Μάστορες τα φώτα σας!!

Το Δ δεν κάνει για επιφάνειες. Το ορθογώνιο κάνει, τσέκαρε το πέλμα μήπως είναι φαγωμένο.

• Like
Reactions: mitsubae
Καλά που είναι και ο φίλος που έχει το πρόβλημα να μας βάλει στη θέση μας.
Σαν πατατάκια ruffles λοιπόν είναι το κατσαρό...
2 χιλιοστά λοιπόν και τακακι χειρός κύριοι σε ολόκληρο πάγκο κουζίνας μόνο αν είσαι κατάδικος σε φυλακή.
Αν θέλεις να κάνεις δουλειά ταινιολειαντηρα με 80.
Και ναι Κώστα υπάρχουν και άλλες κοκκωσεις για ταινιολειαντηρα εκτός των επιθετικων 40 60 που είναι για να τρώνε ξύλο.
Και ναι για μεγάλες επίπεδες επιφάνειες ο ταινιολειαντηρας με την επίπεδη μεγάλη επιφάνεια του ενδυκνυεται για να παραμείνει επίπεδη η επιφάνεια.

Τώρα για να αξιοποιήσεις τα εργαλεία που έχεις αγόρασε μερικά 80αρια γυαλοχαρτα για το μισού φύλλου τριβειο που έχεις και ξεκίνησε να δεις τι ψάρια θα πιάσεις.
Όπως και να έχει αν θέλεις να επενδύσεις σε κάποιο εργαλείο ένα καλό έκκεντρο πάντα πρέπει να υπάρχει στην φαρέτρα σου.
Αν έχεις χρόνο μπροστά σου μπορείς να παραγγείλεις το VFM Topshack TS-SD5 από Banggood.

• Like
Καλά που είναι και ο φίλος που έχει το πρόβλημα να μας βάλει στη θέση μας.
Σαν πατατάκια ruffles λοιπόν είναι το κατσαρό...
2 χιλιοστά λοιπόν και τακακι χειρός κύριοι σε ολόκληρο πάγκο κουζίνας μόνο αν είσαι κατάδικος σε φυλακή.

Ετσι ειναι...αλλα αλλο κατσαρο και σαγρε και αλλο κυματοειδη επιφανεια δεν ειναι το ιδιο πραγμα...τωρα εσυ πως τα βλεπεις το ιδιο εσυ το ξερεις......ομως τωρα για εμενα ξεκαθαριστηκε...και μην μου πεις οτι το "επιασες' εξαρχης...

Οντως με αυτην την λογικη θελει ταινιολειατηρα....αν και εγω θα το ετρωγα ποια ανετα με τον γωνιακο τροχο με βαση αφρωδες vechro....αλλα πρεπει να το "εχεις" για το κανεις και δεν θα το προτεινα ευκολα...

Ειναι πολυ συμαντικο λοιπον να διατυπωνεται σωστα πως ακριβως πως ειναι μια κατασταση για να μπορεσουμε να βοηθησουμε και εμεις αποπλευρας μας...:)

Last edited:
  • Like
Γωνιακός τροχός υπάρχει και το χέρι πιάνει αρκετά. Μαρμαρας ο σχωρεμενος ο μπαμπάς αλλά άλλο το μάρμαρο άλλο το ξύλο.
Αν πούμε πως πάμε σε ταινιολειαντηρα πάμε εδω;
Ψήνομαι και για το topshak που αναφέρθηκε παραπάνω γιατί σίγουρα θα χρειαστεί και σε άλλες δουλειές. Αν βγει κουπόνι θα το δω στο κουπόνια προσφορές.

• Like
Reactions: KOSSTV
Ξεκαθαρα το επιασα απο την αρχη αλλα δε διεκδικω καποιο βραβειο για αυτο Κωστα.

Το θεμα ειναι να βοηθησουμε σωστα και οχι να βγουμε πρωτοι.

Γωνιακός τροχός υπάρχει και το χέρι πιάνει αρκετά. Μαρμαρας ο σχωρεμενος ο μπαμπάς αλλά άλλο το μάρμαρο άλλο το ξύλο.
Αν πούμε πως πάμε σε ταινιολειαντηρα πάμε εδω;
Ψήνομαι και για το topshak που αναφέρθηκε παραπάνω γιατί σίγουρα θα χρειαστεί και σε άλλες δουλειές. Αν βγει κουπόνι θα το δω στο κουπόνια προσφορές.
Το αλλο που ηθελα να σου προτεινω αλλα θελει εμπειρια για να το καταφερεις και να μην κανεις χειροτερα την επιφανεια ειναι να βαλεις ενα pad ιδανικα 150μμ σε γωνιακο τροχο και με 80αρι να κανεις δουλεια. Ιδανικα θελει ρυθμιζομενο γωνιακο τροχο.

