Μάστορες τα φώτα σας!!

Την έχω και εγώ και έτσι κρεμαγα το ποδήλατο στο πατρικο μου πανω απο το κρεβάτι μου.
Ρε συ Νεκ αδυνατο να εχεις 1,5 μετρό σε υψος ποδηλατο.
Τι ποδηλατο έχεις?
~120 υψος τιμονιου και ~35 υψος που θελει ο μηχανισμος. Οποτε το κατω μερος του τροχου ειναι στο ~140 απο το δαπεδο

Κι εγώ έχω…
Δεν κρεμάω ποδήλατο όμως, κρεμάω μια μεγάλη συρταρωτή αλουμινένια σκάλα για να μη μου πιάνει χώρο.

• Like
Reactions: Nektarios2015
Και τώρα σε ποια τάξη είσαι ??? :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Αγόρι μου τι μηχανισμοί Lidl και αηδίες ...αυτή είναι η λύση:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σωλήνα -γωνία-μούφα-γωνία :cool:

Last edited:
Και τώρα σε ποια τάξη είσαι ??? :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Αγόρι μου τι μηχανισμοί Lidl και αηδίες ...αυτή είναι η λύση:

Σωλήνα -γωνία-μούφα-γωνία :cool:
υψος ταβανιου? Το σκεφτηκα και γω αλλα στα 3 μετρα ταβανι θα μου ειναι δυσκολο να σηκωνω 12-15 κιλα ποδηλατο ψηλα για να το κρεμαω απο τις ροδες. Θα ηταν καλυτερα σε σχεση με το συστημα ιμαντων απο θεμα clearence, αλλα κουραστικο στο θεμα τοποθετησης,

• Like
Reactions: osatosa
Βρε μαστορια και ερασιτεχνες του γλυκού νερου, εχω μια κρεμαστη βάση με ιμαντες και ραουλα απο το lidl που πηρα προ τριετιας + για να κρεμασω το ποδηλατο απο ταβανι.
Το εβγαλα σημερα να το τοποθετησω και θυμηθηκα το λογω που δεν το ειχα κανει οταν το πήρα. Σε φυσιολογικο ταβανι στα ~3 μετρα αν κρεμασω ενα 18αρι mountain το κατω σημειο ερχεται περιπου στο εναμιση μετρο απο το δαπεδο-ισως και λιγοτερο δεν θυμαμαι. Αυτο δεν βολευει καθόλου ομως. Αναφερει μεχρι 4 μετρα αλλα νομιζω απλα οτι κανει για 4μετρα ταβανια μονο αν θελει καποιος να μην ενοχλει και να περναει απο κατω. Τι να το κανω? Να το πεταξω ή να κανω καμια πατεντα για να χρησιμευσει?
Το ποδηλατο πρεπει να μπει παντως καπου να μην ενοχλει, ειναι αυτα τα τιμονια που δεινουν το μεγιστο φαρδος ενος ποδηλατου.
Φτιαξε αλλο ενα συστημα, με ραουλα και σχοινακι, ωστε να πιανεις τις ροδες και να παει οριζοντια στο ταβανι
εαν εχεις αναρτησεις το ξεχνας ... μονο καθετα το ποδηλατο

• Like
Bγάλε εντελώς τους γάντζους και στη θέση τους βάλε μικρού μήκους σκοινί ώστε να δένεις το ποδήλατο με θηλιές, θα εξοικονομήσεις αρκετό χώρο.
Σωστό αυτό. Τώρα θυμήθηκα εγώ τους είχα βγάλει και είχα βάλει καραμπινερ με θηλιες σχοινιου που μαγκωνα σε τιμόνι και σελα

• Like
Καλημερες..
Υπάρχει αυτό το τραπεζάκι, που σταδιακά ανά Ρα χρόνια άρχισε να κάνει κοιλιά που φαίνεται στη φώτο. (κρίμα γιατί δεν ήταν και φτηνό)
Η ερώτηση μου είναι, αν θα μπορούσα να κάνω εγώ ώστε να μην έρθει κάπως, να μην φαίνεται τόσο πολύ..

Ακουμπάει κανείς τα πόδια του σ' εκείνη την πλευρά;
Γιατί στις άλλες πλευρές δεν φαίνεται κάτι παρόμοιο.

Δε μου φαινεται φυσιολογικο να εγινε μονο του παντως. Καποιος θα πατησε πανω και με το καιρο κανει κοιλια;

Μπα δεν πάτησε, είχε συρτάρια από κάτω, τα οποία έχουμε αδειάσει τώρα, και λογικά (όχι και τόσο λογικά βέβαια), από το βάρος λύγισε.
Μασίφ είναι ναι

Για mdf το κοβω εγω, και δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα.
Πρεπει να ισιωσει σιγα σιγα (μεγαλο χρονικο διαστημα) με νταβιδια και μετα να ακυρωθουν τα συρταρια και να μπουν τραβερσες ... παρε το αυγο και κουρευτο

Βάλτο ανάποδα με 5-6 σακια σοβα-παρετινα η ότι άλλο έχεις ώστε να πάρει αντίθετη κλίση για καμια εβδομαδα και βάλε μεταλικα ενωτικα εαν σε περνει...
Βέβαια εαν υπαρχει θεμα με τα συρτάρια ισχύει αυτό που λέει ο Θανάσης.

Mπορεις να βαλεις πανω στο τραπεζι και στα πλαινα, αυτοκολλητα οπτικης απατης για να ξεγελαει το ματι. Δεν θα καταλαβαινει κανεις οτι εχει στραβωσει.
ParallelLines.png

Λοιπόν παίδες σήμερα τα πέρασα φανταστικά...αγκαλιά με πλακάκια :love::
νοικιάζω (είμαι ιδιοκτήτης) ένα γραφείο.
Με παίρνει χτες η νοικάρισα μου και μου λέει 'φουσκώσανε τα πλακάκια'...
Πήγα εκεί και τι να δω, απ' τα 50 τμ τα 10 ήτανε φουσκωμένα!!! Καμιά σαρανταριά πλακάκια..
Ευτυχώς δεν είναι από υγρασία, 'απλά' φουσκώσανε (λόγω διαστολής).
Απ' ότι μου είπανε το ίδιο συνέβη και σε δύο άλλα διαμερίσματα στο ίδιο κτίριο.
Τι να κάνω, άρχισα να ξηλώνω μπας και αποφύγω το μάστορα.
Τελείωσα το ξήλωμα (σχεδόν), σωθήκανε τα περισσότερα (ευτυχώς) και τώρα θα πρέπει να χαμηλώσω για μισό πόντο το επίπεδο της τσιμεντοκονίας (η οποία δεν είναι και τόσο 'δυνατή' όσο θα πρεπε, τρίβεται σχετικα εύκολα).
Αφού το χαμηλώσω λοιπόν μετά θα βάλω Ravinex (1 λίτρο Ravinex και 3 λίτρα νερό) για αστάρι, μου το σύστησε ο πωλητής επειδή η τσιμεντοκονία είναι παλιά (2004) και όπως προανέφερα δεν είναι και τόσο 'δυνατή'.
Επίσης μου είπε να μην το αφήσω το αστάρι πολύ να στεγνώσει αλλά μετά από 2 με 3 ώρες να κολλήσω τα πλακάκια.
Πώς τη βλέπετε τη συνταγή; Θα 'μαι οκ;

(εντάξει ξέρω ότι το εντελώς σωστό θα ήτανε αντικατάσταση της τσιμεντοκονίας αλλά...άστο)

Επίσης όποια συμβουλή έχετε για τοποθέτηση πλακιδίων καλοδεχούμενη...πρώτη φορά βάζω...:censored:

Last edited:
Mια φορα πηγα να βαλω πλακακια σε ενα μικρο μπανιο στο χωριο και τα'κανα σκ@τ@...
Το ειχα και για ευκολο λογω μικρου και τετραγωνισμενου χωρου..

Συμβουλη:
Αν δεν εχεις ξαναβαλει πλακακια καλυτερα παρε μαστορα...