Μάστορες τα φώτα σας!!

Ψάχνω ακριβώς το ίδιο με σπείρωμα M4 για να μποκάρω και να ξεμποκάρω μία ντίζα με το παρακάτω:

Η ντίζα θα είναι στερεωμένη σε κουζινέτα και θέλω να βρω έναν τρόπο να την κλειδώνω και να την ξεκλειδώνω ώστε να σταθεροποιώ ένα μικρό τραπεζάκι Χ-Υ

Έχει κανείς υπόψιν του πού μπορώ να βρω κάτι τέτοιο;

Αλλιώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο:

Τελικά κάνει θαύματα το σπρευ κατά της μούχλας της Bison στο κόκκινο μπουκάλι (αλήθεια ποιά η διαφορά του με το άσπρο; )
Aφού τελείωσα με το ρολόι,πήγα στο δώμα έχοντας να ανέβω πολλούς μήνες και αντίκρυσα αυτό:
20230208_121001.jpg20230208_121006.jpg20230208_121016.jpg20230208_121031.jpg

Ξεκίνησα να ψεκάζω και μέχρι να τελειώσω όλα τα σημεία,είχε γίνει αυτό:
20230208_124804.jpg20230208_124812.jpg20230208_124809.jpg20230208_124807.jpg

Και εμένα αυτό μου κάνει καλύτερη δουλειά από όσα έχω δοκιμάσει.

Περίεργο μου φαίνεται αλλά λένε όλοι πως την καλύτερη δουλειά την κανει το Desoxidante της ΤΙΤΑΝ.
1675871266857.png

Μάλιστα λένε πως σκοτώνει πραγματικά τον μύκητα και δεν τον αποχρωματιζει απλά.

Να ξερεις Σωκρατη οτι αυτο ειναι εσωτερικος μυκητας(οπως το λετε οι περισσοτεροι μουχλα) και αναπτυσεται με την διαφορα θερμοκρασιας..
Το φαινομενο κατα πασα περισπτωση εποιτα απο χροναι θα επανελθει..
Ο λογως αναπτυξης ειναι ο μη επαρκεις αερισμος με αποτελεσμα να δημιουργουνται τα παραπανω αποτελεσματα..
Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ξαναγινει/δημιουργηθει εαν δεν βρεθει τροπος επαρκη αερισμου και δεν ξαναβαφτει με το καταλληλο ασταρι και χρωμα....

Last edited:
Ο μύκητας θέλει ζέστη και υγρασία.
Με τη ζέστη να μήν είναι απαραίτητη αλλά επιταχύνει το φαινόμενο.

Συνήθως φταίει η αυξημένη υγρασία επειδή δεν αερίζουμε αρκετά όπως σωστά ανέφερε ο Κώστας.

Και δύο σχετικά γραφήματα που είχα βγάλει για συγγενή που ήθελε να αγοράσει αφυγραντήρα...
(Τα έφτιαξα στο πόδι γιατί δεν είχα χρόνο)
viber_image_2023-01-12_11-25-09-681.jpgviber_image_2023-01-12_11-28-37-174.jpg

Στο σπίτι που κατοικώ πάνω από 10 χρόνια δεν είχα ποτέ πρόβλημα μούχλας στο μπάνιο.

Φέτος νωρίς το καλοκαίρι, στα πλαίσια μια ανακαίνισης που κάναμε, είχα την ιδέα να ζητήσω να φρεσκάρουν λίγο και το ταβάνι του μπάνιου. Δεν πρέπει να αστάρωσαν και χρησιμοποίησαν σιγουρα Βιβεχρώμ, νομίζω από την σειρά ΝΕΟPAL. Πριν κάνα μήνα άρχισαν να φαίνονται μούχλες που όλο και εξαπλώνονται. Με βλέπω να παίρνω το Busson για την ώρα και βλέπω αν θα ασχοληθώ το καλοκαίρι προσωπικά με αυτή την περίπτωση.