Το ονομα σου πως ειναι?

Ταινιολειαντηρα εγω εχω αυτον και ειναι αριστος.

Αλλα και με αυτον θα κανεις δουλιτσα.

Ερωτηση τωρα.

Αγορασα μια ραφιερα Kallax απο τα ΙΚΕΑ την οποια προσάρμοσα στις ανάγκες μου αφαιροντας κάποια διαχωριστικά που δεν ήθελα.
IMG_20230206_113148.jpg
Αυτά λοιπόν θέλω να τα κόψω και να τα βάλω σαν πορτακια στο κάτω μέρος της ώστε να γίνουν ντουλαπάκια όπως εκεί που έχω βάλει πρόχειρα.

Τι μεντεσέ προτείνετε καθώς δεν έχουν μεγάλο πάχος. Τα μέτρησα κάτω από 16 χιλιοστά και ίσως με τον κλασικό 35μμ να έχω θέμα?
Έχω δει και τους επίπεδους μεντσεδες αλλά δεν τους έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.
kl8-2-850x850.jpg

Το άλλο που σκέφτομαι είναι επειδή το βάρος του είναι αστείο αλλά και έχει και απόλυτη επαφή όπως φαίνεται είναι να το βάλω με καβίλιες πάνω κάτω να κάνει πίβοτ και με ένα μαγνητικό στοπ στην άλλη πλευρά.

Κάθε πρόταση δεκτή.

Last edited:
  • Like
Κυριάκο 12mm είναι το βάθος των blum πχ. Αν έχεις forstner χωρίς την μύτη στη μέση δεν θα έχεις πρόβλημα, αρκεί να το πας προσεκτικά (είναι και τα Dewalt σου... Guaranteed Tough και θέλει ρέγουλα :P).
Για το πιβοτ που λες, θα πρέπει να αφήσεις κάποιο κενό από την πλευρά των καβιλιών για να μπορεί ν' ανοίξει το ντουλάπι και ίσως φαίνεται πιο άσχημα.

• Like
Reactions: KOSSTV and enduras1
Κυριάκο αν βάλεις απλούς μεντεσέδες π.χ. https://www.google.com/search?q=μεν...hp#imgrc=td3RQxE_zoa6JM&imgdii=Ya88ICVwyd2wIM
Πιστεύεις δεν θα γίνει η δουλειά ή δεν σου αρέσουν;
Αυτό με τις καβίλιες είναι απλό αλλά α το επέλεγα σε μασίφ ξύλο, νομίζω σε τέτοιου είδους "ξύλο" θα έχεις φθορά και είναι και λεπτό όπως γράφεις

Το άλλο που σκέφτομαι είναι επειδή το βάρος του είναι αστείο αλλά και έχει και απόλυτη επαφή όπως φαίνεται είναι να το βάλω με καβίλιες πάνω κάτω να κάνει πίβοτ και με ένα μαγνητικό στοπ στην άλλη πλευρά.

Κάθε πρόταση δεκτή.

Δες πώς είναι απο μέσα γιατί θέλει πολύ προσοχή.

1675681160647.png
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εδώ βλέπω ότι έχουν κανονικούς μεντεσέδες. Δεν νομίζω ότι η πόρτα έχει άλλο πάχος.

βάλε στο google "IKEA hacks kallax" και θα βρεις και άλλες ιδέες

• Like
Reactions: Χιωτης
Σας ευχαριστώ συνάδελφοι.
Εδώ βλέπω ότι έχουν κανονικούς μεντεσέδες. Δεν νομίζω ότι η πόρτα έχει άλλο πάχος.

βάλε στο google "IKEA hacks kallax" και θα βρεις και άλλες ιδέες
Αυτό έχει κανονικούς μεντεσέδες αλλά είναι ολόκληρο ένθετο που μπαίνει εσωτερικά.

Θοδωρή έτσι όπως το δείχνεις είναι αμφιβάλω αν θα πιάσουν 2 βιδακια και ακόμα χειρότερα να αντέξουν στο ζόρι του μεντεσέ αυτά τα κυψελοχαρτοξυλα.
Βέβαια παίζει να το πιάσω στα αριστερά που είναι 15αρα μοριοσανίδα και πάλι.

Χμ.....

Γι'αυτό το λόγο ίσως καταλληξω σε πίβοτ με καβίλιες και ας έχω ένα 3αρι χιλιοστά κενό δεξιά αριστερά.

• Like
Reactions: teodor_ch
Θοδωρή έτσι όπως το δείχνεις είναι αμφιβάλω αν θα πιάσουν 2 βιδακια και ακόμα χειρότερα να αντέξουν στο ζόρι του μεντεσέ αυτά τα κυψελοχαρτοξυλα.
Βέβαια παίζει να το πιάσω στα αριστερά που είναι 15αρα μοριοσανίδα και πάλι.

Χμ.....

Γι'αυτό το λόγο ίσως καταλληξω σε πίβοτ με καβίλιες και ας έχω ένα 3αρι χιλιοστά κενό δεξιά αριστερά.

Εγώ στη δικιά μου έχω βάλει τα έτοιμα πορτάκια που πουλάνε.
Και έχει και συρταράκια αν δεν τα έχεις δεί.

• Like
Reactions: enduras1
Εγώ στη δικιά μου έχω βάλει τα έτοιμα πορτάκια που πουλάνε.
Και έχει και συρταράκια αν δεν τα έχεις δεί.
Ναι Θοδωρή τα έχω δει αλλά με κόστος 15 κ 25 ευρώ επί 4 το θεωρώ απαγορευτικό οπότε θα πάω σε ίδιοκατασκευη φίλε.

• Like
Reactions: teodor_ch
Μια απ' τα ίδια. Δεν θυμάμαι το βάθος αλλά με 16χιλιοστά πάχος πορτάκι είσαι οκ. Αν είναι όντως κυψελωτό όπως γράφει ο teodor_ch, βάλε μελαμίνη - για τόσο μικρά κομμάτια το κόστος είναι ελάχιστο και θα σου μείνουν τα κυψελωτά για άλλες κατασκευές.

Μια απ' τα ίδια. Δεν θυμάμαι το βάθος αλλά με 16χιλιοστά πάχος πορτάκι είσαι οκ. Αν είναι όντως κυψελωτό όπως γράφει ο teodor_ch, βάλε μελαμίνη - για τόσο μικρά κομμάτια το κόστος είναι ελάχιστο και θα σου μείνουν τα κυψελωτά για άλλες κατασκευές.
Δημήτρη τα πλαϊνά του, αυτά που βλέπεις σε χρώμα ξύλου είναι κυψελωτα. Αυτά δε ξέρω αν αντέξουν.

Δημήτρη τα πλαϊνά του, αυτά που βλέπεις σε χρώμα ξύλου είναι κυψελωτα. Αυτά δε ξέρω αν αντέξουν.
Ναι, έχεις δίκιο. Προφανώς γιαυτό πουλάνε ένθετο ντουλαπάκι και όχι σκέτο το πορτάκι.
Αν φτιάξεις δικό σου "ένθετο" από λεπτό MDF (με μελαμίνη)? Αν το κολλήσεις μόνο στην άσπρη κάθετη επιφάνεια δεν θα φαίνεται διαφορά, θα πρέπει όμως να καλύψεις κάπως τα σόκορα - δεν ξέρω πως γίνεται στα λεπτά πάχη.

• Like
Reactions: enduras1
Η ηλεκτρική πλάνη φαγωθεί όσο της επιτρέπεις εσυ καθώς έχει ρύθμιση βάθους φαγωματος...έχει δηλ μαχαίρια που τρώνε το ξυλο και το βγάζει σε φλούδες απο την επιφάνεια...
Σε μια ευθεία επιφάνεια θα πρέπει να εξεταστεί προσεχτικά που ακριβώς θα πρέπει να φαγωθεί...δεν εύκολο αλλά ούτε ο χειρισμός αυτής...
Εδώ ένα βίντεο ...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για την δουλειά που θες να κανεις δεν νομίζω ότι σε εξυπηρετεί...

Όπως είπε ο Κωστής όχι δεν ενδυκνυεται Δημήτρη.
Θα καταλήξεις με μια επιφάνεια γεμάτη λωρίδες ανομοιομορφου πάχους.
Αυτή είναι καλή για λωρίδες ξύλου μικρότερου φάρδους από το πλάτος λειτουργίας της.