Μάστορες τα φώτα σας!!

Σωκράτη, έχεις χρησιμοποιήσει ξανά τέτοια σπαθόσεγα και σε βόλεψε;
Τι έχεις σκοπό να κλαδεύεις μ’αυτή;

Σωκράτη, έχεις χρησιμοποιήσει ξανά τέτοια σπαθόσεγα και σε βόλεψε;
Τι έχεις σκοπό να κλαδεύεις μ’αυτή;
Κλαδιά από πικροδάφνες που παίζουν ρόλο φράχτη τα οποία δεν θα μπορεί να κόψει το μπορντουροψάλιδο μπαταρίας της Bosch φίλε.

Νομίζω είναι λάθος επιλογή η σπαθόσεγα γι’αυτή τη δουλειά.
Πολύ πιο εύκολα και πιο ξεκούραστα θα κάνεις τη δουλειά σου με μια τέτοια στα 10€.

99616C10-217D-429C-9288-85135F99BB21.jpeg

Το οποίο του Lidl τηλεσκοπικό που είδα στη φωτογραφία βγήκε άχρηστο σε κλάδεμα 2 σχίνους μαιαμι 3 χρονών και μίας μουριάς 10 ετών. Όλα μικρά κλαδιά (θα τα έκοβα και με ψαλίδα χειρός άνετα αν έφτανα) και μαλακό ξύλο.

Με πατέντα δουλεύει αλλά όταν επάνω στη δουλειά σου γίνεται κομμάτια αρχίζεις και βρίζεις για την ποιότητα του lidl...

Σίγουρα η σέγα δεν είναι η σωστή επιλογή για τέτοια κλαδιά κάτω των 2 εκατοστών (ακόμα και αν ήταν χαμηλά).
Τσάμπα το βάρος και οι δονήσεις.

• Like
Reactions: enduras1
Δεν μας λες για ποιο τηλεσκοπικό βρίζεις για την ποιότητα το πριόνι ή το κλαδευτήρι ?
Και τι ακριβώς σου έκανε επάνω στην δουλειά και έγινε κομμάτια....γιατί εγώ έχω 2 από το κάθε ένα εδώ και χρόνια και κλαδεύω μέχρι γριές καρυδιές και δεν έχουν πάθει κάτι.
Μάλλον τελικά....όλα τα καλά του Lidl μόνο σε μένα τυχαίνουν... :cool:

Δεν μας λες για ποιο τηλεσκοπικό βρίζεις για την ποιότητα το πριόνι ή το κλαδευτήρι ?
Και τι ακριβώς σου έκανε επάνω στην δουλειά και έγινε κομμάτια....γιατί εγώ έχω 2 από το κάθε ένα εδώ και χρόνια και κλαδεύω μέχρι γριές καρυδιές και δεν έχουν πάθει κάτι.
Μάλλον τελικά....όλα τα καλά του Lidl μόνο σε μένα τυχαίνουν... :cool:

το κλαδευτήρι
ο πείρος που είναι πρεσαριστός βγήκε και πετάχτηκαν όλα στον αέρα

προφανώς όταν αγοράζεις λίντλ το θέμα τύχης είναι πολύ σημαντικός παράγοντας
τα έχουμε ξαναπεί αυτά ;)

Σαφώς και τα έχουμε ξαναπεί Θόδωρε....μ΄ενα δεκάρικο τι περιμένεις ...απλώς βγάζεις τον χαλασμένο πείρο και περνάς μια βίδα με ροδέλα και παξιμάδι ασφαλείας :)
Αυτά είναι εργαλεία που σε προτρέπουν να εξειδικευθείς σε πατέντες για να γίνεις μάστορας που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε δυσκολία. :ROFLMAO:

Σαφώς και τα έχουμε ξαναπεί Θόδωρε....μ΄ενα δεκάρικο τι περιμένεις ...απλώς βγάζεις τον χαλασμένο πείρο και περνάς μια βίδα με ροδέλα και παξιμάδι ασφαλείας :)
Αυτά είναι εργαλεία που σε προτρέπουν να εξειδικευθείς σε πατέντες για να γίνεις μάστορας που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε δυσκολία. :ROFLMAO:

Μήπως έχουμε διαφορετικό?
Είναι πρεσαριστό γιατί απο τη μία πλευρά περνάει το μαχαίρι και αφήνει 1-2 χιλιοστά κενό. Δεν χωράει ούτε καν ροδέλα.

Όπως ήμουν στον κήπο κοπάνισα με ένα σκεπάρνι (όχι τη μεγάλη πλευρά αλλά αυτή που σχίζει) το κεφάλι και άνοιξε λίγο ώστε να σφηνώσει.
Τελείωσα τη δουλειά και το πέταξα στην αποθήκη.

Με ένα δεκάρικο προσωπικά περιμένω ένα εργαλείο για έναν ερασιτέχνη να κάνει τη δουλειά του.
Προφανώς και είναι δικό μου λάθος που δεν έδωσα περισσότερα να πάρω ένα καλύτερο και εμπιστεύτηκα πάλι το λιντλ.

Προσωπικά δεν έχω χρόνο για πατέντες για να κάνω φτιάχνω εργαλεία που αγοράζω!!!!
Όταν βγώ στη σύνταξη και θα έχουν φύγει τα εγγόνια μπορεί. Αν και έχω άλλα σχέδια για τότε :cool:

Το καλό είναι ότι έχω να πατήσω στα λιντλ τουλάχιστον 3 μήνες :p

• Like
Reactions: KOSSTV
Με ένα δεκάρικο προσωπικά περιμένω ένα εργαλείο για έναν ερασιτέχνη να κάνει τη δουλειά του.
Προφανώς και είναι δικό μου λάθος που δεν έδωσα περισσότερα να πάρω ένα καλύτερο και εμπιστεύτηκα πάλι το λιντλ.

