Μάστορες τα φώτα σας!!

Για να δεις εαν θα ξεκολλάει εύκολα πέρνα τα πρώτα με νερό με πινέλο...
Ενδεχομενως έτσι να φουσκώσουν και να ξυνονται πιο εύκολα και θα φύγει ότι χρειαζεται...
Το λέω αυτό γιατί μετά το ασταρωμα ενδεχομενως να μην έχει πιάσει καλά και όταν το περάσεις με χρώμα να στο σηκώσει...

Εγώ έχω βρει μεγάλη βοήθεια με ένα σπρέι κατά της μούχλα της klinex.
Το βρίσκεις στο super market.
Στις κριτικές διαβάζω ότι η μυρωδιά του κρατάει πάρα πολλές ημέρες

Έχει έντονη μυρωδιά χλωρίνης αλλά δεν εχω διαπιστώσει να κρατάει αρκετά η μυρωδιά του.
Ίσως επειδή το εχω χρησιμοποιήσει τοπικά σε σημεία και μετά απο 5-10 λεπτά το ξέπλυνα με νερό.
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε μεγάλες ποσότητες ή εκτός μπάνιου.
Επειδή το βρίσκεις εύκολα και φθηνά στα ΣΜ κάνε μια δοκιμή, εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο προίόν που πρότειναν τα παιδιά παραπάνω.

• Like
Reactions: apotin
Καλημέρες προς όλους, παρακαλώ τα φώτα σας.
Θέλω να βάψω λευκούς τους σωλήνες καλοριφέρ όπως αυτοί που βλέπετε στην φωτό. Ποια είναι η πλέον κατάλληλη μπογιά ώστε αφ' ενός να στρωθεί όμορφα και αφ' ετέρου να μην αλλάξει (πρασινίσει) το χρώμα από την θερμοκρασία όταν δουλεύει το καλοριφέρ ?
Οποιαδήποτε συμβουλή επιθυμητή 😄

IMG-20210817-112951.jpg

Kαλως τον Χαρη!

Αρχικα προτεινω να τριψεις με γυαλοχαρτο 220 grit τους σωληνες αφου τους καθαρισεις απο σκονες κλπ.
Επομενο βημα ειναι να τους περασεις με ασταρι μεταλλων ειτε με μπογια/πινελο ειτε με σπρευ. Ενα χερι ειναι αρκετο. Ακολουθεις παντα τις οδηγιες.
Επειτα βαφεις τους σωληνες με ειδικη μπογια/σπρευ για καλοριφερ. Ακολουθεις παντα τις οδηγιες του προιοντος που θα αγορασεις.

Σε κλειστους χωρους το σπρευ, αν και πιο ευκολο στη χρηση και δινοντας πιο ομοιομορφο αποτελεσμα, ισως ειναι προβλημα.
Το ασταρωμα ειναι απαραιτητο, αλλιως το χρωμα δεν θα πιασει ουτε ομοιομορφα ουτε σωστα. Ουτε η τελικη αποχρωση θα ειναι η πρεπουσα.

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Εδω και 15 χρονια, ολοι οι χαλκοσωληνες της θερμανσης που υπαρχουν στα δωματια
του σπιτιου μου, ειναι βαμενοι με το ιδιο πλαστικο χρωμα που ειναι
βαμενοι και οι τοιχοι.
Καθε πεντε-εξι χρονια βεβαια ξαναβαφω μαζι με το σπιτι και τους σωληνες,
αλλα δεν αλλοιωνεται καθολου το πλαστικο χρωμα, σε αυτο το χρονικο διαστημα.

Στο μπάνιο όμως να βάλεις χρώμα για καλοριφέρ γιατί λόγω των υδρατμών θα ξεφτισει..
Θα πρότεινα και ριπολινη νερού για οικολογικούς λόγους...Εάν γίνει σωστό ασταρωμα,ισως και 2 χέρια,μια χαρά θα σου κρατήσει...

Εξαρταται το πώς είναι...Εάν είναι πλήρως γυαλισμενο θέλει τριψιμο καλό πρώτα..
Με τι είδους χρώμα θες να βάψεις.. ;

Εξαρταται το πώς είναι...Εάν είναι πλήρως γυαλισμενο θέλει τριψιμο καλό πρώτα..
Με τι είδους χρώμα θες να βάψεις.. ;
Ένα μέρος είναι γυαλισμένο, το άλλο είναι αρκετά χρόνια εκτεθειμένο και είναι πορώδες. Σκεφτόμουν να το βάψω με ακρυλικό χρώμα αφού πρώτα περάσω ένα αστάρι ακρυλικού πλαστικού χρώματος που έχω. Το τρίψιμο θα γίνει με χοντρό γυαλόχαρτο?

Να το τριψεις με 220grid καλά ώστε να κάνει λεπτές γραμμές για να πιάσει παντού...
Θέλει ειδικό ασταρι ώστε να κάνει πρόσφυση τύπου wash primer...το ακρυλικο ασταρι νερου δεν θα πιασει και θα σου ξεφλιδισει γρηγορα το ακρυλικο χρωμα......

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω κάθε χρόνο είναι τα οριζόντια σκασίματα/ ρωγμές στο κάτω μέρος του τοίχου της αυλής που ενώνεται με το έδαφος που είναι στρωμένο με πλάκες Καρύστου. Κάθε χρόνο τα στοκαρω αλλά ξανα-ανοιγουν. Οι ρωγμές έχουν πάχος το πολύ μισό εκατοστό. Έχετε κάποια πρόταση?

Μπορεις να βάλεις μια φωτο...;
Μια πρώτη λύση και φτηνή είναι στοκαρισμα με πολυρεθανικη σιλικόνη και από πάνω ακρυλικο χρώμα μαστίχας...υποθετικό βέβαια αφού δεν ξέρω πώς είναι το πρόβλημα..

• Like
Reactions: Χιωτης
Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω κάθε χρόνο είναι τα οριζόντια σκασίματα/ ρωγμές στο κάτω μέρος του τοίχου της αυλής που ενώνεται με το έδαφος που είναι στρωμένο με πλάκες Καρύστου. Κάθε χρόνο τα στοκαρω αλλά ξανα-ανοιγουν. Οι ρωγμές έχουν πάχος το πολύ μισό εκατοστό. Έχετε κάποια πρόταση?
κατι μου λεει οτι δεν εχεις σιναζι...και εμ την εισοδο της υγρασιας και το παγωμα, σιου δημιουργουνται ρωγμες

Μπορεις να βάλεις μια φωτο...;
Μια πρώτη λύση και φτηνή είναι στοκαρισμα με πολυρεθανικη σιλικόνη και από πάνω ακρυλικο χρώμα μαστίχας...υποθετικό βέβαια αφού δεν ξέρω πώς είναι το πρόβλημα..
Βάζω φωτογραφίες
Στην 1, δεξιά φαίνεται η αρχική κατάσταση και αριστερά μετά από 1 χρόνο αφού έβαλα μίγμα τσιμέντου
Στην 2 όπως είναι τώρα αφού πριν 1 μήνα το στοκάρησα, το έβαψα με silatex και από πάνω τσιμεντόχρωμα.
Η 3 είναι γενικό πλάνο
Στην 4 ένα παρόμοιο πρόβλημα στο μπαλκόνι
.
IMG_20210821_112331.jpgIMG_20210821_112603.jpgIMG_20210821_112535.jpgIMG_20210821_112405.jpg