λύση..
ή και ολική αντικατάσταση ίσως..

Last edited:
Νομίζω ότι εν τέλη θα συμφωνήσω με τον Κυριάκο ότι εάν δεν μπει ολόκληρο κομμάτι στο σημειο από άκρη σε άκρη δεν γίνεται δουλειά...
Αν πάλι δεν είναι εφικτό ακόμη για αλλαγη θεωρώ ότι πάλι θα είναι προσωρινή η λύση Ίσως και ακριβή..

Οπότε ξυλωμα όσο βγαίνει,τριψιμο και λείανση με γωνιακό τροχό,σταθεροποίητη σκουριάς και αντισκουριακο ασταρι ετσι όπως είναι....
Εποιτα με σιδηροστοκο με σκληριντη στην σωστη ποσοτητα,καθώς το πιο πολυ το κάνει ακόμη πιο συμπαγές με αποτέλεσμα να σκαει( ισως φταιει και αυτο για αυτο που εγινε)γέμισμα στο γέμισμα μέχρι να έρθει εκεί που πρέπει.. εποιτα τριψιμο ,ασταρι μετάλλου και τέλος χρώμα για σίδερα..

Υλικα:
Rυstabil της Χρωτεχ= σταθεροποιητης σκουριας
Oxidol = Αντισκουριακο
Σιδηροστοκος = πολυεστερινης με ίνες
Ασταρι μετάλλου = vitex
Μοbilac(Χρωτεχ) η Gumilak ( Vitex)= χρώμα

Για τα παραπάνω θες κάνα 20αρη που δεν ξέρω εάν σε συμφέρει από μια πλάκα λαμαρίνα 2mm που θα την βιδωσεις από άκρη σε άκρη στις ανάλογες διαστάσεις και έχοντας το υπάρχον χρώμα με ασταρι μετάλλου πρώτα έχεις τελειώσει...

Αυτά..

Last edited:
Μιχάλη, οχι ο ενας σωλήνας δεν μπαινει μέσα στον άλλο οταν κλείνεις την ομπρέλα.
Δεν γίνεται αυτό γιατί στο κομμάτι που έχω το πρόβλημα αναιβοκατεβαίνει ο μηχανισμός που ανοίγει και κλείνει την ομπρέλα.

Κυριάκο, το θέμα είναι να μην πετάξω κάτι χρήσιμο το οποίο μπορώ να επιδιορθώσω ώστε να είναι λειτουργικό και επιπλέον η χρήση του θα είναι περιστασιακή/συμπληρωματική.
Αντί να δώσω €50-70 για μια καινούργια ομπρέλα προτειμώ να δωσω τα χρήματα για να πάρω μια σέγα ή το κίτρινο τριβιάκι 😁
Για το βερνίκι οτι και να πώ έχεις δίκιο, αναγνωρίζω το τραγικό λάθος μου γι'αυτό ψάχνω να βρω τι εφταιξε και πως διορθώνεται.
Δεν τα πάω καλά με τα βερνικια και τα βαψίματα, αγγαρεία κάνω για να ολοκληρώσω τη δουλειά :ROFLMAO:

Οπότε όταν ξαναπάω στο νησί θα πρέπει να ξανατρίψω και να ξαναβερνικώσω, πολύ ενδιαφέρον, με συναρπάζει 🤪
αν θες ενα εγγυημενο, αναστρεψιμο αλλα λιγο ασχημο τροπο επισευης θα κανεις το εξης:
θα κανεις ενα μανικι σωληνας PVC βαρεως τυπου (yparxei ka se aspro) 7+ εκατοστα πανω κατω απο το σημειο διπλωματος
στα 2 εκατοστα θα κανεις μια διαμερη τρυπα 5+ χιλιοστων και απο εκει θα κανεις σχισισμο στην σωληνα μεχρι το χειλος.
με σφικτηρες μανικας θα πιασεις τις ακρες πανω στα 2 κομματια της ομπρελας.

το εφαρμοζω σε αυτοσχεδιους ιστους κεραιων

Attachments

• 1628271759261.jpeg
    1628271759261.jpeg
    458 KB · Views: 35
Για τα παραπάνω θες κάνα 20αρι που δεν ξέρω εάν σε συμφέρει από μια πλάκα λαμαρίνα 2mm που θα την βιδωσεις από άκρη σε άκρη στις ανάλογες διαστάσεις και έχοντας το υπάρχον χρώμα με ασταρι μετάλλου πρώτα έχεις τελειώσει...

Αυτά..

Καλώς, ευχαριστώ! (y)

Μάστορες για δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ
Θέλω να βάψω ένα δωμάτιο και στο παράθυρο στο σημείο που ενώνεται ο τοίχος με το αλουμινένιο πλαίσιο της μπαλκονόπορτας υπήρχε κάποιο υλικό σαν σιλικόνη ή κάτι παρόμοιο το οποίο όμως έχει την παρακάτω 'ρωγμή' που βλέπετε
20210808_194158.jpg
Σκέφτομαι να το αφαιρέσω και να περάσω εκ νέου κάποιο αντίστοιχο προϊόν για να μην υπάρχει αυτή η ρωγμή.
Τι προϊόν προτείνετε να χρησιμοποιήσω, ίσως ακρυλική μαστίχη;

Γιώργο μην την αφαιρέσεις...δεν χρειάζεται έτσι όπως την βλέπω γιατί απλώς από τις συστολες/διαστολες έχει μόνο άνοιξει και τίποτε άλλο..
Βάλε χαρτοταινια στο αλουμίνιο από πάνω μέχρι κάτω σε ευθεία γραμμή και εποιτα βάλε από πάνω την ακριλικη μαστιχα....Βison κατά προτίμηση...

λιγο καιρο πριν καποιος μιλησε για βαφωμενη σιλικονη..και οπως το βεπω ετσι και αλλιως θα πρεπει να το ξανακανεις.

Έχω μια ακρυλικη μαστίχα στο υπογί οτην οποία χρησιμοποίησα ενα μικρό μέρος πριν απο 9 μηνες περίπου και την έκλεισα καλά, να χρησιμοποιήσω την ίδια ή να πάρω καινούργια;;

Είναι καπακωμενη/κλεισμένη αεροστεγώς...;
Πιεζοντας την με ενα πιστολι εαν είναι ακόμη ρευστη γιατί όχι...
Θα το καταλάβεις αμέσως μόλις την χρησιμοποιήσεις..

• Like
Reactions: anastasg
Το είχα απορία και θέλω μία επιβεβαίωση ότι το σκέφτηκα σωστά.

Θέλω όταν ανοίγω τη συσκευή 1 να παίρνει ρεύμα και η συσκευή 2 (όπως κάποιες σκούπες που έχουν 2η πρίζα).
Το σκεπτικό είναι ότι όταν υπάρχει διαφορά δυναμικού στην εντολή του ρελέ (επειδή άνοιξε η συσκευή 1 και κάνει κύκλωμα) θα οπλίζει και θα δίνει φάση στη συσκευή 2.

Μου διαφεύγει κάτι?

Isgyfto.png

• Like
Reactions: teodor_ch
Το ανάποδο θα βόλευε περισσότερο.
Ένα slave και πολλά master.

Και το καλώδιο 1.5mm είναι οριακό για μία δυνατή σκούπα και ένα παγκοπρίονο (αν δεν δουλέψει και κάτι άλλο ταυτόχρονα).

Για αυτό κοιτάω DIY κατασκευή. πχ. σκέφτομαι να βάλω και χρονικό ώστε η σκούπα να κλείνει μετά απο 10"

Αλλά νομίζω το σχεδιάγραμμα παραπάνω είναι λάθος.

Χαιρετώ..
Θέλω να βάψω το παρακάτω μαύρο. Τρίβω και βάφω κατευθείαν ή θέλει και βελατουρα;
Θεωρώ πως δεν θέλει

Αμα σου αρεσει η υφη της επιφανειας, προχωρα χωρις βελατουρα η οποια θα κρυψει/γεμισει τις μικροατελειες που υπαρχουν -αν υπαρχουν.

Κριμα παντως να το βαψεις, αλλα σιγουρα θα εχεις τους λογους σου.

Αμα σου αρεσει η υφη της επιφανειας, προχωρα χωρις βελατουρα η οποια θα κρυψει/γεμισει τις μικροατελειες που υπαρχουν -αν υπαρχουν.

Κριμα παντως να το βαψεις, αλλα σιγουρα θα εχεις τους λογους σου.
Το ξέρω ότι είναι κρίμα.. Εγώ το είχα πρωτοβαψει.. Αλλά θέλουν να το ταιριάξουν με το χρώμα που ψιλό φαίνεται αριστερά πάνω το γκρι.. Εγώ θα το άφηνα όπως είναι, μια χαρά είναι.. Με όλα πάει η απόχρωση

• Like
Reactions: Χιωτης
Τη βοήθειά σας παρακαλώ
Από ζημιά που έγινε σε διπλανό σπίτι έτρεξε πολύ νερό με αποτέλεσμα να ποτίσει η μεσοτοιχία και να βγαίνει στο δικό μου. Επιπλέον αρκετά νερά περάσανε στο δάπεδο το οποίο είναι στρωμένο με πλακάκια, από κάτω. Η υγρασία φαίνεται στους αρμούς που έχουν γίνει πιο σκούροι αλλά και με τη μορφή μούχλας που δημιουργείται ως άσπρη υγρή σκόνη. Έχετε κάποια πρόταση για να επιταχύνω το στέγνωμα στα πλακάκια αλλά και στο κάτω μέρος της μεσοτοιχίας? Πόσο επικίνδυνη είναι η ανάπτυξη της μούχλας? Πρέπει να την καθαρίζω κάθε μέρα?
Ευχαριστώ