Προσωπικά δεν έχω χρόνο για πατέντες για να κάνω φτιάχνω εργαλεία που αγοράζω!!!!
Πλέον τα προϊόντα του Lidl θέλουν ψάξιμο....Υπάρχουν προϊόντα σε εφάμιλλη τιμή όπου μπορείς να εμπιστευτείς περισσοτερο....

• Like
Reactions: teodor_ch
Εγώ έχω δύο απ’ τα συγκεκριμένα αλλά δεν θυμάμαι απο που τα πήρα, πάνε πολλά χρόνια τώρα, είμαι σχεδόν βέβαιος όμως οτι ήταν του Lidl…
Τα έχω δουλέψει πάρα πολύ, αυτό ειδικά που έχω στο χωριό μόνο ξύλα για το τζάκι δεν έχω κόψει.
Είναι όμως διαφορετική ξατασκευή, δεν υπάρχει πρεσαριστός πύρος αλλά βίδα κανονική.
Αυτό είναι.526FE77E-A0BD-4F82-8C73-6C85D8C7A928.jpeg
A2541DA8-8EC5-4321-86C8-49B6BF242D6C.jpeg

Έχω και το ΚΕΟ στο χωριό… πεταμένα λεφτά, δε με βόλεψε καθόλου, ειδικά στο κλάδεμα. Χίλιες φορές μια καλή ψαλίδα.
Βέβαθα εγώ δεν είναι κριτήριο, εγώ θεωρώ γενικά τις σπαθόσεγες, απ’τα πιο άχρηστα εργαλεία για δουλειά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Florabest είναι Μπάμπη του Lidl σαν τα δικά μου ....και εμένα βίδα χοντρή με παξιμάδι χονδρό έχουν σε όλες τις αρθρώσεις όπως και το τηλεσκοπικό πριόνι ...αλλά αφού λέει έτσι ..... :cool:

Τώρα εσύ Κωστή την διαφορά που την βλέπεις ....ολόιδια είναι από την ίδια πρέσα έχουν βγει απλώς λέει TOTAL και έχει άλλο χρώμα. και είναι και πιο ακριβό ...:ROFLMAO:

Last edited:
  • Like
Reactions: enduras1
Florabest είναι Μπάμπη του Lidl σαν τα δικά μου ....και εμένα βίδα χοντρή με παξιμάδι χονδρό έχουν σε όλες τις αρθρώσεις όπως και το τηλεσκοπικό πριόνι ...αλλά αφού λέει έτσι ..... :cool:

Αν βγάλω φωτογραφία τι κερδίζω? :p
Αν το θυμηθώ (μαζί με ένα μονωτικό πριν 1 μήνα!!!) θα βγάλω μόλις γυρίσω σπίτι.

Florabest είναι Μπάμπη του Lidl...
Τώρα εσύ Κωστή την διαφορά που την βλέπεις ....ολόιδια είναι από την ίδια πρέσα έχουν βγει απλώς λέει TOTAL και έχει άλλο χρώμα. και είναι και πιο ακριβό ...:ROFLMAO:
Εγω ίδια δεν τα βλέπω...
Νομίζω ότι τελευταία έχουν παρασυρθεί οι πάντες και υπάρχει μια καλοθοποιηση των προϊόντων ότι δήθεν παρασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο... .με αυτόν τον τρόπο φυσικα οι αδύναμες εταιριες έχουν λόγω να δικαιολογηθούν...

Παρεπιπτοντος η Total θεωρηται Αυστραλιανη εταιρια και κατασκευάζει εργαλείο χειρος στην Μαλαισία και ηλεκτρικα-μπαταρίας σε Αυστραλία...

Τώρα εσν η Florabest και η Total παρασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο τι να πω..

Last edited:
Εχω και τα 3 σχεδια ψαλιδας (τρεις διαφορετικες) που εχει βγαλει τα τελευταια +10 χρονια. Και οι 3 εχουν κανει απειρα κλαδεματα απο αμυγδαλια (σκληρη) μεχρι πικροδαφνες. Εχουν καταπονηθει πολυ και εχουν πεσει απο τα δεντρα αρκετες φορες, γιατι οι εργατες δεν τα προσεχουν τα εργαλεια!. Η μονη φροντιδα εχει να κανει με το λιμαρισμα και το λαδωμα.
Το μονο προβλημα που εχουν οι 2 πιο παλιες ειναι στο συστημα επεκτασης των λαβων.
Το τελευταιο μοντελο (αυτο που εβαλε ο Μπαμπης πιο πανω) δεν βολευει και πολυ γιατι λογω του πολυ κυρτου σημειου κοπης πρεπει να ανοιξεις πολυ τις λαβες και σε πολλα σημεια δεν βολευει.
Η 3η της φωτο (που εχω κι εγω) εχει το ιδιο σημειο κοπης με αυτη του Μπαμπη ... αλλαζει μονο το συστημα επεκτασης της λαβης
Η 2η της φωτο ειναι η κορυφαια γιατι εχει πιο ισιο σημειο κοπης ... που μαλλον μοιαζει με την TOTAL

lidl 123.jpg

Νομίζω είναι λάθος επιλογή η σπαθόσεγα γι’αυτή τη δουλειά.
Πολύ πιο εύκολα και πιο ξεκούραστα θα κάνεις τη δουλειά σου με μια τέτοια στα 10€.

View attachment 208510
Post 3.502