Μάστορες τα φώτα σας!!

Τι βαθμός στεγανωτητας πριζες προτείνεται να βάλω, σε μπαλκόνι, μπάνιο και κουζίνα!

Στο μπάνιο σίγουρα και στο μπαλκόνι σαν νιόπαντρος...:)
Μετά από χρόνια , βλέποντας και κάνοντας...:ROFLMAO:

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα μια βοήθεια αρχικά για το πως λέγεται η βίδα στην φωτογραφία και αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω.
Κράτα το στο χέρι και πήγαινε σε ένα μαγαζί με είδη επιπλοποιίας, τα περισσότερα το έχουν. Αν δυσκολευτείς, Φράγκος και Λάσκαρης (Αθηνάς και οι δύο) το έχουν σίγουρα. Έχε υπόψη ότι είναι χλωμό να βρεις ακριβώς το ίδιο, οπότε παίρνεις κάτι που να είναι κοντά σε εμφάνιση ή αλλιώς τα αλλάζεις όλα.
Σχετικά με το όνομα δεν θα βρεις άκρη - αν θες να το ψάξεις ιντερνετικά, δοκίμασε "σύνδεσμος βίδας", "πείρος βιδωτός".

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Απο τετοια καρεκλα ειναι...;
20200427_092413.jpg

Εαν δεν βρεις σε χρωματοπολειο-σιδερικα για ρωτα σε ειδη κηπου...

για να καταλαβω κατι... αυτο που εσπασε ειναι το κυλινδρακι με πλατυ κεφαλι σαν μεγαλη ροδελα...και το κεφαι του ερχεται απο την εξω εμρια του γυλου, για να κρατα κοντρα....
Δες πατεντες με αυτα
https://www.leroymerlin.gr/gr/kigal...-epiplon/perikohlio-hettich-o8mm-gia-60817974 (κοβοντας τα αυτακια)
και δες και εδω

Παιδες νομιζω οτι οι παραπανω βιδες συνδεσης η μουφα δεν θα τον βολεψουν...
Ο τροπος που πιανει η βιδα,για να εχετε μια ταξη πραγματων,ειναι καπως ετσι...

20220203_173333.jpg

Κωστή, το πρώτο λίνκ που έβαλε ο kospap είναι το ίδιο με αυτό που δείχνεις στη φωτογραφία.

Δημητρη οχι....ειναι ακριβως ιδια με του φιλου που εχει βγαλει φωτο....
Το γνωριζω γιατι οταν εβαψα το σετ καρεκλες τραπεζι τις ειχα λυσει και ειναι ακριβως ιδιες....
Ειναι αλλου ειδους στο πρωτο link του Leroy....

Last edited:
Δεν την γνωριζω Νεκταριε αλλα απο την στιγμη που ειναι πολυρεθανικη κανει...

Βεβαια εχω αναφερει πολλακις για της Mercola την Bondflex 390C....πολυ καλη και αριστη για τετοιες δουλειες..

Ομως οσο αφορα την ισχυροτητα,την δυναμη συγκολλησης αλλα και την ποιοτητα επειδη προσφατα δοκιμασα την ναυαρχιδα της Sika Sika Sikaflex 291 σε ενωση μετα 2 panel αναμενω τα αποτελεσμα της σε βαθος χρονου καθως φανηκε πολυ συγκολλητικη και με μεγαλες ανοχες σε εφαρμογη και στεγνωμα...

Last edited:
  • Like
Reactions: Nektarios2015
Δεν την γνωριζω Νεκταριε αλλα απο την στιγμη που ειναι πολυρεθανικη κανει...

Βεβαια εχω αναφερει πολλακις για της Mercola την Bondflex 390C....πολυ καλη και αριστη για τετοιες δουλειες..

Ομως οσο αφορα την ισχυροτητα,την δυναμη συγκολλησης αλλα και την ποιοτητα επειδη προσφατα δοκιμασα την ναυαρχιδα της Sika Sika Sikaflex 291 σε ενωση μετα 2 panel αναμενω τα αποτελεσμα της σε βαθος χρονου καθως φανηκε πολυ συγκολλητικη και με μεγαλες ανοχες σε εφαρμογη και στεγνωμα...

mercola εχω δουλεψει, αλλα αυτη βρήκα αμεσα διαθεσιμη οποτε την πηρα!

