Μάστορες τα φώτα σας!!

Πανο, διαφωνω
Οι τεχνικοι των εταιρειων δεν κανουν επισκευη, αλλαζουν μια απο τις πλακετες και τελος.
Ο μαστορας μου, με εχει γλιτωσει απο μεγαλα εξοδα παρα πολλες φορες ... σε πλυντηριο πιατων siemens ειχαν καταστραφει τα μισα δοντια απο ενα πλαστικο γραναζι, ειχε ιδιο απο ενα παροπλισμενο και με εξυπηρετησε για λιγα μολις ευρω! ... κεραμικες εστιες Neff, αν και ειχα καταλαβει ποιο ηταν το προβλημα, αλλα δεν μπορουσα να ανοιξω (απο τον φοβο μη τυχον και κανω ζημια) το κουτι με τους διακοπτες αφης, τις εφτιαξε με πολυ μικρο κοστος … και αλλες πολλες επισκευες.
Καταψυκτης μεγαλος, κλιπαριζε η πλακετα της θερμοκρασιας, εκατσα την ελυσα ειδα οτι ειχε φουσκωσει ενας πυκνωτης, αλλαξα ολους τους πυκνωτες (4) με κοστος 2,5 ευρω.

Οι συσκευες δεν ειναι τρελη επιστημη! Γνωση και εμπειρια θελει!
Συμφωνούμε Σόφρων και εγώ φτιάχνω πολλά χρόνια,κάποτε είχα το αμάξι γεμάτο ανταλλακτικά...izola pitsos...
Αναφέρομαι σε ακριβές συσκευές όπου η τεχνογνωσία για την επισκευή δεν υπάρχει έξω προσβάσιμη,π.χ. η παραμετροποίηση μιας καινούργιας πλακέτας και άλλα πολλά .

Να μη πιάσουμε ψυγειοκαταψύκτες καινούργιους όπου γνωστοί, καλοί ψυκτικοί και δεν πάνε ούτε με παρακάλια.:)

• Like
Reactions: Σωφρον
Συμφωνούμε Σόφρων και εγώ φτιάχνω πολλά χρόνια,κάποτε είχα το αμάξι γεμάτο ανταλλακτικά...izola pitsos...
Αναφέρομαι σε ακριβές συσκευές όπου η τεχνογνωσία για την επισκευή δεν υπάρχει έξω προσβάσιμη,π.χ. η παραμετροποίηση μιας καινούργιας πλακέτας και άλλα πολλά .

Να μη πιάσουμε ψυγειοκαταψύκτες καινούργιους όπου γνωστοί, καλοί ψυκτικοί και δεν πάνε ούτε με παρακάλια.:)
Ετσι ναι....
Αν μιλαμε για τελειως εξειδικευμενα πραγματα και εξειδικευμενα ανταλλακτικα ειναι λογικο να υπαρχει πιο ακριβης τεχνογνωσια αρα και λυση απο την αντιπροσωπεια..
Ποσες θα ειναι αυτες..μια στις 100,στις 50...
Οποτε για τις συνηθεις βλαβες και πραγματα ενας σωστος και εμπειρος βεβαια μαστορας θα κανει μια χαρα την δουλεια σου....
Οχι τιποτε αλλο γιατι υπαρχουν πολλοι εξαιρετικοι μαστοροι στη πιατσα που πιανουν πολυ καλα τα χερια τους και δεν ειναι ωραιο να περναει το μυνημα οτι δεν γνωριζουν...;)

νομιζω οτι το πρόβλημα δεν είναι αν αξίζει να πληρώσει κανείς την εξειδίκευση, εκεί νομίζω συμφωνούμε σχεδόν όλοι. αλλά ότι πλέον χρειάζεται εξειδίκευση για πράγματα που παλιότερα ήταν τυποποιημένα. πχ περίεργα ανταλλακτικά που βγαίνουν μόνο για ένα μοντέλο και αν δεν έχει διαβάσει κανείς το συγκεκριμένο service manual δε θα το ξέρει με τίποτα, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν χρησιμοποιηθεί πιο κοινά ή κλειδώματα software που ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι να περιορίζουν το σέρβις.

