Μάστορες τα φώτα σας!!

Δε θα πρέπει να πας σε ηλεκτρονικό για επισκευή μοτέρ, υπάρχουν εξειδικευμένοι τεχνίτες. Αν χρειάζεται επισκευή η περιέλιξη συνήθως δεν αξίζει. Αν είναι πυκνωτής, μπορείς απλά να τον αντικαταστήσεις μόνος σου κ να δεις αν θα παίξει (δες οπτικά αν έχει φουσκώσει για αρχή).

Αν έχεις θέμα με τη ΔΕΗ στο σπίτι, ίσως να πρέπει να βάλεις μια κεντρική προστασία στον πίνακα

Εγώ να ρωτήσω το εξης:
Το μοτέρ κάθε ρόλου πόσα w ειναι..;
..και πόσα σε μια γραμμή...;
Το ρωτάω με την λογική του πόσο είναι επιβαρυμενο το οικιακό δυκτιο και εάν έχει γίνει εξτρα πρόβλεψη σε αυτό στον πινακα/πίνακες...γιατί το να χαλάνε τα μοτέρ συνέχεια δεν είναι λογικό...

Ακόμα και το δίκτυο να είχε θέμα, τα ρολά δεν δουλεύουν συνέχεια.
Ρεύμα παίρνουν για μερικά δευτερόλεπτα όσο ανεβοκατεβάζουν τα ρολά.

Μήπως είναι τελείως λάθος για το βάρος των ρολών? Ή υπάρχει άλλη αστοχία και ζορίζονται πολύ?

Πάντως μία αλλαγή πυκνωτή είναι μία καλή πρώτη δοκιμή και δεν κοστίζει τίποτα.
Προσοχή μόνο να μην είναι φορτισμένος ο πυκνωτής.
Κατεβάζουμε γενικό, πατάμε να δουλέψει το ρολό και με ένα πολύμετρο ελέγχουμε τάση στον πυκνωτή. Αυτό θα έκανα εγώ.

Εγώ να ρωτήσω το εξης:
Το μοτέρ κάθε ρόλου πόσα w ειναι..;
..και πόσα σε μια γραμμή...;
Το ρωτάω με την λογική του πόσο είναι επιβαρυμενο το οικιακό δυκτιο και εάν έχει γίνει εξτρα πρόβλεψη σε αυτό στον πινακα/πίνακες...γιατί το να χαλάνε τα μοτέρ συνέχεια δεν είναι λογικό...
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Τα ρολλά και στην ίδια γραμμή να είναι ανά όροφο,στην χειρότερη περίπτωση ανεβαίνουν 3 μαζί.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Τα ρολλά και στην ίδια γραμμή να είναι ανά όροφο,στην χειρότερη περίπτωση ανεβαίνουν 3 μαζί.
Ο πυκνωτής είναι,βγάλει με προσοχή για να θυμάσαι πως μπαίνει.
Αν σου καίει και καινούρια μέτρα τάση στον πίνακα και στο μοτέρ.Ιδανικό να έχεις μικρή πτώση τάσης.
Πονηρή βλάβη είναι να μετρήσεις τάση ανάμεσα ουδετέρου και γης.Πανω από 3 θέλει μελέτη...
Άλλη πονηρή βλάβη είναι παράλληλα επαγωγικά φορτία.

Έχω σε σπίτι σοβαντισμενο με σοβά μηχανής knauf (λείο σαν χαρτί δηλαδι έχει βγει)μερεμέτια που έκανε ο ηλεκτρολόγος γιατι αλλάξαμε θέσεις και προσθέσαμε κάποιες μπριζες συν αρχικό σοβατισμα σε ένα τζάκι. Γενικά ελαφρύ τρίψιμο το σοβά, προετοιμασία και μερεμέτια για να είναι το σπίτι έτοιμο για βάψιμο. Μου έδωσε ένας μάστορας τιμή 4€ το τ. μ. Δεδομένο ότι το σπίτι είναι 210 τ. μ, και δεν έχω υπολογίσει πόσα μέτρα θα βγουν τα μερεμέτια που αναφέρω παραπάνω η τιμή μου φάνηκε υπερβολικά υψηλή. Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω? Κωστή?

