Μάστορες τα φώτα σας!!

Εμένα οι 2-3 ώρες με υπερκαλύπτουν.
Το κόστος της μπαταρίας έχει σημασία αλλά στη χειρότερη μπορώ να το δουλεύω με μπαταρία απ’το μηχανάκι με κάποια πατέντα.

Μπορεις να δεις και το επομενο μοντελο της total που δουλευει με αποσπωμενες 12βολτες μπαταριες λιθιου που ειναι και αρκετα ελαφρυτερο.
Ιδιο τεποζιτο αλλα εχει μικροτερη αυτονομια, 2 ωρες.

To δευτερο δεν εχει μπαταρια και φορτιστη, το αλλο ειναι το ιδιο με αυτο που ανεβασα...για να μην τον μπερδεψουμε τον ανθρωπο :)

Το parkside το πέτυχα στο λιντλ του κηφισσού-δυρραχίου την Πέμπτη.

Λιθίου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και μάλιστα Parkside που έχεις και μπαταρίες.

Ντέν εχω μπαταρίες καρντιά μου…. 😁☹️

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πιαδια μια ερωτηση....
πως τοποθετουμε καροβιδες, ειδικα σε μελαμινη? Εννοω αυτες με το καρε κατω απο το κεφαλι

πρεπει να ανοιξουμε τετραγωνη υποδοχη, ή γινεται με την βια/συμπιεση κατα το καργαρισμα?

Γιατί πρέπει να μπουν τέτοιες καροβίδες σε μελαμίνη...;
Οι συγκεκριμένες λέγονται κασονοβιδες και έχουν ενσωματωμένο τετράγωνο παξιμαδι για σύσφιξη...
Εαν το σώμα είναι 6mm το τετράγωνο είναι γύρω στο 1εκ...
Απλά θέλει φρεζαρισμα επιφανειακα με τρυπανι Μ8 η φρεζα κωνική για να πιασει..
Οι συγκεκριμένες είναι κυριως για σύσφιξη ξύλου με μέταλλο (κυριως κασονι) για πιάσουν με από πίσω με grover με παξιμαδι..

Για μελαμίνη πάντως δεν κάνουν...τι ακριβώς θες να κάνεις...μπας και βοηθήσεις αλλιώς.

Last edited:
  • Like
Reactions: n_olympios
Πιστεύω πως η μελαμίνη θα σου σπάσει αν δεν ανοίξεις τετράγωνες τρύπες.

Αλλά σε μαλακό ξύλο κανά δυο φορές που έχω χρησιμοποιήσει με απλή τρύπα και καργάρισμα δεν είχα πρόβλημα.

Γιατί πρέπει να μπουν τέτοιες καραβίδες σε μελαμίνη...;
Οι συγκεκριμένες λέγονται κασονοβιδες και έχουν ενσωματωμένο τετράγωνο παξιμαδι για σύσφιξη...
Εαν το σώμα είναι 6mm το τετράγωνο είναι γύρω στο 1εκ...
Απλά θέλει φρεζαρισμα επιφανιακα με τρυπανι Μ8 η φρεζα κωνική για να πιασει..
Οι συγκεκριμένες είναι κύριος για σύσφιξη ξύλου με μέταλλο(κύριος κασονι) για πιάσουν με από πίσω με grover με παξιμαδι..

Για μελαμίνη πάντως δεν κάνουν...τι ακριβώς θες να κάνεις...μπας και βοηθήσεις αλλιώς.
Κι εγώ καρόβιδες τις ξέρω.
Μπορείς να συσφίξεις δύο κομμάτια ξύλου χωρίς να χρειάζεσαι κόντρα οπότε βολεύει αν δεν έχεις εύκολη πρόσβαση και στις δύο μεριές ή δεν έχεις κάποιον να βοηθήσει.

Επίσης αισθητικά φαίνεται σαν κουμπί κι όχι σαν κεφάλι βίδας και δεν προεξέχει πολύ.

