Μάστορες τα φώτα σας!!

Άρα είναι σύνθετη ξυλεία.
Αυτή μπορείς να την τρίψεις όσο θέλεις.

Πόσο σαγρέ έχει γίνει?
Τόσο ώστε να δικαιολογεί ταινιολειαντηα?

Αν ναι ξεκινάς με τανκ και χοντρό γυαλοχαρτα και φινιρεις με έκκεντρο και πιο ψιλά μέχρι τελικό 320.
Δυστυχώς πολύ σαγρέ... Θελει αρκετό τριψιμο.
Διαβάζω καλά σχόλια γιαυτό το τριβείο
Υπάρχει και η εναλλακτική του dexter που έβαλε παραπάνω ο φίλος nikfor.

Βαλε μια φωτο...

Το εκκεντρο ειναι η ιδανικοτερη λυση....αμα ειναι πολυ σαγρε ξεκινα απο 100grid και φτασε 220grid....

• Like
Reactions: mitsubae
Βαλε μια φωτο...

Το εκκεντρο ειναι η ιδανικοτερη λυση....αμα ειναι πολυ σαγρε ξεκινα απο 100grid και φτασε 220grid....
Φώτο μόλις πάω εκεί (Ναύπλιο).... Τώρα απολαμβάνω τζάκι κρασί και κακοκαιρία Μπάρμπαρα στην Αθήνα!

• Like
Reactions: KOSSTV
Κωστη γιατι θα κανει ζημια?
Ισα ισα θα στρωσει ανετα.
Ζημια θα κανει αν βαλει 40αρι επανω και δεν ξερει να το δουλεψει.
Ο πάγκος από αυτό που φέρεται από το ρεταλι δεν δείχνει εικόνα ανομιομορφιας ως προς το πάχος η προς την επιφάνεια...
Η αγριάδα ενδεχομένως είναι στην υφή της συνθέτης ξυλείας...θα μας πει και ο φιλος ...οποτε συζητάμε μόνο την εξομάλυνση αυτής με τρίβειο...η εκκεντρου η παλμικου..
Ο ταινιολειατηρας έχει ορθολογική χρήση μόνο όταν θες να φας υλικό...δηλαδή να κατεβάσει 2-3χιλ σε μια επιφάνεια.

Διαβασες που ειπε πως ειναι πολυ κατσαρο?

Καλα εσυ το ρεταλι ειδες και εβγαλες συμπερασμα που χρησιμοποιειται αλλου και δεν εχει σχεση με τον παγκο σε κατασταση απο οτι αναφερει ο φιλος???

Ταινιολειαντηρας με 100αρι γυαλοχαρτο για γρηγορα αποτελεσματα στο "κατσαρωμα" και επειτα καποιο εκκεντρο για φινιρισμα ειναι αυτο που προτεινω εγω παντως.

Διαβασες που ειπε πως ειναι πολυ κατσαρο?

Καλα εσυ το ρεταλι ειδες και εβγαλες συμπερασμα που χρησιμοποιειται αλλου και δεν εχει σχεση με τον παγκο σε κατασταση απο οτι αναφερει ο φιλος???

Ταινιολειαντηρας με 100αρι γυαλοχαρτο για γρηγορα αποτελεσματα στο "κατσαρωμα" και επειτα καποιο εκκεντρο για φινιρισμα ειναι αυτο που προτεινω εγω παντως.
Το κομματι για μας το δειξει ειναι αυτο που εχει βαλει..και εχει μπει οπως ειναι χωρις εξτρα επεξεργασια...τι δεν καταλαβες..;

Το κατσαρό σημαίνει στραβό η ανομιομορφο...;
Ξέρεις τι σημαίνει "κατσαρωμα"..;
Ότι τριχες/ίνες του ξύλου προεξέχουν και τίποτε άλλο...

Ο ταινιολειατηρας δεν κανει δουλεια για αυτό..θα το χαραμίσει το ξυλο.

Last edited:
Ρε Κωστή έχεις μπερδέψει τα πράγματα.
Το κομμάτι που δείχνει το έχει για πάγκο κοπής ο άνθρωπος.
Καμία σχέση για να βγάλεις συμπεράσματα για το πώς έχουν κάνει οι νοικαριδες τον πραγματικό πάγκο.
Σου λέει επίσης ότι είναι Κατσαρός.
Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις η μάλλον τι καταλαβαίνεις.
Ας μιλήσει το παλικάρι να μας πει.

