Για τους κωδικούς ρουλεμάν, πάντα μπερδευόμουνα κι εγώ. Αν γκουγκλάρεις "bearing code chart" θα βρεις μπόλικο υλικό για μελέτη, αλλά είναι τόσοι πολλοί οι τύποι ρουλεμάν που χάνεσαι.Μάστορες, έχουμε κάποιο πικανακάκι για το πως αναζητούμε ρουλεμάν;
Πάντα με μπερδεύει αυτό το θέμα.
Υπάρχει κάποια κωδικοποίηση σχετικά με την εξωτερική και εσωτερική διάμετρο νομίζω, αλλά δεν θυμάμαι ποια ακριβώς.
Θέλω να "ντύσω" με ρουλεμάν τον πείρο από τον οδηγό λυγίσματος μετάλλων που έφτιαξα.
Και θα γυρίζει πιο εύκολα, και δεν θα αφήνει σημάδια στο μέταλλο.
Αλλά πως θα βρω αυτό που θέλω; Ο πείρος έχει διάμετρο 10mm αρα και το ρουλεμάν πρέπει να έχει εσωτερική διάμετρο 10mm. Θα ήθελα η εξωτερική να μην είναι πολύ μεγαλύτερη (να είναι χαμηλού προφίλ, θα έλεγα αν μίλαγα για λάστιχα αυτοκινήτου)
Πείτε μου καμιά πληροφορία παρακαλώ και κυρίως που να πάω να τα βρω στην Αθήνα.
Για το ντύσιμο, νομίζω πρέπει να ξαναφτιαχτεί ο οδηγός με μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στους πείρους ώστε να χωρέσει το ρουλεμάν. Οπότε μπορείς και να διαλέξεις άλλο πείρο με βάση το ρουλεμάν που θα βρεις. Το βλέπω δύσκολο να καταφέρεις να βρεις ρουλεμάν με τόσο "χαμηλό προφίλ".
Για την αγορά, έχω σημειώσει μερικά μαγαζιά που είχαν αναφερθεί στο φόρουμ παλιότερα:
Doktoris (κοίταξε για μονόσφαιρα)
Παναγιωτόπουλος
Νομίζω ότι για αυτήν την εφαρμογή δεν αξίζει να πληρώσεις πολλά για καλά/ακριβά ρουλεμάν όπως SKF.
Επίσης, πολύ φτηνά ρουλεμάν έχει σε ebay, aliexpress, bangood όπου τα πουλάνε σε 10άδες