• Like
Reactions: panoss1
Ετσι ναι....
Αν μιλαμε για τελειως εξειδικευμενα πραγματα και εξειδικευμενα ανταλλακτικα ειναι λογικο να υπαρχει πιο ακριβης τεχνογνωσια αρα και λυση απο την αντιπροσωπεια..
Ποσες θα ειναι αυτες..μια στις 100,στις 50...
Οποτε για τις συνηθεις βλαβες και πραγματα ενας σωστος και εμπειρος βεβαια μαστορας θα κανει μια χαρα την δουλεια σου....
Οχι τιποτε αλλο γιατι υπαρχουν πολλοι εξαιρετικοι μαστοροι στη πιατσα που πιανουν πολυ καλα τα χερια τους και δεν ειναι ωραιο να περναει το μυνημα οτι δεν γνωριζουν...;)
Το είπα απ' την αρχή για τις ακριβές συσκευές.

Είναι πολλές οι πολύπλοκες και με πολλά συστήματα συσκευές σήμερα και για αυτό η ακριβή επισκευή τους τις οδηγεί στην ανακύκλωση.(Πέταξα ψυγείο της μάνας μου διπλό inverter 7ετιας Hitachi...λόγω ασύμφορης επισκευής .)

Για τους μαστόρους κοίτα να δεις τι συμβαίνει.Πρεπει να βγάλουν μεροκάματο και μεροκάματο δεν βγαίνει ψάχνοντας ώρες ολόκληρες τη βλάβη και κατά επέκταση κοστολογόντας ακριβά στο τέλος.Πρεπει να ξέρουν τη συσκευή και τα προβλήματα της,εξειδίκευση δηλαδή.Για αυτό δεν τα φτιάχνουν όλοι, όλα και εκεί μπαίνει η αντιπροσωπεία με το αντίστοιχο κόστος.

Ένα πλυντήριο πχ,που αν εξαιρέσεις την πλακέτα,είναι πιο εύκολο,δεν φτάνει μόνο να το ξέρεις αλλά με αυτά που σου είπε ο πελάτης να έχεις και ανταλλακτικά.Αν πας και ξαναπάς, έχασες.Για αυτό προσπαθείς να έχεις όσα περισσότερα γίνεται και για αυτό δεν συμφέρουν πλέον οι επισκευές.

Δες τις τηλεοράσεις πως φτιάχνονταν πριν χρόνια και πως δεν φτιάχνονται σήμερα (αλήθεια που πήγαν οι ηλεκτρονικοί; ) έτσι θα γίνουν τα ψυγεία στη συνέχεια και μετά τα πιο σύνθετα υπόλοιπα ηλεκτρικά...

Τώρα για την μαστοριά της πιάτσας, επειδή είναι τεράστιο θέμα και για να μη γράφουμε ώρες,καλύτερα να τα συζητήσουμε με καφέ στην πλατεία στα Μελίσσια...:cool:

• Like
Reactions: mixalio
Στο πλυντηριο πιατων εχει αυτο το λαμακι που απο οτι φαινεται ηταν πονταρισμενο και κρατιοταν το πλαστικο που μεταφερει το νερο.
Για καποιο λογο ξεκολησε μετα απο 5,5 χρονια δε ξερω αν φταιει η αποσκλυρηνση ή απλα αστοχια.

Υπάρχει τροπος να κολησει ξανα; Με ηλεκτροποντα θα θελει και τις δυο πλευρες; Επειδη ισως να εχω προσβαση σε φορτηγο δε ξερω αν το παω σε φανοποιο μηπως μπορει να το κολησει;

1664866045340.png

Attachments

• IMG_20221002_170210.jpg
    IMG_20221002_170210.jpg
    2.9 MB · Views: 32
  • IMG_20221002_170300.jpg
    IMG_20221002_170300.jpg
    684.4 KB · Views: 33
Καλησπερα,εχω μια σεγα parkside απο τα πρωτα μοντελα που εχει αποδειχτει σκυλι.Μεχρι εχτες βεβαια που αφου ενω εκοβα ενα κομματι αλουμινιου ξαφνικα ανατιναχτηκε η ασφαλεια που εχει για να κραταει τις λαμες.Πειτε μου καμια ιδεα αν εχετε πως να την επισκευασω μιας και λυπαμαι να τη πεταξω γιατι πραγματικα εχει κοψει πολυ χιλιομετρο και δεν εχει παρουσιασει τπτ.
IMG_20221005_193833.jpgIMG_20221005_193828.jpg

Για ξεθάμπωμα φαναριών τι υλικά προτείνετε;
Μπορεί να γίνει με το χέρι;
Έχω δράπανο και δραπανοκατσάβιδο
Ευχαριστώ

Ευχαριστώ
Αν θες καλό αποτέλεσμα θέλει εργαλεία που κοστίζουν ακριβά. Ίσως καλύτερα να βρεις κάποιον detailer να στο κάνει.

