Μάστορες τα φώτα σας!!

καλημερα σε ολους....εχω δυο περιπτωσεις υγρασιας να σας ρωτησω το γιατι....θα τις ποσταρω μια μια, γιαιτ θα μπλεξουμε

υγρασια να βγαινει μεσα απο τοιχο εχετε ξαναδει?
μια παρομοια γραμμη εχω δει κατω απο το θυροτηλεφωνο μας στο δικο μας σπιτι, αλλα αυτη εχει χρωμα και μαλλον δεν ειναι μπογια.
τα σημαδια ΔΕΝ ειναι τρυπες, αλλα μουχλα.
κατα τα αλλα ο τοιχος ΔΕΝ εχει ποτισει.

Βρισκεται κοντα σε μισο μετρο απο εσωτερικη εσοχη μπαλκονιου με χωνευτη αποχετευση και λουκι που παλιοτερα ειχε βγαλει πολυ (απο τον πανω οροφο).
Αυτη την φορα στο ταβανι απλα εχει σκασιμο του χρωματος, αλλα να νοτιζει ετσι απο τον τοιχο?

μια ακομα πληροφορια που μπορω να σας δωσω ειναι οτι το δωματιο θερμαινεται περιστασιακα με σομπα υγραεριου

Attachments

• web Υπν-3.jpg
    web Υπν-3.jpg
    446 KB · Views: 32
καλημερα σε ολους....εχω δυο περιπτωσεις υγρασιας να σας ρωτησω το γιατι....θα τις ποσταρω μια μια, γιαιτ θα μπλεξουμε

υγρασια να βγαινει μεσα απο τοιχο εχετε ξαναδει?
μια παρομοια γραμμη εχω δει κατω απο το θυροτηλεφωνο μας στο δικο μας σπιτι, αλλα αυτη εχει χρωμα και μαλλον δεν ειναι μπογια.
τα σημαδια ΔΕΝ ειναι τρυπες, αλλα μουχλα.
κατα τα αλλα ο τοιχος ΔΕΝ εχει ποτισει.

Βρισκεται κοντα σε μισο μετρο απο εσωτερικη εσοχη μπαλκονιου με χωνευτη αποχετευση και λουκι που παλιοτερα ειχε βγαλει πολυ (απο τον πανω οροφο).
Αυτη την φορα στο ταβανι απλα εχει σκασιμο του χρωματος, αλλα να νοτιζει ετσι απο τον τοιχο?

μια ακομα πληροφορια που μπορω να σας δωσω ειναι οτι το δωματιο θερμαινεται περιστασιακα με σομπα υγραεριου

Από οτι αντιλαμβανομαι μιλάμε για εσωτερικό χώρο...
Το σημάδι είναι μούχλα και μάλιστα κατάμαυρο που υποδηλωνει ότι ειναι ενεργή υγρασία...

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξης...
Η βλάβη από πάνω επισκευαστικο σωστά παλαιότερα στο εξωτερικό χωνεύει λούκι....;...Και πως..;
Ρωτάω γιατί παίζει τεράστιο ρόλο πως έχει αντιμετωπιστεί...
Ναι και φυσικά λογίζεται έτσι σιγά σιγά και μάλιστα είναι σε αρχικό στάδιο κατά την άποψή μου...

Άλλη αιτία έτσι όπως το αναφέρεις δεν νομιζω να παίζει...αλλα με το νερό ποτέ δεν είσαι συγουρος...

ασε καγκουρο-εργολαβο-δουλειες...στο πατωμα του μπαλκονιου εχουν χωνεψει ενα τετραγωνο χωνι....το οποιο συνδεεται με τετραγωνο λουκι στο κατεβασμα του.
τα νερα απο το καθε μπλακονιου στελνουν με το χωνι και το λουκι τους στο πιο κατω χωνι.

δεν μπορω να ξερω τι επσικευασαν και πως, γιαιτ ειναια λλου ιδιοκτητη.
Πολυυυυυ παλια και το δικο μου ειχε χαλασει , και τοε φτιαξα μονος μου... καθαρισα, εσπασα το φρυδι και επισκευασα με κολλα πλακιδιων

αλλα γιαιτ να βγαζει απο τον τοιχο? λες και η κοκκινιλα ειναι απο τα τουβλα

Καταλαβα....εχει γινει ψιλοκουκουλωμα...!!!

Γιατι βγαινει απο το τοιχο...;:sneaky:
To νερο ειναι τοσο υπουλο που δεν μπορεις να φανταστεις που μπορει να παει.....εχει τυχη διαρροη νερου απο εξωτερικο τοιχιο να εχει πιασει κατα διαβολικη συμπτωση να μπαινει απο σπειραλ ηλεκτρολογικης γραμμης να μην γινεται βραχυκυκλωμα και να το βγαζει 4 μετρα πιο περα σε εσωτερικο τοιχιο σε διακοπτη πριζας.....!!!Δεν βγαζεις ακρη δηλ..!!!

Θελει απο παντου ψαξιμο...

Last edited:
Καλησπέρα μάστορες. Εσπασε το σκιάδιο σε FIAT PANDA και δεν βρίσκω ανταλλακτικό. Προσπάθησα να το κολλήσω με στιγμής και μία άλλη κόλλα αλλά δεν κράτησε. Καμία ιδέα για το πως θα επισκευαστεί; Υπόψιν ότι το σπάσιμο είναι σχεδόν στη γωνία.

Attachments

• IMG_20220207_185938_6.jpg
    IMG_20220207_185938_6.jpg
    5.8 MB · Views: 32
Με ειδική κόλα 2 συστατικών (θα σου πει ο Μιχάλης)
Βλέπω ότι έχει σπάσει και η βάση. Αν ναι θα χρειαστεί από μέσα μαζί με την κόλλα και ενίσχυση με λεπτό λαμάκι.

Έχω πάρει τη REXAN 2 συστατικών από το LIDL. Θα κάνει δουλειά; Μήπως χρειάζεται και από έξω σαν γέμισμα όγκου αυτή η κόλλα 2 συστατικών που είναι σα πλαστελίνη;

Attachments

• IMG_20220207_202546_4.jpg
    IMG_20220207_202546_4.jpg
    6.6 MB · Views: 8
δεν το βελπω ουτε με τετοια κολλα....θα εχει μεγαλες δυναμεις συστροφης...
λογικα θελει αξονακι μεσα...
κολλησε το αμα θες, αλλα αν σπασει πας για αξονακι

ΥΣ καθαρισε προσεκτικα την στιγμης, χωρις να φας υλικο....η καλη επαφη ειναι κρισιμη

Πάρε μια ντίζα Μ4 ή Μ5 και κόψε ένα κομματάκι. Γύρω στα 4-5 cm νομίζω είναι καλά.
Αν δεν έχεις ντίζα πάρε μια μακρυά βίδα και κόψε το κεφάλι.
Μετά άνοιξε τρύπες και κάνε το ανάλογο σπείρωμα στα δύο πλαστικά.
Βίδωσε τα, βάλτους και λίγο κόλλα πριν και δεν πρόκειται να ξανακάνουν «κιχ».

Αξονάκι μπορεί να είναι οποιοδήποτε ίσιο σιδερένιο κομμάτι (πχ σύρμα). Κολλάς το πλαστικό, μετά κάνεις μια τρύπα να περνάει και από τα δύο κομμάτια (με τρυπάνι πάχους όσο το αξονάκι) και σφινώνεις μέσα το αξονάκι μαζί με κόλλα στιγμής. Προσωπικά πιστεύω πως ούτε με αξονάκι θα κρατήσει.

Η ψάχνεις στις αγγελίες και βρίσκεις σκιάδιο. Υπαρχουν πολλα.

Καλησπέρα μάστορες. Εσπασε το σκιάδιο σε FIAT PANDA και δεν βρίσκω ανταλλακτικό. Προσπάθησα να το κολλήσω με στιγμής και μία άλλη κόλλα αλλά δεν κράτησε. Καμία ιδέα για το πως θα επισκευαστεί; Υπόψιν ότι το σπάσιμο είναι σχεδόν στη γωνία.
Ή αν έχεις κανέναν γνωστό με 3d printer έχουν "ανταλλακτικό" για Fiat Panda 169
Το ίδιο μου φαίνεται από τις φώτο

• Like
Reactions: Χιωτης
Βρε μαστορια και ερασιτεχνες του γλυκού νερου, εχω μια κρεμαστη βάση με ιμαντες και ραουλα απο το lidl που πηρα προ τριετιας + για να κρεμασω το ποδηλατο απο ταβανι.
Το εβγαλα σημερα να το τοποθετησω και θυμηθηκα το λογω που δεν το ειχα κανει οταν το πήρα. Σε φυσιολογικο ταβανι στα ~3 μετρα αν κρεμασω ενα 18αρι mountain το κατω σημειο ερχεται περιπου στο εναμιση μετρο απο το δαπεδο-ισως και λιγοτερο δεν θυμαμαι. Αυτο δεν βολευει καθόλου ομως. Αναφερει μεχρι 4 μετρα αλλα νομιζω απλα οτι κανει για 4μετρα ταβανια μονο αν θελει καποιος να μην ενοχλει και να περναει απο κατω. Τι να το κανω? Να το πεταξω ή να κανω καμια πατεντα για να χρησιμευσει?
Το ποδηλατο πρεπει να μπει παντως καπου να μην ενοχλει, ειναι αυτα τα τιμονια που δεινουν το μεγιστο φαρδος ενος ποδηλατου.

Attachments

• 8717568792767_m_en_hd_1.jpg
    8717568792767_m_en_hd_1.jpg
    111.1 KB · Views: 32