• Like
Reactions: KOSSTV
Δημητρη οχι....ειναι ακριβως ιδια με του φιλου που εχει βγαλει φωτο....
Α, πάω πάσο. Εγώ μιλούσα για το στυλ συνδέσμου. Έχεις βρει σε είδη κήπου να πουλάνε τέτοιους συνδέσμους σαν ανταλλακτικά;

• Like
Reactions: KOSSTV
Εχω μια ιδεα για κατασκευη σε δωμα μεταλικης κατασκευης αλλα δε ξερω αν κανω κατι λάθος στη σκέψη μου.

Αρχικα απορίπτεται ξυλινη κατασκευη επειδη θα θελει συντηρηση και 100% θα στραβωσει το ξυλο/ανοιξει.
Απορίπεται και το κεραμιδι/ ασφαλτικο κεραμιδι/ραμποτε.

Γενικα δε μου αρεσουν καθολου τα πανελ.
Οποτε σκεφτομαι να γινει μεταλικος σκελετος 6m επι 6m , να μπουνε πανελ τραπεζοειδή και πάνω φωτοβολταικά. Οπως εχω δει σε πολλες κατασκευες μπορεις περιμετρικα να το καλύψεις να μη φαινεται οτι εχει πανελ λογικα θα θελει υδροροή. Απο κάτω για να μη φαινεται εχω δει πως μπαινει γυψοσανιδα ανθυγρη αφου δε θα βρεχεται και καλυπτει τα πανελ, μπορεις να βαλεις και κανα φωτιστικό κτλ.
Πως σας φαινεται σαν ιδεα;

Προσωπικά Πάρη δεν πολύ κατάλαβα το όλο σκεπτικό...
Θα γίνει μεταλλική κατασκευή 6μ Χ 6μ,σε τι ύψος δεν λες, και επειτα θα μπουν τραπεζοειδη πανελ για να πατήσουν το φωλτοβολταικα...;
Η ανθυγρη γυψοσανιδα πως ακριβώς θα μπει από κάτω....;
Από το μεταλλικο σκελετό...;

Για κάντο λίγο πιο ξεκάθαρο...

Προσωπικά Πάρη δεν πολύ κατάλαβα το όλο σκεπτικό...
Θα γίνει μεταλλική κατασκευή 6μ Χ 6μ,σε τι ύψος δεν λες, και εποιτα θα μπουν τραπεζοειδη πανελ για να πατήσουν το φωλτοβολταικα...;
Η ανθυγρη γυψοσανιδα πως ακριβώς θα μπει από κάτω....;
Από το μεταλλικο σκελετό...;

Για κάντο λίγο πιο ξεκάθαρο...
μιας και το ανεφερες. ποιος ειναι ο σωστος τρόπος τερματισμου μιας τραπεζοειδους λαμαρινας που ακουμπαει σε τοιχο, ωστε να μην περναει βροχή? Υπαρχει καποια γρηγορη και σωστη λύση?

Μάστορες καλησπέρα!

Τι υλικό, θα προτείνατε να μπεί ανάμεσα σε μπουρί σόμπας και λουστραρισμένο ξύλο;
Φυσικά για να προστατευτεί το ξύλο απο την θερμοκρασία.

Σε τι απόσταση θα είναι το ένα απο το άλλο δεν γνωρίζω ακόμα, μιας και δεν έχει γίνει η εγκατάσταση της σόμπας.

Ευχαριστώ

μιας και το ανεφερες. ποιος ειναι ο σωστος τρόπος τερματισμου μιας τραπεζοειδους λαμαρινας που ακουμπαει σε τοιχο, ωστε να μην περναει βροχή? Υπαρχει καποια γρηγορη και σωστη λύση?
..κατηγορηματικα οχι....
Υπαρχουν 2 τροποι...η θα θαφτει μεσα στο τοιχιο 2-3 ποντους και κλειστει με επισκευαστικα κονιασματα η οταν τερματισει θα μπει γαζα/πλεγμα με επισκευαστικα κονιασματα..εννοειται οτι μετα και απο τις 2 περιπτωσεις βαζεις στεγανωτικο υλικο...

• Like
Reactions: Nektarios2015