Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχω σε σπίτι σοβαντισμενο με σοβά μηχανής knauf (λείο σαν χαρτί δηλαδι έχει βγει)μερεμέτια που έκανε ο ηλεκτρολόγος γιατι αλλάξαμε θέσεις και προσθέσαμε κάποιες μπριζες συν αρχικό σοβατισμα σε ένα τζάκι. Γενικά ελαφρύ τρίψιμο το σοβά, προετοιμασία και μερεμέτια για να είναι το σπίτι έτοιμο για βάψιμο. Μου έδωσε ένας μάστορας τιμή 4€ το τ. μ. Δεδομένο ότι το σπίτι είναι 210 τ. μ, και δεν έχω υπολογίσει πόσα μέτρα θα βγουν τα μερεμέτια που αναφέρω παραπάνω η τιμή μου φάνηκε υπερβολικά υψηλή. Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω? Κωστή?
Φερτον μεροκάματο και άμα θέλει...ειδεμη αλλού.Σιγα τους πυρηνικούς επιστήμονες.:)

Φερτον μεροκάματο και άμα θέλει...ειδεμη αλλού.Σιγα τους πυρηνικούς επιστήμονες.:)
Σε νησί και μεροκάματο...;
Ποιος θα είναι αυτός και τι δουλεια κάνει...
Δεν υπάρχει λογoς να ρισκάρει...
Από την άλλη το μεροκάματο είναι επικίνδυνο να σου βγει μια η άλλη..

Σκάψιμο σε βάθος 30 πόντους,γέμισμα με μπετό σιδερωμενο και αναμονή για 5 κολόνες τσιμεντένιες.Ριξιμο τις κολόνες και ενδιάμεσα χτίσιμο δίπλα τσιμεντολιθα μέχρι το 1.5 μέτρα απ' το χώμα.Δοκαρι τσιμεντένιο με σιδερα από πάνω 20 πόντους να τα πιάσει όλα.
Στο υπόλοιπο ύψος γέμισμα χώμα με κλίση.
Πέτρες πίσω απ' το κάτω μέρος της κατασκευής για αποστράγγιση και σωλήνες πλαστικές για τα νερά.

Αυτή ειναι η πιο vfm λύση.
Λογικα θέλει πιο μπροστά για να μην εχει τεραστια κλιση. Μετα λογικα μπορω το επένδυσω με πετρα;
Ειναι μια λυση αλλα θα υπολογισω ποσο χωρο χανω κτλ.

καλημέρα στους μάστορες του φόρουμ, επειδή σιγά σιγά ο καιρός θα στεγνώσει πρέπει να σχεδιάσω την επόμενη μέρα στο καινούργιο (παλιάς ωστόσο κατασκευής) σπίτι. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι σε 1-2 σημεία λιμνάζουν νερά στην πλάκα και βλέπω ότι το ταβάνι σαν να σκάει εκεί. Για να βοηθήσω επισυνάπτω 2 φωτό από το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να επισκευάσω και ο τρόπος είναι να κλείσω το μεγάλο άνοιγμα που βλέπετε.
Για κάποιο λόγο τα 2 σπίτια που συνορεύουν έχουν χτιστεί το ένα κκολλητά στο άλλο χωρίς κάποια μέριμνα για υγρασίες κλπ (θα μου πεις τι να σκεφτούν το 80 που τα χτίσανε...?).
Στο θέμα μας λοιπόν, από το άνοιγμα που βλέπετε στις μεγάλες μπόρες μπαίνουν νερά και λιμνάζουν εκεί οπότε θέλω αυτό να το κλείσω. Ο διπλανός είναι της ίδιας λογικής οπότε όλα καλά και με τον γείτονα.
Έχω δυνατότητα να βάλω γυψοσανίδα/τσιμεντοσανίδα αν χρειαστεί. Εσείς τι προτείνετε?

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    223.7 KB · Views: 42
  • 2.jpg
    2.jpg
    246.2 KB · Views: 41
Βαλε τσιμεντοσανιδα με επαλειψη μονωτικου ... βαλε οτι θες, αλλά πρωτα πρεπει να επισκευασεις τα δοκαρια, γιατι εχουν βγει τα σιδερα εξω

Εχει κανείς ιδέα πως μπορώ να βγάλω το σχέδιο, διαστάσεις και μοίρες κοψιματος εννοώ για τέτοια πόδια?
Λέγονται diamond legs

Attachments

• Screenshot_20230301-230920_Instagram_1.png
    Screenshot_20230301-230920_Instagram_1.png
    1.6 MB · Views: 33
  • Wow
Reactions: Χιωτης
Εχει κανείς ιδέα πως μπορώ να βγάλω το σχέδιο, διαστάσεις και μοίρες κοψιματος εννοώ για τέτοια πόδια?
Λέγονται diamond legs
Ισόπλευρα τρίγωνα φαίνονται με το μάτι, οπότε 60 μοίρες οι μικρές γωνίες και 120 οι μεγάλες. Εκεί που ενώνονται τα δύο σίδερα για να κάνουν την μύτη κόβεις στις 30 μοίρες, όλες οι υπόλοιπες κοπές στις 60 μοίρες. Για τις διαστάσεις, σχεδίασέ το σε ένα χαρτί και δες πως σου κάθεται καλύτερα στο μάτι.
Γούστα είναι αυτά, εμένα μου φαίνεται υπερβολικά φουτουριστικό, σαν ντεκόρ από ταινία sci-fi. Ίσως να δένει σε κάποιο γραφείο με καρέκλα gaming... σκέψου το γιατί έχει και πολλή δουλίτσα να το φτιάξεις.

