Μάστορες τα φώτα σας!!

μαγκες εχω αυτη τη συλλογη, χρονια τωρα στο ντουλαπι. Καμια ιδεα να μπουν τα κλειδια σε θηκη κρεμαστα σε τοιχο και να μην πιανουν πολυ χωρο?

274167993_1098288490712713_6222315422636598039_n.jpg

μαγκες εχω αυτη τη συλλογη, χρονια τωρα στο ντουλαπι. Καμια ιδεα να μπουν τα κλειδια σε θηκη κρεμαστα σε τοιχο και να μην πιανουν πολυ χωρο?

View attachment 193894

Δύο έχω, μια Αθήνα και μια στο χωριό.
Φοβερά βολικά και χρήσιμα. Όπως λέει κι ο Κωστής τα εκχω σε μαγνητικές ράβδους πάνω απ’τους τόρνους και βολεύουν πολύ γιατί δεν πιάνουν χώρο και είναι πανεύκολα προσβάσιμα.

Ελα τωρααααα .... μην ακουω για μαγνητικες μπαρες .... tres banal
Νεκ, οπως και τα κατσαβιδια ... παρε μια μικρη ταβλα, της ανοιγεις τρυπες και την τοποθετεις οριζοντια. Για αρχη φτιαξε εναν οδηγο, χρησιμοποιησε ενα ρεταλι, κανε τρυπες και τοποθετησε τα allen/torx οπως βολευουν.

Ελα τωρααααα .... μην ακουω για μαγνητικες μπαρες .... tres banal
Νεκ, οπως και τα κατσαβιδια ... παρε μια μικρη ταβλα, της ανοιγεις τρυπες και την τοποθετεις οριζοντια. Για αρχη φτιαξε εναν οδηγο, χρησιμοποιησε ενα ρεταλι, κανε τρυπες και τοποθετησε τα allen/torx οπως βολευουν.
Και μενα δεν μου αρεσουν οι μαγνητικες. Μια εχω μονο για εργαλεια βαρια μεταλλικα που δεν υπαρχει αλλος ευκολος τροπος στηριξης σε σημειο χαμηλα
Σε θήκη είναι ήδη ...βάλε δυο πρόκες στον τοίχο και κρέμασέ τη ανοιχτή να τα βλέπεις :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Αλλά είναι πχιοτικά ρε αυτά ή είναι τενεκέδες ... :D

ΜΙα χαρα ειναι τα εχω δουλεψει πανω απο τρεις φορες και δεν ειχα κανενα προβλημα. :p :LOL::LOL:
ΥΣ. Δημιουργησα χωρο σε τοιοχ για εργαλεια και για να μην μενει αδειος...

Ωραίος Νεκτάριε...!!!
Μια χαρά μπήκανε..!!!

Μιχάλη καλύτερα να πιάνουν χώρο και να τα βλεπεις μπροστα σου ολα πάρα να είναι καταχωνιασμενα κάπου στην κασετίνα και να ξεχαστούν...!!!

Να ρωτήσω κάτι για το OSB:

Είδε η κόρη μου αυτό το υλικό στο εργαστήριο μου και θέλει να τις φτιάξω ένα μπαούλο - καθιστικό από τέτοιο ξύλο.

Η ερώτηση είναι, το OSB το τρίβουμε για να γίνει λίγο πιο λείο, ή το αφήνουμε όπως είναι;

Και επίσης, έχω σκοπό να το περάσω κάποια βερνίκια. Το πάω όπως συνήθως (εμποτισμού και μετά κρούστας), ή θέλει ειδική μεταχείριση;

Επουδενι δεν το πειραζεις Νικο..
Εκτος απο την αδιαβροχοποιηση του, ετσι και κατα λαθος φυγει φλιδα την εκατσες...!!!

Για τα βερνικια οπως το ειπες..βαζεις πρωτα συντηρητικο/εμποτισμου και επειτα κρουστας..

Συνιστω, μιας και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, το ασταρι και το βερνικι πατωματων της Vernilac...

Το λεω γιατι επειτα απο ενα μηνα που εχω τελειωσει το τραπεζακι των πεθερικων μου με πευκο, η επιφανεια εχει γινει πολυ σκληρη και επουδενι δεν καταλαβαινεις την μαλακοτητα που ειχε πριν το πευκο...!!!

• Like
Reactions: nikfor
Λοιπόν, απολογισμός πλακακίων:
-όντως δύσκολη δουλειά, είχε δίκιο ο Μιχάλης (Χιώτης). Και πολύ κουραστική.
-θέλει να αφιερώσεις χρόνο ως αρχάριος και να μην έχεις χρονική διορία (όπως είχα εγώ) γιατί κάπου θα χρειαστεί να ξεκολλήσεις και να ξανακολλήσεις κάποιο πλακάκι γιατί δεν σου βγήκε και...τόσο ίσιο..
-το σύστημα επιπέδωσης, μπορεί να βοηθήσει μεν αλλά μπορεί να κρύψει και κάποιο πρόβλημα (να νομίζεις ότι, επειδή το χρησιμοποίησες, τα 'χεις όλα επίπεδα). Θέλω να το δοκιμάσω πιο πολύ για να σιγουρευτώ αν βοηθάει πραγματικά ή όχι
-ποσοστό επιτυχίας: 24 πλακάκια κόλλησα (30εκ x 30εκ), 4 από αυτά τα ξεκόλλησα και τα ξανακόλλησα γιατί δεν ήταν όσο ίσια ήθελα. Και 3 τελικά μείνανε (λίγο) στραβοκολλημένα (εννοώ ως προς το επίπεδο, τα δύο έπρεπε να τα χαμηλώσω και το ένα να το υψώσω)
-εντάξει δεν έκανα την τέλεια δουλειά αλλά πάνω - κάτω τη δουλειά που είχαν κάνει και οι μαστόροι που τα είχανε πρωτο-τοποθετήσει. Βέβαια εμένα μου πήρε 12 ώρες, αυτοί υποθέτω θα κάνανε πολύ πιο γρήγορα.

Τώρα μένει να βρω άλλα 27 πλακάκια, αν ξέρει κάποια κάποιο μαγαζί που ίσως έχει παλιά πλακάκια ας πει.

Last edited: