Μάστορες τα φώτα σας!!

Ρίξε μια ματιά σε Leroy/Praktiker μήπως και έχουν καμια προσφορά.
Εναλλακτικά και το parkside (€99) που το έχει φίλος μια χαρά είναι. Μόνο δεν γνωρίζω εαν δέχεται τον αφροποιητή με χρήση του αντάπτορα karcher

Το οικονομικοτερο φίλε μου.
Είτε από Espania είτε από Poland.

Σε ευχαριστώ πολύ!!
Μόλις έκανα την αγορά και με ένα κουπονακι που μου έδωσε μου βγήκε στα 11,68€

IMG_2949.jpg

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε ποτέ θα παραλάβω.
Θα ενημερώσω!!

Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ την αναλογία που χρησιμοποιείς για το αποτέλεσμα της φωτογραφίας που μας έδειξες;

Από Snow Foam θα αγοράσω της Meguiar’s.

Last edited:
Από τις οδηγίες του προιοντος διαβάζω:

Οδηγίες Χρήσης​

1. Αναμιγνύετε 1 μέρος Ultimate Snow με 5 μέρη νερού σε πλυστικό αφρού.
Και εδώ ένα βίντεο με οδηγίες!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: panoss1
Σύμφωνα με τον παραπάνω αφροποιητη που αγόρασα λέω να καταλήξω και στο παρακάτω πλυστικό μηχάνημα όπου η τιμή του είναι στα 172€

IMG_2956.jpg

Στην αρχή έλεγα για το Κ3 αλλά νομίζω το Κ4 θα με βολέψει καλύτερα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που σύγκρινα από το καθένα.

Είναι κάποιος που το έχει να μου πει την άποψη του για το συγκεκριμένο; Διαβάζω για κάποια αλλά μοντέλα της εταιρίας αυτής ότι χαλάει η αντλία και ότι χάνει νερό μετά από λίγο καιρό και αλλά διαφορά τέτοια.
Για το συγκεκριμένο δεν έχω διαβάσει κάτι αρνητικό.
Κάθε πληροφορία θα μου φανεί πολύ χρήσιμη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Like
Reactions: KOSSTV
@Tsoupri προσφατα εκανα και εγω αγορα πλυστικου ,μετα απο πολυ ψαξιμο ειχα καταληξει στο K4 που λες ,στο Bosch 135 και στο Stihl RE100 , πετυχα προσφορα το Stihl περι 154 ευρω και δεν εχασα την ευκαιρια το οποιο θεωρω μηχανικα ειναι πιο καλο μηχανημα ,μετα θα πηγαινε στο Bosch που εχει μεταλικη αντλια ,τελευταια επιλογη θα επερνα το K4 ,αυτο δεν σημαινει πως και με το K4 δε θα γινει η δουλεια σου

@Tsoupri προσφατα εκανα και εγω αγορα πλυστικου ,μετα απο πολυ ψαξιμο ειχα καταληξει στο K4 που λες ,στο Bosch 135 και στο Stihl RE100 , πετυχα προσφορα το Stihl περι 154 ευρω και δεν εχασα την ευκαιρια το οποιο θεωρω μηχανικα ειναι πιο καλο μηχανημα ,μετα θα πηγαινε στο Bosch που εχει μεταλικη αντλια ,τελευταια επιλογη θα επερνα το K4 ,αυτο δεν σημαινει πως και με το K4 δε θα γινει η δουλεια σου

Ο παραπάνω αφροποιητης ξερεις αν ταιριάζει σε αυτά τα πλαστικά που αναφέρεις; Σίγουρα στο μοντέλο της Karcher κάνει.

Δεν το γνωριζω φιλε ,μαλλον οχι διοτι καθε εταιρεια εχει το δικο της κουμπωμα ,θα υπαρχει λυση με διαφορους ανταπτορες οπως αυτος που αναφερετε πιο πανω ,προσωπικα εγω θα παρω το γνησιο της Stihl , 30+ευρω εχει
Στο Κ4 αφου το λενε και τα παιδια πιο πανω θα κανει

Last edited:
Ο αφροποιητής που έβαλα παραπάνω έχει πλαστικό αντάπτορα για Karcher και έναν μεταλλικό αντάπτορα ο οποίος δεν γνωρίζω τι ακριβώς κάνει, ίσως για σύνδεση με λάστιχο.
Στις φωτογραφίες φαίνονται οι αντάπτορες και αναγράφονται και τα μοντέλα της Karcher που είναι συμβατά.

Αγαπητοί μάστορες μπορεί κάποιος να καταλάβει απο τι ξύλο είναι κατασκευασμένο αυτο το αλογάκι; Θελω να βρω ιδια ξυλεια για να αντικαταστήσω τα σπασμενα ποδαρακια του.

Είναι το ξυλινο σωμα από τρίκυκλο του 19ου με αρχες 20ου αι. Το βρηκαμε μεσα σε ενα διατηρητέο κτίριο της Αθήνας οταν ξεκινησαμε την αναστήλωση. 20220122_104842.jpgIMG_20161021_131310.jpg

Καλησπέρα μάστορες, τα φώτα σας παρακαλώ.

Σε βεράντα υπάρχει μια μεγάλη ρωγμή που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

N4TR2w6.jpg

Lq0gpbC.jpg

MhMdoLL.jpg

Το καλοκαίρι στην επιφάνεια αυτή είχε γίνει κρυσταλοποίηση γιατί είχε τριφτεί το «βερνίκι» που έχουν τα μάρμαρα (αν το λέω σωστά) με σκοπό να μην περνάει υγρασία στο σπίτι από κάτω. Τώρα με τα χιόνια, ακριβώς από κάτω έβγαλε υγρασία στο ταβάνι. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία αλλά η υγρασία αυτή ήταν δύο σταγόνες οι οποίες μου έκαναν εντύπωση γιατί δεν φαίνονταν σαν τις συνηθισμένες, ήταν πιο συμπαγής και κίτρινης απόχρωσης. Δεν φαίνονταν σαν καθαρό νερό δηλαδή.
Η ερώτηση είναι, με τι μπορώ να περάσω την ρωγμή αυτή για να την κλείσω;
Και σε πόσο καιρό είναι καλύτερα να το κάνω - τώρα ή να αφήσω να πιάσει το καλοκαίρι (με δεδομένο οτι θέλω να προλάβω μην ξαναβγεί υγρασία, μιας και ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα);

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει αν με αυτόν το έξυπνο διακόπτη μπορώ να κάνω την ηλεκτρική σκούπα να λειτουργεί με τηλεχειρισμό;
Το σκεπτικό είναι να τον ενσωματώσω σε προέκταση του καλωδίου της σκούπας και πριν από την πρίζα.

Υ.Γ. η τιμή μου φαίνεται αρκετά χαμηλή για 16Α

Αποστόλη με την κρυσταλλοποιηση δεν γίνεται υγρομονωση και όποιος σου το είπε αυτό μάλλον δεν γνώριζε...
Απορω με μερικούς που λένε ότι γίνεται έτσι μόνωση...

Η υγρασία από κάπου θα πρέπει να εξαερωθει...Αυτό κατά κύριο λόγω γίνεται από μέσα καθώς σε οριζόντιες επιφανείς και κυρίως εξωτερικές η διαρροή θα πρέπει πρώτα να κλείνεται από έξω και εποιτα από διάστημα από μέσα...

Εγώ θα σου προτείνω σαν αρχική λύση το κλείσιμο της ρωγμης αφού στεγνωσει με φυσικό τρόπο η με τεχνικά μέσα με σφραγιστικη κόλλα διάφανη ώστε να πάρεις τις μελλοντικες συστολές/διαστολες που εχουν ηδη ξεκινησει στα μάρμαρα αφου ραγισαν..
Εγώ χρησιμοποιώ αυτήν της Patex...πολυ καλή...

Αφού το κάνεις αυτό θα αφήσεις το φαινόμενο της εξαερωσης του να δράση σε μεγάλο χρονικό διάστημα δυστυχώς εσωτερικά...αφού δεν μπορείς να κάνεις αλλιως...

Όμως κάποια στιγμή το καλοκαίρι θα πρέπει να περάσεις τα μάρμαρα με διαφανη μόνωση από πάνω γιατι η κολλα δεν είναι για πάντα...κάποια στιγμή από τον πολυκαιρισμο θα σπάσει/κρακελαρει..

Η λύση είναι γνωστή Hyperdesmo T..παρότι χαλάει λίγο η υφή/εικόνα του μαρμάρου, αλλά το ζήτημα είναι να λυθεί το τεχνικό του μέρους που είναι η διαρροή του νερού από την ρωγμή..

Αφού κλείσει με τέτοιου είδους υλικό το μάρμαρο και εφόσον έχει στεγνώσει καλά από μέσα τότε μπορείς να το επιδιορθώσεις εσωτερικά...

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει αν με αυτόν το έξυπνο διακόπτη μπορώ να κάνω την ηλεκτρική σκούπα να λειτουργεί με τηλεχειρισμό;
Το σκεπτικό είναι να τον ενσωματώσω σε προέκταση του καλωδίου της σκούπας και πριν από την πρίζα.

Υ.Γ. η τιμή μου φαίνεται αρκετά χαμηλή για 16Α

Είχα αποφασίσει να φτιάξω ένα κύκλωμα ώστε να αυτοματοποιώ το άνοιγμα της σκούπας αλλά αρχικά θα το κάνω με τον εξής απλό τρόπο.

Μία πρίζα σαν αυτές πιο κάτω (δες να φτάνουν τα watt) στη σκούπα και μία σε κάθε εργαλείο που θέλουμε να δίνει εντολή.
Πολύ εύκολα μέσα απο το δικό τους πρόγραμμα βάζουμε να ανοίγει η μία όταν ανεβαίνει η κατανάλωση απο την άλλη.

Επιπρόσθετα βάζεις και ένα τέτοιο κουμπί αν θές χειροκίνητο άνοιγμα.

Πρίζες

Αργότερα προσθέτεις και τέτοια gadgetάκια να μήν κάνεις βόλτες στο εργαστήριο :p

• Like
Reactions: anastasg
Σ' ευχαριστώ Κωστή.
Οπως το λες θα κάνω, ότι μου έχεις πει έχει βγεί.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που έβγαλε την υγρασία τώρα με τα χιόνια κι όχι με βροχές, παρ' όλο που είχαμε δυνατές βροχές φέτος. Υποθέτω πως αυτό έγινε γιατί το σημείο έχει κλίση οπότε τα νερά φεύγουν ενώ το χιόνι κάθεται και το έδαφος το ρουφάει σιγά - σιγά.

• Like
Reactions: KOSSTV