• Like
Reactions: enduras1
Κι εγώ καρόβιδες τις ξέρω.
Μπορείς να συσφίξεις δύο κομμάτια ξύλου χωρίς να χρειάζεσαι κόντρα οπότε βολεύει αν δεν έχεις εύκολη πρόσβαση και στις δύο μεριές ή δεν έχεις κάποιον να βοηθήσει
Χωρίς παξιμαδι με ροδέλα(grover) από την άλλη πλευρά δεν σφίγγει/πιάνει...δηλ χωρίς κόντρα όχι...
Στο αναφέρω γιατί πριν από 1.5 χρόνο τις δούλεψα παρα πολύ σε περίφραξη σπιτιού με deck ταβλες που έέμπαινα σε κατασκευή από σιδερένιο πλαίσιο ...
Είναι για ειδικές χρήσεις και κατασκευές...

20220316_133816.jpg 20220315_112825.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης
πιαδια μια ερωτηση....
πως τοποθετουμε καροβιδες, ειδικα σε μελαμινη? Εννοω αυτες με το καρε κατω απο το κεφαλι
Ανοίγεις τρύπα ίδια διάμετρο με το σπείρωμα και κοπανάς με σφυρί το κεφάλι για να σφηνώσει στο ξύλο το τετράγωνο καρέ. Πιο πολύ είναι για φράκτες, πόρτες κήπου κλπ. με ξύλινες τάβλες σε ξύλινο ή μεταλικό σκελετό. Σε μελαμίνη μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αν θες να κάνεις πατέντα για να εξέχει αρσενικό σπείρωμα και δεν σε νοιάζει η εμφάνιση - για να μην γίνει σκ@τά η πλαστική επιφάνεια (εκεί που θα κοπανήσεις) μπορείς να ανοίξεις μια ρηχή τρύπα ίδια διάμετρο με το κεφάλι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγώ σε μελαμίνη δεν θα την εβαζα...θα κανει ζημια κατα πάσα πιθανότητα...
Κωστή, για κάνα οδηγό για το εργαστήρι κάνεις δουλειά. Για κανονικές κατασκευές και εγώ δεν θα έβαζα.

Κωστή, για κάνα οδηγό για το εργαστήρι κάνεις δουλειά. Για κανονικές κατασκευές και εγώ δεν θα έβαζα.
Ετσι ναι...αλλά ας μας ξεκαθαρίσει πρώτα τι θέλει να κάνει.

ντυσιμο σιδερενιου κρεβατιου με μελαμινη.
οποε αν ειναι να ανοιγω τετραγωνες τρυπες ακριβειας, θα κοιταξω για αλλη λυση

• Wow
Reactions: Χιωτης
Προφανώς αν πιάνω την σκέψη σου θέλεις για λόγους εμφάνισης το κεφάλι της βίδας να προεξέχει από την επιφάνεια της μελαμίνης.
Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ανάγκη να κάνεις τετράγωνες τρύπες. Κάνε τρύπες λίγο μικρότερες από την διάσταση του τετράγωνου και χτύπησε λίγο τις βίδες να σφηνώσουν μέσα,
Όταν σφίξεις το παξιμάδι από την μέσα μεριά οι βίδες θα κάτσουν μια χαρά. :cool:

• Like
Reactions: kospap
Δεν έχω κάποια ερώτηση απλά να σας πω μια ιστορία που έχω αν κάποιος εχει κάποιο σχόλιο οκ.
Θα μας κανουν δωρο να πεσει μπετο για να φτιαχτει ο δρομος(χωματοδρομος) 30 μετρα και τα υπολοιπα 140 θα τα βαλουμε 7 σπιτια που μένουμε εκει.
Ο εργολαβος ζητησε 90€ κυβικο. Τον ρώτησα αν θα βαλει κανενα πλεγμα και ειπε αν θελουμε να τα παρουμε εμεις.
Δε μας ειπε καν ποσο και ειπε να τα υπολογισουμε μονοι μας τα υπολογισαμε και βγηκε ενα 770€ στο καθενα χωρις πλεγμα.
Εγω παροτι ειπα αρχικά για πλέγμα ειπα πως δε ξερω αν εχει νόημα να βαλουμε αφου απλα θα το πεταξει στο χωμα δε θα κανει καποια ιδιαιτερη δουλεια στο πάτο.
Βεβαια ολοι λενε πως ειναι μοναδικη ευκαιρια να γινει αφου ειναι δωρο καποια μετρα + εργατικα . Εννοειται πως ειχαν γινει τσακωμοι αρχικα.

Παντως πιστευω θα βγαλει αρκετα χρονια καθως απο οτι εχω δει τελικα ειναι περιττό το πλεγμα/σιδερα .