• Like
Reactions: apotin
Ευχαριστώ
Αλοιφή για γρατσουνιές.

Γίνεται με το χέρι αν είναι λίγο το θάμπωμα.

• Like
Reactions: apotin
Έχω για εξώπορτα μια απλή αλουμινίου που μπαζει το χειμώνα και νιώθεις το κρύο ειδικά όταν φυσάει.
Θα την αλλάξω αλλά έλεγα να τη φτιαξω λίγο. Το πλαϊνό σταθερό το βιδωσανε στραβά με αποτέλεσμα να μη πιάνει το λάστιχο χαμηλά.
Μετά από χρόνια η βίδα λογικά μπετοβιδα δε βγαίνει με τίποτα. Έσπασα και μια μύτη όπως προσπαθούσα.
Μήπως να την εκοβα με τρυπάνι;
Ουσιαστικά θέλει 2-3 χιλιοστά να πάει πιο μέσα.
Θα την αλλάξω με κάποια με κατωκασι να γλιτώσω και τα νερά που μπαίνουν όταν βρέχει και φυσαει

Attachments

• IMG_20221010_181350.jpg
    IMG_20221010_181350.jpg
    441.8 KB · Views: 22
  • IMG_20221010_180603.jpg
    IMG_20221010_180603.jpg
    718.4 KB · Views: 21
Αγαπητοι φιλοι ,
εχετε καμμια ιδεα τι ειναι αυτο το υλικο και αν ναι, που μπορουμε να το βρουμε???
Θρυλειται οτι ειναι το "καλυτεροτερο" αντικραδασμικο υλικο, που υπαρχει στο συμπαν !!! :D

1665465668734.png

Και αλλη μια
Πωλειται σε μεγαλα τεμαχια και κοβουμε αναλογα.
View attachment 203305
Εχω δει αρκετα αντικραδασμικα αλλα σαν αυτο οχι.
Το μυαλο μου πηγε σε αυτο το οποιο βαζουμε ομως σε βαρια μηχανηματα
1665471639924.png

• Like
Reactions: nickolas
Εχω δει αρκετα αντικραδασμικα αλλα σαν αυτο οχι.
Το μυαλο μου πηγε σε αυτο το οποιο βαζουμε ομως σε βαρια μηχανηματα
View attachment 203311
Αυτο το εχουμε στα υποψην και δεν αποκλειεται να δουλευει καλυτερα απο το "δικο" μας.
Απλα ψαχνουμε να βρουμε το συγκεκριμενο , μιας και μας ειπαν οι χαϊενταδες που το ειχαν δοκιμασει οτι ειναι " κατσε καλα"
Μας ειχε φερει σε μια εκθεση μερικα τετοια κομματια ενα μελος μας , αλλα και αυτος το υλικο ειχε μονο και δεν ειχε ιδεα που μπορουσαμε να το βρουμε.
Δεν θα σκασουμε κιολας ,αλλα θα το θεωρουσα και μεγαλη μου αμελεια αν δεν σας εκανα μια ερωτησουλα 🍻
.

• Like
Reactions: nickolas
Αγαπητοι φιλοι ,
εχετε καμμια ιδεα τι ειναι αυτο το υλικο και αν ναι, που μπορουμε να το βρουμε???
Θρυλειται οτι ειναι το "καλυτεροτερο" αντικραδασμικο υλικο, που υπαρχει στο συμπαν !!! :D

View attachment 203304

Τι δαίμονες σας κυνηγάνε ρε pou$tη μου εσάς τους χαιεντάδες….
Ό, τι του φανεί του λωλοστεφανή. 😄
Αυτό είναι βιομηχανικό υλικό, αντικραδασμικό βαρέως τύπου και αρκετά ακριβό.
Προς Πειραιά μεριά να ψάξεις.

• Haha
Reactions: nickmanak
Αγαπητοι φιλοι ,

View attachment 203304
Βάλε τα παπούτσια που αγορασες για την ορθοστασία !!!! :p

• Haha
Reactions: mdvq
1 Τι δαίμονες σας κυνηγάνε ρε pou$tη μου εσάς τους χαιεντάδες….

2 Αυτό είναι βιομηχανικό υλικό, αντικραδασμικό βαρέως τύπου και αρκετά ακριβό.
Προς Πειραιά μεριά να ψάξεις.

1 Καταρχην εγω δεν σε εβρισα....χαϊεντα να πεις την μουτρακλα σου :p :D

2 Λες να μην εχω χαλασει ηδη ενα ζευγος υποδηματων ρε Μπαμπη μου.... τζιφος!!