Μάστορες τα φώτα σας!!

Το είχα απορία και θέλω μία επιβεβαίωση ότι το σκέφτηκα σωστά.

Θέλω όταν ανοίγω τη συσκευή 1 να παίρνει ρεύμα και η συσκευή 2 (όπως κάποιες σκούπες που έχουν 2η πρίζα).
Το σκεπτικό είναι ότι όταν υπάρχει διαφορά δυναμικού στην εντολή του ρελέ (επειδή άνοιξε η συσκευή 1 και κάνει κύκλωμα) θα οπλίζει και θα δίνει φάση στη συσκευή 2.

Μου διαφεύγει κάτι?

Isgyfto.png
Δεν είναι τόσο απλό όσο το σκέφτεσαι. Και έχει να κάνει με την κατανάλωση της συσκευής Νο1.
Οπότε αν δεν το πολύέχεις με τα ηλεκτρονικά, καλύτερα πάρε ένα έτοιμο πολυμπριζο Master/slave όπως σωστά πρότεινε ο φίλος πριν

Τη βοήθειά σας παρακαλώ
Από ζημιά που έγινε σε διπλανό σπίτι έτρεξε πολύ νερό με αποτέλεσμα να ποτίσει η μεσοτοιχία και να βγαίνει στο δικό μου. Επιπλέον αρκετά νερά περάσανε στο δάπεδο το οποίο είναι στρωμένο με πλακάκια, από κάτω. Η υγρασία φαίνεται στους αρμούς που έχουν γίνει πιο σκούροι αλλά και με τη μορφή μούχλας που δημιουργείται ως άσπρη υγρή σκόνη. Έχετε κάποια πρόταση για να επιταχύνω το στέγνωμα στα πλακάκια αλλά και στο κάτω μέρος της μεσοτοιχίας? Πόσο επικίνδυνη είναι η ανάπτυξη της μούχλας? Πρέπει να την καθαρίζω κάθε μέρα?
Ευχαριστώ

Μήν ανησυχείς, όπως το ακούω δεν είναι κάτι σοβαρό, το νερό θα στεγνώσει γρήγορα αυτή την εποχή και το πλακάκι δεν παθαίνει τίποτε.
Ίσως όμως σου αφήσει περίγραμμα στάμπα στον τοίχο το δημείο που βράχηκε.

• Like
Reactions: apotin
Μήν ανησυχείς, όπως το ακούω δεν είναι κάτι σοβαρό, το νερό θα στεγνώσει γρήγορα αυτή την εποχή και το πλακάκι δεν παθαίνει τίποτε.
Ίσως όμως σου αφήσει περίγραμμα στάμπα στον τοίχο το δημείο που βράχηκε.
Για τον τοίχο δεν έχω θέμα θα τον ξαναβαψω. Για τα πλακάκια ανησυχώ επειδή το νερό πήγε από κάτω, και δεν ξέρω πως θα φύγει. Ο χώρος είναι ισόγειο.

Τη βοήθειά σας παρακαλώ
Από ζημιά που έγινε σε διπλανό σπίτι έτρεξε πολύ νερό με αποτέλεσμα να ποτίσει η μεσοτοιχία και να βγαίνει στο δικό μου. Επιπλέον αρκετά νερά περάσανε στο δάπεδο το οποίο είναι στρωμένο με πλακάκια, από κάτω. Η υγρασία φαίνεται στους αρμούς που έχουν γίνει πιο σκούροι αλλά και με τη μορφή μούχλας που δημιουργείται ως άσπρη υγρή σκόνη. Έχετε κάποια πρόταση για να επιταχύνω το στέγνωμα στα πλακάκια αλλά και στο κάτω μέρος της μεσοτοιχίας? Πόσο επικίνδυνη είναι η ανάπτυξη της μούχλας? Πρέπει να την καθαρίζω κάθε μέρα?
Ευχαριστώ
Η μούχλα δεν αναπτυσεται σε άσπρη σκόνη αλλα σε μαύρους μύκητες.......Η άσπρη σκόνη δημιουργηται αρχικά μετα απο διάστημα εβδομάδας και μετά το συμβάν και εποιτα από μήνα και βάλε αρχίζει να κίτρινιζει...Αυτό σημαίνει ότι είναι ενεργό το σημείο και η υγρασία θέλει διάστημα να εξάτμιστει...
Σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθάει η ανεμιστήρας η αεροθερμο που θα δουλεει ακατάπαυστα για πολλές μέρες...το έχω κάνει πολλές φορές η έχω πει στο ιδιοκτήτη να κινηθεί έτσι και το βοηθάει σε μεγάλο βαθμό να ξεραθεί γρηγορότερα...