• Like
Reactions: nikfor and KOSSTV
Ναι στέκει ο τρόπος σκέψης σου..

Όντως έχει πολλή δουλειά, και δεν έχω και κορδέλα για σίδερο.. Θα το σκεφτώ..
Μαρεσει όμως..
Θέλω να αντικαταστησω τα πόδια που έχω φτιάξει για το γραφείο μου..

Attachments

• Screenshot_20230304-161608_Gallery_1.jpg
    Screenshot_20230304-161608_Gallery_1.jpg
    275.8 KB · Views: 33
Ας πουμε οτι το βρισκεις και το φτιαχνεις....γερανο για να το πηγαινοφερνεις εχεις...;:p

To λεω αυτο γιατι το συγκεκριμενο εχει,απο αυτο που καταλαβαινω,κοιλοδοκο 10Χ6(χοντρο κομματια) και10Χ2 ( λεπτα κομματια)..που θα το κανου θεοβαρο...

Τι προβλημα εχουν τα ποδαρια του τραπεζιου σου....;

• Haha
Reactions: papakitou and dk31
Καλησπέρα.
Έχει επιδιορθώσει κάνεις ρωγμή σε νεροχύτη; Δεν έχω ιδέα τι υλικό είναι. Αλλά είναι είκοσι ετών τουλάχιστον.
Πιάνει λέτε η εποχική πάνω του;

Γίνονται εργασίες στο σπίτι. Έχουν πέσει μπαζα κλπ και δεν πρόλαβα να μαζέψω
333f1b04798358541dd305e0291d17fb.jpg
0e4ee9a250035221569c313aa87567b0.jpg
8b87ed5d70c6119211831ace631f6fbc.jpg

Ο νεροχυτης ειναι μαλλον πολυεστερικος...μονο οι συγκεκριμενοι ξερω οτι κανουν ρωγμες...
Σου σταζει απο κατω..;..η απλος η ρωγμη ειναι επιφανειακη....;

• Like
Reactions: ggeorge
Δεν είδα νερά από κάτω όχι. Δεν έχω μείνει στο σπίτι και δε ξέρω αν κάποια στιγμή θα βγουν και από κάτω. Με ένα λεπτό πάντως ανοιχτή βρύση δεν είδα κάτι

Ο νεροχυτης ειναι μαλλον πολυεστερικος...μονο οι συγκεκριμενοι ξερω οτι κανουν ρωγμες...
Σου σταζει απο κατω..;..η απλος η ρωγμη ειναι επιφανειακη....;
Το επιβεβαίωσα. Είναι επιφανειακή η ρωγμή. Δεν τρέχει

• Like
Reactions: KOSSTV
Το επιβεβαίωσα. Είναι επιφανειακή η ρωγμή. Δεν τρέχει.
Εάν είναι επιφάνεια μπορείς να την γλυτώσεις βάζοντας μαγνητική κολλα που πιάνει πάνω σε πολυρεθανικο υλικό..
Για εποξική δεν ξέρω εάν θα κρατήσει..

• Like
Reactions: ggeorge
Ας πουμε οτι το βρισκεις και το φτιαχνεις....γερανο για να το πηγαινοφερνεις εχεις...;:p

To λεω αυτο γιατι το συγκεκριμενο εχει,απο αυτο που καταλαβαινω,κοιλοδοκο 10Χ6(χοντρο κομματια) και10Χ2 ( λεπτα κομματια)..που θα το κανου θεοβαρο...

Τι προβλημα εχουν τα ποδαρια του τραπεζιου σου....;
Πολύ ωραίο αυτό που έχεις φτιάξει. Προσωπικά το βρίσκω πιο όμορφο από το άλλο.
Ευχαριστώ κύριοι..
Ωραία είναι κι αυτά, και μου πήρε και μέρες για να τα κάνω, αλλά δεν είναι αρκετά στιβαρά είναι η αλήθεια.. Ψιλοκουναει το γραφείο..
Η λύση που έχω σκεφτεί αν είναι να μην αλλάξω πόδια, είναι να βάλω ένα ξύλο να ενώνει το ένα πόδι με το άλλο, μήπως υπάρξει ακαμψία

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω φωτό, είναι η γωνία στα κάγκελα του μπαλκονιού μου:

ΚάγκελαΓωνίαΣκουριά.jpg

Τα είχα βάψει άνοιξη του 2020 κι ήδη έχουν γίνει έτσι!
Χρησιμοποίησα αστάρι Vechro Oxidal (δυο χέρια) και ένα χρώμα της Vitex (επίσης δυο χέρια).

Last edited:
Ασταρι μεταλλου ειχες βαλει πρωτα....;

EDIT: Δεν ειδα οτι ειχες γραψει τα υλικα...

Ειναι κατω μερος γωνιας...;Yπαρχει ενδεχομενο να εχει νερο εσωτερικα....

Last edited:
Όχι Κωστή δεν είναι το κάτω μέρος της γωνίας, το πάνω είναι.
Εξάλλου δεν σκούριασε μόνο εκεί στη γωνία αλλά και σε άλλα σημεία, από το πάνω μέρος, όχι το κάτω.