Δεν αλλαξαν οι συνήθειες μας, όσο το αερίζαμε τα προηγούμενα χρόνια το αερίζουμε και φέτος. το ιδιο ισχύει και για την θέρμανση του σπιτιου. Ηταν εντελώς ακατάλληλο το χρώμα αυτο για μπάνιο;

Εχουμε και εμείς θέμα με υγρασίες και μούχλες. Εγώ τα καθαρίζω με χλωρίνη και καλό αερισμό μετά.
Ομως επειδή φέτος έγινε υπερβολικό το πρόβλημα προχώρησα στην αγορά αφυγραντήρα ώστε να διατηρηθεί χαμηλά η υγρασία. Αντιμετωπίζει πολύ καλά το πρόβλημα

Έχω και εγώ υγρασίες στους αρμούς του μπάνιου και όπως είχα γράψει παλιότερα, είμαι πολύ ευχαριστημένος με το Bison.
Αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, πήγα στον Κάσο και ζήτησα κάτι πιο δραστικό από το Bison και μου πρότεινε το SARATOGA Z10 ANTIMUFFA SPRAY το οποίο αποδείχθηκε μεγάλη ... μούφα :-p :LOL:
Ούτε τα μισά του Bison δεν έκανε. (n)

Και μετά είπα να δώσω μια ευκαιρία στο Klinex Καθαριστικό Spray Κατά της Μούχλας (για το οποίο διάβαζα πολύ καλά σχόλια)

20200318105322_klinex_kata_tis_mouchlas_me_energo_chlorio_spray_500ml copy.gif

Ε λοιπόν σας διαβεβαιώ πως κάνει την ίδια και καλύτερη δουλειά με το Bison, ενώ κοστίζει κάτω από τα μισά χρήματα! (y) Δοκιμάστε το, το έχουν όλα τα σουπερ μάρκετ.

Με το Bison το κοκκινο μια χαρα δουλεια εκανα σε μπανιο που ειχε σοβαρο προβλημα.

Αν θυμαμαι καλα το ειχα παρει 4 ευρω

Στο σπίτι που κατοικώ πάνω από 10 χρόνια δεν είχα ποτέ πρόβλημα μούχλας στο μπάνιο.

Φέτος νωρίς το καλοκαίρι, στα πλαίσια μια ανακαίνισης που κάναμε, είχα την ιδέα να ζητήσω να φρεσκάρουν λίγο και το ταβάνι του μπάνιου. Δεν πρέπει να αστάρωσαν και χρησιμοποίησαν σιγουρα Βιβεχρώμ, νομίζω από την σειρά ΝΕΟPAL. Πριν κάνα μήνα άρχισαν να φαίνονται μούχλες που όλο και εξαπλώνονται. Με βλέπω να παίρνω το Busson για την ώρα και βλέπω αν θα ασχοληθώ το καλοκαίρι προσωπικά με αυτή την περίπτωση.

Δεν αλλαξαν οι συνήθειες μας, όσο το αερίζαμε τα προηγούμενα χρόνια το αερίζουμε και φέτος. το ιδιο ισχύει και για την θέρμανση του σπιτιου. Ηταν εντελώς ακατάλληλο το χρώμα αυτο για μπάνιο;
Μήπως άλλαξετε το παράθυρο του μπάνιου. ;.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
σαφως..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
(συμβαινει παντα οταν σε παλια σπιτια που δεν θερμαινονται κανονικα, μπαινουν νεα κουφωματα)

Ναι γιατί το παλιό είχε σαπίσει κ έμπασε. Βρε λες?
Είμαι 100% σίγουρος...
Το παλιό εάν ήταν ξύλινο, δεν ήταν καλά αεροστεγώς κλεισμένο με αποτέλεσμα να υπήρχε διαφυγή υδρατμων ενώ εάν τώρα βάλατε αλουμίνιο δεν εχει να αναπνεύσει από πουθενά...

Ανακληση έχετε...;
Εαν ναι, μέτα από το μπάνιο ή ντουζ που κανετε να το ανοίγεις πάντα για 2-3 ώστε οι ζεστοι υδρατμοί που είναι το προβλημα να εξάερωνονται...
Το μπάνιο θα το καθαρίσεις με χλωρίνη η με το καθαριστικό της Bison αλλά δεν θα τα αφήσεις έτσι..
θα ασταρωσεις με Vitosin της Vitex και επειτα θα πάρεις ειδικό χρώμα για μπανιο που αφήνει σατινε επιφάνεια..

Ο λόγος του σατινε εχει την ιδιότητα μη πορωδους επιφάνειας και η μούχλα που θα ξαναδημιουργηθει εν καιρω ,παρολου εαν θα αφηνεις ανοικτο το παραθυρο στο μπανιο,θα καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα..

Τα παραπάνω εντελώς εμπειρικά από δεκάδες μπάνια επισκευής με χρωματα με χίλια δυο θέματα...

Συμπληρωματικα σε αυτά που γράφει ο Κωστής, σίγουρα πριν το μπανιο θα ηταν βαμμένο με υδρόχρωμα , οπότε ανέπνεε καλύτερα το ταβάνι..

(+1 για το καθαριστικο της klinex..)

ΘΕΜΑ 1.Γέμιση μαξιλαριών καναπέ.
Μετά από 12 χρόνια χρήσης,η γέμιση των μαξιλαριών του καναπέ στο σαλόνι έχει κάτσει.
Ψάχνοντας στο νετ,βρήκα εταιρείες που κόβουν σε ότι διαστάσεις θες αφρολέξ,τα οποία έχουν κατηγορίες.
Ν300,Ν400,Ν500......Ν5000!
Έχει κάποιος γνώση και εμπειρία πάνω στο θέμα;
Y.Γ.
Υποθέτω ότι ο μάστορας που έφτιαξε τον καναπέ μου το 2011 για λόγους κόστους,δεν θα έβαλε και ότι καλύτερο στην γέμιση των μαξιλαριών.

ΘΕΜΑ 2.
Επισκευή-όχι αντικατάσταση-μοτέρ ρολλού παραθύρων.
Το 2010 που έχτισα το σπίτι,έκανα την εξυπνάδα να συμφωνήσω με τον μηχανικό μου για λόγους αισθητικής,τα παράθυρα να έχουν την μορφή bay windows (τρίφατσα παράθυρα).
Με αυτό τον τρόπο,δημιουργήθηκαν 26 παράθυρα!!!
BAY WINDOWS.jpg
Η αμέσως επόμενη εξυπνάδα μου,ήταν να βάλω ρολλά με ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε παράθυρο...
Είτε επειδή φταίνε τα μοτέρ,είτε ο εγκαταστάτης των ρολλών,είτε η ΔΕΗ με τις διακοπές της,κάθε 3 και λίγο,χαλάει κάποιο μοτέρ και το κόστος αντικατάστασής τους στα πχ μικρά παράθυρα,ξεκινάει από τα 120€ και ανεβαίνει ανάλογα με το βάρος των ρολλών.
Στο παρακάτω βίντεο ένας άνθρωπος "τόλμησε" να δοκιμάσει την επισκευή του μοτέρ και τα κατάφερε αλλάζοντας έναν πυκνωτή κόστους 5 ευρώ.Πριν 1 χρόνο που μου κάηκε το μοτέρ από κάποιο παράθυρο,έχοντας δει το βίντεο,ζήτησα από τον αλουμινά να μην πάρει μαζί του το παλιό.Το πήγα σε 3 τουλάχιστον ηλεκτρονικούς που κάνουν επισκευές σε ηλεκτρικές συσκευές στην περιοχή μου(Λαγονήσι,Μαρκόπουλο,Κορωπί) και όλοι μου είπαν ότι δεν ασχολούνται.
Εκτός από το να δοκιμάσω μόνος μου,ξέρετε κάποιον στην Αθήνα που θα μου κάνει την χάρη να ασχοληθεί;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για το πρωτο νομιζω οτι ο καταλληλος να σε συμβουλεψει ειναι ο εμπορος των αφρολεξ.
Για μαξιλαρια δινουν συγκεκριμενου κωδικου αφρολεξ και δεν εχει καποιο
λογο να σου δωσει κατι ακαταλληλο η κακης ποιοτητας οπως εκανε ο επιπλοποιος.
Νομιζω κι ολας οτι απο εταιρια σε εταιρια παιζουν οι κωδικοι πυκνοτητας και σκληροτητας.
Ρωτησε μονο αν εχει καποια διαφορα η πλατη με το καθισμα.

Για το δευτερο, απο την δικη μου μικρη εμπειρια απο το μοτερ της τεντας μου, εχουν δυσκολη επισκευη.
Ουτε η somfy δεν καταφερε να το επισκευασει, αν και δεν ειχε παθει σοβαρη ζημια.
Ασε δλδ μετα που πηγα να το ανοιξω, βγηκε με τα χιλια ζορια απο τη σωληνα (οπως στο βιντεο)
και μετα δεν εμπαινε με τιποτα.