Χα χα δεν είναι για βάψιμο το βάψιμο μόνος μου θα το κάνω κυρ!! Η τιμή είναι για τα μερεμέτια πριν το βάψιμο!!

Έχω σε σπίτι σοβαντισμενο με σοβά μηχανής knauf (λείο σαν χαρτί δηλαδι έχει βγει)μερεμέτια που έκανε ο ηλεκτρολόγος γιατι αλλάξαμε θέσεις και προσθέσαμε κάποιες μπριζες συν αρχικό σοβατισμα σε ένα τζάκι. Γενικά ελαφρύ τρίψιμο το σοβά, προετοιμασία και μερεμέτια για να είναι το σπίτι έτοιμο για βάψιμο. Μου έδωσε ένας μάστορας τιμή 4€ το τ. μ. Δεδομένο ότι το σπίτι είναι 210 τ. μ, και δεν έχω υπολογίσει πόσα μέτρα θα βγουν τα μερεμέτια που αναφέρω παραπάνω η τιμή μου φάνηκε υπερβολικά υψηλή. Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω? Κωστή?
Καλημέρα Βασίλη....
Εκτος απο το τζακι η τιμή τετραγωνικου σε ηλεκτρολογικα μερεμέτια δεν υφισταται...μήπως εννοεί τρέχον μέτρο...;δηλαδή έχει σκαψιματα 40μετρα τρέχοντα μέτρα επι τα 4 ευρω που ζητάει..
Η τιμη ειναι με τα υλικά μέσα η όχι.. ;
Γιατί εάν είναι μεσα είναι οκ δεν ειναι υψηλή...
Αρα εάν είναι τρέχοντα μπορείς να το υπολογίσεις πάνω κάτω...

Οταν λεω τρεχοντα μετρα εννοω κατι σαν αυτο....
ilektrologiki_egkatastasi_peiraias_skapsimata_07.jpg

Καλήμερα Κωστή κατ αρχάς τα υλικά δικά μας. Τετραγωνικό μετρό 4 ευρώ ζήτησε για 1.σοβατισμα το τζάκι 2.μερεμετια σαν την φωτογραφία που ανέβασες και 3.ελαφρυ τρίψιμο του ς ήδη σοβατισμενους με έτοιμο σοβά, λείους τοίχους όλου του σπιτιού . Και μας είπε ότι για να υπολογιση όλο το σπίτι θέλει να του βγαλει τα τετραγωνικά ο μηχανικός μας.

Χωρις υλικά και μόνο ως το τρίψιμο είναι πολλά 4 ευρώ το μέτρο για όλο το σπίτι τότε και έχεις δίκιο...
Κατα μέσο όρο εμείς ζητάμε 5-6 ευρώ μαζί με βάψιμο και τα χρώματα στην τιμή....!!!
τα τετραγωνικά βγαίνουν εύκολα άμα γνωρίζεις συντελεστές δόμησης...

• Like
Reactions: mikemtb
Ευχαριστώ Κωστή και γω όταν τα υπολόγισα θεώρησα ότι είναι υπερβολικά πολλά τα λεφτά.

Επειδη το οικοπεδο ειναι σε λοφακι ειχε σκαφτει για να γινει ισιο.
Στο μερος που ειναι ας πουμε κηπος δεν ειχε γινει τοιχος απο μπετο και εχει ενα κενο 2-2.5 μετρα.
Η προφανης λυση θα ηταν να χτιστεί καποιος τοιχος παλι με μπετο αλλα εχει κοστος μεγαλο.
Η ποιο οικονομικη λυση ειναι να μπουνε φυτα να μη φαινεται αλλα λογικα θα θελει σκαψιμο γιατι αφου εχει φυγει τοσο χωμα το εδαφος ειναι ημιπετρωδες θα ελεγα και δε σκαβεται με το χερι με τιποτα.
Βεβαια δε λυνει το προβλημα 100% αλλα δεν εχω ιδεα τι να κανω. Εχω σκεφτει να γινοντουσαν επιπεδα αλλα παλι θα θελει τοιχους και μπάζωμα με χωμα και δε νομιζω να ειναι φτηνο και παλι.
Ολο αυτο ειναι 25μετρα. Επισης οπως ειναι η φωτο αριστερα σταματαει αποτομα (δε φαινεται) και εκει πεφτει σιγα σιγα το χωμα για καποιο λογο.

