Μάστορες τα φώτα σας!!

Houston we have a problem
Σήμερα ο φούρνος μετά από ψήσιμο τον έκλεισα και ξαφνικά νέκρωσε.
Δεν λειτουργεί, δεν ανάβει ούτε το ρολόι ούτε τίποτα.
Είναι φούρνος Bosch 15ετιας, ανεξάρτητος από τις εστίες.
Δεν έριξε ασφάλεια κλπ.
Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου, να φωνάξω μάστορα ή να ψάξω για καινούργιο;
Καμία ιδέα;
Για να σβήσει όλος δοκίμασε με μάστορα.

Είναι μέχρι 25Α εκεί πίσω...

• Like
Reactions: anastasg and KOSSTV
Γιώργο άκου τι σου λέει Πάνος...σε τέτοια ζητήματα δεν παίζεις...

Εάν είναι 15ετιας πάντως,χωρίς να θελω να γίνω κακος οιονος,μάλλον θέλει αλλαγή...μακάρι να μην θέλει και να βρεθεί άκρη...

• Like
Reactions: anastasg
Γνωρίζει κάποιος πως να κόψω plexiglass 5 χιλιοστών?
Έχω δισκοπριονο με καλό δίσκο multi material, και Σεγα με καλές λάμες, είτε σιδήρου είτε ξύλου.
Χρειάζεται μικρή ταχύτητα / στροφές;

• Like
Reactions: enduras1
Καλύτερα με σεγα με χαμηλή ταχύτητα...
Να ξέρεις ότι το κόψιμο του πλεξι θα έχει αρκετό τράνταγμα,οποιο απο τα 2 και εαν επιλεξεις,για αυτο καλό είναι το πιάσεις πολύ καλά με σφικτηρες πριν το κόψεις...

Να υποθέσω ότι είναι για αυτο που συζητάμε από το καλοκαίρι.. ;🙄

• Like
Reactions: papakitou
Το πλέξιγκλας είναι δύστροπο υλικό και θέλει προσοχή επειδή είναι ακριβό και εύκολο να καταστραφεί.
Η συμβουλή μου είναι, κατά πρώτον να δεθεί πολύ κοντά στην περιοχή κοπής και σε αρκετά σημεία
με σφιγκτήρες - αν είναι δυνατόν αμφίπλευρα. Ο δίσκος πρέπει να έχει πολύ μικρά δόντια και σε μικρή
απόσταση, απαιτεί δε πολλές στροφές και η κοπή να γίνει υπό γωνία. Καλό θα ήταν κάποιος να ρίχνει
νερό την ώρα της κοπής. Πάντως η πιό ασφαλής μέθοδος είναι με ένα απλό σιδηροπρίονο και υπό γωνία
30 μοιρών (πάντα καλά δεμένο), εκτός αν είναι μεγάλο το μήκος.
* Στα σημεία επαφής των σφιγκτήρων με το πλέξιγκλας να υπάρχει υπερδιπλωμένο χαρτί για προστασία
από φθορές.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: mikemtb and KOSSTV
Γιώργο άκου τι σου λέει Πάνος...σε τέτοια ζητήματα δεν παίζεις...

Εάν είναι 15ετιας πάντως,χωρίς να θελω να γίνω κακος οιονως,μάλλον θέλει αλλαγή...μακάρι να μην θέλει και να βρεθεί άκρη...

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να βάλω χέρι, να πω την αλήθεια μου το φοβάμαι το ρεύμα.
Απλά έλεγα μπας και υπάρχει κάτι απλό το οποίο μπορώ να κάνω δίχως να έχω ιδιαίτερες γνώσεις.
Κάλεσα την αντιπροσωπεία και θα δούμε.

Γνωρίζει κάποιος πως να κόψω plexiglass 5 χιλιοστών?
Έχω δισκοπριονο με καλό δίσκο multi material, και Σεγα με καλές λάμες, είτε σιδήρου είτε ξύλου.
Χρειάζεται μικρή ταχύτητα / στροφές;
Είχα κόψει plexiglass 5mm στο παγκοπρίονο εύκολα και γρήγορα.
Θέλει λίγο φροντίδα μετά στο σημείο της κοπής αλλά εγώ το έκανα με απλό δίσκο.
Υποθέτω με τον multi material θα έχεις πολύ καλύτερη κοπή

Εδώ μια φωτογραφία που βρήκα
20220305_193952.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα κάνω απόπειρα με το δισκοπριονο, θα έχω βάλει και κομμάτι ξύλο κάτω από την επιφάνεια που θα κόψω, + Χαρτοταινία παντού και θα το στηρίξω καλά τέλος πάντων..

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να βάλω χέρι, να πω την αλήθεια μου το φοβάμαι το ρεύμα.
Απλά έλεγα μπας και υπάρχει κάτι απλό το οποίο μπορώ να κάνω δίχως να έχω ιδιαίτερες γνώσεις.
Κάλεσα την αντιπροσωπεία και θα δούμε.
Αφού καλεσες αντιπροσωπεία και αν δεν αναβουν τα μάτια,ανεβοκατέβασε κάνα δυο φορές ασφάλεια και διπλό διακόπτη μήπως είναι έτοιμοι για αλλαγή.
Συνηθέστερη περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα επαφής στην κλεμα του κουτιού στον τοίχο ή στην κλεμα της κουζίνας.
Είναι ενθαρρυντικό ότι έσβησε όλος ...

