Μάστορες τα φώτα σας!!

Kαμμιά αφρικανικη παλετα θα ειναι, που θα εχει φτιαχτει με ντοπια ξυλα επειδη εκει δεν εχουν διαθεσιμα πευκα και ελατακια :)

Ελλάδα για κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια μπορεί να πλήρωνες και 10€. Ξεγελάνε οι φωτογραφίες. Το πολύ μικρό μοιάζει με wenge αλλα λες ότι έχει άρωμα ωραίο οποτε δεν είμαι σίγουρος. Στην τελευταία φώτο το τέρμα αριστερά με το τέρμα από δεξιά πρέπει να ειναι το ίδιο δέντρο . Το δεύτερο από αριστερά εντυπωσιακό. σblood wood ισως ; Δεν ξέρω αν δεν τα δω από κοντά. Αλλα μοιάζουν για αφρικάνικα ή αυστραλιανα ξύλα. Το κάτω μοιάζει με τριανταφυλλια Ονδούρας ή μαονι santos

Last edited:
Ελλάδα για κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια μπορεί να πλήρωνες και 10€. Ξεγελάνε οι φωτογραφίες. Το πολύ μικρό μοιάζει με wenge αλλα λες ότι έχει άρωμα ωραίο οποτε δεν είμαι σίγουρος. Στην τελευταία φώτο το τέρμα αριστερά με το τέρμα από δεξιά πρέπει να ειναι το ίδιο δέντρο . Το δεύτερο από αριστερά εντυπωσιακό. σblood wood ισως ; Δεν ξέρω αν δεν τα δω από κοντά. Αλλα μοιάζουν για αφρικάνικα ή αυστραλιανα ξύλα. Το κάτω μοιάζει με τριανταφυλλια Ονδούρας ή μαονι santos
Τό καλό της ιστορίας ότι έφτασαν στα χέρια μου το κακό είναι πως μεγάλο μέρος της μπαλέτασ ειδικά τα κάτω ξύλα πού ήταν ταλαιπωρημένα τα πέταξα μεγάλη βλακεία το μικρό πάντως είναι όλα τά λεφτά η μυρωδιά του είναι μοναδική αλλά και η σκληρότητα του επίσης αφού ακόμα και το παγκοπριονο ζοριστικε να το κόψει

Απο μια φωτογραφία είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις, ειδικά αν μιλάμε για ξύλα που δύσκολα πέφτουν στα χέρια σου.
Το μικρό, παρ’όλα αυτά, μου μοιάζει για αζομπέ.
Και μια απορία…
Τι μανία είναι αυτή, γιατί όλοι τις λένε μπαλέτες; :unsure:

Οπως λεμε Μπαλέτα Μπολσοϊ :)

H εξηγηση ειναι απλη, oταν λεμε 'την παλετα' στην πραξη το προφερουμε 'τη μπαλετα'. Γινεται συχγωνευση του τελικου "ν" με το αρχικο (π) δημιουργωντας το 'μπ'

Οπως οταν λεμε παμε να πιουμε "εναν καφε", το προφερουμε παμε να πιουμε "ενα γκαφε".

Άλλο παράδειγμα η μπρίζα.
Συγχώνευση κάνουμε εμείς Μιχάλη που κακοποιούμε τη γλώσσα μας.
Κάτσε να δεις με τις επόμενες γενιές τι θα γίνει, θα θέλουμε διερμηνέα για να συνεννοηθούμε.

Ψάχνω να βρω έναν καλό αφροποιητη για να αγοράσω οπως και ένα πιεστικό πλυσίματος. Μάλλον Karcher. Οποίος έχει και είναι ευχαριστημένος παρακαλώ πολύ ας γράψει ποιον έχει και ποιον αφρό χρησιμοποιεί, καθώς θα βοηθούσε κάποια φωτογραφία αν υπάρχει. Ευχαριστώ πολύ!!

Για αφροποιητή δες αυτόν που είναι σε πολύ καλή τιμή https://m.banggood.com/el/MATCC-Foa...d-Spray-Guns-p-1825684.html?rmmds=orderdetail

Τον χρησιμοποιώ με Karcher Κ4 και είμαι ευχαριστημένος χωρίς να έχω εμπειρία από άλλο αντίστοιχο.
Ειδικό σαμπουάν για αφροποιητή οπως της Autoglym, Maguire's κλπ και θα είσαι μια χαρά.

Βέβαια εάν υπάρχει πολύ βρωμιά στο αυτοκίνητο θέλει και ένα πέρασμα με γάντι, σφουγγάρι κλπ

Για αυτον τον αφροποιητη υπαρχει ανταπτορας και για το stihl RE100 ή απλα το ξεχνώ;

Ναι ,εψαξα και εγω χωρις αποτελεσμα , το συγκεκριμενο της Stihl δεν ειναι και πολυ ακριβο ,δεν ξερω αν κανει δουλεια ομως

Μήπως έτσι?

• Like
Reactions: arma
Παιδιά σας ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις. Θα πάρω αυτό που μου προτείνατε.
Ποια αποθήκη είναι καλύτερα για να επιλέξω;

IMG_2943.png

Σκέφτομαι για αγορά της Karcher το K3.
Θα κάνει λέτε δουλειά;

View attachment 191682