• Like
Το άσπρο που βλέπεις είναι σαν σκόνη με κρυστάλλους;
Αν ναι πετάει την υγρασία λογικά, καλό είναι να την πετάει

Ναι Αντώνη...ακριβώς αυτήν την εικόνα έχει..
Μα η ασπρη σκόνη είναι σημάδι ότι αρχίζει να εξατμίζεται...Αλλά θέλει χρόνο όπως είπα.. .πάντα υπό φυσιολογικές συνθήκες και στην περίπτωση που έχει σταματήσει εντελώς η συνεχιζόμενη διαρροη νερού από οπου ξεκίνησε.
Άρα το φαινόμενο σαν εικόνα δεν είναι πάντα κακο...

Δεν είναι τόσο απλό όσο το σκέφτεσαι. Και έχει να κάνει με την κατανάλωση της συσκευής Νο1.
Οπότε αν δεν το πολύέχεις με τα ηλεκτρονικά, καλύτερα πάρε ένα έτοιμο πολυμπριζο Master/slave όπως σωστά πρότεινε ο φίλος πριν

Το σκέφτηκα ότι απο το ρελέ θα πρέπει να μπορεί να περνάει όσο ρεύμα απαιτεί η συσκευή 1.
Το πιο απλό είναι μία πρίζα wifi όταν βλέπει ότι περνάνε πάνω απο 10w να δίνει εντολή σε άλλη wifi πρίζα.

πχ.

16Α που είναι υπερ αρκετά και προσθέτω την χρονοκαθυστέρηση πανεύκολα

Μαλλόν εδώ θα καταλήξω αφού έχω όλα τα υλικά και είναι κάτι ασφαλές.

• Like
Reactions: nikfor
  • Το πιο απλό είναι μία πρίζα wifi όταν βλέπει ότι περνάνε πάνω απο 10w να δίνει εντολή σε άλλη wifi πρίζα.

• και προσθέτω την χρονοκαθυστέρηση πανεύκολα

Πολύ ενδιαφέροντα και τα δυο που γράφεις. (y) Δεν τα γνώριζα.
Μήπως έχεις κάποιο Video ή κάποιο Link που να δείχνει πως γίνεται αυτό;

Ειδικά το πρώτο (να δίνει η μια πρίζα εντολή σε μια άλλη) δίνει λύσεις σε ένα σωρό προβλήματα.

Αυτό
Πολύ ενδιαφέροντα και τα δυο που γράφεις. (y) Δεν τα γνώριζα.
Μήπως έχεις κάποιο Video ή κάποιο Link που να δείχνει πως γίνεται αυτό;

Ειδικά το πρώτο (να δίνει η μια πρίζα εντολή σε μια άλλη) δίνει λύσεις σε ένα σωρό προβλήματα.

Για διάφορους λόγους αλλάζω το λογισμικό αυτών των συσκευών με το esphome.
Ένας λόγος είναι ότι δεν θέλω να έχω το πρόγραμμα της κάθε κινεζο-εταιρίας που δε ξέρω μέχρι πότε θα έχει υποστήριξη (βλέπε A/C της inventor που πλέον δεν υπάρχει στο Playstore το app για τις τελευταίες εκδόσεις android) και ο άλλος είναι ότι με το esphome συνδέω τα πάντα στο homeassistant και μπορώ να κάνω σχεδόν τα πάντα (πχ. αν βαρέσει ο συναγερμός να ανοίξει και η σκούπα να κάνει φασαρία :D )

Στο παρακάτω λινκ έχει και έτοιμο config για να το περάσεις.
Στις πρίζες που έχω πρέπει να κολλήσεις επάνω στην πλακέτα 4 καλώδια για τον προγραμματισμό τους. Δηλαδή δεν είναι plug&play.

Οπότε για να σου απαντήσω! Δεν ξέρω αν γίνεται εύκολα αν και απο τις εικόνες μάλλον γίνεται.

Εναλλακτικά βουτάς στα βαθιά και ρωτάς εδώ για βοήθεια :p

σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση.
Πάω για διάβασμα ...

Και ναι, να βουτήξουμε στα βαθιά αν χρειαστεί γιατί το έξυπνο σπίτι είναι το μέλλον (το παρόν μάλλον)

Θα πειραματιστώ εν καιρώ και θα γράψω τι κατάφερα.
Ευτυχώς έχω φίλους προγραμματιστές και ηλεκτρονικούς που θα βοηθήσουν αν χρειαστεί.

Ευχαριστώ και πάλι :)

Καλησπέρα μάστορες.
Θέλω να βάψω γύψινη διακόσμηση αλλά πρέπει να το καθαρίσω από το παλιό χρώμα (πλαστικό - διαλύτου) γιατί έχει πολλά σκασίματα.
Για τρίψιμο ούτε λόγος, θα μου πάρει μια βδομάδα και φοβάμαι οτι θα φάω και τον γύψο.
Να δοκιμάσω με white spirit ή θα γίνει μαντάρα; Υπάρχει κάποιο άλλο προϊόν;

Ποιο αντιμουχλικό θα προτείνατε για καθαρισμό τοίχων κλπ?