Σου είχε ριξει μηπως την ασφάλεια τώρα τελευταία;

Πάνο σε ευχαριστώ για την βοήθεια!Ασφάλεια δεν έχει ρίξει, απλά μου κάνει εντύπωση χωρίς να πειραχτεί κάτι να είναι θέμα κλέμας/σύνδεσης.
Μακάρι να είναι βέβαια για να γλυτώσουμε τα μεγάλα έξοδα.

Τα μάτια λειτουργούν κανονικά.

Αυτό που λες με την ασφάλεια δεν το καταλαβαίνω, να αναιβωκατεβάσω τις ασφάλειες αλλά γιατί να χρειάζονται αλλαγή και πως θα το καταλάβω;

Συνάδελφοι,
για να στερεώσω OSB ξύλο 8mm πάνω σε μαύρο στραντζαριστό 3x3 (πάχους 2mm), μπορώ να χρησιμοποιήσω τρυπανόβιδες; (και αν ναι, είναι όλες ίδιες ή πρέπει να πάρω κάποιον ειδικό τύπο; )

Πάνο σε ευχαριστώ για την βοήθεια!Ασφάλεια δεν έχει ρίξει, απλά μου κάνει εντύπωση χωρίς να πειραχτεί κάτι να είναι θέμα κλέμας/σύνδεσης.
Μακάρι να είναι βέβαια για να γλυτώσουμε τα μεγάλα έξοδα.

Τα μάτια λειτουργούν κανονικά.

Αυτό που λες με την ασφάλεια δεν το καταλαβαίνω, να αναιβωκατεβάσω τις ασφάλειες αλλά γιατί να χρειάζονται αλλαγή και πως θα το καταλάβω;
Αφού δουλεύουν τα μάτια λογικά είναι καλές οι ασφάλεια διακόπτης.
Το θέμα κλεμα είναι σύνηθες απ' τη χρήση,όπως και καμένες επαφές καλώδια που όμως προκαλούν βραχυκύκλωμα πολλές φορές.

Αν είναι μεγάλο το κόστος άλλαξε τον.Δεν συμφέρει επισκευή πλέον επειδή τους κάνουν αναλώσιμους...

Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε γιατί θα είναι σαν να κάνουμε ιατρική εξ αποστάσεως (τηλεματική :) )

• Like
Συνάδελφοι,
για να στερεώσω OSB ξύλο 8mm πάνω σε μαύρο στραντζαριστό 3x3 (πάχους 2mm), μπορώ να χρησιμοποιήσω τρυπανόβιδες; (και αν ναι, είναι όλες ίδιες ή πρέπει να πάρω κάποιον ειδικό τύπο; )
Δέν ξέρω αν βρίκες άκρη φίλε. όπως προσωπικά δέν γνωρίζω άν υπάρχουν τύποι και τύποι. Σίγουρα όμως κάποιες τρυπάνε καλύτερα από άλλες. Να προτιμήσεις αυτές που έχουν τετράγωνη υποδοχή στο κεφάλι αντί για σταυρό. Και εννοείται ότι προτρυπάς το ξύλο στην διάμετρο της βίδας.

• Like
Reactions: nikfor
Συνάδελφοι,
Εγώ χρησιμοποιω αυτές...

• Like
Reactions: nikfor
Αφού δουλεύουν τα μάτια λογικά είναι καλές οι ασφάλεια διακόπτης.
Το θέμα κλεμα είναι σύνηθες απ' τη χρήση,όπως και καμένες επαφές καλώδια που όμως προκαλούν βραχυκύκλωμα πολλές φορές.

Αν είναι μεγάλο το κόστος άλλαξε τον.Δεν συμφέρει επισκευή πλέον επειδή τους κάνουν αναλώσιμους...

Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε γιατί θα είναι σαν να κάνουμε ιατρική εξ αποστάσεως (τηλεματική :) )

Τελικά ήταν η πλακέτα.
Η ζημιά πήγε στα €180 😪
Δεν έχει εργαλεία για αυτόν το μήνα, μας τα φάγε ο φούρνος

Γιώργο αφού την έβγαλες με πλακέτα μόνο πάλι καλά...Το τελευταίο διάστημα όποιον ακούω ότι του χαλάει κάτι σε ηλεκτρικη συσκευη του πάει όλο αλλαγή δυστυχώς...!!!

• Like
Έτσι είναι δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν γίνεται ή δεν συμφέρει να επισκευαστεί μια συσκευή. Κι απ' ότι ακούω λόγω της οικονομικής στενότητας έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις στις μεταχειρισμένες συσκευές.

Στην περίπτωση μου το ανταλλακτικό είχε περί τα €100 (συν €80 η επίσκεψη και εργασία) όταν ο αντίστοιχος φούρνος έχει γύρω στα €500 - 550 στο σκρουτζ.
Επειδή δεν έχει παρουσιάσει τίποτα τόσα χρόνια και ήταν μεγάλο το ποσό για τον καινούργιο αποφάσισα να προχωρήσω στην επισκευή.
Υπό διαφορετικές συνθήκες η απόφαση μου θα ήταν να τον αλλάξω με καινούργιο αλλά τώρα τα πράγματα είναι κάπως...

Το θέμα είναι η παλιά πλακέτα υπάρχει περίπτωση να επισκευαστεί ή να την πετάξω;