Πιστευω πως θα ηταν καλυτερα να μην ειχε σκαφτει απο την αρχη η να ειχαν γινει επιπεδα.Τωρα δε ξερω πια ειναι η καλυτερη λυση.

Attachments

• 20230220_093307.jpg
    20230220_093307.jpg
    5 MB · Views: 35
Μια φτηνή λύση είναι να φυτέψεις αναρριχητικά φυτά (πχ κισσούς) στο κάτω επίπεδο κολλητά στον "τοίχο".
Αν είναι πολύ πετρώδες το έδαφος και δεν θες να σκάψεις λάκους, μπορείς να κάνεις μια απλή ζαρντινιέρα (πχ ντανιάζοντας πέτρες) και να την γεμίσεις χώμα - πιστεύω με 30-40εκ πλάτος και άλλα τόσα ύψος θα είσαι οκ.

Μια φτηνή λύση είναι να φυτέψεις αναρριχητικά φυτά (πχ κισσούς) στο κάτω επίπεδο κολλητά στον "τοίχο".
Αν είναι πολύ πετρώδες το έδαφος και δεν θες να σκάψεις λάκους, μπορείς να κάνεις μια απλή ζαρντινιέρα (πχ ντανιάζοντας πέτρες) και να την γεμίσεις χώμα - πιστεύω με 30-40εκ πλάτος και άλλα τόσα ύψος θα είσαι οκ.
Ειναι μια λυση αλλα δε λυνει το προβλημα του οτι πανω εχει πεσει το χωμα και διαβρωνεται σιγα σιγα και οτι μπορει να πεσει καποιος αν παει πανω πχ παιδια.
Σκεφτομαι μηπως γινοταν πιο εξω τοιχος με τσιμεντολιθους πχ 80cm που θα επενδυθει με κατι. Ετσι θα ειναι υψομετρικη ~1.7m .
Αν μετα το φαω λιγο με 30 μοιρες κλιση λογικα θα θελει 3μετρα να βγει εξω θα θελει ~30 κυβικα γεμισμα λογικα ισως 2-3 φορτηγα.
Δε ξερω κατα ποσο εφικτη λυση ειναι.
Κατι τετοιο
Screen-Shot-2021-11-29-at-7.56.48-PM.png

Δεν το συζητάμε, πολύ καλύτερη η λύση που δείχνεις στην φωτογραφία. Αν υπάρχει το μπάτζετ, κάνε ένα περίπατο σε περιοχές με κλίση και μονοκατοικίες (πχ άνω Γλυφάδα, Πολιτεία) να πάρεις ιδέες. Ψάξε επίσης τι ακριβώς κάνουν για να μην φεύγει το χώμα στην κατηφόρα με τις βροχές.

Δεν το συζητάμε, πολύ καλύτερη η λύση που δείχνεις στην φωτογραφία. Αν υπάρχει το μπάτζετ, κάνε ένα περίπατο σε περιοχές με κλίση και μονοκατοικίες (πχ άνω Γλυφάδα, Πολιτεία) να πάρεις ιδέες. Ψάξε επίσης τι ακριβώς κάνουν για να μην φεύγει το χώμα στην κατηφόρα με τις βροχές.
Πρεπει να δω και το budget. Ισως ομως να ειναι ποιο φτηνο απο το να γινει 25 μετρα τοιχος μπετο με υψος απο 1 εως 2.5 μέτρα + οτι ρισκα εχει. Λογικα θα ειναι πιο οικονομικο τοιχακι με τσιμεντολιθους και το χωμα δε νομζω να ειναι τοσο ακριβο οσο μπετο + οπλισμος και δουλεια.
Δεν ειχα σκεφτει γλυφαδα κτλ λογικα σε καποια μερη θα εχει κλιση.