Τα δυο τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το Bison Αντιμουχλικό Spray 500ml

Το χρησιμοποιώ στα μπάνια (αρμούς κυρίως και κάποια σημεία σε μπανιέρα και πλακάκια - τοίχο)

Είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Δεν είναι "μαγικό" όπως γράφουν κάποια σχόλια, είναι όμως πραγματικά αποτελεσματικό.
Αν η μούχλα είναι επιφανειακή, την εξαφανίζει από μόνο του σε λίγα λεπτά.
Αν είναι πιο βαθιά θέλει κάποιο τρίψιμο και επανάληψη της διαδικασίας και δεύτερη (ή και τρίτη) φορά.

Το αποτέλεσμα πάντως είναι πολύ καλό και στο προτείνω.

(μυρίζει έντονα, σαν χλωρίνη, θα πρέπει να αερίζεται καλά ο χώρος την ώρα της διαδικασίας)

Το Bison το βρηκα και εγω πιο αποτελεσματικο απο καποια που εχω δοκιμασει κατα καιρους (Mercola, αυτο του Λιντλ, Klinex κλπ).
Δεν ειχα την ευκαιρια να δοκιμασω το αλλο σπρευ της Bison το μπλε (ασπιδα προστασιας), που αποτρεπει λεει την δημιουργια μουχλας, αφου την εχεις καθαρισει με το αντιμουχλικο σπρευ.

b_bison.jpg

• Like
Τα δυο τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το Bison Αντιμουχλικό Spray 500ml

Το χρησιμοποιώ στα μπάνια (αρμούς κυρίως και κάποια σημεία σε μπανιέρα και πλακάκια - τοίχο)

Είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Δεν είναι "μαγικό" όπως γράφουν κάποια σχόλια, είναι όμως πραγματικά αποτελεσματικό.
Αν η μούχλα είναι επιφανειακή, την εξαφανίζει από μόνο του σε λίγα λεπτά.
Αν είναι πιο βαθιά θέλει κάποιο τρίψιμο και επανάληψη της διαδικασίας και δεύτερη (ή και τρίτη) φορά.

Το αποτέλεσμα πάντως είναι πολύ καλό και στο προτείνω.

(μυρίζει έντονα, σαν χλωρίνη, θα πρέπει να αερίζεται καλά ο χώρος την ώρα της διαδικασίας)
Η μυρωδιά κρατάει πολλές ημέρες?

Η μυρωδιά κρατάει πολλές ημέρες?

Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Αν έχεις ανοιχτά παράθυρα και κάνει ρεύμα, φεύγει αμέσως.
Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν καθαρίζεις το σπίτι με κάποιο ισχυρό απορρυπαντικό.
Σκέψου κάτι σαν τη χλωρίνη και όχι κάτι σα λαδομπογιά που θέλει μέρες για να ξεμυρίσει.

• Like
Εγώ έχω βρει μεγάλη βοήθεια με ένα σπρέι κατά της μούχλα της klinex.
Το βρίσκεις στο super market.

Καλησπέρα μάστορες.
Θέλω να βάψω γύψινη διακόσμηση αλλά πρέπει να το καθαρίσω από το παλιό χρώμα (πλαστικό - διαλύτου) γιατί έχει πολλά σκασίματα.
Για τρίψιμο ούτε λόγος, θα μου πάρει μια βδομάδα και φοβάμαι οτι θα φάω και τον γύψο.
Να δοκιμάσω με white spirit ή θα γίνει μαντάρα; Υπάρχει κάποιο άλλο προϊόν;
Αποστόλη εαν ειναι ξεφλιδισμενο θα πρέπει να ξυστει όντως πολύ καλά και να τριφτει,αναγκαστηκα,με γυαλοχαρτο...150 grid κατά προτίμηση....
Εποιτα ασταρωμα με ασταρι νερού και μετά βάψιμο.

Σ' ευχαριστώ Κώστα.
Θα δω τι θα κάνω. Αφενός είναι μεγάλη η επιφάνεια για να γίνει με το χέρι, αφετέρου σε ορισμένα σημεία το χρώμα δεν ξεκολλάει ούτε με σπάτουλα, οπότε η ζημιά είναι σχεδόν σίγουρη.
Ίσως να καταλήξω στην λύση του ξυσίματος τοπικά, στοκάρισμα, βάψιμο.
Στη θεωρία καλό μου ακούγεται, τώρα τι θα καταφέρω σην πράξη θα δούμε. Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να βλέπετε τουλάχιστον...