Επανέρχομαι.
Θυμήθηκα πως το κομμάτι που αφαίρεσα για να μπει ο νεροχύτης το χρησιμοποιώ σαν ξύλο κοπης.
Ρε Κωστή έχεις μπερδέψει τα πράγματα.
Το κομμάτι που δείχνει το έχει για πάγκο κοπής ο άνθρωπος.
Καμία σχέση για να βγάλεις συμπεράσματα για το πώς έχουν κάνει οι νοικαριδες τον πραγματικό πάγκο.
Σου λέει επίσης ότι είναι Κατσαρός.
Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις η μάλλον τι καταλαβαίνεις.
Ας μιλήσει το παλικάρι να μας πει.
Αχ βρε Κυριάκο τι να σε κάνω...πες μου...
Το ξυλο είναι το ίδιο.. τι θα του έχουν κάνει οι νοικαραιοι...;
Φέρεται ότι δεν γνωρίζεις τι είναι κατσαρο οποτε άστο...

Δυστυχώς πολύ σαγρέ... Θελει αρκετό τριψιμο.
Διαβάζω καλά σχόλια γιαυτό το τριβείο
Υπάρχει και η εναλλακτική του dexter που έβαλε παραπάνω ο φίλος nikfor.
Κωστή βιάζεσαι.

Διάβασε τι λέει ο φίλος σου έχω πει. Εσύ δεν θέλεις.

Αγαπητέ mitsubae έχεις κάτι από εργαλεία η θα αγοράσεις για τη χρήση αυτή?

Χωρίς εικόνα υποθέτουμε...
Το σαγρε δεν μου λέει τιποτε εάν δω πως ειναι...και το σαγρε πάλι δεν θέλει λειαντηρα...
Ας μας πει ο φιλος για σιγουριά...

Χωρίς εικόνα υποθέτουμε...
Το σαγρε δεν μου λέει τιποτε εάν δω πως ειναι...και το σαγρε πάλι δεν θέλει λειαντηρα...
Ας μας πει ο φιλος για σιγουριά...
Όχι απλά αλλά έλεγες πιο πάνω...
Αχ βρε Κυριάκο τι να σε κάνω...πες μου...
Το ξυλο είναι το ίδιο.. τι θα του έχουν κάνει οι νοικαραιοι...;
Φέρεται ότι δεν γνωρίζεις τι είναι κατσαρο οποτε άστο...

Popcorn5-475x500.jpg

Με το χεράκι και έναν τάκο με γυαλόχαρτο που θα ανεβάζει σε νούμερα θα το κάνει τζάμι ....άλλωστε χέρι θα βάλει στις γωνίες ούτως ή άλλως. :cool:

Με το χεράκι και έναν τάκο με γυαλόχαρτο που θα ανεβάζει σε νούμερα θα το κάνει τζάμι ....άλλωστε χέρι θα βάλει στις γωνίες ούτως ή άλλως. :cool:
Έτσι πιστεύω και εγώ...

Όχι απλά αλλά έλεγες πιο πάνω...
Σαγρε και κατσαρο είναι σχεδόν το ίδιο...
Οπότε δεν αλλάζει κάτι...
Επαναλαμβάνω γιατί μας διαβάζουν ότι το κατσαρο η το σαγρε δεν εχει σχεση με ανομοιομορφια του ξύλου.. έχει σχέση μόνο με την επιδερμική επιφάνεια η οποία διορθώνεται με τριβειο..
Το αναφέρω γενικότερα γιατί αναλαμβάνουμε ευθύνη λέγοντας τα παραπάνω και είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτά που αναφέρω..
Ο λειαντηρας είναι ένα εργαλείο βάρβαρο προς χρήση και θέλει αρκετή προσοχή στο δούλεμα...εγώ δεν θα το έβαζα...
Εσύ προτείνεις να μπει...οκ..

Last edited:
  • Like
Reactions: mitsubae
Λευκές καλημερες μαστόρια.
Θα έχω φώτο όταν πάω στο Ναυπλιο.
Η πρώτη εκτίμηση προχθές που το είδα και πέρασα το χέρι μου από πάνω είναι πως πρέπει να κατέβει η επιφάνεια ένα με δύο χιλιοστά για να γίνει λείο....Σαν τα πατατάκια τα ruffles έχει γίνει.
Εργαλείο έχω μόνο ένα τριβείο τύπου Δ parkside και ένα ορθογώνιο άγνωστης μάρκας αλλά δεν ξέρω αν κάνουν δουλειά...
IMG_20230206_082511.jpgIMG_20230206_082459.jpg

Last edited: